Пролет иде, птички пеят, ДЕКЕМВРИйчета не спират да се смеят

• 34 169
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Оска Praynig да се оправяте бързо!
Честита половин годинка на Ани на Скрай!
Честито на християнчетата! Много сладък Андрейчо! Миричка, няма ли снимки?
Аз много исках да кръстя нашия Константин на 21 май - именния му ден, но нещата малко се пообъркаха от към организация, здраве да е.
Така, както се похвалих, че младежа няма проблем с АМ и си хапва, така от три дена не ще да го помирише )купих му даже чисто нова кутия, да не би старата да е развалена), даже сега реве гладен до мен, ама няма нищо в гърдите - яде през час, час и половина! Няма начин да произведа за толкова кратко време, май че и аз ще захранвам като Ета! Не иска да яде и от замразената кърма, но и мен ме е страх да му я давам, защото вече е с давност над 4 месеца, а някъде чета да не се съхранява във фризер повече от 3 месеца, някъде 6 месеца. Но като спре млякото окончателно, ще яде, къде ще иде, какъв е лакомник.

# 256
  • Sofia
Добро утро,
благодаря на всички за пожеланията!!!
Оска надявам се скоро да се оправите, тези болести са ужасно неприятни., а когато са придружени и с лежане по тези наши красиви боници става 10 пъти по - неприятно  Peace Все пак продължавай да си търпелива и пожелавам да се приберете час по- скоро и повече да нямате такива гостувания  Praynig И Петър за сега на два пъти само започва да му хърка нослето, но като започна сериозно капане на физиологичен разтвор нещата се подобряват. Тъкмо се наканя да го заведа при Доки и той се оправи.
Честито християнче и  на Миричка 13. Ние живи здрави събитието го плануваме за другата година и съм в размисъл за някое закътано красиво местенце. Големият син Деян го кръстихме в Троянския манастир понеже аз съм от там, но сега за Петър не ми се ще пак там. Прекалено много хора са и стаята в която ги кръщават не е нищо особено. Така че, който се сети за хубава идея моля нека да споделя  Hug
Ниста дано всичко да мине добре и да няма изненади за концерта. После очакваме отзиви и снимки  Party
Choosy честит имен ден на патерица на мъжлето ти. Да е жив и здрав, много да те обича и уважава   bouquet
За захранването - с интерес чета всичко което споделяте и мислите. С Деян не бях никак информирана и каквото ми кажеше доки това давах и когато кажеше. За щастие всичко мина добре и нямахме никакви усложнения и проблеми, въпреки че е захранен със сок от месец и половина, а с картофено пюре от 3м. и половина - Мога да кажа, че ми беше по - лесно и спокойно на душата. А сега с всички различни мнения и моди направо съм се видяла в чудо. Понеже малкия е с атопичен дерматит сега доки каза, че на 5 м. и половина ще започнем с каша и след това ще добавим картоф и т.н., а за сок доста по - късно. Незнам дали е най - правилното решение, та за това моля продължавайте да споделяте, а аз междувременно ще поразчета в чичо Гугъл още мнения.
Сега ви пожелавам след сутрешния дъжд да пекне пак слънцето  и да разходим челядта на освежен въздух.
Тинитка дано дечко започне да се храни нормално, а ти мила пробвай с чайчета и дано скоро всичко се оправи  Peace

# 257
  • Sofia
http://www.dfclavchetata-bg.com/photos/200905KG/IMG_1203.JPG
Да си покажа голямото момче, от ляво на дясно 5 тото по ред е Деян. Това е от миналата година, а сега в края на май пак ще имат първенство.

# 258
Привет,момичета!И ние да се отчетем-че от много разходки,все време не остава.Почти на 5 месеца сме,но все още не мислим да захранваме,понякога усещам,че му се иска и нещо друго,освен АМ,но нека да станем поне на 5 месеца и ще почнем.Мисля,че прекалено много се изприказва и изписа за това захранване.......нека всеки сам си вземе решение,в крайна сметка бебоците няма да останат гладни,нали???Неше бебче всичко слага в устата,текат едни лиги,особено обича да си бърка с пръстта в гърлото и да връща мляко,иначе е много приятелски настроен и не реве в чужди хора,смее се с глас и понякога пее в ниски тоналности.Върти се по посока на играчките,но не се обръща сам от гръб по корем,още малко му трябва да пмести дупата,ама не се усеща,та ние го побутваме.Когато иска внимание,ме рите силно и бързо с краката,а ръчичките докопат ли нещо,веднага го мята в устата.Спи добре,навън редовно-та все гледам да се скрия в някой парк на зеленко и да си чета книга,тогава е моето време за релакс.Диети не пазя и без да усетя съм си в предродилната форма,като цяло се върнахме към предишния ритъм-с бебо на разходки,пикници,сбирки с приятели,ресторанти и обиколки,навсякъде е с нас и се адаптира много добре.Сега вече определено ми е много по-лесно и не искам да се сещам за коликите,нощи без сън в снеговития период,когато животът ми протичаше между тоалетна,спалня и кухня......е,момичета,това е засега от нас,бъдете здрави и се радвайте на всеки миг!

# 259
Изабела , вярно е , много се е изприказвало . от опит знам ,че още ще се приказва .
ето  ще подъвча пак темата.
имам време , пък  да съм по-конкретна веднъж и аз.

принципно бих захранила и по-късно от навършен 6-месец. има какво да помогне за взимането на решение - задължителните пълна кръвна картина и урина на 6м. , ако там нещо не е наред и евентуално може да се коригира с храната - захранвам , ако ли не м.б. ще почакам до 7-ми месец .
изобщо не смятам да замествам изцяло което и да хранене поне до навършване на годинка.
първо кърма , после другата храна. вероятно и този път ще оставя 2 напълно млечни хранения и 3 смесени , това като краен резултат , ъф корс.
тая работа с въвеждането на нова храна на сутрешно хранене не звучи зле .
принципно смятах на обедното , не че и за това имам кой знае колко важна причина.
ако целта е да е денем , за да се следи детето за евентуална алергична реакция и да има време да се реагира , то и сутринта и на обяд ми се струва приемливо да се направи захранването.
ако пак се съобразяваме със същите неща , то ще е най-добре освен това да е работен ден Wink!х да видите разсъждения вий Mr. Green!

относно плодовите сокове - твърдо след годинката . като цяло мнението ми за плодовете ,плодовите киселини , витамините и всичките им там други специфики ,съвпада с това на ласси .
както писах - първо май пак ще е каша оризова някаква .
реда на зеленчуците не мисля ,че е от  голямо значение - картоф или морков или тиква или тиквичка и т.н.
виж евил сега пък ми пусна мухата за пащърнака . готвила съм веднъж заради Васил , не помня какво беше на вкус.

въпрос чуденка - не е ли все-пак най-добре да се започва със храна , характерна за региона , а не далечночуждоземска ?

изабела , как хубаво си описала ежедневието ви ! храненето изцяло с АМ дава много повече свобода изглежда!
меззатр, браво на порастналото ти момче !
благодаря ти за загрижеността !то не е за хвалба , но ми е 4-ти път да съм в тази болница и викам повече да няма !

# 260
  • София
Здравейте дами ! Виждам, че всикчи сте се разписали следпразично дори и тези от вас, които имат по сериозни грижи от мен - Оска да се оправя Емчо!
Всички, които празнуват да отпразнуват подобаващо!
Ние не хем не мръднахме от София, хем не си седнахме на задните части. Ходихме по околните гори и села, на гости на сестра ми, на майка ми, на едни приятели, паркове и т.н...семейни занимавки.
В къщи ми е болен мъжа тази седмица та се грижа за двамина и време не ми остава да драсна. Всяка нощ сменям потни чаршафи и се боря с чужд главобол та чак и мен ме заболя главата от пъшкане ама добре, че поне не е вирусно и ние с Борил за сега сме здрави. Разходките са ми макс. два часа на ден в околията и не мърдам по-далече, а имам няколко неща, които трябва ад свърша из града , но ще чакат... Както и разходките из по-далечни квартали Simple Smile
Здраве и усмивки на всички
Чао от нас

# 261
  • Sofia
Моля ви гласувайте на този линк
http://www.unicef.pampers.bg/gallery2.php?id=97&pg=

# 262
  • Велико Търново
Здравейте,

Оска радостно ми е, че те "виждам" отново в редиците, липсваха ми постовете ти. Стискам палци за бързо оздравяване на Емо.

Благодаря на всички за честитиките относно половината годинка на Ани.

Силно ме интересува какво е мнението относно пюре от замразени зеленчуци. Визирам най-вече тиква. Милейди спомена, че е чела, че тиквата отделя токсини при замразяване. Аз понеже точно снощи замразих и реших да се поровя из нета. Доста хора пишат, че са го чували, но никой не сподели източник. Честно казано не знам на какво да вярвам, понеже долкокото си спомням дълбокото замразяване предотвратя размножаването на бактериите и отделянето на техните токсини, ама все пак не ми се и рискува. Та въпроса ми е, ако има някой запознат, моля да сподели мнение.

Честити християнчета на Ета и Миричка!

# 263
Мили ми съфорумци,

Моля ви да стиснете по някой палец за Веда.. Утре сутринта й е насрочена животорешаваща операция в 3та градска, хирург - др. Лазаров.. Ще продължи няколко часа и шансовете са доста малки, направо е критично положението..  всяка положителна мисъл ще е в повече от полза..

Не искам да натоварвам никой с такива новини, но така стоят нещата при нас.. Спрях да пиша именно за да не ви натоварвам излишно, чета ви и реално много ми помагахте всички с гледането на Веда, но не ми беше до писане ..

http://picasaweb.google.com/vedapetrova снимки с нея ако не ми модерират линка

ОСКА  bouquet да се оправяте

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 19:07 от aluin

# 264
  • София
Миричка, Ета, да са ви живи и здрави новопокръстените.Аз нещо не мога да отворя снимките на Ета, ама май проблемът е в моя телевизор. Rolling Eyes
Оска, няма по-гадно нещо от това да гледаш детето си болно.Завиждам на силата на духа ти, продължавай все така.А малкият Емчо да се оправя бързо и да не се оттърва от здраве.
Меззатр, честит имен ден на патерици, да носиш с гордост името си.
Честито и на мъжото на Ванчето!Да гледа, глези и обича своите принцеси!
Оп малката Ани, станала на 6 месеца.Жива и здрава!
Ниста, весело на концерта, дано да нямате ексцесии, а Моника да се чувсва О.К. с баба.

Ето и малко инфо за пащърнака:
Ароматна подправка, с месест сочен корен, със сивкавобял цвят и своеобразен приятен мирис и сладникав вкус, наподобяващ магданоза и целината. Известен е още от древността и е служел за храна до XVIII век, когато е заместен от морковите и картофите. Съдържа етерично масло, каротин, витамините В1, В2, фолиева киселина, витамин С (приблизително колкото в цитрусовите плодове), въглехидрати, белтъчини, мазнини, пектиноподобни вещества, минерални соли, миристицин, фурокумарин и др.
В националната ни кухня е намерил приложение при приготвянето на супи, сосове, яхнии.
Наричат го още бял морков, но не е ряпа.
Аз до момента съм въвела картоф, тиква, морков и се каних следващото да е тиквичка.Купих си пюрета на хипиквичка с картофи, ама добре че погледнах снощи съдържанието-55% тиквички+картофи и останалото (15% ориз).Добре че не му го дадох.Е, то предполагам, че нямаше да е болка за умиране де, ама искам да въвеждам храните една по една.Така че четете съдържанието, а не само заглавието на пючето или кашата.
Та днес го даваме разтоварващ ден и караме само на кърма, докато реша с какво да продължа.Е, спрях се на безмлечна орисова каша на Милупа, с която да въведа ориза, после малко плодове-ябълка, круша, банан и след това продължавам с измамните пюрета-тиквички с картофи и карфиол с катрофи (с ориз)
Е, това е от нас за сега.Утре съм на зъбар, че положението стана вече нетърпимо.Откакто съм родила не съм ходила, а ми изпадаха пломбите и градежите.Стискайте ми палци, че шубето е голям страх  #Crazy
Скрай, ето малко инфо от КОсе Босе по твоя въпрос, аз лично  не виждам проблем, ако температурата на фризера ти е добра (мисля, че -19-20 е напълно достатъчна темп., но....):
--> Замразяването се счита за по-щадящия вид консервиране от варенето и сушенето. Но не винаги е така, защото е важна технологията на замразяване.

--> Проблемът при замразяването е съдържанието на вода в плодовете и зеленчуците. Образуват се кристали (лед) в продуктите, които увреждат тяхната структура и клетки. Счита се, че при недобра технология на замразяване не спират изцяло някои биохимични процеси и се развиват микроорганизми.
Промишлено се използва методът на шоково замразяване – продуктите се охлаждат до -35 градуса и водното съдържание преминава директно от течна в твърда форма.
В домашни условия, където това е трудно постижимо, е важно фризерът да охлажда  до -25 или повече градуса.

--> Най-важното е плодовете или зеленчуците да се замразят възможно най-бързо след като са откъснати. Парадоксът е, че замразените плодове и зеленчуци могат да бъдат по-полезни от пресните: ако се замразят веднага след откъсването им. Всеки час престой на продуктите (в хладилник или на стайна температура) води до загуба на все повече витамини.

--> Някои плодове и зеленчуци е добре да се бланшират за кратко, така се запазват най-добре витамините, цвета и аромата. Има доста разминаване в информацията дали бланширането винаги е задължително преди замразяване и кои зеленчуци/плодове се нуждаят от такава предварителна обработка.

--> Основното предимство на замразените плодове и зеленчуци пред консервираните в буркан (особено ако се консумират сурови след размразяване) е, че те са запазили фибрите си. Пасирането, рязането, беленето и варенето унищожават голяма част от растителната целулоза.  

--> За загубата на витамини и минерали при различните начини на консервиране няма единно мнение. Зависи и от конкретните продукти.

--> За да се запазят максимално витамините, при размразяване плодовете и зеленчуците се консумират при първа възможност или се слагат директно във вряща вода при готвене (за разлика от месото, което се размразява бавно и по-продължително в хладилник).

Алуин, не е дно 1001 палчета имаш стиснати от мен.Вярвам, че Веда, ще прескочи и това препядствие в живота си.С вас сме всички.Ще се молим.Успех  Praynig

# 265
  • Велико Търново
aluin ще стискам не само палци, но и всичко възможно само да мога да помогна поне с някоя положителна мисъл. У нас имам няколко икони на Дева Мария и често се моля вечер за здраве, тази вечер ще се помоля за Веда и за цялото ви семейство. За съжаление само с това мога да помогна за сега, дано всичко мине успешно. А Веда е страхотна просто.  Hug

# 266
  • Варна
aluin ще се моля за вас Hug

# 267
  • Sofia
Aluin  стискам палци и се моля за малката Веда  Praynig Praynig Praynig Трябва да имаш вяра, искрено се надявам утре да бъде най- щастливия ден в живота ти newsm17

# 268
aluin , липсваш ни!
От все сърце се моля утрешната операция да мине успешно.
Веда е прекрасна. И силно се надявам сърчицето й да забие по-силно !

Оска дано и вашите дни в болницата свършат скоро.
И всички болни бебета да оздравяват!

Благодаря на всички момичета, които дават идеи/схеми за захранването и споделят опит.

# 269
aluin, и оттук -  Hug!! Имаш си истинско геройче!! Красавица!!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт