САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 260
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Никой нищо не коментира за Дългата разходка... Само на мен ли ми е любима???

Е как бе, само аз съм споделяла няколко пъти тук, че след като я прочетох бях като зашеметена Crazy. С месеци след това не можах да прочета нищо, а това е нетипично за мен-от както съм научила буквите заспивам с книга в ръка Grinning. Определено ми е много любима книга Heart Eyes.

Ма моля ви се, на мен колко ми е любима съм писала поне веднъж в тази тема Crazy Flutter. По принцип обожавам реалистичните книги на Кинг, т.е. тези, в които няма свръхестествено, а само реално осъществим ужас. Дългата разходка е точно такава социопатска измислица. Уникална.
Другите ми любими от този десен са "Долорес", "Играта на Джералд", както и ужасно пренебрегваната "Пътна мрежа". Харесвам и същевременно се ужасявам от посланието, че във всеки от нас дреме по някаква скрита лудост, която при определени екстремни обстоятелства се отключва. Не дай си боже де.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:51 от Анонимен

# 466
Здравейте, стари и нови фенове  Wink Не знам дали разбрахте, но "Под купола" ще излезе в края на този или началото на следващия месец и ще бъде в 2 тома. Освен това не пропускайте беседите за Кинг в Orange center, за които писа VSV на 29 стр., защото Адриан Лазаровски е подготвил изненада, която ще зарадва много от вас - ще бъде преиздадена една от най-редките книги на Краля  Peace

Ето малко новини около предстоящия сборник с новели "Full Dark, No Stars", който излиза в Щатите на 9-ти ноември:

Трейлър на предстоящия сборник.
Официален промоционален сайт на сборника.
Откъс от новелата "A Good Marriage"
Откъс от новелата "1922" (Excerpt)

На промоционалния сайт на сборника всяка седмица ще бъде качван нов откъс, така че - следете го. А още по-добре - следете форума на Тъмната кула  Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 01:31 от deadface

# 467
  • Ямбол
Никой нищо не коментира за Дългата разходка... Само на мен ли ми е любима???
Аз съвсем скоро се записах в темата и казах, че точно тази книга ме държа доста години настрани от творчеството на Кинг. Толкова бях потресена и възмутена, когато я четох, че не посмях да припаря до друга негова книга. И добре че бяха тези теми да надничам тайничко в тях и да събудят любопитството ми да се зачета в книгите му отново. Сега вече го оценявам и малко съжалявам, но е поправимо. Имам толкова много да чета, което си е направо за завиждане.

Вече почти съм свършила "Пподпалвачката" - много е добра.

# 468
  • София
Дедфейс, Дедфейс ... пускаш михата и офейкваш  Twisted Evil Е как сега да дишам спокойно, като не каза коя книга ще се преиздава, а!!!  Crossing Arms

"Дългата разходка" е супер брутална и реална книга, според мен. Толкова е покъртителна, че просто нямам думи. Много пъти, в които съм смазана от умора и ми е непосилно да свърша нещо елементарно, се сещам за нея, и си представям Гарати  ooooh! който крачи, а около него примерно още 20 човека ... невероятно уникален сюжет. Как му е хрумнал на Стивън, незнам. Може би идеяда му е дошла, в момент на страшна умора, а е трябвало да продължи ...
Невероятна книга, Класика!  Heart Eyes

Друга, която много уважавам, пак подобна, е "Бягащият човек". Филма не съм гледала, нямам и намерение, но книгата е страшна. Също толкова оригинална и реална. Представях си империята на Игрите, мащаба на организацията ... Разбиващо е да си помислиш че участваш в нещо толкова силно. Призлява ми направо да си помисля, че бих могла да бъда на мястото на главният герой (името не си спомням, извинявам се).  Абе потресаващо.

...
Аз по принцип мн харесвам разказите на Кинг,има поне 10-тина които са ме плашили повече от негови романи и са ми много много любими...

Хайде, сподели кои са  Crazy

Аз, и друг път съм казвала, че предпочитам романите, НО наистина има някои разкази, които са  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
Те и те си имат своя чар де, смазват те отведнъж и рязко  Laughing

# 469
Това с Лазаровски само в Сф ли е??? Който отиде,моля ви се споделете веднага инфо коя е тая пуста нова стара книга,дето ще преиздават. Praynig Дано да е "Сблъсък"!!! По принцип от Плеяда трябваше да преиздадат "Сърца в Атлантида" и аз още си чакам.

Вивиан - Хайде, сподели кои са  Crazy

С удоволствие! Hug
По принцип аз изобщо не обичах да чета разкази,друго си е достолепното тежко романче. Peace Но бях попаднала на една защитна реч на Стиви спрямо сборниците с разкази,прочетох негов такъв сборник и в крайна сметка се усетих, че почвам да си купувам избрани разкази и на други автори.И това е изцяло заслуга на Стиви. yesКато чета някоя по-дебела тухла,която не мога да размъквам с мен навсякъде,сборничето с разкази е нещо страхотно,в което да се зачетеш в обедна почивка или докато чакаш някъде. Освен това в сборниците с разкази на Кинг доста често има по-малко обяснение от него за всеки разказ - как му е хрумнал и защо е бил написан,което също е голямо удоволствие за мен.Малко се отплеснах,та сега по същество.

Любими разкази на Кинг:

1408 - както вече писах,спах на светната лампа,защото наистина си изкарах акъла.Помня,че после филма въобще не ме впечатли. #Crazy
Дяволската котка - е това наистина не го очаквах и от време на време,като се присетя за него и си гледам котката с притеснение. Laughing
Пресата - на другия ден,като влязох на работа в пералното помещение и тамошната преса ми се облещи насреща,предполага съм изглеждала леко странно Rolling Eyes
Пътуващото зло се отправя на север - абсолютен шедьовър!
Н. - типичен Кинг
Дружество "Отказване с гаранция" - един от най-любимите ми,няма никакъв свръхестествен елемент,но бях потресена от идеята му
Всичко е съдбовно - не е страшен разказа,но отново сюжетът му за мен е оригинален и запомнящ се,с удоволстие го чета от време на време
По едно за из път - за всички фенове на "Сейлъмс лот"
Прекият път на госпожа Тод - може би най-любимият ми негов разказ,не ме плаши,просто ми е красив някак си!
Зала за аутопсии номер четири - изключително ужасяващ,а накрая с последното изречение дори успя здраво да ме разсмее
По перваза - отново нищо свръхестествено,а го четох почти на нокти
Човекът с косачката - то заглавието си го казва

Като си дочета Skeleton Crew съм сигурна,че още ще мога да допълня. Whistling

# 470
  • София
Да споделя викаш ... ми от къде да започна  Whistling Crazy
Сто процента ще пропусна някои, но все пак:

1408 - супер фаворит! Уникален ми е, обожавам го, толкова е зловещ ... точно по мой вкус.
Н - също.
Нощна смяна - точно за моята фобия от плъхове и мишки. Удря ме в десятката  #Crazy
По перваза - живея на 15 ет. и този разказ особено добре ми влиза  hahaha чак леко ми призлява ...
Дружество отказване с гаранция - прекрасна идея, особено в моменти, в които човек се опитва да откаже цигарите (аз го прочетох случайно точно в такъв момент). Много як!
Зала за аутопсии №4 - потресаващо реален (имам познат, на който негов познат се събужда в моргата, след катастрофа). Този страшно ме плаши, принципно.
На тясно - няма такъв смях и ужас в едно. Един от любимите ми разкази. Толкова ми е отвратително като го чета, че все едно аз съм на мястото на героя.  Sick
Пътуващото зло се отправя на север - аз обожавам свръхестествените сюжети (щом обичам и Кинг, то е ясно), затова и този много го харесвам. Въздейства ми.
Мъглата (слагам го тук, макар че не е разказ) - Любим, много, много! В челната десятка ми е, от произведенията на СК.
Компютърът на боговете - много ми хареса също.
Движещият се пръст - хем ми е смешен, хем ми е страшен, и ми харесва и не. Но факт е, че съм го запомнила и като погледна канал леееко надничам вътре  hahaha
Начин на оцеляване - ей това е шедьовър в разказите. Ужасяваща реалност.
Дихателни упражнения (Начин на дишане) - Да не четат бременни.
...
Ще допълвам, със сигурност пропуснах нещо, но това се сещам на прима виста.

Не съм прочела още поне три сборника, така че любимите ми разкази са съставени само от тези, които съм чела.

# 471
Начин на оцеляване - ей това е шедьовър в разказите. Ужасяваща реалност.

Този е по-нататък в сборника,който дочитам в момента и преди беше зарязян от страх.Шедьовър викаш - значи смело напред!Продължавам да чета.  Hug

# 472
  • София
Като го прочетеш да кажеш  Flutter
След като го свърших все си мислех как бих постъпила аз в тази ситуация.  ooooh!

# 473
Залагам,а и много ми се иска приздаваната книга да е:"Сърца в Атлантида" baby_neutral

# 474
Според мен ще е "Град Отчаяние" или "Цикъл на Върколака".

# 475
  • София
Аз се присъединявам към искащите "Сърца в Атлантида" - това е една от малкото книги, които нямам.
А защо пък да не преиздадат "Безсъние", а  Rolling Eyes ?!

# 476
И "Безсъние" ще е супер!! Макар че на мен Сблъсък ми е най-голям блян. Абе важното е,че се усетиха и преиздават.Че като се сетя преди какво търсене падаше по антиквариати за разни разлепени екземпляри. ooooh!
На мен ми е голяма болка,че не преиздават и други великолепни автори.Най ме е яд за Майкъл Крайтън,който ми е друг любимец.Макар,че наскоро открих 2ра ръка "Изгубеният свят" и "Джурасик парк" в перфектно състояние. newsm44

# 477
  • USA, Steak State
И "Безсъние" ще е супер!! Макар че на мен Сблъсък ми е най-голям блян. Абе важното е,че се усетиха и преиздават.Че като се сетя преди какво търсене падаше по антиквариати за разни разлепени екземпляри. ooooh!
На мен ми е голяма болка,че не преиздават и други великолепни автори.Най ме е яд за Майкъл Крайтън,който ми е друг любимец.Макар,че наскоро открих 2ра ръка "Изгубеният свят" и "Джурасик парк" в перфектно състояние. newsm44

Кой изобщо ще продава тези съкровища!  Shocked

# 478
  • София
Ако е "Сърца в Атлантида" ще бъда разочарована. Не за друго, ами защото отдавна се знае, че ще се преиздава и няма да е изненада за никого. Искам да е нещо рядко - Безсъние, Сблъсък, Град Отчаяние ... нещо в този стил.

# 479
Искам да е нещо рядко - Безсъние, Сблъсък, Град Отчаяние ... нещо в този стил.

Така, така, особено за първата стиснати са ми палците и на краката  Mr. Green

Тази книга ми е неоткриваема, заедно с Костите, Момичето...и Отмъстителите. Ей тези книги съм обърнала света да ги търся  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт