Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 44 031
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • В тъмната гора.
Но е факт
ББ
че Ферхунде ще абортира именно заради това отношение на Шевкет и че няма да има изгода от това дете. Тя въобще не обича да си усложнява живота и да се жертва за някой друг, дори това да е собственото й дете. Много скоро, мисля даже, че преди Шевкет да влезе в затвора тя ще абортира. Прекалена егоистка е, за да роди.

Сега и да обсъждаме достойнствата й и проблясъците й на човечност, няма смисъл ...егоизмът й, нарцисизмът й и начина и на разсъждаване и възприемане на света в никакъв случай не могат да я направят добър човек, то просто природата й е такава.

# 196
Добро утро и от мен  Hug
Не съм съгласна, че това да решиш да не родиш едно дете е висша проява на егоизъм. По-добре да махнеш детето, ако не можеш да му предложиш никакво бъдеще отколкото да го родиш и после то да се мъчи цял живот. В крайна сметка домовете са пълни с деца, чийто родители не са били егоисти и са ги родили, а после са ги зарязали, защото не са можели да се грижат за тях.  Crossing Arms

# 197
Здравейте!
Да,природата й е такава.Аз също харесвам оправните,решителни хора,но не одобрявам нейните методи за справяне с трудностите,те всичките са коварни и подли-да изнудва,да интриганства,да клюкари,да злепоставя,да наранява...така се "справя" тя,а това за мене не е справяне.Не винаги целта оправдава средствата.
Искам да споделя,и друго.Когато Шефкет я срещна,тя не беше бедна,безпризорна,напротив,имаше хубава работа и се справяше добре.Не знам дали и колко са й липсвали пари,докато е била сама,но семейство е ясно ,че й е липсвало.В този ред на мисли,такъв човек би се радвал,да има ,да живее сред сплотено,любящо семейство,и аз си помислих,че тя ще се чувства щасттлива при сем.Текин,но не беше така.Това малко ме обърква.Вярно е,че Али Ръза подходи предубедено към нея,но си мисля,че ако тя беше заслужила,те щяха да я приемат,за я обикнат,но тя си показа некрасивият нрав,разочарова си многократно,наранява...Защо,защо не успя да се чувства добре сред тях,нали това й е липсвало,това е нямала,семейство-сестри,родители!?Но нейната алчност взема връх,тя стои над всичко,и тя ги отблъсна.Съгласна съм,че такива хора имат нужда от сигурност,но за нея тази сигурност е само в материалното,не в това ,някой да те обича,подкрепя,помага,това,което биха могли да й дадат те.Затова не мога да я разбера.Тя е достатъчно умна,преживяла е много,и би трябвало да е разбрала вече,кои са най-важните неща в живота.

# 198
Сега и да обсъждаме достойнствата й и проблясъците й на човечност, няма смисъл ...егоизмът й, нарцисизмът й и начина и на разсъждаване и възприемане на света в никакъв случай не могат да я направят добър човек, то просто природата й е такава.
Тогава възниква въпросът кой е добър човек.Този,който живее за да обгрижва другите?Този,който е окрал парите на приятел,защото имал много?И т.н.
На този етап единствено добра е Айше,защото е дете и потърпевша.
Аз не насърчавам аборта,това е изключително крайна и тежка мярка,но приемам правото на жената да вземе решение.

# 199
Съгласна съм с Чебурашка, като роди детето с баща в затвора и почти 300 000 дългове, както се очертава и без дом какво?!
А относно проблясъците и на човещина, ми то всеки проблясък среща отпор, борба с вятърни мелници. Тя е сама, и търси начин за спасение, не подкрепям на сто процента постъпките и , но както поведението на Шефкет е донякъде плод на нейното, така и нейното донякъде е плод на отношението на семейството към нея.

# 200
А относно проблясъците и на човещина, ми то всеки проблясък среща отпор, борба с вятърни мелници. Тя е сама, и търси начин за спасение, не подкрепям на сто процента постъпките и , но както поведението на Шефкет е донякъде плод на нейното, така и нейното донякъде е плод на отношението на семейството към нея.

Съгласна съм с това.  Peace
Али Ръза от самото начало до края не даде шанс на Ферхунде. Стане ли нещо лошо все тя им е виновна. Дори и това "госпожо Ферхунде" говори, че за него тя е, била е, и ще си остане враг и чужд човек. Какво да направи Ферхи, за да отключи сърцето му при положение, че той от самото начало и лепна клеймото на по-долна категория човек.  newsm78

# 201
А какво направи Ферхунде,за да отключи сърцето на Али Ръза,кажете,че аз не се сещам  newsm78!?Кажете някоя добра,достойна постъпка,която би трябвало да го накара да погледне на нея с други очи!?

# 202
Много пъти е опитвала, сега не мога да се сетя за нещо конкретно, ако щеш дори и първото и извинение още в самото начало, когато Али Ръза и обясняваше че който каквото посее, това ще пожъне.
Никому Господ такава жътва
А Али Ръзе е толкова дървен извинявай, че трудно може да му отключи сърцето някой който веднъж е приел за недостоен, според неговите разбирания

# 203
А какво направи Ферхунде,за да отключи сърцето на Али Ръза,кажете,че аз не се сещам  newsm78!?Кажете някоя добра,достойна постъпка,която би трябвало да го накара да погледне на нея с други очи!?
И аз не се сещам  Laughing

# 204
Опита се да оправи кашите, които забъркаха децата му. Може да не е избрала най-почтения начин за това, но тя така се е научила да оцелява. Например една от причините да накара Оуз да се ожени за Лейля не беше ли, за да спаси доброто име на Али Ръза, на което той толкова държи.  Не беше ли Ферхи човека, който говори с Лейля да приеме Неджля вкъщи, защото родителите и имат и друга дъщеря и както ги боли за едната, така ги боли и за другата.  #Crazy
А и както каза Уиуи тя поне може да се извинява за разлика от другите, които се държат като ощипани госпожици.  ooooh!

# 205
А не,Оуз го ИЗНУДИ,да се ожени за Лейля,т.е. направи го за нейно благо,не за да помогне.Защото нейната първа реакция,кот чу Шефкет да казва,че оуз трябва да се ожени за сестра му,беше че не бива,тя и Фикрет така казаха,обаче скоро й прищрактна,че тя може да извлече дивиденти за себе си,хем ще "помогне" на семейството,хем ще й превеждат парички.

# 206
А разговора с Лейля да помисли за родителите си и да приеме Неджля обратно. Тогава кой изнуди и какво спечели от това?  newsm78
Не съм казала, че Ферхи е цвете. Има си много лоши черти, но можеше да е и друга, ако беше срещнала друго отношение от сем. Текин.  Peace

# 207
Дори според мен Али Ръза е д голяма степен виновен за всичко което ги сполетя. Да вземем дори и Оуз. За какво го намрази когато работеха заедно, за това че не споделя разбиранията му. и след време когато се срещнаха Оуз му говори човешки, той по типично неговия темерутски подход-оставете ме сам. По друг начин според мен би се развила връзката между него и Неджля ако не и се налагаше да се крие и да лъже. И всичко щеше да е по-различно.

# 208
А разговора с Лейля да помисли за родителите си и да приеме Неджля обратно. Тогава кой изнуди и какво спечели от това?  newsm78

Да,спомням си това,така беше.Но предполагам защото изгода нямаше за нея,така или иначе,дали ще я приемат отново Неджля или не.Съмнявам се,ако имаше изгода,дали нямаше да се възползва,и да им говори-не,тя много ви нарани....Факт е,че аз вече съм доста предубедена към нея,писах го,трудно такъв човек ,след всичко което е извършил,би успял да ми спечели доверието.

# 209
А Али Ръзе е толкова дървен извинявай, че трудно може да му отключи сърцето някой който веднъж е приел за недостоен, според неговите разбирания

Вярно е, но Ферхи разби цялата семейна идилия. Тя не помагаше за нищо /още в началото/, виждайки че парите не стигат тя не намери начин да убеди Шефкетчо, че може да помогне. Непрекъснато ей така с най-добри чувства и невинно подклаждаше интригите.
Ако Али Реза е кютюк, то отношението и с Оуз и Яман беше същото - докато има келепир се умилква и е много съпричастна. Мига, в който могат да я издухат, атакува с изнудване и заплахи.
От където и да го погледна Ферхи е егоист и премазва всичко по пътя си за да постигне целите си. Дори Шефкет да беше с материалното благополучие на Яман, тя пак щеше да бъде недоволна и да иска нещо.

ПП С такъв човек като Али Реза се живее трудно, но не и невъзможно стига да не го набъркваш в проблемите си. Безумно е да вървиш срещу него, още повече да го поучава. Ферхи непрекъснато се конкурира с него, но на думи. На дела не направи нищо за да го обори.

Общи условия

Активация на акаунт