Пролет иде, птички пеят, ДЕКЕМВРИйчета не спират да се смеят

• 34 165
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Елфче, миличкото ни бебенце, как само се е измъчило.... Cry Cry

Дано отшуми по бързо това чудо, че от тез алергии ми настръхва косата,

п.с. то нали и аз самата съм с подобна....та мога да си представя с  какво сте се сблъскали Hug

Алуин, сутринта плакахме и двамата с мъжа ми, когато разбрахме за хода на операцията....дори той първи седна на компа и пусна темата за новини от вас. Сигурно ще прозвучи банално и пресилено, но Веда е едно от нашите дечица - декемврийчета, родена само 1 ден след Димана, и когато гледам моето дете ми се къса сърцето за твоето.

една буца ми е заседнала от вчера в гърлото.......

за мен всяко детенце в темата е братче или сестриче на Димана...толкова са ми мили всички и когато някой е болен или има проблем,

повярвайте ми .....все едно това се случва в къщата ни.

Алуин  пожелавам ти много кураж на теб и таткото, и на Ведичка изпращам цялата си положителна енергия Hug Hug Hug

# 346
Алуин ,   Hug Hug Hug

# 347
Елфче, мила, голямо патИло сте патили. (на приятелката ми детето също беше с АБКМ, отключено след ваксина)
Жив и много здрав да ви е баткото рожденник!   bouquet

Аз също не искам да обръщам в спор в ЗА и ПРОТИВ ваксините, има си отделни теми за това.  Peace
Но все пак, ако някой се колебае да НЕ ваксинира, но се страхува как ще понесе това на детето му - имам вече два броя неваксинирани деца и мога да споделя. София е на 5г и половина, от конвеционалните лекарства е пила единствено Парацетамол при висока Т , боледува леко веднъж на 2-3 години.
Това дето лекарите заплашват, как видите ли, ако нямат ваксини, пишете децата болни до живот, изобщо не е вярно, дори много напротив.
Написах го за инфо на колебаещите се, пак подчертавам  Simple Smile

При нас има пробив в системата, Андрю почна да изяжда по 30-40мл  оризова каша, но с НАН. Оказа се, че и той като другите кърмаци харесва това мляко.

Поли, не спирам да ви мисля, пиши, когато можеш  Hug

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 10:23 от eta

# 348
  • Sofia
Elf4e много неприятна история и ние имаме дерматит, но в по лека форма и знам колко е ужасно за бебето и теб. Надявам се скоро да се оправите и детенце да се възстанови. Относно слагането на ваксините, просто нямаме избор, нали са задължителни. На нас във вторник ни предстои трета  Пентаксим и леко започвам да изпитвам страх. Но както казах нямаме избор, така че остава да се надявам да не се влошим и ние.
Честит 14 рожден ден на баткото ви, да ви е жив и здрав, много щастлив   bouquet

# 349
Elf4e, да ти е жив и здрав сина, много да ви радва и да е все така грижовен батко    bouquet
За проблема с малката наистина ужасно и дано да не се случва никога повече.
Лек ден

# 350
Кърменето аз няма да спирам, сакън, а днес ще потърся коприва да спретна една бърза железарска манджа. Отделно пия малтофер и си мисля, че не ще се свърша така лесно. Ета, и аз го чакам тоз момент със свършването Grinning, но май пот, глад и инат е майката на добрата форма ( понастоящем глада се отлага ).
А по повод педи - тя, както е видно е от старата генерация. Избрах я по ред причини - майка е на мой добър приятел, живее наблизо, адски отзивчива е като човек, но я слушам избирателно. Пускам си покрай ушите въпроси за сокчета и разни други, както ще направя и с това за спирането на кърмата. Но не мога да отрека, че в първия момент ми стана криво, де.
Elf, благодаря, че сподели - определено е нещо, което може да се случи на всички бебета тук ( да не дава Господ ). На малкия другата седмица е последния Пентаксим и определено ще съм доста по-внмателна за всякакви реакции.
Сега ще се мятаме за една разходка, а после ще събирам сили за AC/DC довечера.
Хубав ден и дано Веда днес е все по-добре и по-добре!

# 351
Не случайно хората казват, че проблемите сплотяват. Покрай този кошмар с миличката  Веда накои от "старите муцуни" се явиха отново в редиците, което ме радва и сте писали писали!  Hug Дано Веда е по-добре!  Praynig

Elf4e да ти е живо и здраво момчето! Много хубави емоции и гаджета!
А за ваксините благодаря, че сподели! Наистина ще е полезна информация за всяка мама която слага ваксини! Дано куклата се възстанови бързо, много са упорити тия дерматити и Иван имаше направо се бях поболяла, но вече е добре!

Хубав и усмихнат ден! Тичайте по разходки че дават времето да се разваля!

# 352
Eлфче, ужасни иизживявания сте имали! Дай Боже да не се случва никому! Дано съвсем се оправят петната скоро и да забравите.  Heart Eyes

# 353
  • София
Елфче, много неприятно наистина.Ама аз не мога да разбера някакви изследвания не трябва ли да се направят преди изписването на разни мазила  newsm78 или се кара на принципа проба-грешка.Аз не съм имала подобен проблем, но се учудвам.Какъв е начина по принцип да се постави диагнозата АБКМ-показатели на кръв, урина, тестове за алергии.... Rolling Eyes
Моят син днес в 10:00 изяде оризова каша 50мл.След това не съм го кърмила.Резултатът-огладня 2 часа след това мижаво количество каша  Shocked .Казват, че по принцип децата не я долюбват много-много, но на него май му харесва.Аз я правя с АМ Хумана.
BTW за дечицата с АБКМ, чела съм, че оризовата безмлечна на Милупа е единствената напълно чиста от мляко каша, тъй като се правела на отделна поточна линия.Това по постове на други майки  Naughty.Не мога да посоча достоверен източник.
Весело изкарване на всички, които довечера ще посетят концерта на AC DC.
Ведичка, с теб сме слънчице малко.

# 354
елф , да ти е живо , здраво , умно и обичливо порастналото момченце ! желая по-лек и бързоотминаващ пуберитет !

за другите ти патила съчувствам , но и напълно споделям мнението ти относно ваксините .
все-пак това е по-малкото зло !
знаеш , и преди съм го казвала , когато се появиха признаците на АКБМ при Емката , изобщо не съм се колебала -не мазах с нищо . това беше моят тест дали изобщо е тази алергия и доколко има смисъл от диетата . е , имаше смисъл и сега е момента да кажа -"уви". надявах се да ме отмине участта да зобам хляб , ориз и картофи !
при Емил засушаването , обаче беше в много по-малка степен . въпреки това до пълното му преодоляване мина повече от месец.
ще споделя за другите , че тогава ласси ме посъветва да мажа с крем /мисля на адерма беше/ , защото според нея лишеите много сърбели . аз въпреки това не мазах , но ако на някой друг се случи - имайте го предвид.

елица , когато Васил беше бебе , нямаше фризопеп по касата . диагнозата само по външни белези . най-точните тестове - най-рано на 3 навършени години , още по-добре ако са 5 .
сега чувам за отчитане на някакви кръвни показатели - няма така лесно да се минат , щом вече има опция за безплатно АМ .
точно с тази каша захраних Васил.

за фризопепа , също знаете мнението ми . незнам какви тчно вкусови рецептори имат тези , дето ожалват бебетата заради "това горчиво мляко" , аз го намирам вкусно.
и Васил и Емил го пият с охота.

ще ми се да ви похваля Емката - играе си мн. самостоятелно . номера е да не ме вижда . види ли ме , веднага зарязва там каквото интересно нещо е докопал/примерно стъпалото си Laughing/ и започва да мрънка !

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 13:08 от oska

# 355
Връщаме се от сведенията и новините засега са добри.. Ведича е изкарала добре нощта и докторите се надяват се така да върви.. Дано! Утре ще й затварят гръдния кош, каквото и да означава това и ще видим какво що.. Това с гръдния кош се правило в 1/3та от случаите и било уж стандартна процедура.. за да не се получавало голямо налягане, което при сърдечни проблеми е пагубно.. Това от нас засега, довечера към 5-6 пак сме на сведения и така всеки ден..

venydimitrova благодаря за историята! страшен кураж ми даваш!  Heart Eyes както и всички

Елфче тия твоите неволи ужас! .. не й обръщай внимание на лекарката за коментарите за едрото бебе.. те лекарите се така недипломатично говорят и човек ако ги взима присърце може да се депресира.. в понеделник едва ли не ни се скараха защо идваме чак сега, детето било МЕГА ЗЛЕ и подобни, при все че се бяхме разбрали именно за понеделник.. Този път не им се поддадох на агресивните думи и им казах "Ако трябва да си ходиме" .. Просто работата им е много тежка и трябва някъде да изхвърлят негативна енергия..

Аз за моя изненада имам все още кърма, не е намаляла.. и по принцип през всичките тия месеци се около 600мл се движи количеството.. Февруари месец като лежахме в болницата с Веда за наблюдение се нагледах на ужасни диагнози, ужасни и там повечето майчета казаха че им спряла кърмата още в началото от стреса..  При мен засега има и дано да има занапред, че ще има нужда! Тогава междудругото имах моменти в които мислех че няма да издържа..

Ваксините по принцип са ни отложени, освен най-първата която сложиха първите дни .. Като цяло Веда не сме я пазили под стъклен похлупак, а не е боледувала от настинки и подобни .. От март месец си излизахме навън, правехме си упражненията и тн като при здраво бебе.. при все че тя не наддаваше и си имаше една кашлица почти постоянно, но това от сърдечната недостатъчност. Накрая последните седмици положението много се влоши де, то затова и я оперираха така бързо.. де факто в деня на приемане в болницата на 10 май, тя като едно 5 месечно бебе тежеше 3700г!!! разположени на 61 см...  буквално кожа и кости..

Естествено ако всичко е наред и клапата работи добре, сърцето ще си кръвоснабдява добре и ще си навакса.. Тази клапа според зависи може да и служи добре около 3 години че и повече
аве не е леко, но на човек като му дойде на главата, просто трябва да го приеме! Може пък тези проблеми да й се компенсират с нещо друго.. кой знае! съдба..

# 356
Милата, милата Ведюшка!  Heart Eyes Всичко ще се оправи, тя ще си навакса и ще укрепне, вътрешно тъй го усещам, нямам и капка съмнение  Hug
Поли, голяма прегръдка!!! Не си паднала духом, а това е много важно! Пожелавам на трима ви от сърце много скоро всичко да е само лош спомен!
Предай довечера на Веда колко много я мислим и я обичаме  Hug

# 357
  • Sofia
Браво на малката Веда, тя е истински герой както и смелата и майка  Hug
Съгурна съм, че съвсем скоро това ужасно преживяване ще остане като един лош спомен!!!

Покрай вашата история съм сигурна, че много хора са преосмислили кое в живота е най - важно и ценно. Един урок, който аз лично винаги ще помня.  Naughty

С теб сме  Peace Peace Peace

# 358
Поли, само така!! Борбата продължава!! Целувам те!!

# 359
  • София
БРАВО, БРАВО, БРАВО МЪНИЧКА ВЕДА! БОРЕЦ СИ И ЩЕ УСПЕЕШ!
Алуин, кураж! Вярвам, че Бог е отредил за Веда нещо много красиво и специално, след преодоляването на тези изпитания!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт