Пролет иде, птички пеят, ДЕКЕМВРИйчета не спират да се смеят

• 34 164
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
nora_di аз за яслата имах късмет само защото баткото ни е в същата градина и ползвам допълнителна точка за него. Иначе най - вероятно нямаше да сме класирани  Thinking А догодина баткото тръгва на училище и ще изгубим тази точка.
Денерис този сладък Георги е доста пораснал  Wink Да не би температурата ви да е от зъбки. Баткото ми вдигаше темп. при всяко зъбче, стигал е до 39 - 40.
Пожелавам на всички весели празници. Понеже другата седмица няма да имам интернет ще ви пиша след празниците.  Hug

# 151
Здравейте, момичета!  Hug

Днес бяхме на консултация. Мишел е наддала 600 гр за 20 дни и е вече 6400 и аз съм много доволна понеже се притеснявах доста, защото яде само по 600-700 мл на ден. От 10ина дни не се кърми изобщо, а аз цедях, но от 2 дни тече само бистра водица, колкото и да помпя и мисля, че приключихме с кърмата.

Снощи на заспиване засука милата за успокоение и след 10тина секунди погледна с такова отвращение, че чак се разбуди и ме гледа въпросително и чака все едно да види дали ще й обясня какво точно тече от гърдата. Толкова беше смешна!

Пълзи вече, но на заден ход. Не може да разбере още да се избута напред.  Wink

За захранването. Днес лекарката ми каза да зпочвам и това много ме изненада. Каза до края на 5 месец, т.е. в следващите 3 седмици, да съм преминала през 3-4 вида каша като започна с оризова последвана от овесена. След това за целия 6ти месец да премина през основните зеленчуци като първо са оранжевите  - морков, тиква и сладък картоф (това не знам дали го има в БГ), после зелените зеленчуци и картофа. През 7ми месец да премина през основните плодове и в осми месец през месото.

Каза да давам първо по 1 лъжичка и да достигам до 40 мл. от нова храна за няколко дни като винаги преди това (1 час) давам дажбата от мляко.  Да давам в началото само сутрин и вечер като постепенно започна да давам между повече и накрая между всички хранения. Разбира се, когато достигна етап да давам след всяко хранене и в същото време добавям нова храна не давам само новата храна и не я предлагам само нея между храненията, а примерно сутрин новата храна, следва опитван вече зеленчук, плод, пак новата храна и вечер каша. Препороръчва се вечер каша, за да е по-сито детето. А също и на едно предлагане на твърда храна може да се предлага плод и зеленчук, или плод и каша и т.н.

Също да се има предвид, че храната е само, за да се запознае детето с вкуса й, а не за нахранване, но да не се притесняват мамите, ако забележат да немалее количеството на приеманото мляко. Това е, което запомних, но ако се сетя още нещо, ще пиша пак!  Wink

# 152
  • София
етка, мога да ти кажа как е НАШИЯ режим на хранене Mr. Green, като часовете и количествата са приблизителни и варират според настроението на госпоИцата:

8 ч- 150 мл АМ

11 ч- 60-80 гр плодово пюре + 100-120 мл АМ

14 ч- 150 гр зеленчуково пюре + 30 мл АМ

17 ч-  150 гр каша + 30 мл АМ

21 ч- 150 мл АМ

Това е. Зеленчуковото пюре и кашата ги приготвям с АМ. Винаги пийва поне 30 мл АМ в края на яденето. Плодовото пюре и АМ на второто ядене ги смесвам понякога като шейк в шишето, ама тя не се кефи особено на тоя вариант. Между храненията не давам друго освен водица, понякога и  чай шипка или ябълка и маточина на Хип.

Дано съм била полезна Hug

# 153
  • Велико Търново
Ха здавейте, не знам от кога не съм писала, май цяла вечност.
 Ще се включа съвсем накратко, че съм страшно изморена и честно казано не помня много от нещата които прочетох.

Да се похваля, в понеделник Ани изяде първата си лъжица оризова каша. За сега е горе долу добре, пък ще видим по-нататък.
Относно захранването, след уселено четене, за сега давам каша на обяд, после мисля да мина на зеленчуково пюре (тогава ще мина кашата за следобед или сутрин), после на зеленчуково. Но докато дойде времето да въведа повечето неща, има бая вода да изтече, понеже нова храна мисля да въвеждам минимум на 5 дена.

етка, мога да ти кажа как е НАШИЯ режим на хранене Mr. Green, като часовете и количествата са приблизителни и варират според настроението на госпоИцата:

8 ч- 150 мл АМ

11 ч- 60-80 гр плодово пюре + 100-120 мл АМ

14 ч- 150 гр зеленчуково пюре + 30 мл АМ

17 ч-  150 гр каша + 30 мл АМ

21 ч- 150 мл АМ

Това е. Зеленчуковото пюре и кашата ги приготвям с АМ. Винаги пийва поне 30 мл АМ в края на яденето. Плодовото пюре и АМ на второто ядене ги смесвам понякога като шейк в шишето, ама тя не се кефи особено на тоя вариант. Между храненията не давам друго освен водица, понякога и  чай шипка или ябълка и маточина на Хип.

Дано съм била полезна Hug

Marleen ти всичко ли въведе вече - плод и зеленчук, не е ли рано.

И накрая, прочетох, че няколко дечица са болни, пожелавам им бързо оздравяване.

Не се оплаквайте, че децата не се обръщат, мойта мързеланка си лежи и това е, няма и желание като гледам. Иначе се набира да сяда Simple Smile

Пък за килограмите какво да кажа.... на 5 месеца 5 килограма, сега ще видим след седмица колко ще е, ама не очаквам много.

# 154
Здравейте...отдавна не съм писала....но ви чета....то остава ли време,от това слънчево време Laughing
Да кажа,че моя малък господин не е вече малък-7.800кг и 66 см,мисля че почти настигнахме връсниците си....последния месец е наддал само 600гр,но мисля че е нормално да намаеят темповете на наддаване...
Сега сме на период,каквото може всичко в устата и ако може наведнъж да е....днес как изплю млякото в лицето ми,като си мислише че все още е кашата...в този ред на мисли,от събота му давам оризова каша.Мисля след другата седмица да го пробвам със зеленчуково пюре...като се чудя да изместя кашата сутрин или да я спра докато давам пюрето....ще мисля....
Това е от нас засега...нека болните да оздравяват,а здравите да не се разболяват..
Това сме ние,вече големи LaughingЛека вечер и много усмивки
.http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=331403&id= … d=122287884452902

# 155
  • София
scrye, въвеждам плод и зеленчук шахматно, напр. картоф / картоф + морков / морков + ябълка / ябълка + тиква и т.н. Така се старая да й разнообразявам. За момента давам ориз, ориз и рожкови, картоф, морков, ябълка, шипка и тиква Peace

# 156
Добър вечер
Първо по въпроса със захранването искам да кажа че и Иван е захранен вече със зеленчуково пюре и съответно плодово, зеленчуковото яде на обяд по 140 - 150 гр, а плодовото 30-40 гр между храненията, а от два дни насам нещо не му стигаше АМ и ядеше на 2 часа и половина и от днес му увеличих количеството и миряса.
Ета, малкия е голям живак, браво на него  Heart Eyes А за шарката дано ако е прихванал да мине леко.
Денерис, Гого май ще води класацията с килограмите. Пожелавам бързо оздравяване и на двамата и дано да няма нищо притеснително с тази температура.
За обръщането и Иван още не се обръща от гръб по корем, но прави опити.
Времето тези дни наистина е страхотно, а и го дават още по топло да стане и за това и ние сме от обяд до към 19.00 навън.
Лека вечер

# 157
А добро утро! Една закуска за подсилване за хубавия ден, който предстои Simple Smile

Сега, моля ви, ако някой може да ме ориентира - къде точно е цирк Балкански в Люлин - че е малко обширно понятие и човек може да си обикаля цял ден  Crazy И ако някой е ходил скоро - според вас има ли смисъл да се купуват предварително билети или направо преди представлението да отидем? Баткото ни вече подлудява в къщи, че две седмици го държах вкъщи заради това, че имаше варицела в яслата - може да се окаже напразно, ама да видим - все пак не е бил в контакт с болното дете. Та решихме да го водим на цирк, ама пусто не знам къде е   hahaha
Благодаря на който реши да сподели  Peace

# 158
Георги свали температурата, слава Богу, но Алис зацикли с една ужасяваща кашлица  ooooh! от сутринта два пъти повърна секрети, кашля на всеки 2 секунди буквално  Tired незнам какво да я правя вече, това е на всяко едно боледуване  Tired

Та така, Гого е 8 900гр. и 70 см. като гледах една таблица отговаря на 9 месечно бебе  Rolling Eyes остава на мляко поне още месец. Ей така изглежда бебе близо 9 кила  Laughing На кой се метна такъв голям, идея нямам.

summer_girl78 , доколкото знам цирк Балкански се намира в Зоната близо до мола на Стамболийски.

# 159
Денерис, мерси Simple Smile Но в сайта на "Програмата" пише, че от 29 април отива в Люлин и затова питам, че изпуснахме докато беше до мола.
Иначе и нашия големия цяла зима го морят някакви кашлици, тъпках го с лекарства, накрая ми писна. Сега последния път (т.е. миналата седмица) го водих на хомеопат, да видим дали няма да се подобрят нещата - давахме разни гранулки, уж се оправи (от класиката -сополи +кашлица, защото се дави от сополите), ама всъщност още си има сополи, и си покашля. Вече като му видя носа да лъщи и ми призлява. Че сега и дребния намери някакви сополи отнякъде, та от 2-3 нощи хърка до мен, ама и той май се пооправя. Дано Simple Smile и да ви минава и на вас бързо!

# 160
Добър ден
summer_girl78 за цирка Балкански поне докато беше в Пловдив трябваше да се купат предварително билети, че наплива беше голям и наистина си заслужаваше  Peace
Денерис, много кофти че Али е с кашлица, моята кака и тя и е проблем като се разболее все надолу към гърдичките й слиза и в повечето случаи почва да кашля  ooooh! А също имаме някаква алергия към цъфтящите дървета и прочия и тече носа като излезне навън.
Това за което се сещам ако не си давала до сега е Вентолин сироп на Веси и действа супер и успокоява кашлянето, но действа и възбуждащо и буйства доста, но по добре отколкото да кашля нон стоп.
А Гого е прекрасно бебе какво като е близо 9 кг  Heart Eyes
Лек ден

# 161
Открих го цирка - до мола си е все още Simple Smile И билети ще трябва да се купят предварително, така че отиваме.
Благодаря, на който се отзова, а който има по-големи каки и батковци, може и вие да пробвате :0

# 162
Денерис, бреееей, че голям мъжага!! С какво АМ го дохранваш?

summer_girl78 , все се каня да те питам, тези много килограми за колко време ги свали с Дюкан?

# 163
Здравейте момичета  Hug При нас няма нищо ново за докладване, така че само ви чета... Първо да пожелая бързо оздравяване на болните дечица!  Heart Eyes !!

Денерис, Гого е ракошен! И снимката е прекрасна! Наш Коко го гони по кила...  Grinning сигурно му тежи дупето, защото все още не е успял да се обърне  hahaha телцето тръгва, но дупето не отлепя! Иначе, непрекъснато шава и се набира, иска да бъде местен и подмятан!

На мен ми се иска да започна захранването на 5 месеца (след 1 месец) и всичко по темата ме вълнува много.. имам въпроси за това кога, по колко.. и т.н. така че, Жени, Марлийн, благодаря ви за споделената информация!

Лека вечер на всички!

# 164
  • София
Момичета от София, минавам на бързо да се възмутя, че асансьорите на Орлов мост работят от днес от 7 до 19ч. Господинът!! от Егида ни посрещна с репликата "нека си натискат ония балъци горе асансьора не работи!" за едно семейство с 2 деца, които чакаха като нас горе на Ариана. Не сме хора не е истина! Айде ние сме с колички по една две години ами ако бях инвалид те ли ще ми кажат кога да пресичам цариградско!!! Уф мъка. Някой ако знае къде се пускат докладни и се мрънка - да каже. В 7 си е още светло не ми се прибира!

Общи условия

Активация на акаунт