Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 942
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Приятели тъй като бяха тежки серии тази седмица, пък и съобразявайки се с предложението на biskit, за да се поразвеселим малко предлагам тази седмица номинациите да са за "Най-забавен израз от Листопад". Разбира се с уговорката , че това е до момента. Напред сигурно ще има други. Аз съм събрала някои, ако имате други предлагайте и вие, ако не номинирайте от моите:
Хайрие:
"Срамота е!Какво ще кажат хората!"  
"Всичко ли трябва аз да върша в тази къща!"    

Ферхунде
"О , счупих си нокътя!"  
"Какво толкова съм казала?"  
"А , не издържам повече!"  

Ферхунде излиза от стаята си и пита Фикрет: Какво е това?
Фикрет: Да ви запозная: Прахосмукачка - Ферхунде, Ферхунде - прахосмукачка!
Ферхунде: Приятно ми е.

Фикрет към Ферхунде: Внимавай да не си настъпиш дългия език!

Али Ръза и Джем говорята насаме, а Ферхунде слухти.
Ферхунде: Ще се пукна, ако не разбера.
Фикрет: Пукни се, че и ние да се успокоим.

Ферхунде: Боже мой, някой да кихне и аз съм виновна!"
Ферхунде: Любопитно ми е!
 Ферхунде: Как ще разбера какво става, ако не подслушвам!

Нахир: Като миксер е - само забърква интриги!

Джаврие: Въртиш ги на пръстта си и никой не смее да ти каже нищо.
Ферхунде: Фикрет каза ли ви, че съм обладана от зли духове.
Джаврие: Милостиви Боже!
Ферхунде: Не ви ли каза!Страх ги е да ме нападат, защото ще насъскам демоните.
Джаврие: Боже мой!
Ферхунде: Всички в семейството знаят за моите зли духове. За това никой не се закача с мен.
Не ми ли вярвате. Да ги повикам ли!
Джаврие: Не!Не искам!

Джеврие: Сюрприз!
Фикрет: От къде се взехте?
Джаврие: От лотарията.

Джаврие към Тахсин: Ами сложи ми цип на устата и я затваряй, когато си поискаш

Джаврие: Кой беше?
Нехир: Продавачът на килими  
Джаврие: Не беше ли оня продавач от кафенето? Защо звъни на твоята врата?

Джаврие към Али Ръза: От толкова стискане ще ти изпопадат зъбите!

Ако се сещате и за други предлагайте и номинирайте. Условията са като в предишните номинации. Не повече от две предложени. Като тук отпада условието да не гласуваш за своето, защото тука няма мое, няма твое. Всички са от Листопад.  Wink

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 11:07 от Cheburashka

# 346
  • София
На мен ми хареса как Джаврие каза на Али Реза "От толкова стискане ще ти изпопадат зъбите" или нещо подобно беше , ама чак сега се добрах до компа да споделя с вас и да видя какво сте писали ... днес сте много активни!
Ферхи и мен ми хареса колко е човечна и как умело стискаше зъбите си да не прояви ревността си когато разбра, че "клечката" говори с Шефкет. И когато хвана Али Реза под ръка и се прибраха заедно - мъжко момиче - вместо да хленчи и да се сополиви мисли трезво и разумно.

това също е велик лаф на Джавка

# 347
и аз да се включа с предложение от Джаврието - любимката ми няма да й йзневерявам я Simple Smile
Джаврие:
"Цял ден гледам телевизия ... По новините не показаха вашето момче"
Таксин: "Мамоо ..."
"Какво мамо? Сложи ми цип на устата и я затваряй когато искаш"

След разговора с Рейхан по телефона:
Джаврие: "Сама й казала да отиде да нагледа децата ... широко скроени хора ... "

Джаврие:
"Таксин повече не ме прекъсвай така .... а ти ме слушай ако искаш да ти разкажа ... (към Рейхан)"

Джаврие:
"Къде е онази с духовете ?
Лейля": "Моля?"
Джаврие: "Да я видя преди да тръгнем"

# 348
  • Пловдив
Цитат
И в крайна сметка не знам кое е по-голям егоизъм да родиш дете без никакви условия да го гледаш или да го махнеш, за да му спестиш тежкия живот, който го очаква.

Никого не обвинявам или съдя, просто мисля, че имаме неправилно отношение като обществена нагласа към аборта. Дори се извинявам на Чебурашка, че взех цитат от нейния пост.

Все се чудя - да абортираш не е ли еднозначно с това да хванеш 3 месечното си бебе и да го убиеш?
С какво е по-различно едно бебе в 10-та гестационна седмица, и бебе, което е родено и е вече например на 3 дни. Защо едното убийство е престъпление а другото не? Ако бебето, което не е абортирано в 10-тата гестационна седмица, след няколко месеца се роди, то ще стане същото дете - със същите заложби, които са били в 10-та гестационна седмица....

Ако една майка, която вече има 2 деца например, забременее и реши, че новото бебе ще й бъде в тежест, това не е ли равнозначно на това да убие по-голямото и да роди това, с което е бременна в момента. - И трите са нейни деца!

Това, което ме накара да започна да следя Перла, беше абортът на Рукие. Опустошението от такъв избор беше много добре предаден във филма. Тук темата е Листопадът на живота....

Кога ти се "дава право" да живееш - докато си зигота, зародиш, или родено бебе.....

Много ми хареса коментара на Разказвача с гласа на Фикрет - беше угасена последната искрица надежда.... цитирам по памет

# 349
бабето е пич  Sick
дали и в действителност има такива като нея!?

всекиго намира как да клъвне и е бистра и чиста като роса на планинско цвете newsm78

# 350
За аборта на Ферхунде много може да се спори, но според мен тя гонаправи от егоизъм, защото ще трябва да измъчва себе си и да живее не така както тя иска.
Но съм съгласна с нея затова, че тя е живяла без баща и знае какво е.
Така, че винаги има две гледни точки Crazy

# 351
  • Пловдив
А някога занапред оправят ли се (поне частично) отношенията между Лейля и Неджля ?
Много ми е мъчно за тях.

# 352
А някога занапред оправят ли се (поне частично) отношенията между Лейля и Неджля ?
Много ми е мъчно за тях.

Да

# 353
  • Майничка
...Никого не обвинявам или съдя, просто мисля, че имаме неправилно отношение като обществена нагласа към аборта. ...

Не мисля, че изобщо има "правилна" и неправилна" нагласа към аборта. Има "за", има "твърдо против", има "според зависи" и т.н. Ясно е, че за всеки неговата си нагласа е правилна.
Законово обаче, очевидно и в Турция е предпочетено правото на избор на жената и това е.

И като стана въпрос, може ли някой да ми припомни, родният й баща насилва Ферхунде или втори мъж на майка й?

# 354
  • У ДОМА
cheburashke да допълня-

Хайрийе- Боже! какво ми дойде на главата!
                Боже ! колко съм злощастна!
                Да не му е уроки!
                Дано да е за добро Боже!
                Млък! да не чуе баща ви!

newsm62 newsm62 newsm62

а иначе номинирам репликата на Джеврие към Тахсин-  Ами сложи ми цип на устата и я затваряй, когато си поискаш

# 355
Мерси за допълнението Али Ръза  Hug    bouquet

# 356
  • Майничка
И от мен (когато им се бъгна компютъра):
Айше: Как така е хванал вирус?
Ферхунде: Ами стоял е голичък и е настинал.

Сините очи, мерси!  bouquet
Писах баща й, ама ми придрънка едно съмнение.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 13:43 от gargamela

# 357
gargamela втория мъж на майка и, но мисля, че се е опитал да я насили, но не е  успял.   bouquet

# 358
В действията на Лейля вече виждам  злоба, детински инат, сърди се че говорят на Неджля, сърди се едва ли не че Неджля диша, според мен се сърди на себе си, ревнува, и не може на себе си да си прости за Оуз , винаги е по-лесно друг да ти е виновен, не може толкова да се дразниш на друг човек ако си в мир със себе си, ако ти си невинен,... сякаш тя издържа Неджля, сякаш къщата е нейна, сякаш само тя има право да живее там, само тя да греши, само на нея да простят... абсурдно поведение, напада така сестра си, защото е разгневена на себе си, така мисля

# 359
  • Майничка
Наистина много интересна реакция, май не е съм я засичала да плюе по Оуз.
Чудно дали се дължи на любов, на убеждение, че той е "прелъстен" от Неджля или на вяра, че мъжете са си "такива"?

Общи условия

Активация на акаунт