Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 969
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 390
Бухта,снощи я ползвах за първи път,перфектна е,но аз не съм се съмнявала,защото имам от същата марка и материал и по-малки , ето такива-много си ги харесвам,удобни са  и не ми залепва нищо в тях. Peace

# 391
  • Варна
Супер, благодаря, че сподели!

# 392
Малко страничен въпрос, но да ви питам за тази промоция в Пикадили - мога и да взема тава, за която нямам достатъчно точки с някакво доплащане или трябва да имам целият необходим брой точки?

# 393
  • София (Възраждане)
Момичета, бразилските керамични съдове са на промоция в Метро от 02.01. Не запазих брошурата и не мога да сравня цени обаче Cry

# 394
  • София
Малко страничен въпрос, но да ви питам за тази промоция в Пикадили - мога и да взема тава, за която нямам достатъчно точки с някакво доплащане или трябва да имам целият необходим брой точки?

Май трябва да си напазаруваш и да ти дадат още точки.

# 395
Как мислите дали един керамичен тиган /като тези дето ги рекламират от промоцията на Била/ ще върши същата работа като тефлонов тиган и няма да залепва? Трябва ми нов тиган - за палачинки най-вече, да не залепват много-много. Та такъв тиган добра идея ли е за приготвяне на палачинки?  cook

# 396
Как мислите дали един керамичен тиган /като тези дето ги рекламират от промоцията на Била/ ще върши същата работа като тефлонов тиган и няма да залепва? Трябва ми нов тиган - за палачинки най-вече, да не залепват много-много. Та такъв тиган добра идея ли е за приготвяне на палачинки?  cook

Сега ви откривам и точно този въпрос от известно време ме вълнува - керамичните тигани - вредни или безвредни са?

# 397
  • София (Възраждане)
С Realist вече написахме едно дълго запитване относно безопасността на продуктите до един от производителите на керамични тигани - Pensofal. Не отговарят вече втори ден, надявам се че е защото търсят подробно инфо, а не защото умишлено искат да спестят подробности newsm78

# 398
  • Варна
SZA, трябва да имаш точките в картата си. Те могат и да се прехвърлят, т.е. някой близък/познат да ти прехвърли негови. Вътре пък се продават други размери от същите тави и гювечи. А явно и в Метро ги има на промоция.

На мен съвсем ми пламна главата  Mr. Green  За тенджера се спрях на Цвилинг, само ми трябват стикерчетата. И тавите са ми ясни. Тиганите обаче са ми зор. Днес влязох в Биг Шоп и попаднах на едни колекции на Солинген. Комплект 4 тенджери намален на 154 лв, стомана. Имаше и други видове. И! Тигани от лят алуминий, с титаниево покритие. На всичкото отгоре намалени, 20 см. беше на 25 лв. Какво мислите за тях? 
http://www.bigshop-bg.com/Pans.htm   а ето и оригиналния каталог: http://hosting.richpaper.com/FullServiceHtml/CS-Solingen/1002/  стр. 26 са тиганите, малко по-напред са тенджерите. Верона бяха 154 лв, ако някой го интересува.
Много ще съм благодарна, ако някой сподели. Щели и стока да получават, та може и някой по-големичък размер да излезе.

# 399

На мен съвсем ми пламна главата  Mr. Green  Тиганите обаче са ми зор. Днес влязох в Биг Шоп и попаднах на едни колекции на Солинген. Комплект 4 тенджери намален на 154 лв, стомана. Имаше и други видове. И! Тигани от лят алуминий, с титаниево покритие. На всичкото отгоре намалени, 20 см. беше на 25 лв. Какво мислите за тях? 
http://www.bigshop-bg.com/Pans.htm   а ето и оригиналния каталог: http://hosting.richpaper.com/FullServiceHtml/CS-Solingen/1002/ 
и на мен. Wink

но е крайно време да не отлагам и да намеря алтернатива на електическия си сач/плоча.
и затова сега разчитам на всеобщи усилия Hug Peace

Това, което си посочила като вариант не съм го проучвала конкретно.
Моят опит до момента показва, че е най- добре преди да се купи, да се пише писмо до производителя. И да се проучва по форуми/и чужди/ . Само рекламите и брошурките  не винаги са достъчни, за съжаление.
на "прима виста" титаниево покрите звучи ОК.

НО :
- има риск от наличие на нано- технология за нанасяне на титания;
- понякога правят микс на титан с Тефлон. и рекламират половинчато... Confused
- смешно ми звучи рекламата "пържене без мазнина, защото реално то е печене.
- алуминият по принцип е вреден, има данни, че води до Алцхаймер. не знам до каква степен  са ограничени предпоставките за евентуална миграция в храната. 

за сега за тиган за палачинки съм се спряла на това и това .

за първия с Mooimeiske очакваме отговор от производителите.
Вторият за сега изглежда добър/но не съм го проучвала/, чакам отзиви от SZA, която се е сдобила с такъв, като се пробва с палачинки Wink

# 400
Аз на първия на намирам какво имат предвид под традиционно, незалепващо покритие? А на втория къде пише какво е покритието?

А какво е това покритие - Durable Diamond Fluoro Coating Pan?

# 401
V koj Big shop vav varna si gledala tendjerite?

# 402
  • Варна
Nivea, на Чаталджа. Предполагам, че и вдругите ще има, днес ще опитам да проверя.

# 403
Аз на първия на намирам какво имат предвид под традиционно, незалепващо покритие? А на втория къде пише какво е покритието?

А какво е това покритие - Durable Diamond Fluoro Coating Pan?

Ето за втория, пише го под тигана:

This product carries the environmentally friendly Bekadur Ceramica coating without PFOA or PTFE. PFOA is a chemical that is used in the manufacturing process of traditional non-stick coatings. It is not present in finished cookware, so there is never a health risk for consumers, but during the manufacturing process the chemical can damage the environment and the health of factory workers. For the production of the Bekadur Ceramica coating no PFOA-chemicals are needed. It is sometimes said that if you would by accident overheat a traditional non-stick coating, PTFE-chemicals inside the coating could be released into the air. A ceramic coating does not contain PTFE.

# 404
Това го четох. Но подробно за покритието не са обяснили, а само за нещата, които ги няма в него Grinning Значи само керамика е покритието?

Общи условия

Активация на акаунт