САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 248
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Искам да е нещо рядко - Безсъние, Сблъсък, Град Отчаяние ... нещо в този стил.

Така, така, особено за първата стиснати са ми палците и на краката  Mr. Green

Тази книга ми е неоткриваема, заедно с Костите, Момичето...и Отмъстителите. Ей тези книги съм обърнала света да ги търся  Crossing Arms

Отмъстителите в момента я има в Книжен пазар - 23 лв.

А лятото ми попадна Торба с кости за 7 лв, но понеже я имам не я взех. Ако пак я видя, да ти пиша ли?

# 481
http://www.pleiadbooks.com/

... Само не разбрах какво точно ще рече във времето това "очаквайте скоро и втората част"...  Мразя подобни изрази. "Скоро" е твърде широко и относително понятие. Трябва двете части да ги пуснат едновременно. Иначе цената е добра според мен. Съвсем нормална.

# 482
Искам да е нещо рядко - Безсъние, Сблъсък, Град Отчаяние ... нещо в този стил.
Тази книга ми е неоткриваема, заедно с Костите, Момичето...и Отмъстителите. Ей тези книги съм обърнала света да ги търся  Crossing Arms

Отмъстителите в момента я има в Книжен пазар - 23 лв.

А лятото ми попадна Торба с кости за 7 лв, но понеже я имам не я взех. Ако пак я видя, да ти пиша ли?

Ама, Вив, иска ли питане  Grinning  Hug

А Отмъстителите предполагам и нова би струвала толкова, макар, че това е най-малко вероятната за предиздаване скоро книга, според мен.

http://www.pleiadbooks.com/
... Само не разбрах какво точно ще рече във времето това "очаквайте скоро и втората част"...  Мразя подобни изрази. "Скоро" е твърде широко и относително понятие. Трябва двете части да ги пуснат едновременно. Иначе цената е добра според мен. Съвсем нормална.

Еее, това ще е гадно, аз си мислех, че и двете части ще ги пуснат едновременно.
А и 21 лв.за всяка част, де да знам, ама не са малко. Но така или иначе под 20 лв. за книга на Кинг рядко.

# 483
  • София
Ех, Сами, сега ужасно ме е яд, че не съм я взела. Нищо, може пък да е на късмет, и да изпадне още едно новичко, запазенко издание.

Не ме изненадва цената - 24 лв. Толкова и очаквах. То Дума ки беше 25 лв...
Значи двете части ще чукнат 50-сетарката. Определено смятам да ги поръчвам онлайн, поне отстъпка да има ...
Значи чакаме заветната дата - 25ти !!!

Урааа!!!  Party Party Party

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 09:37 от Вивиан

# 484
Ето и новината, която някои от вас вече са научили от беседата за Кинг:

"Цикъл на върколака" ще бъде преиздадена през декември от издателство ИБИС. Всъщност, това ще бъде едно изцяло ново издание с нов превод (на Адриан Лазаровски). Ще бъде луксозно, с цветни илюстрации и ще се казва "Годината на върколака".

Иначе аз се надявах на ново издание на "Град Отчаяние", защото в старото липсва цялата последна част на оригиналната книга (около 15 стр.)  Cry

# 485
  • София
Включвам се да споделя за беседата днес с Адриан Лазаровски. Първо новината за предстоящата книга. Никой тук във форума не позна. В началото на декември ще бъде преиздаден Цикъла, но под ново заглавие "Годината на върколака" с нов превод на Адриан. Книгата ще бъде луксозно издание, не разбрах дали ще бъде с твърди корици, но ще бъдат включени оригиналните илюстрации.  Simple Smile Няма да се преиздава нито от Плеяда нито от Бард, но забравих името на издателството. Не каза за цената, но едва ли ще е повече от 20 лв.
Предлагам който мине през Славейков да каже на ония акули-антиквари там за тази новина и да се изядат от яд с техните 3-цифрени цени.
Адриан като хвърли тази новина и един младеж до мен каза, че преди беседата си е купил Цикъла от Славейков за 100 лв. Стана ми жал за него. Както се казва търпението се възнаграждава и скоро ще имаме на нормална цена тази рядка книга.
Много съм доволен, че отидох. Личи си че Адриан е много голям фен на Кинг и е просто супер, че именно той превежда новите книги на Краля. Сподели много интересни факти от творческия път на Краля. Разбира се разказа за "Под купола" че й се е наслаждавал страшно много на книгата и над 1000-та страници му се сторили твърде кратки с което още повече ме заинтригува да почвам и аз книгата като излезе. Спомена, че според него "Под купола" е едно от най-значимите произведения в творчеството на Кинг.

# 486
  • Варна/Лондон
Радвам се за теб, но старото издание на Менструалният цикъл( спести ни част от ,,лекцията'' на Адриан Laughing) винаги ще си бъде ценно, не в пари, а със хубавият си превод още от заглавието. Peace

# 487
  • София
Забравих да добавя, че ако на някой му липсва някоя от книгите от Тъмната кула - в книжарницата на Orange я има цялата поредица.

# 488
Ето и новината, която някои от вас вече са научили от беседата за Кинг:

"Цикъл на върколака" ще бъде преиздадена през декември от издателство ИБИС. Всъщност, това ще бъде едно изцяло ново издание с нов превод (на Адриан Лазаровски). Ще бъде луксозно, с цветни илюстрации и ще се казва "Годината на върколака".

Иначе аз се надявах на ново издание на "Град Отчаяние", защото в старото липсва цялата последна част на оригиналната книга (около 15 стр.)  Cry

Прекрасна новина! И колкото и да е ценно старото издание на книгата, вече не мисля, че ще могат да спекулират толкова  и буквално да съдират кожата на феновете за този прословут Цикъл на върколака.

Deadface, дай моля линк къде могат да се прочетат тези последни 15 страници и защо не са преведени?!

VSV, благодарско за споделеното от лекцията  Peace

Радвам се за теб, но старото издание на Менструалният цикъл( спести ни част от ,,лекцията'' на Адриан Laughing) винаги ще си бъде ценно, не в пари, а със хубавият си превод още от заглавието. Peace

Какъв цикъл?? Че това нещо не го разбрах.

# 489
Ами, Адриан се е пошегувал, че заглавието на книгата ще бъде "Годината на върколака", защото "Върколакът не е женски и няма цикъл." Доколкото схващам, някои хора са недоволни от тази промяна, въпреки че заглавието със сигурност не е най-важното нещо в една книга  Simple Smile

Защо не е преведена последната част на романа "Град Отчаяние" никой не знае, но е факт. Можеш да си свалиш оригиналната книга "Desperation" от тук и да прочетеш липсващите страници.

# 490
VSV, да имаш да вземаш,  Flutter , аз познах книгата, която ще преиздават в предната страница. Едно от двете ми предположения бе именно "Цикъла..." (другото - "Град Отчаяние). За последната мисля, че има основателна причина също да я преиздадат. Deadface вече я спомена. Името на Плеяда е "опетнено" и могат да защитят достойнството си като издадат произведението в пълния му, оригинален обем и съдържание.
Айде, Честито на печелившите, идните два месеца ни чакат страхотни подаръци  Hug

# 491
  • USA, Steak State
Тъкмо започнах Под купола... добре започна.

# 492
Започнах "Капан за сънища"....някой да сподели

# 493
  • España
The Blak Window,  ти на английски ги четеш книгите, нали? Благородно завиждам на всеки, който може да чете Кинг в оригинал, сигурно е богатството на израза е невероятно.
Izzabella, "Капанът" сме го коментирали, само добри отзиви има за нея, зашеметяваща и впечатляваща книга.
Нямам търпение и аз да прочете "Под купола" за да можем да я коментираме.

# 494
  • София
Страхотни сте, благодаря ви много за инфото от беседата   bouquet
Новината наистина е уникална, браво!!! Как така Плеяда са се лишили от удоволствието на големия удар да преиздадат Цикъла? Странно ... Но за нас, феновете си е чист дюшеш  Laughing

Ох какви хубави коледни подаръци ни чакат! Crazy

Забравих да кажа за Капана.
На мен страшно ми хареса, прекрасна е книгата, напрегната, държи в напрежение от първата до последната страница. Много е хубава!

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 11:35 от Вивиан

Общи условия

Активация на акаунт