Да поговорим за биопсиите

• 38 138
  • 165
  •   1
Отговори
# 45
Бамба, благодаря ти за отговора. Моите впечатления също са, че след неуспешен опит правят биописия. За мен това малко е след дъжд - качулка. Особено като става дума за неизяснен стерилитет, какъвто е моят случай.

Знам, че е почти невъзможно да се направят всички съществуващи изследвания и тестове преди ин витро, но ми се струва, че при диагноза неизяснен стерилитет единствено правилният подход е търсенето на проблема посредством изследвания, в резултат на които да се изключват причини.

А честно казано, доста се притеснявам да налагам на доктора моята визия за подход. Страхувам се да не го ядосам с подобно предложение за биопсия. Имунологичните изследвания си ги назначих сама, док ми каза: "ако искаш, не е лошо". Но ето, че там се появи проблем..... сега можеше да съм в процедура, обречена на неуспех.

# 46
  • София
Не съм забелязала никой от лекарите да се дразни от това че искам допълнителни изследвания или че отказвам предложени от тях. Така че не се притеснявай да обсъждаш такива неща.
Много жени забременяват и раждат и с високи НК клетки, дори и не предполагат че имат такива, не при всеки са проблем, според мен.

# 47
Ще се престраша и ще си поискам биопспия.

Куриозното при мен е, че съм "идеалният" пациент. Готова съм на всички изследвания, без оглед на пари и време. Ма все попадам на лекари, които много ме "щадят". И предишния ми АГ лекар и сега Д-р Стаменов се държат така сякаш ги страх да ме пратят на изследване. Постоянно съм в позицията да "изисквам", и този път ще го направя.

А конкретно, след около 20 дни трябва да отида за блокаж. Колко време преди това трябва да се направи биопсия? И в какъв момент от цикъла? Или това го преценява док? Поне да знам за кога да искам час при него с цел да го помоля за биопсията навреме.

# 48
  • София
Точно 5 дни след овулация се прави биопсия.

# 49
Точно 5 дни след овулация се прави биопсия.

Много ти благодаря!

# 50
Zok, първата биопсия ми я взе младата лекарка забравих и фамилията Шевкедова ли беше, а втората доктор Персенска, но вторият път доктор Персенска , като ми взе материала ме върна и отново ми взе материал..., та това ме навежда на мисълта , че може да има някакъв проблем относно качеството на лигавицата ми , знам ли и аз!

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 10:22 от JENKA

# 51
Zok, първата биопсия ми я взе младата лекарка забравих и фамилията Хаджидекова ли беше, а втората доктор Персенска, но вторият път доктор Персенска , като ми взе материала ме върна и отново ми взе материал..., та това ме навежда на мисълта , че може да има някакъв проблем относно качеството на лигавицата ми , знам ли и аз!
Д-р Шевкетова  Simple Smile

# 52
Поправих се, благодаря  Wink

# 53
Силви, въобще не се притеснявай какво ще си помисли доктора той въпреки всичко ще се съобрази с твоето желание, аз бях тази която си поисках биопсия човека ми каза че при мен не е наложително, аз му изказах доводите си той и с тях не се съгласи, но въпреки това каза че не възразява да ми направят биопсия.
Толкова съм се впрегнала вече в това от всички възможни местенца от където може да изскача нещо да се хване на време и въпреки всичко, знам че дори всичко да е 6 нищо не ми дава гаранция, че нещата ще се получат, писано ли е да стане ще се получи не е ли и задно салто да правя няма да стане.

# 54
Страхотна, абсолютно си права за салтата Grinning
Искам само да Ви кажа, че след 4 биопсии, 3 промивки и 3 поставяне на лекарство, 13 ден от ЕТ ЧХГ 0.00, дори и имплантация не е имало. Това ми е 3 опит. При 2 поне имах за малко положително ЧХГ.

Така че и дори да си назначавете сами биопсиите няма гаранция. Продължавам с 4 поред опит.
Казвам Ви това за да не се задълбочавате много в биопсиите те не са показател за успешен опит, просто при мен не проработи тази схема.
Успех на всички!

# 55
Доказатество че биопсиите няма - за жалост - всичко е шанс. Имам 6 биопсии - идеални показатели на лигавицата - и нищо. Казвала съм го преди, ще го кажа и сега ставате плод на амбициите на някой да напише научен труд - експеримент в реални условия.

# 56
Ще се престраша и ще си поискам биопспия.

Куриозното при мен е, че съм "идеалният" пациент. Готова съм на всички изследвания, без оглед на пари и време. Ма все попадам на лекари, които много ме "щадят". И предишния ми АГ лекар и сега Д-р Стаменов се държат така сякаш ги страх да ме пратят на изследване. Постоянно съм в позицията да "изисквам", и този път ще го направя.

А конкретно, след около 20 дни трябва да отида за блокаж. Колко време преди това трябва да се направи биопсия? И в какъв момент от цикъла? Или това го преценява док? Поне да знам за кога да искам час при него с цел да го помоля за биопсията навреме.

Силвити , да ти си идеалния пациент - сигурна съм в това - имаш желание имаш време търпелива си искаш да станеш мама. За жалост обаче казвам го от личен опит и аз бях доста идеален пациент . Стаменов с мен направи доста експерименти - и никога наистина не вникна в проблема - все измисляше нещо да пробваме - доста пробвах като цяло. И както си идеалния пациент винямай да не станеш изеланя пациент за провеждане на опити. Това се случи с мен.

# 57
Mila_17 `чета от доста време твойте публикации относно док.Стаменов съжалявам за това което ти се е случило  Hugне съм адвокат нито пияр на клиниката но има много момичета който им предстоят процедури и   за който   той е док .на който вярват, и който са успели за съжаление и аз съм минала през почти същите процедури опитала съм и в други клиники не съм доволна  но запазвам коментар -(няма да се върна там .)така че избора е наш Не съм от успелите но продължавам борбата Hug

# 58
Mila_17, моля те миличка не заприличвай на ddnch не знам как точно и беше ника.
Казвам го с ръка на сърцето, д-р Стаменов само съм го виждала от 2,5 год. съм в тази клиника, пациентка съм на д-р Персенска.
Днес видях отрицателна 0 на трети опит. С удоволствие започвам 4 опит пак при д-р Персенска.
Не смятам да сменям клиниката, както искаш така ме разбирай.
И на мен не ми бяха приятни биопсиите, но също така нямам нищо против опита получен от моите биопсии да бъде приложен на други момичета, на които да се спестят някоя и друга процедура.
Така е някой трябва да се жертва, за да има напредък в медицината.
Всеки си има мнение по въпроса.
Тъй като съм от страната на правещите процедура с донорски яйцеклетки, като не мога да даря предпочитам да помогна по друг начин и ще съм безкрайно щастлива ако може на някои да са от полза изследванията от направените ми биопсии.

# 59
Mila_17, моля те миличка не заприличвай на ddnch не знам как точно и беше ника.
Казвам го с ръка на сърцето, д-р Стаменов само съм го виждала от 2,5 год. съм в тази клиника, пациентка съм на д-р Персенска.
Днес видях отрицателна 0 на трети опит. С удоволствие започвам 4 опит пак при д-р Персенска.
Не смятам да сменям клиниката, както искаш така ме разбирай.
И на мен не ми бяха приятни биопсиите, но също така нямам нищо против опита получен от моите биопсии да бъде приложен на други момичета, на които да се спестят някоя и друга процедура.
Така е някой трябва да се жертва, за да има напредък в медицината.
Всеки си има мнение по въпроса.
Тъй като съм от страната на правещите процедура с донорски яйцеклетки, като не мога да даря предпочитам да помогна по друг начин и ще съм безкрайно щастлива ако може на някои да са от полза изследванията от направените ми биопсии.

Такааа, аз умишлено не исках да взимам отношение в тази тема след като преди време имаше подобна и се опитах да обясня мнението си и респективно имаше опит да бъда " изядена " от фенките на Стаменов.
Да Mila_17 е абсолютно права, че се е махнала от доктора и е избягала от екпериментите му и както виждате е успяла, но е направила това защото е мислила с главата си, защото е търсила интересувала се е, а не е вярвала сляпо на харизмата на Стаменов, която той разчита да печели пациенти.
Аз го отсвирих Стаменов още след първата ни среща, защото вече неможех понасям да ми свалят звезди и да се държат лицемерно мазно и фамилиярнически с мен. И добре че го направих, защото иначе още щеше да се влачим и да правим изследвания и биопсии коя от коя по не нужни.
Никъде в световната практика няма доказателства, че имунологията респ. биопсиите са фактори при забременяването.
Иначе всички клиники, включително и тези с най-висока успеваемост в САЩ щяха да ги прилагат, напротив обратното не смятат, че това ще помогне.
А вие момичета като имате излишни пари да харчите, като имате излишно време да губите правете си имунологични, правете си биопсии и се лекувайте от несъществуващи болести пък дано да имате късмет да се сдобиете с рожба по-скоро. Но не се опитвайте да затваряте устата на хората само защото мнението им не съвпада с вашето. Форумите са за това да се изказват мнения а тизи е и за взаимопомощ, ако искате приемете опита на другите, които те споделят с вас, ако искате не.
Късмет и Успех.

Общи условия

Активация на акаунт