Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 375 893
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3 379
Това го четох. Но подробно за покритието не са обяснили, а само за нещата, които ги няма в него Grinning Значи само керамика е покритието?

Ето това намерих. Става ясно, че е алуминий, покрит с керамика. Оценката в блога е доста добра.

# 406
  • Düsseldorf
  • Мнения: 504
Ох, пощурявам вече, почти навсякъде се обясняват колко са екологични в производството и рециклирането. Чудесно! А къде остава безопасността и полезността на храната!!!??!?!

# 407
  • Мнения: 1 732
Ох, пощурявам вече, почти навсякъде се обясняват колко са екологични в производството и рециклирането. Чудесно! А къде остава безопасността и полезността на храната!!!??!?!

ами те нещата са една целокупност.  Simple Smile
Лично аз , колкото капацитетът ми го позволява се опитвам да спазвам цялостна "полезност"- както материална- храна, вода, съдове за готвене, козметика, препарати, така и духовна.

Май ще взема да пиша и на BEKA.  Crazy
нещо не ми е ясно. Едните им тигани с алуминий, другите с неръждаема стомана. А дали има разлика в състава на покритието?

За силикона- за сега се отказах да заменям хартията си за печене със силиконово килимче.

Оказа се, че опасенията ми за надеждността на силикона не са безпочвени.

Мнението ми се  се затвърди, че е недостатъчно стабилен полимер, който може да предизвика здравословни проблеми :

Is the New Silicone Rubberized Cookware Safe?

Безопасни ли са новите гумирани силиконови кухненски съдове?

# 408
  • Мнения: 17 231
Вкуса на храната за мен е водещ. Най-близко до естественния е този на стомана 18/10.
В Канада в къщи идваха да правят промоция на такива съдове. Сравняваха вода от такъв съд и топлена във всички останали съдове в дома ни - стъклени, керамични, тефлонови, други стомани. Е наистина има огромна разлика. След това смених всички съдове в къщи - голямо търсене падна.

# 409
  • София
  • Мнения: 455
Момичета, какво ще кажете за тези тенджери?
http://www.technologyinthehome.com/Shop/House-AND-Home/240-Pyrex … odmzH9oQ#LargePic
Искам да си сменя моите и изчетох де що има коментари по темата...
Предполагам, че щом са на Pyrex би трябвало да са ок.
Има ги в Амазона и се чудя....
http://www.amazon.co.uk/Pyroflam-Round-Casseroles-Lids-Set/dp/B0 … 307666&sr=1-8
Тук пише, че са безвредни, нямат покритие... но повече подробности нямат.
http://www.arc-international-cookware.com/en/op/pyroflam/pyroflam-infos.php

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 12:07 от Ивка

# 410
  • Мнения: 1 732
Момичета, какво ще кажете за тези тенджери?
http://www.technologyinthehome.com/Shop/House-AND-Home/240-Pyrex … odmzH9oQ#LargePic
Искам да си сменя моите и изчетох де що има коментари по темата...
Предполагам, че щом са на Pyrex би трябвало да са ок.
Има ги в Амазона и се чудя....
http://www.amazon.co.uk/Pyroflam-Round-Casseroles-Lids-Set/dp/B0 … 307666&sr=1-8
Тук пише, че са безвредни, нямат покритие... но повече подробности нямат.
http://www.arc-international-cookware.com/en/op/pyroflam/pyroflam-infos.php

харесаха ми.  Grinning доста  предимства имат! /пък и не виждам нещо смущаващо в тях/
 Grinning
зададох си някои въпроси:
Колко са тежки обаче?
Колко са устойчиви на удар?
има ли такъв тиган за палачинки Laughing

Vitro-Ceramic се ползва за повърхности на печки и котлони и има някои специфики в почистването.

# 411
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Бихте ли ми помогнали със съвет за тенджера под налягане? Реших да си купя, но не зная каква марка да взема. Ще съм благодарна за съвет или препоръка. Hug

# 412
  • София
  • Мнения: 455
Момичета, какво ще кажете за тези тенджери?
http://www.technologyinthehome.com/Shop/House-AND-Home/240-Pyrex … odmzH9oQ#LargePic
Искам да си сменя моите и изчетох де що има коментари по темата...
Предполагам, че щом са на Pyrex би трябвало да са ок.
Има ги в Амазона и се чудя....
http://www.amazon.co.uk/Pyroflam-Round-Casseroles-Lids-Set/dp/B0 … 307666&sr=1-8
Тук пише, че са безвредни, нямат покритие... но повече подробности нямат.
http://www.arc-international-cookware.com/en/op/pyroflam/pyroflam-infos.php

харесаха ми.  Grinning доста  предимства имат! /пък и не виждам нещо смущаващо в тях/
 Grinning
зададох си някои въпроси:
Колко са тежки обаче?
Колко са устойчиви на удар?
има ли такъв тиган за палачинки Laughing

Vitro-Ceramic се ползва за повърхности на печки и котлони и има някои специфики в почистването.

Ами тиган не видях да имат - а и мама ми подари такъв на Bioceramix специално за палачинки... в инструкциите му четох, че преди първото ползване трябва да се обтрие с олио и да се избърше след това... и този ритуал да се повтаря периодично с цел да се запази уредът за дълго време.
Пресен ми е още и не съм го ползвала... мисля и за тенджерите им, но не съм ги разгледала на живо. newsm78
За Pyroflam се чудя - може и да рискувам... ако си ги поръчам ще ти отговоря на въпросите. Mr. Green
Видях в един друг сайт, че освен плътни има и прозрачни - от нещо като кафеникаво стъкло. Предполагам са подобни на йена глас като материал, но за това мога само да гадая...

# 413
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Пирекс-ът наистина изглежда страхотно, тъкмо днес се чудех има ли стъклен съд, който да може да стои върху котлон Party  Ето един линк с мнение на английски: http://www.dooyoo.co.uk/household-products/pyrex-pyroflam-round- … ith-lids/1336100/

Реалист, дори да има тигани, те едва ли могат да се ползват за "пържене" без мазнина Cry

Линката, четох наскоро че дори пърженето не променя структурата на храната така, както готвенето в тенджера под налягане, т.е. не остават никакви витамини и т.н.  А аз го считам и за опасно, имам челен лош опит Blush

Ивка, писали сме на Биокерамикс-а /Пенсофал/относно безвредността на продуктите им, нямаме отговор, май няма и да получим #2gunfire Ще се радваме поне да споделиш опит, как стават палачинките в него и дали си доволна от представянето му в кухнята  bouquet

# 414
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Линката, четох наскоро че дори пърженето не променя структурата на храната така, както готвенето в тенджера под налягане, т.е. не остават никакви витамини и т.н.  А аз го считам и за опасно, имам челен лош опит Blush

Ами като си купя телешко, което често си е направо говеждо и го варя 4 часа в нормална тенджера дали остава нещо от телешкото в него  newsm78  И аз се притеснявам основно за безопасността, за това питам тези които имат опит.

# 415
  • София
  • Мнения: 455
Пирекс-ът наистина изглежда страхотно, тъкмо днес се чудех има ли стъклен съд, който да може да стои върху котлон Party  Ето един линк с мнение на английски: http://www.dooyoo.co.uk/household-products/pyrex-pyroflam-round- … ith-lids/1336100/

Реалист, дори да има тигани, те едва ли могат да се ползват за "пържене" без мазнина Cry

Линката, четох наскоро че дори пърженето не променя структурата на храната така, както готвенето в тенджера под налягане, т.е. не остават никакви витамини и т.н.  А аз го считам и за опасно, имам челен лош опит Blush

Ивка, писали сме на Биокерамикс-а /Пенсофал/относно безвредността на продуктите им, нямаме отговор, май няма и да получим #2gunfire Ще се радваме поне да споделиш опит, как стават палачинките в него и дали си доволна от представянето му в кухнята  bouquet
Mooimeiske, чакам и аз да прочета за отговора от Пенсофал, за това и се ослушвам още... Whistling
Благодаря ти за линка - прочетох че Пирекса са сравнително леки и здрави/след като мацката яко ги ползва на газ.../ и явно се чистят лесно.
За палачинките и тигана се надявам да докладвам още тази събота... Laughing

# 416
  • Мнения: 1 752
Линката, четох наскоро че дори пърженето не променя структурата на храната така, както готвенето в тенджера под налягане, т.е. не остават никакви витамини и т.н.  А аз го считам и за опасно, имам челен лош опит Blush

Ами като си купя телешко, което често си е направо говеждо и го варя 4 часа в нормална тенджера дали остава нещо от телешкото в него  newsm78  И аз се притеснявам основно за безопасността, за това питам тези които имат опит.
Права си, аз именно затова използвам моята тенджера под налягане, но тя е стара, нямам мнение за сегашните, които са на пазара.

# 417
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
За телешкото си права, яко ток хвърчи, а то даже не е телешко Sad. Но пък нали тъкмо къкренето на слаб огън е здравословният тип готвене newsm78.
Относно тенджерите под налягане, май трябва да се търси такава, снабдена със сертификат за безопасност, каквито шир-потребата /каквато имам и аз/ със сигурност нямат. Но пък и цените стават едни ooooh!

# 418
  • Мнения: 332
здравейте,
Преди време попаднах на темата, търсейки инфромация за керамичните съдове в Била. Но не намерих нищо, даже и техен сайт, понеже не бяхме в Бг, и нямаше как да приоверя какво стой на опаковката. НАскоро ги разглеждах, и за понеже си спомням че имаше въпроси, реших да ви пиша. Та на опаковката стой, но не мога да цитирам, че е  PFOA и PTFE 'фри', керамично покритие с нано частици.
Дано съм ви била полезна Simple Smile

# 419
  • Мнения: 1 732


Ивка, писали сме на Биокерамикс-а /Пенсофал/относно безвредността на продуктите им, нямаме отговор, май няма и да получим #2gunfire Ще се радваме поне да споделиш опит, как стават палачинките в него и дали си доволна от представянето му в кухнята  bouquet

явно не им са се харесали въпросите. Mr. Green
което за мен лично е сигнал,че нещо не им е читаво.
дано е само моя излишна подозрителност. Пък надявам се,да получим отговор.
е, пък може пак да ги попитаме Wink

Общи условия

Активация на акаунт