Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 376 126
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
предпочетох да не взимам стъклен капак, защото доста стъклени капаци съм строшила...

Сериозно? Смятах че са неразбиваеми. Цял живот в тенджери със стъклени капаци готвя и един не съм счупила. А иначе съм майстор по чупене на съдове. Laughing Изпускала съм стъклени капаци, веднъж даже в магазина и се разлетяха тенджери и капаци на всички страни. Нищо му няма на стъклото. Какво си ги правила ти твоите?

Аз съм много капризна към външния вид на тенджерите, тези Силит въобще не ми харесват. newsm78

# 181
  • София
Аз питах нещо на предната страница ама кой да сложи линк към питането.
Заслужава ли си това да се вземе, вчера прерових нета ама в БГ. го няма този комплект да сравня като цена, а май ми се струва доста добре. Ще взимам 2 индукция и 2 керамични та ще ми трябват и такива съдове
http://www.laredoute.fr/vente-casseroles-(lot-de-3)-poeles-(-lot … =electro:emerch13

# 182
ами явно се чупят, щом продавачката в магазина каза, че ако се счупи(!), мога да си поръчам само капак... реших да не проверявам лично, предвид това колко съм сръчна и похватна Crazy... за протокола чупила съм "йена-глас"...

# 183
  • На земята, която е всъщност звезда.
kimbolina, всички теми за безвредни съдове отричат тефлоновото покритие, а ти питаш дали си струват? Shocked

# 184
  • София
kimbolina, всички теми за безвредни съдове отричат тефлоновото покритие, а ти питаш дали си струват? Shocked

Съжалявам не съм чела всички теми, следя само последната и то заради промоцията на Метро , това вчера ми попадна и затова питам

# 185
  • На земята, която е всъщност звезда.
В първите няколко страници се изброяваха съдовете, които да се избягват. Тефлонът е с категорично не! Търси стъклени и керамични тавички от реномирани марки. Най- добре препрочети пак назад в темата.

# 186
  • София
Аз ги правя в керамичен тиган на Монета

Може ли линк да го видим този тиган?
Eто заповядай Laughinghttp://www.moneta.it/ita/ceramica_01%20deluxe.aspАз пак казвам че съм супер доволна от него,снощи пак правих палачинки в него  chefИначе го ползвам и за много други неща

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 19:33 от danielad

# 187
  • София
Чакам някой да даде отзиви за тези в метро със точките, които трябва да се събират.

Искам да ви питам от коя марка тенджери под налягане сте доволни?
От тази -http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/120 съм супер доволна,сега има бонус към нея резервно уплътнение Peace

# 188
ами явно се чупят, щом продавачката в магазина каза, че ако се счупи(!), мога да си поръчам само капак... реших да не проверявам лично, предвид това колко съм сръчна и похватна Crazy... за протокола чупила съм "йена-глас"...

Предполагам че ако му удариш един чук няма да устои. Но не познавам хора които така постъпват със съдовете си. От изпускане на теракота нищо няма да му стане на стъклен капак.

За мен стъкления капак е удобство. Когато намаляваш котлона имаш възможност да следиш дали ври, кога завира. И е много по-красиво.

Факт е че професионални тенджери по ресторанти не са със стъклени. Имам познат готвач който си купува и за дома само медни тенджери и не със стъклени капаци, но това не го разбирам. Медните пък не стига че са на баснословни цени, но и изглеждат вечно стари и надраскани. Сигурно някой намира в това някаква естетика. newsm78

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 19:45 от Fiada

# 189
  • София
Имам комплект на Бека ,много красив със стъклени капаци и така фраснах едната тенджера на гранитогреса,но е факт че не се счупи капака PeaceТе са от много здраво стъкло,а йената се чупи,аз колко изпочупих ooooh!ray много е сладка тенджерката,ма много мъничка Laughing,или на мен така ми се струва

# 190
danielad, мерси за линка, ще разгледам.  Peace

# 191
еми може да ме поздравите, успях да сваля покритието на дъното  Crazy на места изсветля черното и сивее, че и оцет не помага... талант, какво да ме правиш... задуших една бяла риба и така залепна по стените и дъното, че след накисване пак трябваше да натисна с гъбичката... и ей го на... интересно, на стените нищо им няма, само дъното...

danielad, мерси, ами средно малка е тенджерката, да, нито голяма, нито много малка  Laughing

# 192
Щом си го свалила и то за толкова кратко използване, не е качествен този съд- покритието е нанесено прахово само отгоре, а не е сплав с тялото на съда. За съжаление, цената не е никаква гаранция че не купуваш боклук. Качествената керамика издържа на всякакви механични въздействия.

# 193
  • София
еми може да ме поздравите, успях да сваля покритието на дъното  Crazy на места изсветля черното и сивее, че и оцет не помага... талант, какво да ме правиш... задуших една бяла риба и така залепна по стените и дъното, че след накисване пак трябваше да натисна с гъбичката... и ей го на... интересно, на стените нищо им няма, само дъното...

danielad, мерси, ами средно малка е тенджерката, да, нито голяма, нито много малка  Laughing
Леле новата ли??? newsm78Нали има гаранция,пробвай се Peace

# 194
тц, в магазина казаха, че няма гаранция... изрично питах...

да се надяваме, че това отдолу, дето се е подало, е някой от другите слоеве керамика, зер няколко ги пишат  Laughing а и другите съставки уж са безвредни - стомана без никел и титан... ама то и за керамиката пише, че е scratch-resistant, ама не е...

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 20:30 от ray

Общи условия

Активация на акаунт