Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 366
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря на всички за комплиментите  Grinning
Косата ми е естествено къдрава. Боядисвана изключително рядко на около 6-8 месеца веднъж с безамонячна боя. По скоро нормална но понякога я усещам суха  Grinning Беше доста дълга и точно заради това че започнах да я усещам суха я подстригах. Сега съм доволна  Grinning
Искам да попитам друго обаче. Мия я на 2 дни и не искам да използвам други измиващи средства освен шикакай и амла. Нали не е проблем  Rolling Eyes Някъде по назад в темата мисля Хенафокс беше писала че мие косата си всеки ден но редува с нормален шампоан. Вие как процедирате?

# 406
Някой беше казал, че си е купил черен каял, забравих кой беше Embarassed, но може ли снимка да видим как изглежда?? Simple Smile

# 407
  • Бургас
Някой беше казал, че си е купил черен каял, забравих кой беше Embarassed, но може ли снимка да видим как изглежда?? Simple Smile

Точно такъв е :

Копнала съм снимката от сайта на Хенна,тъй като батерията на апарата не ми е заредена,но е същият. Peace

# 408
Хехе Crazy Имах предвид на окото как изглежда Mr. Green

# 409
  • Бургас
Ами като черен молив.Аз лично не съм свикнала да очертавам очите си с  молив така,че все още не съм го използвала.Само го пробвах нанася се  много по лесно ,защото е мек.

# 410
Elinna от кой арабски онлайн магазин по-точно си купи къната и колко ти струваше?Как точно си приготви къната на водна баня?Някакви други добавки сложи ли в къната?Преди да се къносаш какъв ти беше цвета на косата?
Косата ти изглежда много добре,цвета е красив.

# 411
  • Бургас
Elinna много наситен червен цвят се е получило.Какъв цвят беше преди това косата ти? Peace

# 412
Къната си я поръчах от тук:
http://arabian.gigamarketbg.eu/index.php?main_page=index&cPa … dd86424a737f263da
Внимавайте,защото в сайта се предлага и безцветна къна,да не стане грешка.Цената е много добра.Аз си купих 1 кг и ми излезе малко под 14лв.Към това се добавя и доставката до вашия град с куриер на Спиди,но цените са по ниски от стандартните,обявени на сайта им или общо при мен беше около 19 лв.В сайта още не е обявено официално,но имат разфасовки от червената къна от по 0.500кг на цена 6.98лв и аз си поръчах две такива.
Много се колебаех преди да поръчам,тъй като цената е доста по-ниска от коментираната в темата къна,но и не мога да сравнявам качество тъй като не съм я ползвала,просто ми идва малко скъпа.Тази обаче е много ароматна,зелена и ситно смляна.Косата ми е кестенява.Последно се бях боядисала с боя и цвета стана кестеняво и то доста тъмно,което на мен въобоще не ми хареса.Това беше миналата седмица ,с което опровергавам изказванията,че къна след боя не хваща.При мен стана.Интересното е,че като че ли косата ми стана в по-светъл и топъл цвят отколкото беше.Сега ще видим колко е траен.
Чудех се как да приготвя къната-да я направя на кашичка,която да оставя за няколко часа и след това да се мажа или пък стария си начин,който знам за приготвяне-на водна баня.Къната се разбърква на каша с вода и три супени лъжици оцет.На мен ми бяха достатъчни около 3 супени лъжици къна,понеже тя доста набъбна.След това съдът с къната/неметален/ се слага във вряща вода на водна баня и се държи около 15-20мин.После се намазва на главата още топличка.Аз преди това си измих косата с шампоан,държах къната 4 часа и след това си измих косата два пъти с балсам за коса,така по-лесно пада.Ами това е:)

# 413
Аз вече няколко пъти ползвах къната като маска, косата ми става страхотна след това и хваща лек червен отенък. Последния път държах къната около 2 часа и отенъка е по-силен, но се вижда добре само на светло, вечер вкъщи например въобще не личи.
Това е на светло до прозореца (извиннявам се за рошавия ми вид Embarassed)
А това е на малко по-тъмно
Сериозно се замислям дали да не започна да ползвам къната и за оцветяване, само че малко ме е страх дали ще се харесам, не искам да стана рижава. Ако разтворя къната в кафе или кисел чай (мислех си за хибискус) и добавя сместа от червен пипер, канела и карамфил от рецептата, която dragon8 преведе дали ще се получи тъмно червен цвят. Общо взето нещо средно между това и това

# 414
  • Бургас
elinna имам някакви съмнения,че къната която си поръчала има и оцветители  Thinking
Интересно ми е какво мислят Henna Fox и  dragon8 все пак те имат повече информация дали е възможно без оцветители да се постигне толкова наситено червен цвят. newsm78

Sellene   Peace

# 415
kalinchica, косата ти е прелест, поздравления  bouquet. Какво не бих дала за тези къдрици Simple Smile. Аз също редувам шикакая, сапунените ядки и амлата с шампоан по-скоро за разнообразие, а и защото все пак са прахчета и, колкото и добре да се отмиват, понякога имам усещането, че се наслагват по скалпа ми. Също ползвам шампоан когато трябва да отмия маска с масла. Иначе измивните прахчета отлично регулират омазняването при мен и мога да си мия косата на 3 дни, като дори на третия ден не изглежда замърсена. Ако си чувстваш косата добре, няма проблем да ги ползваш постоянно.
sellene, веднъж пробвах да разтворя къната с чай от хибискус, но не видях разлика в цвета. Все пак моята коса е тъмна по принцип и може би затова не би проличало. Канелата и карамфилът съдържат вещества, които интензифицират червения цвят от къната така, че биха помогнали за целта ти. Най-сигурно би се получил тъмночервен цвят от повтарящи се апликации на къна през 3 седмици примерно. Цветът се задълбочава с всеки следващ път.
elinna, много ми стана любопитно това, което ти писа. Дамата от арабския магазин беше посочила, че продуктите са внос от Сирия. На опаковката на моята къна от този магазин беше отбелязана Индия, а и в самия магазин като част от инфото за всичките къни пише import: India и Kuria Mal Gopi Chand. Сега ти пишеш, че на опаковката е отбелязано Судан. Нещо се обърках newsm78. Опаковката на твоята къна като тази на снимката ли е? Ако къната е от Судан, би било интересно, суданската къна се води хубава.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 12:52 от dragon8

# 416
# 417
Относно цени на къните, ето малко полезна информация. Цената на естествена къна с добро качество (с високо съдържание на оцветяващ пигмент, добре смляна и пресята, без сертификат за органик продукт), и предлагана от индийски реномиран доставчик (предлагащ сертификати за произход, качество и срок на годност) понастоящем е около 3,50-5,50 долара за килограм. Това е FOB price - цена на продукта без транспорт. Вариантите за транспорт от Индия са морски и въздушен. Цената за въздушен транспорт от Делхи до София за 100 кг. продукт е около 550,00 долара. С морски транспорт цената е по-ниска, но има изискване за минимален товар. Да разгледаме варианта с въздушен транспорт - 100,00кг. къна по 5,50 долара (ако вземем по-високата  цена) са 550,00 долара + 550,00 долара транспорт имаме 1100,00 долара. В един кг. имаме 10 пъти по 100 гр., при което цената на 100 гр. къна е 1,10 долара. Къната не е внос от страна от Европейския съюз, следователно на стойността се начисляват 20% ДДС и мито (е ДДСто се ползва като данъчен кредит после). Относно митото не знам каква е ставката. Калкулиранатата така цена в долари се обръща в лева по текущия курс.Допълнителни разходи по доставката (които също се включват в цената) са банковите такси за превеждане на дължимата сума към доставчика, да не говорим за документи от РИОКОЗ, наем на склад евентуално, разход за счетоводни услуги, осигуровки на собственика на фирмата, разходи по създаването и поддръжката на онлайн магазин и т.н. Като добавим за капак печалба и начислим 20% ДДС към крайния клиент, вече можем да имаме реална представа за цената на 100 гр. къна. Разбирам, че цените на HennaFox не са ниски, но според мен са оправдани. А смятам така, защото работя във фирма, която прави ВОП ("внос" на стоки от ЕС) и рядко внос на стоки от трети страни, и следя поръчките така, че съм принципно наясно с разходите по доставката и калкулирането на цената. Що се отнася до цените на къната от Индия, всеки може да отправи запитване до доставчик и да получи представа, ето оттук например:
http://www.alibaba.com/countrysearch/IN/henna.html

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 11:46 от dragon8

# 418
  • Бургас
dragon8 съвсем се обърках.Цвета на Elinna е много наситен.Означава ли това,че самата къна,която е поръчала е с по силен оцветяващ ефект? newsm78 тоест една идея по качествена ? newsm78

# 419
Kloie, според мен Elinna лесно може да отговори на въпроса ти, ако разгледа какво пише за съдържание на опаковката. Ако е посочено, че това е 100% Lawsonia inermis, къната е естествена, без добавки и оцветители. Ако няма съдържание зa състава пo INCI, тогава вероятността за оцветители и различни добавки е доста голяма.

Общи условия

Активация на акаунт