Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 9 278
  • 258
  •   3
Отговори
  • Варна
Тема за обсъждане на имотния пазар в гр.Варна
За търсещите и предлагащи жилища във Варна.
Споделяйте тук своите лични и преки наблюдения от различните строители, проекти, сгради, цени, качество, квартали, местности и тн.
Успешни имотни сделки на всички, които планират такива.
Ползотворна дискусия и успешни сделки, драги съфорумници.
За всички,които искат да следят темата,но няма какво да кажат по нея,моля натиснете бутона с камбанка "Следи".

Линкове към старите теми:

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 21:54 от Daisy_D

# 1
Както винаги казвам, изразявам лично мнение и мога да греша на 100% но ми се струва, че има захлаждане и застой, вие как мислите, въобразявам ли си? Wink

Хайде някой няма ли да се похвали при тия високи цени в Варна, че е продал тук и си е купил по голям за същите пари в София.GrinningGrinningGrinning

Също се чудя кво ще стане след еврото с имотите, дали ще хукнат на горе както повечето очакват и стискат и не продават преди еврото. И след еврото като излязат на пазара ще има наводнение на пазара с имоти ли?, купувачитe как ще реагират, икономиката на страната на къде ще тръгне, с лихвите какво ще стане(защото в нета е пълно с информация както, че няма да има промяна, така и че ще има скок на лихвите след няколко месеца след еврото, лично аз не знам на кое да вярвам от двете но се надявам да няма промяна и лихвите да си останат същите).

Тия, които купиха преди години спечелиха спор няма, но се пита в задачата тия купили от последните 2 години и сега дали ще спечелят или? , лично аз не мога да кажа но времето ще покаже. 

Интересното престои и за това всеки сам да си преценявам какво да прави, да чака или да купува.

И сега ако оставим цената на една страна или забравим за нея за момент, и отворим обявите и гледаме какво се предлага на вторични пазар без да обръщаме внимание на цената, ами 90% от предлагането за мен са курници щях да кажа но по правилната дума е боклуци.

После като отворим групите за наеми и видим колко много предлагане има и то на какви хубави апартаменти, под хубави не говоря само за хубаво обзавеждане а пространство, разпределение на стаите.

И какво се указва 90%  от предлагането за продажба за мен са курници на високи цени, които нито стават за живеене нито да ги отдаваш за да ти излязат сметките.

Но всичко написано е само мое мнение и виждане и може да съм в пълна заблуда и да не виждам нещата правилно за това изобщо не ме слушайте и вие си преценете сами.

# 2
  • Варна
Добър въпрос, слагам го като анкета,за да видим резултатите.

# 3
На пръв поглед само за покупко продажба ли е темата? Или също може да се коментира жилища/имоти под наем?

# 4
  • Варна
На пръв поглед само за покупко продажба ли е темата? Или също може да се коментира жилища/имоти под наем?
Обсъждаме покупко- продажби, рядко засягаме темата за наемите, може би има оделна тема за наемите?

# 5
Може спокойно да закриете темата щом е основно за покупко-продажби. Забелязал съм, че от година-две никой не купува и продава от коментиращите, само се спами за глупости и админа с кеф трие по 2-3 страници.

# 6
  • при Arctic Monkeys
Може спокойно да закриете темата щом е основно за покупко-продажби. Забелязал съм, че от година-две никой не купува и продава от коментиращите, само се спами за глупости и админа с кеф трие по 2-3 страници.
Чак пък. Аз купих миналата година. Пазар си има и в момента, независимо дали ви харесва, или не и дали вие купувате/продавате.

# 7
Дори да има застой, цените няма да паднат значително. Апартаментите не са като доматите. Човек преди да направи сделка внимателно проучва, проверява, анализира, не бърза. За една сделка могат да минат дори и години. Фактът, че ново строителство се продава далеч преди Акт 16 показва, че има търсене на хубави имоти. Покрай тях и хората които са си купили имоти с компромиси, като апартаменти на първи, последен етаж, панелни, без асансьор, с много скосове, без коридор, с тесни правоъгълни или малки стаи опитват да спечелят джакпота на общите добри цени, но все по-малко ще има кандидати за такива имоти.

# 8
...от година-две никой не купува и продава от коментиращите, само се спами за глупости и админа с кеф трие по 2-3 страници.

Постовете с конкретика потъват в спама и скандалите, оттам и усещането, че никой не е писал за купуване или продаване.

# 9
  • Варна
Благодаря за темата!

Пенко, дай въпросния линк за инфраструктурата. Подписите не ги виждам. Изключих си ги преди повече от 10 години, за да си сведа незначителната информация от екрана до минимум.

За наемите има отделна тема. Не е само варненска, а за цялата страна:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1756145

Имотите така или иначе са с цени в евро откакто се помня. Не мисля, смяната на валутата пряко ще се отрази на пазара. Но косвено очаквам засилени инвестиции в страната и по тази линия - повишаване на търсенето и съответно - цените.

# 10
  • Варна
Благодаря за темата!

Пенко, дай въпросния линк за инфраструктурата. Подписите не ги виждам. Изключих си ги преди повече от 10 години, за да си сведа незначителната информация от екрана до минимум.

За наемите има отделна тема. Не е само варненска, а за цялата страна:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1756145

Имотите така или иначе са с цени в евро откакто се помня. Не мисля, смяната на валутата пряко ще се отрази на пазара. Но косвено очаквам засилени инвестиции в страната и по тази линия - повишаване на търсенето и съответно - цените.
Линк за темата на Пенко
https://www.bg-mamma.com/?topic=1759428

# 11
Фактът, че ново строителство се продава далеч преди Акт 16 показва, че има търсене на хубави имоти.

Викаш новото строителство произвежда прекрасни имоти... То и подобието на сирене по 5-6 лв. килото се купува масово, сигурно това значи, че има търсене на качествено сирене?

# 12
Благодаря за темата.

Въвеждането на еврото няма да се отрази на цените, те са си в евро от поне 20 г. Но може да има свиване, защото в началото всички евро ще са от светло. В последните години каточели много пари се изпраха в имоти...

# 13
Фактът, че ново строителство се продава далеч преди Акт 16 показва, че има търсене на хубави имоти.

Викаш новото строителство произвежда прекрасни имоти... То и подобието на сирене по 5-6 лв. килото се купува масово, сигурно това значи, че има търсене на качествено сирене?
Новото си е ново. Аз, обаче имах в предвид в по-голяма степен ново строителство апартаменти от вторичният пазар. Закупени с определени компромиси и сега собствениците се опитват да се възползват от добрите цени.

# 14
Дори да има застой, цените няма да паднат значително. Апартаментите не са като доматите. Човек преди да направи сделка внимателно проучва, проверява, анализира, не бърза. За една сделка могат да минат дори и години. Фактът, че ново строителство се продава далеч преди Акт 16 показва, че има търсене на хубави имоти. Покрай тях и хората които са си купили имоти с компромиси, като апартаменти на първи, последен етаж, панелни, без асансьор, с много скосове, без коридор, с тесни правоъгълни или малки стаи опитват да спечелят джакпота на общите добри цени, но все по-малко ще има кандидати за такива имоти.

Добре, че в Бг се води последен етаж за минус, аз вече няколко такива съм купувал, според мен яко подценени, защото видиш ли покрива ще протече. Колкото покрива ще протече, толкова и банята на този отгоре. Всичко друго е само плюсове

Общи условия

Активация на акаунт