Бунгала на Арапя

• 229 142
  • 855
  •   1
Отговори
# 450
... така че ако някой има въпросчета насреща съм, макар че може да не отговоря на момента! Hug
Кажи за морето и плажа. Grinning

# 451
Мисля,че за повечето места,които са на Арапя вече няма места.Звъниш и питаш най- добре.

Със сигурност мога да кажа за бунгала Кораба няма никакви места, дори ние искахме да резервираме след 20-ти август отново няма! Но има страшно други хотелчета, вили и бунгала  Simple Smile

# 452
... така че ако някой има въпросчета насреща съм, макар че може да не отговоря на момента! Hug
Кажи за морето и плажа. Grinning

Морето е невероятно, чисто и бистро! Водата е вече приятна за къпане! Плажа е чист има частни чадъри които се заплащат, но има места за ваш чадър! Арапя е фул в момента, аз се очудих че по това време има страшно много хора и е пълно с деца!

# 453
Здравейте,
Ние си тръгнахме в Събота от Арапя. За морето само да кажа, че на 20 Юни се повреди отходната канализация и от една шахта започна яко да избликва отходна вода. Като казвам яко, представете си 40см шадраванче над шахтата. Всичко това се изливаше в деренцето в най-южната част на големия плаж, което по принцип не се влива в морето, а попива почти до водата.
Сега обаче канализационната вода първо напълни блатото, което е накрая на дерето, то започна да вони яко и се напълни на макс. И на следващия ден видях, че водата си е пробила път до морето и си се вливаше със сериозен дебит в морето. На 2 метра от там майки къпеха децата си  Sick
До преди това водата наистина беше чиста и прозрачна, около нас плуваха рибки. След това видях в морето да плуват попови лъжички, които каналната вода беше изхвърлила от блатото в морето. Ние спряхме да ходим на плаж след това. Вие си преценете, но съветвам когато отидете, първо да проверите каква е ситуацията - дали са оправили проблема. Докато бяхме там работеха по въпроса, но все още не бяха успяли да намерят къде е се е запушило.
Другото което не ми хареса на плажа (но то си е впрос на лични предпочитания), е че пясъка беше много едър, на места смес от едри мидени черупки и дребни камъчета. Доста боцка докато влезеш във водата. Но пред зоната с платените чадъри беше по-фин.
От всичко друго сме много доволни, но това с канализацията ни развали почивката.

# 454
Танита, къде бяхте отседнали?
Може ли някой по тази карта http://zahotelite.com/plajove/beach.php?id=68 /с плюса може да се увеличи много, но не мога да го копирам увеличено/ да ме ориентира за плажовете на Арапя, както и за разположението на този отходен канал.

# 455
Може ли някой по тази карта http://zahotelite.com/plajove/beach.php?id=68 /с плюса може да се увеличи много, но не мога да го копирам увеличено/ да ме ориентира за плажовете на Арапя, както и за разположението на този отходен канал.
Блу, ето го канала - http://imageshack.us/photo/my-images/94/yupc.jpg/ Вижда се даже как барата продължава напред към морето.
Вдясно от барата с лице към морето е нашата каравана  Laughing
Съжалявам да прочета, че и тази година е имало проблем с канализацията. Миналото лято докато бяхме там се случи също някаква гадост с тази бара, казаха, че проблемът бил в канализацията на Лозенец. По принцип когато всичко е ОК, барата не стига до морето. Тогава обаче стана огромна и се вливаше във водата.

Понеже така и така се включих в темата да кажа, че караваната ни е вече разпъната. Там ще сме от 10.07. до 15.09  Laughing

# 456
Блу, точно там където е показала Дикси, но когато пристигнахме водата стигаше почти до морето, но по-скоро вълните я заливаха и влизаха в нея. Когато изригна канала блатото се промени за една нощ. Преди това беше прозрачно и от мостчето се виждаха костенурки, водни змии, жаби, попови лъжички - въобще естествените обитатели, и беше дори интересно да се наблюдава. На сутринта след аварията блатото беше синьо черно доста пълно и смърдящо. За щастие миризмата не стигаше до нас, а се усещаше на около 5 метра от него. Проблема обаче е, че дебита от канализацията беше доста голям и канала си проби път до морето и се изливаше съвсем безпрепятствено.  Иначе ние бяхме в Рино, и там нистина е страхотно. Много сме доволни. На мен най-много ми хареса това, че все още не беше пълно с хора и можеше да си седиш в бара на плажа и да си гледаш морето на спокойствие без досадна глъчка от хора. Е, не беше съвсем пусто, но си беше достатъчно спокойно.
Мисля, че хората които са отседнали около малкия плаж, където са повечето хотелчета и бунгала изобщно не са и разбрали за проблема, но водата си е вода, и гадорията се носи навсякъде.

# 457
Дикси, Танита, благодаря! Надявам се да е оправен проблема. Praynig Но колко ли време ще е нужно да се отмият тези води........

# 458
Надявам се да е оправен проблема. Praynig
И аз. Много се надявам. Миналото лято въпреки, че канала е на 10м. от нас не ни миришеше, защото за наше щастие вятъра го носеше в посока плажа, а не към караваната. Но водата....бяха сложили табели да не се гази барата, но в морето си се къпеха хората.

# 459
VIVIQN1980, нещо повече за споменатия проблем знаеш ли? Praynig

# 460
  • Пловдив
Вчера се върнахме от Арапя и бързам да ви пиша Simple Smile прекарахме страхотно, направо съм влюбена в това място, спокойно е, плажът е чист и водата беше така. Ние бяхме във вила Пънчетата и съответно на малкия плаж. Не сме усетили да има проблем с канализацията, нито миризма, нито водата да е била мътна. Много ми харесаха караваните и бунгалата на плажа, планирала съм септември да ги посетим. От храната по ресторантите също съм доволна Simple Smile и важното е, че истински си починах. На малкия плаж имаше един бийч бар, но музиката му беше много тиха. Общо взето всички се съобразяват с почиващите там Simple Smile

# 461
Soulmate_ , благодаря за хубавите вести от Арапя. Heart Eyes

Някои от момичета, които писаха по- горе и са отсядали на Кораба, може ли да ме светнат бунгало 16 как се пада спрямо ресторанта, не се ориентирам, а ми е притеснено заради шума.

# 462
Някой от посетилите Арапя да знае, колко струва един час по сърф?

# 463
  • София
Момичета,зона Кракен/караваните/,около проблемното блато ли е?

# 464
Момичета,зона Кракен/караваните/,около проблемното блато ли е?

Не. То е на плажа, а зоната е далеч.
А в момента блатото дори е попресъхнало  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт