СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011.

• 73 324
  • 1 579
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

Аз съм с близнаци и не са класирани за детска ясла. Но според мен, тази система за класиране не работи както трябва. В моя случай едното дете го има два пъти в списъците с различен брой точки, а другото го няма. Има ли други майки с подобни проблеми?

Видях, че 2009 е пускана жалба за подобни проблеми в системата, но явно не са оправени. Чудя се къде да се оплача и аз Simple Smile

А ти сигурна ли си, че не си въвела по погрешка едно и също име и на двете ти деца в профила? Я влез и провери, не е нормално едното да фигурира два пъти, а другото да го няма, защото като направиш кандидатура на едното, автоматично се прави кандидатура и на другото.

# 631
Да попитам нещо:ако мъжа ми има фирма и е управител на фирмата,нужно ли е тази декларация по чл.50 да се изготви?И за какво всъщност се изисква.Вече съвсем се обърках...
Служебна бележка не е ли достатъчно?
каква е тази декларация?
Води се Годишна данъчна декларация
по чл. 50 от ЗДДФЛ за
2009 година
Образецът се подава  от местни физически лица, придобили доходи от източници.
 newsm78

# 632
  • София
Виждам, че в ОДЗ в Студентски град е останало 1 свободно място.  Защо ли са приели 1 дете по-малко ми е много интересно. Thinking Сега кандидатствах ей така там и ми даде вх. номер с 1. Laughing Ако си разместя и другите градини, ще ми даде ли пак вх. номер? Някой направил ли го е?
Дало ти е датата - 100425 и часа до стотна.  Peace

Поради сложния итеративен процес на алгоритъма за класиране, който осигурява възможно най-доброто желание за всяко дете, е напълно нормално да са класирани с 1-2 места по-малко от свободните за някои групи.
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=214&all=1

# 633
  • София
Виждам, че в ОДЗ в Студентски град е останало 1 свободно място.  Защо ли са приели 1 дете по-малко ми е много интересно. Thinking Сега кандидатствах ей така там и ми даде вх. номер с 1. Laughing Ако си разместя и другите градини, ще ми даде ли пак вх. номер? Някой направил ли го е?
Ако сте добавили днес нова градина входящият номер ще е 100425 (днешна дата). Ако добавите нова градина утре входящият номер ще е 100426 и т.н.
Ако размените местата на детските градини, с които сте участвали на класирането няма да има промяна във входящите номера. Те ще си останат 100423. Но ако изтриете градина и след това я добавите отново входящият номер ще съответства на датата на добавяне на градината.

Да, това го забравих Simple Smile

# 634
  • Банкя
Причината е обяснена тук на стр.9 - стъпка 8 точки 5 и 6. Peace

Ако тази градина преди не е била сред желанията ти, то в момента на въвеждането й детето получава входящ номер по дата и час - например: 1004251941хххх та даже до десетата на секундата. Ако е имало гранична група с вашия брой точки, то вие сега ще сте след нея, защото техните номера започват с 100423. Sad

# 635
Здравейте!
Проблема ми е следният. Бях по майчинство до февруари тази година, след това се наложи да се разделим с работодателя по взаимно съгласие, та бях без работа до тази седмица(от утре почвам в нова фирма). Нито съм влизала да се актуализирам данните в сайт на детските градини и по няква случайност ми казаха, че имало класиране за детските градини и моето дете е сред тях. Та въпросът ми е следният:
Дали ще признаят служебната бележка, която ще взема от новият ми работодател (не бях в бюрото по труда, а си търсих работа през тези два месеца,) Наистина ще съм много признателна, на хората които ще дадат компетентното си  мнение.
Благодаря Ви

# 636
  • София
Да попитам нещо:ако мъжа ми има фирма и е управител на фирмата,нужно ли е тази декларация по чл.50 да се изготви?И за какво всъщност се изисква.Вече съвсем се обърках...
Възможно е да се самоосигурявате, но да не можете да представите годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Например, ако сте собственик на фирма.

В този случай, трябва да представите документи, удостоверяващи осигурителните вноски, които сте правили. Най-добре е да представите осигурителната книжка и служебна бележка от НАП, че сте самоосигуряващо се лице.

Внимание! Служебни бележки се издават от Националната агенция по приходите (НАП) - не от НОИ.

Директорите са информирани за тези изключения.

Екип ИСОДГ

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=227&all=1

# 637
  • София
Много ви благодаря за изчерпателните отговори, момичета!  bouquet  Така се радвам вече на малки номера, че изобщо не съм обърнала внимание, че това е часа, в който съм кандидатствала. ooooh! Laughing Laughing Laughing

# 638
Здравейте,

Аз съм с близнаци и не са класирани за детска ясла. Но според мен, тази система за класиране не работи както трябва. В моя случай едното дете го има два пъти в списъците с различен брой точки, а другото го няма. Има ли други майки с подобни проблеми?

Видях, че 2009 е пускана жалба за подобни проблеми в системата, но явно не са оправени. Чудя се къде да се оплача и аз Simple Smile

А ти сигурна ли си, че не си въвела по погрешка едно и също име и на двете ти деца в профила? Я влез и провери, не е нормално едното да фигурира два пъти, а другото да го няма, защото като направиш кандидатура на едното, автоматично се прави кандидатура и на другото.

Децата са въведени правилно, проверих това. Писах и до ИСОДГ, но за сега няма отговор.

# 639
  • Банкя
Здравейте!
Проблема ми е следният. Бях по майчинство до февруари тази година, след това се наложи да се разделим с работодателя по взаимно съгласие, та бях без работа до тази седмица(от утре почвам в нова фирма). Нито съм влизала да се актуализирам данните в сайт на детските градини и по няква случайност ми казаха, че имало класиране за детските градини и моето дете е сред тях. Та въпросът ми е следният:
Дали ще признаят служебната бележка, която ще взема от новият ми работодател (не бях в бюрото по труда, а си търсих работа през тези два месеца,) Наистина ще съм много признателна, на хората които ще дадат компетентното си  мнение.
Благодаря Ви
Ако не си използвала допълнителния критерий за месторабота на родител при кандидатстването, тоест градината, където сте приети, не го признава, не би следвало да е проблем. Ще поискаш от новия работодател бележка, че работиш на трудов договор в неговата фирма, а на директорката ще обясниш, че междувременно си си сменила работата. Peace

# 640
  • София
Няма кой да ти отговори в момента.Уте и дано нещата се оправят и ако е тяхна грешката да бъдете компенсирани.Ако не пиши жалба!

# 641
  • София-Младост
каква е тази декларация?
Води се Годишна данъчна декларация
по чл. 50 от ЗДДФЛ за
2009 година
Образецът се подава  от местни физически лица, придобили доходи от източници.
 newsm78
Аха...то понеже тук за градини и ясли говорим и се зачудих. Не видях да я искат ГДД в необходими документи .

Сега видях отговорът на Ника...заради осигуряването било.

Ако сте добавили днес нова градина входящият номер ще е 100425 (днешна дата). Ако добавите нова градина утре входящият номер ще е 100426 и т.н.
Ако размените местата на детските градини, с които сте участвали на класирането няма да има промяна във входящите номера. Те ще си останат 100423. Но ако изтриете градина и след това я добавите отново входящият номер ще съответства на датата на добавяне на градината.

Да, това го забравих Simple Smile
Е хубаво, но като още не са обявили всички свободни места?!?

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 20:33 от AnMary

# 642
  • София
Обявени са всички свободни места за следващото класиране, защо да не са?
За третото класиране ще има още места - незписали се, отказани.

# 643
  • София-Младост
Обявени са всички свободни места за следващото класиране, защо да не са?
За третото класиране ще има още места - незписали се, отказани.
Така е, но мен местата в Кремиковци , Нови Искър и Горубляне не ме устройват.

# 644
  • София
Ние сме от приетите на ясла, не съм очаквала, но то пък стана. Сега започна обаче едно мислене и премисляне ... защото бебок ще е само на 11 месеца тогава. Нямам намерение обаче да "пазя" място ако не ходим на ясла. Обаче не мие ясно нещо, моля да ме "светнете". Значи сега има 2 седмици за записване, да речем запишем се. Но примерно август, тоест не е дошъл 01.09 /за ОДЗ/ ни приемат в чиста ясла. Там не се знае кога точно ще ни дойде реда /в яслата/. Дали ще пуснат мястото за друго детенце, да не го "изгорим" така да се каже. Четох четох, но не мога да разбера как стои този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт