САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 966
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна/Лондон
И аз да се включа относно ,,Цар Плъх''-невероятна книга! Чала съм я когато бях на 18-19 и за миг не ми е доскучала. За съжаление съм я дала на някоя ,,приятелка''/ голяма патка бях навремето/ и сега я нямам, а бих я прочела отново с удоволствие.
Сега за Кинг: Laughing
Бях писала, че след Том Гордън почвам,,Торба с кости'', като си мислех, че няма да ме грабне така като първата. Да, ама не!Към последните страници, си казвах-,,Това, това е най-великата му книга до сега'', даже и си поплаках на нея...С искренно съжаление прелистих последната страница и реших да си почина малко от въздействието на Краля- само той в края на всяка книга ме кара да изпитвам тъга, че съм я прочела...И пак да, ама не! Подхванах ,,Сблъсак'' и за три дни й видях сметката. Laughing Сега пак ме напира да кажа, че по-велика книга от нея няма, най- силната му творба! Този път , обаче няма да се заричам, защото ми останаха още малко да си попълня колекцията /Безсъние, Черният дом и още 1-2/ и тогава ще решавам коя книга ми е харесала най- много. Tired
пп.,, Цикъла'' още не съм я почнала- нещо с тия картинки не ми вдъхва много доверие, страх ме е да не се разочаровам. Ако някой я е чел и му се иска да сподели, ще ми е интересно да прочета мнението.

# 211
За мен сцената в колата беше ок, беше много въздействаща, но филмът трябваше да свърши с нея. Последните кадри с войниците бяха напълно излишни и обезсмислиха преднамерено отворения финал на новелата. Интересното е, че Кинг, който не е участвал в писането на сценария, е останал доволен от завършека (поне така твърди в едно интервю), но може би е казал това, само защото е приятел със сценариста/режисьора.
Точно така PeaceИ мен ме подразни това,че се обезсмисля отворения финал.
Много хубаво си го е  написал Кинг,че когато тръгва  Дейв с колата вижда за последен път  хората от супера,а във фила накрая всичките бяха на камиона   Crossing Arms..И какво- да си беше стоял вътре и да чака....
Иначе много ,много брутален финал ooooh!
Не съм гледала почти нищо от филмите по Кинг,някак си съм предубедена че не стават за кино,но ще съм благодарна да ми предложите тези,които наистина си заслужава да се гледат  bouquet("Зеленият път" съм го гледала)

Определено гледай "Изкуплението Шоушенк", страхотен филм и ми е един от любимите. ОПределено е най-добрата екранизация по Ст. Кинг, която съм гледала. Препоръчвам и Secret Window, с Джони Деп е филма, не съм чела обаче разказа, така че не мога да кажа доколко върви по оригинала, но пък филма си заслужава Simple Smile

# 212
  • София
Препоръчвам и Secret Window, с Джони Деп е филма...

Щом е с Джони Деп, лично аз ще го пропусна Sick Crossing Arms !
"Таен прозорец, тайна градина" е произведение, което ми е сред фаворитите на Кинг - грехота ще е да си причиня гледането на филма.

# 213
  • София
Вив, започнах, но не довърших "Белфльор". Не ме грабна, очаквам да споделиш при теб как върви.

Мила, тя цялата е така, както е в началото. Странна наистина, не е книга, в която сюжета прогресира, в нея всичко е разкази за миналото на някои от фамилията Белфльор, но така прекрасно завързани, макар и непоследователно, че в един момент си казваш: "Това е невероятно странно - интересна книга". Хем не е да те е забербувала, та да четеш, за да видиш какво ще стане, хем обаче е някак си приказна, омагьосваща и те кара да продължаваш да четеш. Не знам дали и другите на Оутс са така, чака ме и "Градината на земните радости", но сега съм запланувала да почна "Големите надежди" на Ч. Дикенс. А след нея смятам да е Цар Плъх, ако нещо не се промени разбира се, защото много ми се е дочел Кинг  Laughing

# 214
  • София
Прочетох "Историята Стивън Кинг" от Джордж Бийм - много ми хареса книгата, научих от нея много факти от живота на Кинг. Някои от тях вече знаех от "За писането". Реших, че отсега нататък ще чета книгите на Кинг по реда на публикуването им по години. Спомням се, че deadface беше препоръчал във форума на ТК да се четат в реда по който Кинг ги е написал. Смятам и така да направя. Тъй като Кери вече я прочетох, сега следва Сейлъмс Лот и след това Сияние Simple Smile

# 215
  • София
Все СТРАХОТНИ книги ти предстоят  Heart Eyes

# 216
Все СТРАХОТНИ книги ти предстоят  Heart Eyes
Абсолютно  Peace
Любими, любими ...

Джеронимо, тази "Торба с кости" как я търся само, как ми се чете лелеле  ooooh! Ако я намеря ще Ви разцелувам виртуално всички от радост  Grinning
Засега обаче не мога да я открия. На Славейков преди време я гледах, но я продаваха на безумна цена.

Сега обаче след "Цар Плъх", ще си взема автобиографията на Кинг от Лиза Рогак.

# 217
Здравейте. НЕредовно пишещ фен съм.
Едва сега започнах "Дума Ки". Преди време я подарих на брат си и онзиден си я поисках за един прочит.

Очарована съм въпреки, че съм едва на 150-та страница. Наскоро нищо не е успявало да ме грабне доколкова, че да ме отвлече от компютъра. Но сега съм.... очарована е слаба дума.

Харесвам начина, по който е написана. Чудех се само ще ми дадете само мъъъничка  Embarassed подсказка дали до края е така описателна или по някое време събитията ще започнат да се сгъстяват?

# 218
Здрасти, Стеф!

"Дума Ки" е бавна книга. Не случайно е толкова дълга. Но според мен, това е хубаво, защото обожавам стила на Кинг и не бързам за никъде. Бавното действие в този случай не дразни, а само прави книгата още по-чаровна (това не е точна дума, не и за книга на Кинг, но другите за сега ми бягат).

Ако искаш динамика и бързо действие, препоръчвам Дийн Кунц.

Все се каня да споделя, че прочетох "Пазители" и ми се стори малко наивна. Като книга за тинейджъри е.  За това допринесе и не особено добрия превод, на моменти беше буквален и звучеше смешно на български.
Иначе историята е хубава, няма спор. Защо не направят филмов римейк?  newsm78
Със сегашните възможности за киноефекти ще бъде зашеметяващо.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 20:30 от Анонимен

# 219
Venush, благодаря.
Инак не, бавното действие не ме дразни. Ни най-малко. Чудех се просто какво да очаквам от книгата. То е като да си предварително информиран, че примерно да не очакваш динамика в "Престъпление и наказание", а по-скоро дълги повествования за лутаниятата на голямата руска душа. Съжалявам примерчето е малко глуповато, но това ми изникна на първо четене. Blush

Сега вече ще знам и ще се отдам на бавното вкусване на удоволствието.
Благодаря ти. Hug

Дийн Кунц съм чела само едно-две неща. Много отдавна. Дори съм забравила точно какво.

# 220
  • София
Стеф, загуби се ти  Crossing Arms
 Hug

Според мен, Дума Ки не е бавна, само в началото е такава. Дълбоко ни въвежда в мозъка на ... Едгар (леле, забравила съм му името, ще ме извините, ако не беше така ooooh!). Като отиде на острова, тогава ела пак да пишеш  Flutter  Нещата постепенно така ескалират, че ще се побъркаш  #Crazy
Ох, невероятна книга, като се замислих сега, бих могла да я чета всяка година по един път!!! Толкова много я харесвам!

# 221
Стеф, загуби се ти  Crossing Arms
 Hug

Според мен, Дума Ки не е бавна, само в началото е такава. Дълбоко ни въвежда в мозъка на ... Едгар (леле, забравила съм му името, ще ме извините, ако не беше така ooooh!). Като отиде на острова, тогава ела пак да пишеш  Flutter  Нещата постепенно така ескалират, че ще се побъркаш  #Crazy
Ох, невероятна книга, като се замислих сега, бих могла да я чета всяка година по един път!!! Толкова много я харесвам!
Вивиан, напълно съм съгласна с теб Simple Smile Лично за мен това е една от книгите на Кинг (а и изобщо), която ми е вървяла най-леко и бързо за четене, дори не разбрах кога съм изчела всичките страници. Мисля, че в нея се усеще колко е добър Кинг, четеш и не забелязваш дори, че реално не е толкова динамична Simple Smile
Сега ми напомнихте за нея, трябва да си я прочета пак, след "Капан за сънища", която започнах скоро. Съжалявам ако се повтарям с вече писани неща за тази книга, но не съм чела всички мнения със форума. Какво е кажете за книгата, аз съм още в началото, но очаквах нещо повече честно казано...

# 222
  • София
Хубава е Капана, хубава е  Peace Малко повечко ми дойде екшъна по едно време, но иначе ми хареса. Е, ако въпросът е коя ми харесва повече, Дума-та или Капана,  Mr. Green  това вече е друг въпрос  Laughing Дума печели винаги!

# 223
Вивиан, той вече отиде на острова. Уф, наистина не може да я остави човек. С нетърпение чакам да се прибера от работа, за да чета. Чак ме дразнят делничните ми ангажименти, защото ми отнемат време. Кога ще дойде краят на работния ден?

Инак ме е нямало просто защото нищо ново не бях чела. Но гледах какво сте си писали в темата. Видях и че Deadface е предложил някои филми, които са по-хубаво направени. Ще си сваля. Но след като свърша книгата. Не искам да смесвам удоволствието. Искам го чисто де.

Видях и че някой от вас беше започнал "Цар Плъх" на Клавел. Страхотна книга. Една от най-хубавите, които съм чела.

# 224
  • София
Еее, оттук нататък ела да видиш какво става ...  Money
Приятно четене!

В Цар Плъх много ли военно е положението, че хич не ги обичам такива, а доколкото знам става въпрос за война?

Общи условия

Активация на акаунт