Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 376 167
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 2 652
Незнам, никого не искам да обиждам, че прави реклама, но друго не ми идва на ум.

Вече го хвърлих моя тиган. Той напълно се скапа. От бял вече беше станал - черен. А гаранциите съм ги затрила някъде повреме на ремонта. А и фактурите са заминали някъде по архивите на счетоводството на фирмата ... карай да върви ... не ща да си ги спомням тия тигани.

А имам чувството, че ЗА България се произвеждат тотални боклуци.   newsm12



Чакай малко, че ми стана интересно. Казваш, че от 5-6 ползвания са се скапали тиганите, а фактурите са вече в архивите на счетоводството. Едва ли е трудно да се намерят като знаеш, че си ги купила точно преди НГ.

Колкото до това, че определени продукти се произвеждат за различни пазари е така, но не и тигани ми се струва. Бързооборотните стоки, особено тези на Проктър и Джонсън и Джонсън - да, определено си имат заводи по пазари и става въпрос за действително огромни количества стока.


vanvel, алуминиеви съдове в никакъв случай - контактуват с храната, особено, ако има киселина (домати напр.). На този сайт, който си дала, не видях никакви подробности за материала, но предполагам, че лятият алуминий при тях е само в сърцевината за равномерно разпределение на топлината. Горният слой пак може да е стомана или друга сплав.

# 166
  • София
  • Мнения: 2 518
http://www.silit.de/toepfe_432.html?sid=0FD109A1-D0AE-4BDA-BEBA-F6A70D8788D2
Сайтът им, не знам как са цените в сравнение с Бг, не съм ходила до техен магазин, ако някой знае да казва  Hug
I see you, благодаря ти за разясненията  Hug

# 167
  • в света на неограничените измерения
  • Мнения: 258
vanvel, алуминиеви съдове в никакъв случай - контактуват с храната, особено, ако има киселина (домати напр.). На този сайт, който си дала, не видях никакви подробности за материала, но предполагам, че лятият алуминий при тях е само в сърцевината за равномерно разпределение на топлината. Горният слой пак може да е стомана или друга сплав.

I see you  благодаря ти, че се включи с мнение.
Видях ги на живо как изглеждат тези съдове от лят алуминий.
Вероятно наистина са само във вътрешността си от този материал, но с какво покритие  са от горе не мога никъде да прочета и никой не знае.
Не намирам инфо и в Интернет.


Въпреки антирекламата на aleina, аз съм решила да си купя една тенджера с керамично покритие. Интуицията ми подсказва, че няма да се разочаровам.
Ще видим.

# 168
  • Мнения: 2 652
vanvel, алуминиеви съдове в никакъв случай - контактуват с храната, особено, ако има киселина (домати напр.). На този сайт, който си дала, не видях никакви подробности за материала, но предполагам, че лятият алуминий при тях е само в сърцевината за равномерно разпределение на топлината. Горният слой пак може да е стомана или друга сплав.

I see you  благодаря ти, че се включи с мнение.
Видях ги на живо как изглеждат тези съдове от лят алуминий.
Вероятно наистина са само във вътрешността си от този материал, но с какво покритие  са от горе не мога никъде да прочета и никой не знае.
Не намирам инфо и в Интернет.


Въпреки антирекламата на aleina, аз съм решила да си купя една тенджера с керамично покритие. Интуицията ми подсказва, че няма да се разочаровам.
Ще видим.

За нищо. Но искам да направя едно уточнение - съдовете на Монета конкретно са от някаква сплав и отгоре с керамично покритие. Представям си го нещо като прахово покритие чрез нано технология. И може би затова са се издраскали. Докато другите (истински) керамични тенджери, които коментираме са си целите от керамика или стомана с керамика - каквито са силаргановите на Силит. Съвсем различно нещо.

# 169
  • в света на неограничените измерения
  • Мнения: 258
Но искам да направя едно уточнение - съдовете на Монета конкретно са от някаква сплав и отгоре с керамично покритие. Представям си го нещо като прахово покритие чрез нано технология. И може би затова са се издраскали. Докато другите (истински) керамични тенджери, които коментираме са си целите от керамика или стомана с керамика - каквито са силаргановите на Силит. Съвсем различно нещо.

Да, хубаво уточнение направи. Аз всъщност нямах впредвид точно, че ще взема тенджера на Монета.  От скоро мрънкам  коледения ми подарък да е една хубава тенджера от Силит. И мисля, че ще ме огрее.
/не мога да повярвам какви коледни  подаръци си пожелавам, но тези тенжери ми влезнаха под кожата/

# 170
  • Мнения: 320
Момичета гледам сега в брошурата на Кауфланд има две керамични тавички по 10 лв. с размери 33,5х19х6 см., едната е правоъгълна другата овална, какво ще кажете за тях нещо ефтинки ми се струват дали не са някое менте  newsm78

# 171
  • Мнения: 395
Имам въпросче за тиганите, по-конкретно: Какъв тиган е подходящ за палачинки? Например може ли да се пекат в силарган на Силит (предполагам с мазнина на средна температура)?

# 172
  • София
  • Мнения: 2 102
Имам въпросче за тиганите, по-конкретно: Какъв тиган е подходящ за палачинки? Например може ли да се пекат в силарган на Силит (предполагам с мазнина на средна температура)?
Аз ги правя в керамичен тиган на Монета

# 173
  • София
  • Мнения: 4 401
Момичета това как ви се струва като оферта и заслужава ли си ???
Аз ще взимам 4-ка котлон 2 индукция и 2 керамични и сега се замислям за този комплект май изгодно идва като цена  newsm78

# 174
  • Мнения: 0
Дами, дайте мнение за този комплект.
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=65&pid=43522

Изработени са от лят алуминий на ELO.Еднаква дебелина на дъното и стените,което
не позволява загуба на топлина.
Затоплят се бързо и ефикасно и при слабо подгряване.

Не съм ги виждала на живо. Колебанието ми е за този лят алуминий.
Това по-добро ли е от стоманата 18/10 или бъркам.

Изглеждат страхотно, най-вероятно отвътре са с керамично покритие.

# 175
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Чакам някой да даде отзиви за тези в метро със точките, които трябва да се събират.

# 176
  • Мнения: 1 752
Деси, те не са ли с тефлоново покритие?

# 177
  • Мнения: 6 791
Аз ги правя в керамичен тиган на Монета

Може ли линк да го видим този тиган?

# 178
  • Мнения: 2 028
и аз се сдобих с тенджера Силит/Силарган, 21 см диаметър, 3.6 л вместимост, капакът може да се закрепва отстрани на тенджерата, докато готвиш... предпочетох да не взимам стъклен капак, защото доста стъклени капаци съм строшила...

ето го моето бебче

от вчера ми е, но вече я пробвах, въобще не излиза никаква пара отникъде (за разлика от досегашните ми тенджери), всичко си остава вътре, даже не разбрах кога беше завряло всичко... за мен единствен недостатък е, че е тежичка...

имам два въпроса към тези, които ползват такива тенджери, NBM и JeniB, не съм сигурна кой друг...

според указанията за ползване първо трябваше да кипна малко вода с оцет вътре... защо според вас?  Thinking

след като приключих с кулинарията и измих тенджерата, дъното вече не е такова тъмно и черно като преди ползване, а ме е страх да я мия с по-твърдата част на гъбата? при вас така ли се получава?

добавям: сега зачетох книжката, пише, че може да се обезцвети дъното (това, за което питам) и се отстранява лесно пак с оцет... потвърждавам, отстрани се...

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 14:52 от ray

# 179
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Чакам някой да даде отзиви за тези в метро със точките, които трябва да се събират.
Аз се зачудих дали да не събирам но след като не намерих нищо за марката в нета се отказах.
В Пикадили също са пуснали подобно точкосъбиране, но за да събереш за 1 тиган точки трябва да похарчиш 600 лв в магазина, да не говорим че се доплаща.

Искам да ви питам от коя марка тенджери под налягане сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт