САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 974
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Вивиан, "Цар Плъх" поне според мен де... не е просто за войната ей така. По-скоро е за това какво може да направи един затвор с човешката психика, опирайки се на всичките си свои вътрешни писани и неписани правила. Няма военни описания. Ако това е, което питаш. Тя е просто... брилянтна.

Както например "Шоушенк" ти разказва за подобни неща. (В смисъл за затвор)

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 07:02 от Stefka.b.k

# 226
Мили мои, аз я прочетох преди няколко дни "Цар Плъх" и още ме държи, мисля си я и си я премислям, а края го прочетох няколко пъти...Тъжно и пусто ми стана.
Кали мисля, много точно го беше написала - че те хваща за гърлото ( съжалявам, ако не цитирам точно, но смисъла  е ясен)края. Тази книга всъщност е доста тежка и тъжна, мен лично ме трогна, докосна ме, със сигурност ще я прочета пак.

Вив, ако знаеш аз как мразя книги и филми за война... Simple Smile
Да, "Цар Плъх" наистина не е просто книга за войната, а за човека, неговата душа, приятелството, избора, доброто и злото, завистта, любовта и ....

# 227
  • София
Добре че сте вие  Hug Знам си аз къде да попитам, за да не ме отсвирят звучно  Laughing Благодаря ви момичета! Сега съм зачела "Големите надежди" на Дикенс, но трудно ми върви. В началото съм още и ми е доста скучна, а и твърде подробните описания и дикенсов език малко ме изнервят, но ще продължа да видим какво ще стане. Та мисълта ми беше, че след нея ще е "Цар плъх", планирала съм го.  Mr. Green

# 228
  • София
Сега ми напомнихте за нея, трябва да си я прочета пак, след "Капан за сънища", която започнах скоро. Съжалявам ако се повтарям с вече писани неща за тази книга, но не съм чела всички мнения със форума. Какво е кажете за книгата, аз съм още в началото, но очаквах нещо повече честно казано...

И аз я чета в момента, но вече съм я преполовила.
Ужасна книгааааааа  Sick #Crazy ! Кинг, Кинг, КИНГ отвсякъде  Mr. Green !
Голям кеф ми е да я чета - психология, гадории, фантазии .... ВСИЧКОООО  Heart Eyes !
Книга по много мой вкус! Това изречение на задната корица (за новото издание говоря), където се казва книгата да не се чете късно вечер, освен ако човек не е готов да осъмне с нея, е много точно казано!
Чета във всяка свободна секунда буквално! Направо се пристрастих  Laughing ! Въобще не съм близко до финала, но отсега си знам, че ще ми е много мъчно, когато свърши, защото е свършило.
Пак ще пиша, като я завърша, но съм сигурна, че тогава просто няма да са ми останали думи  Rolling Eyes !

В Цар Плъх много ли военно е положението, че хич не ги обичам такива, а доколкото знам става въпрос за война?

Войната е само периферия на историята, която обуславя сюжета! Ако си гледала филма "Империя на слънцето" на Стивън Спилбърг - колкото войната е засегната там, толкова горе-долу е и във "Цар плъх".

Мили мои, аз я прочетох преди няколко дни "Цар Плъх" и още ме държи, мисля си я и си я премислям, а края го прочетох няколко пъти...Тъжно и пусто ми стана.
...
Да, "Цар Плъх" наистина не е просто книга за войната, а за човека, неговата душа, приятелството, избора, доброто и злото, завистта, любовта и ....

По-хубаво не бих могла да го кажа, а и породените чувства след прочитането и при мен бяха същите - тъжно и пусто  Cry !
Наистина брилянтна книга!

Вив, не искам да те отчайвам, но и докрая "Надеждите" са си все така!
Не им възлагай никакви големи надежди  hahaha ! Това си е Дикенс все пак.

# 229
  • На погрешната планета
Здравейте, скоро не съм писала, но не бях на вълна Кинг. Четох "Мълчанието на агнетата", "Червения дракон", малко Шелдън и малко Гришам Grinning. След това прочетох, буквално на един дъх, "Клетка". Страхотна книга Crazy, много ми хареса, само края ме остави неудовлетворена. Четях постоянно и нямах търпение да стигна края, за да видя какво става с момчето, даже се изкушавах да надникна предварително, но устоях, и накрая-нищо конкретно Confused. От два дни го мисля това дете-оправи ли се или не  Sad.

# 230
  • София
Кали, Кали, направо ми се отщя от Надеждите  hahaha, умряха ми големите надежди  Joy но нищо, ще карам докъдето ми издържат нервите, пък ако не - ще я зарежа  Mr. Green Току виж пък ме грабнала и съм я прочела. 

Как те разбирам с четенето всяка свободна секунда на Капана - не е истина. Първата половина на книгата е просто НЕВЕРОЯТНА! Колкото и да искаш не можеш да я оставиш, уникално е поднесена историята. Мен тръпки ме побиваха, чета и ми призлява ... още си го спомням. Все едно аз съм там... майсторска работа.

Няма ме,  Клетка не съм я чела  Grinning но няма да е далеч тоя момент. Отдавна съм й се наканила, ама все нещо я изпреварва, що така и аз не знам  Laughing

Успокоихте ме за Цар плъх, значи ще си я чета с кеф  Heart Eyes

# 231
Момичета, след като ви прочетох коментарите "Цар Плъх" ми е следващата книга в списъка за четене (който е ужасно дълъг хахаха) Simple Smile Никога не съм предполагала, че е хубава книга Simple Smile Само да завърша "Капана за сънища" която става вс епо-интересна, а аз имам ужасно малко време за четене. Вчера не можах да се спра да чета и насила оставих книгата в 2, днес съответно умирам за сън, но си заслужаваше Simple Smile
Клетка е хубава книга, чела съм я отдавна, но си спомням, че и аз не разбрах много-много края

# 232
http://stephen-king.forumotion.net/forum.htm -Нов  фен  форум за Кинг.Помогнете да се популяризира това място..

# 233
  • София
http://stephen-king.forumotion.net/forum.htm -Нов  фен  форум за Кинг.Помогнете да се популяризира това място..

Хубаво е да се прочетат форумните правила ТУК преди да пишеш  Naughty !!!

# 234
Прочетох "Покани ме да вляза" преди няколко дни.
Книгата е кървава и брутална. В това отношение надминава Кинг. Подробни описания, от които ми се искаше да върна вечерята.
Това ми дойде в повече. Независимо от това Линдквист пише добре. Много е различен от Кинг обаче. Няма го детайлното навлизане в съзнанието, по-телеграфен е, по-стегнат. Вампирите му са човечни и мислещи. С две думи - книгата си струва.
Засега обаче не бих се престрашила да гледам филма. Ако трябва да видя това, което прочетох, ще .... Sick

# 235
  • Варна/Лондон
venush, не съм чела книгата, но филма не ми хареса особенно. Имаше толкова нелепи сцени, че на моменти се чувствах безсилна от цялата тъпотия, да продължа да го гледам...но го догледах. Направи ми впечатление също, че филма няма никакъв музикален фон и каквото и да се е опитвал да внуши режисьора с това аз не го разбрах. С две думи- филма ме отказа да чета книгата.

# 236
Прочетох "Покани ме да вляза" преди няколко дни.
Книгата е кървава и брутална. В това отношение надминава Кинг. Подробни описания, от които ми се искаше да върна вечерята.
Това ми дойде в повече. Независимо от това Линдквист пише добре. Много е различен от Кинг обаче. Няма го детайлното навлизане в съзнанието, по-телеграфен е, по-стегнат. Вампирите му са човечни и мислещи. С две думи - книгата си струва.
Засега обаче не бих се престрашила да гледам филма. Ако трябва да видя това, което прочетох, ще .... Sick

Книгата е по-кървава от филма и много по-хубава от него. В екранизацията липсват много неща и вниманието е съсредоточено върху отношенията между момчето и вампира - очевидно режисьорът е искал да привлече повече тийнейджъри сред зрителите. Впрочем, скоро ще излезе и американският римейк - Let Me In, - който обещава да е по-кървав и да улови по-добре атмосферата на книгата.
Всъщност, кървавите моменти в книгата не са чак толкова много - 5 или 6 за близо 500 страници, но са доста детайлно описани. Кинг рядко описва толкова подробно убийствата, но и в неговите произведения се срещат доста брутални сцени като се замислиш  Wink
Че Линдквист не е Кинг, не е, това е ясно. Но между творчеството им има доста сходства - животът в малкото градче, насилието между децата, начинът, по който реалното се смесва с фантастичното, използването на вулгаризми и т.н., дори като стил си приличат до известна степен. Има го и детайлното навлизане в съзнанието (най-вече при Оскар), въпреки че не е съвсем като при Кинг.
При всички положения "Покани ме да вляза" е един от най-оригиналните вампирски романи в историята на литературата.

# 237
Дайте отзиви за "Романът на Лизи"-бързо ли се чете,има ли интересен край,изобщо струва ли си да я започвам.

# 238
С две думи- филма ме отказа да чета книгата.

Ааа не се отказвай, струва си. Но за момента мен пък книгата ме отказва да гледам какъвто и да било филм по нея. Дедфейс е прав, малко са бруталните сцени, но за сметка на това - качествени и детайлни.

Дайте отзиви за "Романът на Лизи"-бързо ли се чете,има ли интересен край,изобщо струва ли си да я започвам.

Според мен Лизи е една от най-добрите книги на Кинг. Има интересна идея, четох я на един дъх. Препоръчвам. Но не бих казала, че краят е точно интересен. Кинг не е автор, който на всяка цена залага на финални туистове и прочее похвати на криминалните романи. Краят е просто чудесно пасващ на всичко останало.

# 239
  • София

Зависи какви очаквания имаш. Ако искаш бързо развитие, страхотии и екшън - това не е твоята книга. Книгата е доста женска, действието върви сравнително бавно и Кинг набляга на психическото състояние на героинята Лизи. Има и свръхестествен елемент, но е като допълнение към основния сюжет според мен. Книгата е доста хубава, но ако не си фен на Кинг и не си чела негови неща, тази ще ти даде погрешна представа.

Общи условия

Активация на акаунт