Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 14 392
  • 360
  •   1
Отговори
  • Варна
За много години драги съфорумци. Пожелавам Ви успешна 2025 г. изпълнена със здраве, късмет и успешни сделки.

Тема за обсъждане на имотния пазар в гр.Варна
За търсещите и предлагащи жилища във Варна.
Споделяйте тук своите лични и преки наблюдения от различните строители, проекти, сгради, цени, качество, квартали, местности и тн.
Успешни имотни сделки на всички, които планират такива.
Ползотворна дискусия и успешни сделки, драги съфорумници.[/size]
За всички,които искат да следят темата,но няма какво да кажат по нея,моля натиснете бутона с камбанка "Следи".

Линкове към старите теми:

# 1
Пу първа.
Четох, че ще се въведе нов налог при покупките на зелено, и препродажба. Това ще увеличи цените, още!

# 2
  • Варна
За много години!
Живея малко след строежа на Планекс. Много бързо работят , но за мен проблема е баира. Ако трябва да се ходи пеша е малко неприятно. Те ще асфалтират, но денивилацията ще си остане. Даже не знам как ще се движим по този път след време. То и сега се изчакваме да се разминем.

# 3
Вие забелязвате ли го, не казвам, че е честа практика или, че всички го правят, но ми се случва от време на време да го видя от някои агенции, тъй като следя почти всеки ден какво се публикува и излиза на пазара, забелязвам, появи се един имот от собственик да кажем 100 единици и хоп след определено време изчезва и се появява от агенция за 105 единици същата обява, явно тия 5 единици са за шарани които уж получат отстъпка от 5 единици при покупка и спят спокойно, че са получили отстъпка от цената на имота при покупка а то в действителност май не е така GrinningGrinningGrinning

# 4
Цените ще скочат ако пазара го диктува според търсенето и предлагането, а не защото Колю Салама е купил на зелено и ще трябва да си избие ДДС-то. Ако пазара не позволява по- високи цени и на Колю му се наложи да продаде най- вероятно ще изпие една студена вода с ДДС-то и ще се откаже от бизнеса с покупка на зелено и препродаване.

# 5
Какво ви е мнението за това? Дали наистина ще се приеме такъв закон и как това би повлияло на пазара?
https://fakti.bg/imoti/937957-izkluchitelno-tejka-2025-godina-za … ijimi-imoti-u-nas

# 6
За много години! Този въпрос относно ДДС при препродажба, беше обсъждан вече в миналата тема. Погледни там.

# 7
  • 🌊
Това с магическата намеса на брокер и увеличаването на цената го следих в реално време. Апартамент в желан от нас район, 118 хиляди. Изчезва. След месец абсолютно същите снимки виждам на обява и оп, 159 хиляди.

За новия закон го намирам за положително, защото аз бизнес с имоти не въртя. Каквото съм купила съм го взела за живеене, но на тези с 10 апартамента, които да им теглят една боя и да продадат с 120% печалба ще им дойде сечено

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 12:18 от Чебурашка

# 8
Вие забелязвате ли го, не казвам, че е честа практика или, че всички го правят, но ми се случва от време на време да го видя от някои агенции, тъй като следя почти всеки ден какво се публикува и излиза на пазара, забелязвам, появи се един имот от собственик да кажем 100 единици и хоп след определено време изчезва и се появява от агенция за 105 единици същата обява, явно тия 5 единици са за шарани които уж получат отстъпка от 5 единици при покупка и спят спокойно, че са получили отстъпка от цената на имота при покупка а то в действителност май не е така GrinningGrinningGrinning
Къде ги виждате тези имоти от собствениците? Следя сумати платформи и страници и само агенции намирам?!

Иначе за ученици как е там? Какво е растоянието пеша до спирка?

# 9
  • при Arctic Monkeys
Ма какви са тези цени бре… че то един нормален апартамент на този баир ще излезе 300к евро. Че и такси всеки месец за поддръжка.. Явно много багати хора живеят в този град. Като пребиваващ често в чужбина човек потвърждавам, че тук стана като там, с тази разлика, че храната там е по-евтина 🥲

# 10
  • Варна
При положение, че има точен адрес на обекта, какви са тия въпроси колко метра има до спирка? Отваряш гугъл мапс, даваш упътване от точка А до точка Б и то ти го изписва черно на бяло. Дори ти показва за колко време се изминава пеша или с кола.

Иначе Иванчо ще каже 200 метра. Петканчо  ще каже 350 метра. На Марийка може и като километър да ѝ се струва.

# 11
  • при Arctic Monkeys
Единственото хубаво нещо в този проект, са трите етажа. Тъй де, не е като да е четири входа с по осем етажа и шест апартамента на етаж. Наистина ли искате да забиете повече от половин милион лева в тоя пущинак...

# 12
  • Варна
Пущинак? И защо? И по-добре ли е да ги забие на на някой шумен булевард, където бялото пране да става сиво за половин ден?

# 13
При положение, че има точен адрес на обекта, какви са тия въпроси колко метра има до спирка? Отваряш гугъл мапс, даваш упътване от точка А до точка Б и то ти го изписва черно на бяло. Дори ти показва за колко време се изминава пеша или с кола.

Иначе Иванчо ще каже 200 метра. Петканчо  ще каже 350 метра. На Марийка може и като километър да ѝ се струва.
Благодаря 😘

# 14
  • при Arctic Monkeys
Ами така ми изглежда, пущинак. Може и да греша. Но нали трябва да има нормален  път, тротоари, осветление, алеи, изобщо нормална инфраструктура не само до там , но и наоколо. Минете в горната че и средна част на Бриз, това си е пълен ужас, кал и безкрайни прахоляци не само от строежите, просто няма пътища.  Вкл и около проекта на Планекс там, зад стадиона, а уж е затворен комплекс, лукс. Извинете, ама е ужасно. Тази година асфалтираха нашата уличка, която е в южната част на квартала , на метри от булеварда, а е застроена отпреди 15 и повече години, на която се намира луксозен медицински ценър. Джапахме по камънаци и пясъци до сега. Минете по улицата на гимназиите и телевизията-В. Пападополу, ами то няма тротоари.  На Сирма Войвода  хората правиха подписки , накрая щяха да събират пари, за да си  я кърпят сами. А за Изгрев не знам…

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:59 от karmacoma

Общи условия

Активация на акаунт