Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 376 072
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 195
  • София
тц, в магазина казаха, че няма гаранция... изрично питах...
Е как е възможно?От двата щъркела ли я взе Rolling Eyes

# 196
Някой чувал ли е нещо за качеството на NEOFLAM?

Ей този комплект ми хвана окото:

http://cgi.ebay.com/Neoflam-Nonstick-Ecolon-Venn-4-Casseroles-Li … sh=item415421a7b0

Съдейки по описанието, много екологично. Но дали няма да се свали покритието накто на ray?  newsm78

# 197
тц, в магазина казаха, че няма гаранция... изрично питах...
Е как е възможно?От двата щъркела ли я взе Rolling Eyes

от "Двата щъркела" на Пиротска...

# 198
Първо - имат гаранция със сигурност или 2 или 5 години.
Второ- не виждам как ще свалиш покритието, щото аз не виждам такова, ами си е цялостно всичко. Над стоманата отгоре е керамика. Специално покритие над нея мисля, че няма.  Grinning
Ти за сиви черти ли говориш по дъното? Моето дъно е цялото на сиви чертички, които от магазина ми обясниха, че се получават от лъжиците, черпаците и т.н.

Аз имам един проблем с единия ми капак. Не знам как, но се е изкривил малко от едната страна и излиза пара от там. Трябва да питам в магазина какво да го правя  Thinking

# 199

http://cgi.ebay.com/Neoflam-Nonstick-Ecolon-Venn-4-Casseroles-Li … sh=item415421a7b0

Съдейки по описанието, много екологично. Но дали няма да се свали покритието накто на ray?  newsm78
Не разбрах точния състав на покритието им. Все пишат ''почти изцяло'', ''предимно от''. Тези аниони да не са нано?
За покритието на рей писах  в предния пост.

# 200

Не разбрах точния състав на покритието им. Все пишат ''почти изцяло'', ''предимно от''. Тези аниони да не са нано?
За покритието на рей писах  в предния пост.

Е как не разбра, според мен ясно си пише, че Еколона е керамично покритие:

Neoflam is proud to introduce cast aluminum cookware featuring Ecolon™ non-stick coating. Ecolon is a ceramic based coating which is mostly made of silicon dioxide (also known as silica or SiO2), a material most commonly found in nature such as stone and sand. Unlike traditional cookware with PTFE-based non-stick coating, Ecolon is not harmful to the environment and the human body.

Освен това са показани в схема и керамичните слоеве като сандвич над алуминиевата основа.

Колкото до следите от лъжици и бъркалки...това си е сваляне на слоя. Имам титанов тиган в който как ли не съм бъркала, включително с метални венчета- за няколко години употреба е като нов.

# 201
Ами нали са написали - ''which is mostly made of silicon dioxide. Освен него какво друго има не разбрах. Освен това отгоре над керамиката пише ''аниони''. Те какви са?

Следите от бъркалки никакво сваляне на слой не е, защото първо, че си личи, че са отгоре над черното и второ силаргана има дебел слой керамика, който трябва бая зор, за да се свали, ако изобщо е възможно. По скоро за да стигнеш до стоманата трябва да отчупиш слоя керамиката Thinking Този титанов тиган черен на цвят ли е?

# 202
Ами нали са написали - ''which is mostly made of silicon dioxide. Освен него какво друго има не разбрах. Освен това отгоре над керамиката пише ''аниони''. Те какви са?

Следите от бъркалки никакво сваляне на слой не е, защото първо, че си личи, че са отгоре над черното и второ силаргана има дебел слой керамика, който трябва бая зор, за да се свали, ако изобщо е възможно. По скоро за да стигнеш до стоманата трябва да отчупиш слоя керамиката Thinking Този титанов тиган черен на цвят ли е?

Казват че Еколона е сплав на базата на керамика. Затова може би и "mostly". Какви са тези аниони нямам представа. Негативни йони.

Ecolon's Anion (Negative Ion) additive allows the coating to emit more than 20 times the Anion than typical cookware. Anion has long been associated with improvements in mood and physical health. Research conducted in the last decade has begun to support the view that negative ions have a net positive effect on health such as stimulation in blood circulation and act as an antimicrobial agent.

Според мен не е нужно да пробиваш целия защитен слой и да стигнеш до стоманата за да разбереш че покритието не издържа механично въздействие и пада. Достатъчно е че остават драскотини. По титана не остават такива ако ще с телена четка да го търкаш. Да, черен ми е тигана.

# 203
Ами не им е много разбрано съдържанието и за това писах- ''Не разбрах точния състав на покритието им. Все пишат ''почти изцяло'', ''предимно от''.''
Анионите знам какво са, учила съм и за различното им въздействие върху здравето, за йонен душ и т.н. Имахме един предмет в университета, в които имаше лекция за тях. Но тук не разбрах конкретно какви са, как са ги сложили и най-притеснителното дали не са ползвали нано технология. Ще видя на сайта на производителя дали има допълнително инфо.

За драскотините пак повтарям, че съм сигурна, че не е пробив в покритието, а следа от бъркалките. То си личи, че са отгоре драскотините. А и в магазина питах и ми обясниха същото. Като ги взимах ми дадоха един нож да си драскам вътре колкото искам.

Нека все пак Рей напише за нейните. Но определено дъното, ако бъркаш с лъжици и бъркалки от стомана, не очаквай да остане черно като стените Peace

# 204
Първо - имат гаранция със сигурност или 2 или 5 години.

на въпрос към продавачката имат ли гаранция, жената отсече "не", което аз го разбирам недвусмислено... не е ставало въпрос за 2, 5 или още повече 10 години, както пише в книжката...

Ти за сиви черти ли говориш по дъното? Моето дъно е цялото на сиви чертички, които от магазина ми обясниха, че се получават от лъжиците, черпаците и т.н.

да, за сиви черти и петънца... първото, което си помислих, е, че някаква част от горния слой е заминал, иначе при чисто черно дъно не би трябвало това, което се подава отдолу, да е с по-различен цвят... а то е сиво, значи е по-различно... определено е от решетъчната лъжица, защото по стените нямам таквиз драски... малко ми е криво, честно казано... а може и да се вторачвам много, нова тенджУра все пак... като направя още няколко гозби, пак ще пиша... маааалко се поуспокоих от това, което си написала JeniB...

# 205
Fiadaа този татанов тиган има ли покритие на базата на нано технологии отгоре?

ray не се притеснявай щом са такива чертичките Peace Ако се вгледаш хубаво, ще видиш, че си личи, че са отгоре над черното. Не очаквай тенджерата да си седи тъмно черна  Simple Smile Аз бъркам с метални и имам доста черти. То и не са всъщност черти, защото от близо си личи как са прекъснати и криви линии. Все едно пишеш с тебешир върху дъска и нали се сещаш отблизо как личи, където си повдигала ръката. Смело си бъркай с каквото искаш. Само мисля, че трябваше да се внимава повече, ако има нещо много загоряло. Първо накисваш и после го махаш. Peace

Продавачката явно не е в час за гаранцията! Звънни на телефона в Пловдив и питай и ще видиш, че имат. Мисля, че те са вносителите, защото последния път мъжът, който продава там, обясняваше как ходил в завода в Германия.

Жаровка – сковорода нового поколения с покрытием Ecolon™ (Эколон)

Ecolon™ –принципиально новый продукт нано-технологий, в производстве которого используются природные материалы: земля, песок, камни.

# 206
Fiadaа този татанов тиган има ли покритие на базата на нано технологии отгоре?

Жаровка – сковорода нового поколения с покрытием Ecolon™ (Эколон)

Ecolon™ –принципиально новый продукт нано-технологий, в производстве которого используются природные материалы: земля, песок, камни.

Не мисля. А теб какво те притесняват тези нано-технологии?

# 207
Но искам да направя едно уточнение - съдовете на Монета конкретно са от някаква сплав и отгоре с керамично покритие. Представям си го нещо като прахово покритие чрез нано технология. И може би затова са се издраскали. Докато другите (истински) керамични тенджери, които коментираме са си целите от керамика или стомана с керамика - каквито са силаргановите на Силит. Съвсем различно нещо.
Това за доуточнение.

Fiada каква е марката на тигана? Пусни един линк да го видя.

За наното ме притеснява безопасността им. От http://en.wikipedia.org/wiki/Nanotechnology -'' Some of the recently developed nanoparticle products may have unintended consequences. Researchers have discovered that silver nanoparticles used in socks only to reduce foot odor are being released in the wash with possible negative consequences.[37] Silver nanoparticles, which are bacteriostatic, may then destroy beneficial bacteria which are important for breaking down organic matter in waste treatment plants or farms.[38]

A study at the University of Rochester found that when rats breathed in nanoparticles, the particles settled in the brain and lungs, which led to significant increases in biomarkers for inflammation and stress response.[39] A study in China indicated that nanoparticles induce skin aging through oxidative stress in hairless mice.[40][41]

A two-year study at UCLA's School of Public Health found lab mice consuming nano-titanium dioxide showed DNA and chromosome damage to a degree "linked to all the big killers of man, namely cancer, heart disease, neurological disease and aging".[42]

A major study published more recently in Nature Nanotechnology suggests some forms of carbon nanotubes – a poster child for the “nanotechnology revolution” – could be as harmful as asbestos if inhaled in sufficient quantities. Anthony Seaton of the Institute of Occupational Medicine in Edinburgh, Scotland, who contributed to the article on carbon nanotubes said "We know that some of them probably have the potential to cause mesothelioma. So those sorts of materials need to be handled very carefully."[43] In the absence of specific nano-regulation forthcoming from governments, Paull and Lyons (2008) have called for an exclusion of engineered nanoparticles from organic food.[44] A newspaper article reports that workers in a paint factory developed serious lung disease and nanoparticles were found in their lungs.[45]''

Health implications of nanotechnology - http://en.wikipedia.org/wiki/Health_implications_of_nanotechnology
Environmental implications of nanotechnology- http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_implications_of_nanotechnology

# 208
Но искам да направя едно уточнение - съдовете на Монета конкретно са от някаква сплав и отгоре с керамично покритие. Представям си го нещо като прахово покритие чрез нано технология. И може би затова са се издраскали. Докато другите (истински) керамични тенджери, които коментираме са си целите от керамика или стомана с керамика - каквито са силаргановите на Силит. Съвсем различно нещо.
Това за доуточнение.

Fiada каква е марката на тигана? Пусни един линк да го видя.

За наното ме притеснява безопасността им. От http://en.wikipedia.org/wiki/Nanotechnology -'' Some of the recently developed nanoparticle products may have unintended consequences. Researchers have discovered that silver nanoparticles used in socks only to reduce foot odor are being released in the wash with possible negative consequences.[37] Silver nanoparticles, which are bacteriostatic, may then destroy beneficial bacteria which are important for breaking down organic matter in waste treatment plants or farms.[38]

A study at the University of Rochester found that when rats breathed in nanoparticles, the particles settled in the brain and lungs, which led to significant increases in biomarkers for inflammation and stress response.[39] A study in China indicated that nanoparticles induce skin aging through oxidative stress in hairless mice.[40][41]

A two-year study at UCLA's School of Public Health found lab mice consuming nano-titanium dioxide showed DNA and chromosome damage to a degree "linked to all the big killers of man, namely cancer, heart disease, neurological disease and aging".[42]

A major study published more recently in Nature Nanotechnology suggests some forms of carbon nanotubes – a poster child for the “nanotechnology revolution” – could be as harmful as asbestos if inhaled in sufficient quantities. Anthony Seaton of the Institute of Occupational Medicine in Edinburgh, Scotland, who contributed to the article on carbon nanotubes said "We know that some of them probably have the potential to cause mesothelioma. So those sorts of materials need to be handled very carefully."[43] In the absence of specific nano-regulation forthcoming from governments, Paull and Lyons (2008) have called for an exclusion of engineered nanoparticles from organic food.[44] A newspaper article reports that workers in a paint factory developed serious lung disease and nanoparticles were found in their lungs.[45]''

Health implications of nanotechnology - http://en.wikipedia.org/wiki/Health_implications_of_nanotechnology
Environmental implications of nanotechnology- http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_implications_of_nanotechnology

Мерси за цитата относно нанотехнологиите, ще си отварям очите.

Марката е WOLL

http://www.woll-cookware.com/

# 209
А тези съдове виждали ли сте ги? http://pensofal.com/index.php?option=com_content&view=articl … d=163&lang=en Дали ги има в България?
Имам такъв тиган за палачинки от Практикер. Още на първата палачинка (а не е като да не съм правила дотогава) залепна, хем беше намазан с олио. Изчиства се, макар и трудно, но винаги залепва. Става за палачинки, но не е много удобен.

Общи условия

Активация на акаунт