Невероятни пилешки крилца

• 11 091
  • 17
  •   1
Отговори
Открих тази рецепта преди време и колкото пъти да ги приготвя стават ммм , а е и много лесна за изпълнение.

1 кг пилешки крилца (може и по-малко или пък повече)
3 с. л. соев сос
2 с.л. олио
3 с.л. мед
1 с.л. кетчуп

Крилцата се сваряват за 20-ина минути в подсолена вода, вътре слагам 1 глава лук (разрязана на 4), 1 дафинов лист, може и няколко зрънца черен пипер.
След това слагам тигана (аз използвам грил тиган) да загрее, но котлона да не е на много силна степен!

Предварително съм разбъркала четирите съставки по-горе, да се получи хомогенна смес (т.е. олиото да не плува отгоре, а да се омешат хубаво).

След като крилцата са вече сварени, ги изваждам от тенджерката и намазвам хубаво всяко от тях със сместа с помощта на готварска четка от едната страна (от която ще се пекат) и нареждам в грил тигана, докато са от печащата страна, намазвам и от другата и след това ги обръщам. От там нататък зависи колко препеченки ги обичате и може да ги обърнете по още веднъж.
Вървят със зелена салатка, също и с шопска, с картофена .. с пържени картофки също.

Ето снимка (макар и не толкова добра)

Добър апетит  chef

# 1
Ееее, колко я търсих тази рецепта. Някой преди време я беше публикувал тук и после не можах да я открия. Мерси   bouquet

# 2
Страхотно изглеждат ще ги пробвам.Благодаря за рецептата  bouquet

# 3
  • Vienna
Мерси за идеята. Точно се чудех какво да готвя

# 4
Забравих да напиша - времето на приготвяне е не повече от 40 мин. Grinning

# 5
И аз ги правя по подобен начин, но не ги варя. Оставям ги за половин час с мед и соев сос. Подреждам ги в тава, добавям вода и пека докато останат само на мазнина. Олио не слага, защото пилетата са мазни.

# 6
аз ги приготвям без варене  пека ги във плик за печене  ако харесвате по препечени накрая моге да ги запечете lalalala

# 7
Много е сполучлив фикса на Маги за пилешки крица.  Peace

# 8
  • Vienna
Тоничка, много вкусни станаха. Ще ги повторим.

# 9
Непременно ще пробвам  Simple Smile  bouquet

# 10
  • Варна
Много апетитни изглеждат.
Непременно ще приготвя такива ще тази седмица.
Аз крилцата обикновено ги правя със соев сос,червен, черен пипер и сол във фурната.

# 11
Благодаря за рецептата.Много апетитно изглеждат.

# 12
  • София
Да запретваме ръкави и да почваме, че обяд идва   chef

# 13
Блонди в интерес на истината рецептата е от друг сайт: bgkulinar  Grinning, но се радвам, че си я преоткрила Peace

Аз напр. пилешки крилца не ядях преди, просто не са ми били толкова вкусни Laughing

# 14
да ви кажа и още една рецепта за много хрупкави крилца. крилцата се слагат в тава, добавя се сол, вода почти да ги покрие, на250градуса, като се изпари водата са готови.

Общи условия

Активация на акаунт