Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 376 126
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 0
Цитат
предпочетох да не взимам стъклен капак, защото доста стъклени капаци съм строшила...

Сериозно? Смятах че са неразбиваеми. Цял живот в тенджери със стъклени капаци готвя и един не съм счупила. А иначе съм майстор по чупене на съдове. Laughing Изпускала съм стъклени капаци, веднъж даже в магазина и се разлетяха тенджери и капаци на всички страни. Нищо му няма на стъклото. Какво си ги правила ти твоите?

Аз съм много капризна към външния вид на тенджерите, тези Силит въобще не ми харесват. newsm78

# 181
  • София
  • Мнения: 4 401
Аз питах нещо на предната страница ама кой да сложи линк към питането.
Заслужава ли си това да се вземе, вчера прерових нета ама в БГ. го няма този комплект да сравня като цена, а май ми се струва доста добре. Ще взимам 2 индукция и 2 керамични та ще ми трябват и такива съдове
http://www.laredoute.fr/vente-casseroles-(lot-de-3)-poeles-(-lot … =electro:emerch13

# 182
  • Мнения: 2 028
ами явно се чупят, щом продавачката в магазина каза, че ако се счупи(!), мога да си поръчам само капак... реших да не проверявам лично, предвид това колко съм сръчна и похватна Crazy... за протокола чупила съм "йена-глас"...

# 183
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
kimbolina, всички теми за безвредни съдове отричат тефлоновото покритие, а ти питаш дали си струват? Shocked

# 184
  • София
  • Мнения: 4 401
kimbolina, всички теми за безвредни съдове отричат тефлоновото покритие, а ти питаш дали си струват? Shocked

Съжалявам не съм чела всички теми, следя само последната и то заради промоцията на Метро , това вчера ми попадна и затова питам

# 185
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
В първите няколко страници се изброяваха съдовете, които да се избягват. Тефлонът е с категорично не! Търси стъклени и керамични тавички от реномирани марки. Най- добре препрочети пак назад в темата.

# 186
  • София
  • Мнения: 2 102
Аз ги правя в керамичен тиган на Монета

Може ли линк да го видим този тиган?
Eто заповядай Laughinghttp://www.moneta.it/ita/ceramica_01%20deluxe.aspАз пак казвам че съм супер доволна от него,снощи пак правих палачинки в него  chefИначе го ползвам и за много други неща

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 19:33 от danielad

# 187
  • София
  • Мнения: 2 102
Чакам някой да даде отзиви за тези в метро със точките, които трябва да се събират.


Искам да ви питам от коя марка тенджери под налягане сте доволни?
От тази -http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/120 съм супер доволна,сега има бонус към нея резервно уплътнение Peace

# 188
  • Мнения: 0
ами явно се чупят, щом продавачката в магазина каза, че ако се счупи(!), мога да си поръчам само капак... реших да не проверявам лично, предвид това колко съм сръчна и похватна Crazy... за протокола чупила съм "йена-глас"...

Предполагам че ако му удариш един чук няма да устои. Но не познавам хора които така постъпват със съдовете си. От изпускане на теракота нищо няма да му стане на стъклен капак.

За мен стъкления капак е удобство. Когато намаляваш котлона имаш възможност да следиш дали ври, кога завира. И е много по-красиво.

Факт е че професионални тенджери по ресторанти не са със стъклени. Имам познат готвач който си купува и за дома само медни тенджери и не със стъклени капаци, но това не го разбирам. Медните пък не стига че са на баснословни цени, но и изглеждат вечно стари и надраскани. Сигурно някой намира в това някаква естетика. newsm78

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 19:45 от Fiada

# 189
  • София
  • Мнения: 2 102
Имам комплект на Бека ,много красив със стъклени капаци и така фраснах едната тенджера на гранитогреса,но е факт че не се счупи капака PeaceТе са от много здраво стъкло,а йената се чупи,аз колко изпочупих ooooh!ray много е сладка тенджерката,ма много мъничка Laughing,или на мен така ми се струва




















# 190
  • Мнения: 6 791
danielad, мерси за линка, ще разгледам.  Peace

# 191
  • Мнения: 2 028
еми може да ме поздравите, успях да сваля покритието на дъното  Crazy на места изсветля черното и сивее, че и оцет не помага... талант, какво да ме правиш... задуших една бяла риба и така залепна по стените и дъното, че след накисване пак трябваше да натисна с гъбичката... и ей го на... интересно, на стените нищо им няма, само дъното...

danielad, мерси, ами средно малка е тенджерката, да, нито голяма, нито много малка  Laughing

# 192
  • Мнения: 0
Щом си го свалила и то за толкова кратко използване, не е качествен този съд- покритието е нанесено прахово само отгоре, а не е сплав с тялото на съда. За съжаление, цената не е никаква гаранция че не купуваш боклук. Качествената керамика издържа на всякакви механични въздействия.

# 193
  • София
  • Мнения: 2 102
еми може да ме поздравите, успях да сваля покритието на дъното  Crazy на места изсветля черното и сивее, че и оцет не помага... талант, какво да ме правиш... задуших една бяла риба и така залепна по стените и дъното, че след накисване пак трябваше да натисна с гъбичката... и ей го на... интересно, на стените нищо им няма, само дъното...

danielad, мерси, ами средно малка е тенджерката, да, нито голяма, нито много малка  Laughing
Леле новата ли??? newsm78Нали има гаранция,пробвай се Peace

# 194
  • Мнения: 2 028
тц, в магазина казаха, че няма гаранция... изрично питах...

да се надяваме, че това отдолу, дето се е подало, е някой от другите слоеве керамика, зер няколко ги пишат  Laughing а и другите съставки уж са безвредни - стомана без никел и титан... ама то и за керамиката пише, че е scratch-resistant, ама не е...

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 20:30 от ray

Общи условия

Активация на акаунт