Сдружение "Лора"? - Варна

• 6 504
  • 29
  •   1
Отговори
  • Варна
Писах и във Варненската тема, но може би така ще получа по-пълна информация.
Днес в офиса дойде една жена със снимки на 2 деца и епикризите им - братче и сестриче от Варна. Когато попитах има ли ги качени в он-лаййн сайт ми каза, че имала проблем с компютъра и не знаела защо не може да ги качи нещата. Стори ми се малко странно като цяло. Може и да греша, но преди да пусна до колегите си зова за помощ ми се ще да съм сигурна, че парите се събират точно за тези деца, а не за лични облаги. Жената каза, че е от Сдружение "Лора" - не можах да го намеря в нета. Та някой знае ли нещо за това сдружение.
Благодаря ви предварително

# 1
# 2
  • Варна
Мерси, но това е за организация "Галатея" доколкото разбирам.

# 3
  • Варна
Хм, за пръв път го чувам това сдружение...

# 4
  • Варна
дамм явно никой не го е чувал Thinking От банката потвърдиха, че банковата сметка се води на сдружението, но естествено друга информация не могат да ми дадат. Ако ми остане време ще отида да проверя кога и как е регистрирано, но междувременно ако някой разбере нещо, ще съм благодарна да ми драсне  два реда Peace

# 5
Аз лично имам отрицателно отношение към събирането на средства за "благотворителност"црещу комисионна.

# 6
mishelin, как ще провериш как е регистрирано? По принцип ситуацията с ЮЛНЦ в ЧП е малко абсурдна. За регистрацията е необходима открита банкова сметка, а за откриването й е необходимо съдебно решение.

ikr_mi, скоро една позната дойде при мен с молба да й помогна да организира дарителска кампания. Попита ме колко струва и дали се плаща еднократен хонорар или месечна такса. На мен въпроса ми се видя абсурден, а на нея това че не искам пари.

# 7
  • на правилното място, в точното време
Руме, за регистрация се открива набирателна сметка, която после или се закрива или си става обикновена сметка - разплащателна или каквото е необходима.  Peace

# 8
Руме, за регистрация се открива набирателна сметка, която после или се закрива или си става обикновена сметка - разплащателна или каквото е необходима.  Peace

На теория, да! Обаче при нас не се получи точно така, просто не ми се изпада в подробности. Малко некомпетентност и недоглеждане от страна на банковите служители може да направи голяма каша.

Мисълта ми беше, че те може да имат сметка в тази банка, но тя е набирателна или разплащателна. Това поне могат да отговорят от банката.

# 9
да не би да не е лора, а лоржана ? обикалят из града някакви техни представителки, обаче са ми много съмнителни  Rolling Eyes

# 10
  • Варна
Не  E.L., пише "Лора" на единият документ. Беше една жена - по моя преценка около 55-60години. Стана ми твърде съмнителна, защото като попитах имат ли сайт, почна ад ми обяснява, че компютърът и нещо не искал да качва нещата  newsm78 Къде компютър, къде интернет, къде сайт ....май изобщо нямаше на идея за какво точно говорим. Погледнах и диагнозите на децата, почетох в нета, но дефакто освен от лечебна храна мисля, че от друго нямат нужда, а тя ми говори за барокамери и разни други неща.
Има ли институция която мога да занимая с тези хора, защото според мен това си е чиста измама, а тези "Лоржана" също не изглеждат като да се занимават наистина с проблемите на децата. Няма никъде информация за тях.
Преди 1-2 години имаше скандал с някакво такова сдружение пак от Варна, което неправомерно събираше пари, които не отиваха там където трябва, ама пусто не мога да се сетя как се казваше.

# 11
Жената която идва при нас беше на такава възраст, пълна, представи се като Ковачева. Аз съм много подозрителна към този начин за събиране на средства и пари не давам. Обаждах се на телефона който открих на въпросното сдружение, съществуват наистина/само дето тел беше домашен/, като запитах има ли инфо за тях някъде в нета, имат ли сайт или нещо подобно - ми отговориха ,че били жертви на антикампания и дъра-дъра, та затова не публикували инфо в нета  Thinking

# 12
  • Варна
Има една пълна жена, която при мен е идвала на няколко пъти и все събира за нещо различно...първия път се хванах...от тогава не  Stop
Каква е тая антикампания, малко странно звучи Thinking

# 13
  • Варна
Звучи съмнително от където и да го погледнеш. Бих искала да уведомя полицията, но нямам достатъчно доказателства, че тя наистина извършва нещо нередно. Не може да ходи по вратите на хората и да събира пари, а да не може да направи сайт - искам да знам къде отиват тези средства. Жалко е, защото има толкова деца,  които имат нужда  Sad

# 14
Търся информация за сдружение "Лоржана". Днес звънна на вратата една изрусена, слаба жена, около 50-те, която се представи като медицинска сестра от Неврологичното отделение на Александровска болница. Събирала пари за дете от Шумен, на което трябва да се направи мозъчна операция. Съмнение в мен породиха няколко факта, но основно, че не знаеше за съществуването на б-ца "Св. Иван Рилски", която е специализирана в тази област. Кой държавен орган трябва да провери това сдружение. И дали не става въпрос за секта под прикритие.

Общи условия

Активация на акаунт