Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 979
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Ивона1 и това го има, но според мен не го е отписала напълно адвоката. Не виждам нищо лошо ако се съберат, макар че мен Джан ми е много противен Sick Mr. Green

Аз също мисълта ми беше друга,че Ферхи и  в такъв момент и го натякна

# 316
Офф като припомниха сцената в болницата с Лейля и направо ми се  ... Sick То бива такова студенокръвно да е т`ва лапе Неджля... Лейля правилно каза,че в най-трудния момент сестра и не беше с нея е как да я уважава...
bowuu Съгласна сам,но те са коренно различни не трябваше да очакват Лейля да я приеме толкова бързо,прекалено е прясна раната

# 317
Оф тая Ферхунде е много алчна  Sick
Да видиш ти! Половин милион! Сега ми е "любопитно" дали и как ще се спазарят?! Thinking
Имаше един лъч в тия епизоди - когато Хайрие подари плочата на Али Ръза и двамата заедно ръка в ръка се наслаждаваха на песента. Hug Сякаш бяха в друго измерение.  Heart Eyes Ето от такива моменти се състои щастието. Колкото и страдание да има в живота, заслужава си да се живее заради тия мигове.  Peace

Хайрие беше невероятна в тази серия. Това любов ли е или с годините човек приема другия като част от себе си?! Ох, целия живот е мигове - красиви и не толкова.
Жал ми е за Ферхи. Дали поиска толкова пари заради Шефкет или за да се спаси?
И сина на /забравих името/ починалата певица чий е? Защо ми остана една идея, че е син на Али Реза? 

# 318

Съмняваме,че му е син с неговите морални ценности се съмнявам,че би направил нещо преди сватбата..

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 22:24 от Ивона1

# 319
  • Пловдив
Тъжна серия  Rolling Eyes
А онуй чудо Джаврие  #2gunfire- ако бях на мястото на Нехир щях да я вържа за стола, да и залепя устата с тиксо, да спра телевизора и спокойно да ида на пазар  Mr. Green Twisted Evil Laughing ... Обаче дъртата е царица на лафовете: "Ами сложи ми цип на устата и я затваряй когато си поискаш" (Джаврие към Тахсин)  Joy Joy Joy

# 320
  • Велико Търново
И още един лъч имаше. Също на любов, разбира се. Но за разлика от момента с Хайрие и Али Ръза, тук нямаше такъв драматизъм. Но пък отново имаше извинение...

(след като Нехир "деликатно" е отпратила Ахмет)
Джаврие: Кой беше?
Нехир: Продавачът на килими  Joy
Джаврие: Не беше ли оня продавач от кафенето? Защо звъни на твоята врата?
...
И Ахмет с какво задоволство оглеждаше теменужките - че Нехир полага грижи за тях.
И после Нехир как тръска, тръска оная покривка, че чак ше я съдере... само и само той да се обърне... за да му полупрошепне от терасата: "Извинете!"
И той как си тръгна... един щастлив, щастлив...

Не само светъл, но и свеж лъч Simple Smile

А, и още един лаф на Джаврие, след като Рейхан й е казала, че Фикрет вече се е обадила
и я е помолила да отиде при децата (учудено-замислено-ококорено):
Хммм... как я праща при мъжа си!?... Широко скроено е това семейство... (цитирам по памет)

# 321
Фикрет ми беше фаворитка, но от известно време симпатизирам и на Ферхунде, разбирам я за постъпките й и я оправдавам за детето.
Както беше писал някой, Текинови така и не направиха опит да я приемат , макар и да не се вписваше в представите им за снаха, а и Шефкет не се постара с нищо, за да ги улесни и абортът е естествен за мен. И всичко което прави Ферхунде по нататък е следствие от всичко това, плюс това, че тя ще си отмъсти за  отношението на Шефкет към нея.
Започнах да разбирам и симпатизирам и на "глупачката" Лейля.
А баба Джаврие си е върхът, разсмива ме, мозъкът й щрака като компютър, нема равна.
И нема да се учудя, ако в най новия сезон, който са решили да снимат сценаристите, заради големия интерес към сериала, връзката м/у Ферхунде и Шефкет да претърпи развитие в положителна насока, да не забравяме, че в интервюто за бТВ, Седа /Седеф/ сподели , че в Турция харесват повече Ферхунде от нейната героиня.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 23:10 от mirasv

# 322
Лейля,само името и може да те обърка в него има тъга,надежда и самият персонаж показан и изигран от Гьогче Бахадър е много противоречив,ту моменти на щастие и хармония,ту психична нестабилност на моменти даже тя самата не знаеше към,кой път да поеме към,коя ценност да се приобщи да послуша разума  или сърцето си .

# 323
  • У ДОМА
newsm45 smile3518 Почти се разревах на погребението!  Cry
И все пак остана да витае едно съмнение, че е възможно може би Али Ръза да е баща на сина на Севда ... Rolling Eyes Не си спомнян тяхната любов платонична ли е била или са имали близост?

soya -fen Али Ръза е толкова морален човек ! Как може въобще да ти хрумне мисълта  и съмнението в морала  му? ! Ами разбира се че това е била любов-искрена,чиста ,истинска но невъзможна!За каква близост можем да говорим без брак и то през онези години през които е живял-направо немислимо!Това което искаха да покажат и да внушат на зрителя е именно
непреходността на истинската любов -тя не признава граници и време, нищо че е била
 невъзможна в неговия случай!И за това че трябва да изказваш чувствата си навреме защото после ще е късно!!!Любимата му е била певица -да не забравяме че в миналото на певиците не се е гледало с добро око- повечето са ги смятали  за пропаднали така да се каже-защото са се подвизавали в заведения които са посещавани от мъже !А пък т.н.(порядъчни жени ) са си седели вкъщи!Какво да правиш нрави ,обичаи и народопсихология която не всеки може да разбере!

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 01:18 от АЛИ РЪЗА

# 324
Не, той нали каза на сина и, че се е запознал  с нея когато той е бил малък.

# 325
Ферхунде отново показа много сила в избора си,мисля че при други обстоятелства тя би родила това дете,болеше я,защото си пролича още веднъж,че наистина обича Шефкет,но много се засегна,че той потърси Седеф,не нея,по този начин страшно накърни достойнството и,на нея не и пука,че Шефкет ще влезе в затвора,не заради това направи аборта според мен,тя би го чакала и би му родила дете,но тя просто не иска повече да живее с този човек!Много и се събра на мацката,а и Шефкет,колкото да му симпатизирам,не разбирам защо не и се обади,е да,тя вече няма пари,докато от Седеф можеше да вземе,постъпи долно,а и с това бяство още повече усложни нещата.Ако беше останал,нямаше да го издирват с полиция поне доколкото съм разбрал,щяха да продадат къщата и да изплатят дълговете,но и го оправдавам от една страна,защото страха е първична реакция,не можеш да разсъждаваш трезво в екстремни ситуации,надделява чувството за самосъхраниение,не егоизъм,а просто природа.Мнението си за Лейля не съм си променил,дразни ме и ми е най-противния персонаж,как моja да каже на Дjaн да направи първата крачка към развода си,какво я бърка нея!Както и други бяха споменали и лицемерието на цялото семейство към Ферхунде ме дразни,само когато е в немилост се обръщат човешки към нея,чест е за Али Рuzа когато и се извини че я е обвинил несправедливо,май ще дойде на мене си!Това,че Ферхунде иска пари от Оуз,не е алчност,аз мисля така,тя го прави,защото гледа да извлече полза от ситуацията,не е направила тя предложението в крайна сметка,иска да има поне някаква опора за в бъдеще,след като видя,че не може да разчита на Шефкет.Когато оцеляваш,забравяш всички сркупули и измислени предразсъдъци!

# 326
Да си призная,изобщо не изпитах съжаление към Лейля,когато загуби бебето,но за Ферхунде почти се разревах днес.

# 327
Все едно виждам мои собственни роднини в някои персонажи от Листопад. Но най-здраво ме дразни баба ви Джеврие. Ей това същество, ако ми е в къщата, да съм на мястото на Тахсим, на минутата я изгонвам. Ужасна интригантка, не бих я изтърпял и минута да ми говори за жената лошо, нищо че ми е майка. А за останалите участници в драмата Текин, мога само да коментирам, че на това семейство никак! ама никак не му върви в семейният живот. Не случайно Али Ръза Текин е напуснал по собственно желание Истанбул, заради невъзможноста да живее с някакви закостинели порядки в големият град. Жалко за неговата Седа, изключително щастливо семейство щяха да бъдат ако се бяха оженили. Но не винаги животът е благосклонен за съжаление. Все пак трябва да се случи това е което е писано, а не това което искаме.

# 328
И аз си мисля че при други обстоятелства Ферхунде щеще да остави бебето, и наистина тя е много силна личност научила се е да се оправя в живота сама.А за предложението на Оуз аз да бях на мястото на Ферхундето и аз щях да се възползвам.И този Шефкет как пък не се обади на жена си просто незнам. newsm78

# 329
Добро утро.
Нищо не оправдава Ферхунде, че махна детето си. Бащата няма значение в случая, това е нейното дете. Джейда също беше в много тежко положение, но нито за миг не си помисли да го махне.
А Шефкет защо да се обажда на нея? Да, съпруга му е, но колко пъти досега като се е обърнал за помощ към нея, го е направила. Само веднъж май, като поиска пари от Яман. Не, че тогава я е молил.

Общи условия

Активация на акаунт