Хидроцефалия-2

• 58 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Пак от социалните.Поне при нас е на гишето,на което се дават и картите за транспорта.Но като подадеш документи долу горе два месеца чакаш за прословутия им стикер.

# 706
Здравейте!За първи път съм в този сайт.Детето ми е с хидроцефалия.Клапата е на sophysa-регулируема.Налягането се измерва чрез специален уред.Някой може ли да ми посочи болница,в която измерват налягането?Благодаря предварително!

# 707
Здравей Татяна П.,
ако се свържеш с неврохирургията на Св. Иван Рилски (мобилни тел. на лекарите има публикувани в темата Координати на лекари), със сигурност те ще могат да ти дадат най-актуална информация Peace

# 708
Благодаря,но там не работят със sophysa,както и в Пирогов.Затова търся информация в коя болница.Не знам към кого да се обърна... Cry

# 709
Здравейте,отдавна следя темата но за първи път пиша тук/не ,че преди това съм писала  много по другите теми/.Моята дъщеря е на година и девет месеца и е със спина бифида и последвалата я след това хидроцефалия.

Tatyana P:Можеш да питаш в неврохирургията на Токуда на моята дъщеря клапата и я сложиха там.

# 710
Здравей Весе Hug!Веднага те познах Laughing.Целувки на Габка Heart Eyes от мен и Боци.Ще ти звънна тези дни да се чуем Simple Smile.

# 711
Здравейте мами Hug!Днес ми звъннаха от социалните,че можем да ходим на безпалтен логопед в някакъв център в кв.Слатина.Ние сме в Кр.Поляна,а Слатина къде е,доста ми е далече.Мога ли да откажа?Бях за,ама като с езамислих,в петък трябв ада ходя да видим какво ще направим,те по добре пари да опуснат вместо да ми казват,къде да ходя ама карай.

# 712
Какво ли става  с бебето на Нормалинка?

# 713
  • варна
 Рони, на твое място бих опитала при логопеда, дори да е далече, може пък да се сработи с детето и да има добър резултат, тогава ще си заслужава да изминеш разстоянието до там, нали няма такса да плащаш.

# 714
  • София
Рони, вероятно са ви насочили към ето този център:
http://dsd.sofia.bg/index.php?option=com_content&task=view&a … =31&Itemid=48
 Автобус 11 спира точно отпред и мисля на теб ти беше удобен? Според мен пробвай, идват топли дни, ще ти е по-лесно. Пътуването изморява децата, ама като няма начин. На мен ми е страшно далече Пумпелина- къде е Люлин, къде е Гео Милев....но не бих се отказала заради пътуването. Пробвай! Hug
 И аз се питах за бебето на Нормалинка.

# 715
Нормалинка, как сте? Как е Алекзандър? Thinking

# 716
Здравейте,мили мами,БЛАГОДАРЯ за загрижеността,прегръщам ви всички Hug
Алекзандър не спира да се бори,голям герой е той Simple Smile
Не съм влизала отдавна в тази тема,защото проблемите с дробчето му се задълбочават,и сега следим и пишем в тези форуми.Истината е,че тази инфекция на бялото му дробче,причинена от "красивия" ми перитонит,не се поддавала на никакво лечение.Много се плаша,неонатолозите казват,че пробвали  всички антибиотици и не ставало.Предложих им да направим и консултация с някакъв белодробен специалист,казват че нямало смисъл.Но аз няма да спра да търся такъв,и ще настоявам за консултация.Мислех си дали да не се свържа с проф.Чирков?Вие как мислите,посъветвайте ме.Освен тази инфекция си имаме и БПД,изчетох много за нея и в повечето случай отшумявала с възрастта,естествено ако не е много тежка.Моля се и с нея да ни се размине Praynig А колкото до хидроцефалията ни...и там са лоши нещата.Главичката му не спира да расте,вече е 40см.На 21.04 му правиха пункция на главичката и източиха малко от течността,с което го облекчиха доста.Източеният ликвор е изпратен за анализ,който ще е готов през следващата седмица,дано и там всичко да е на ред Praynig
На 16.04 просто го бяха отписали,изпадна в безсъзнание,беше ужасно блед,веничките му прозираха под кожата,а газовият му анализ без просто ужасен,апарата не може да го улови.Казаха ни,че му остават часове и организма му изразходва последните си силички.
Но за наше ОГРОМНО ЩАСТИЕ в неделя вече беше много добре,успя да се съвземе,но все още не си е отворил очичките,което притеснявало докторите,но пък реагирал на болка.
Звънях преди малко и казаха,че е сравнително добре по отношение на кръвните изследвания,но все още параметрите на апарата били максимални.
Това е при нас,един ден сме тъжни и плачен на следващия се радваме на малките си успехи.Моля се тези велики дни да са велики и,за него и,за всички нас Praynig
Благодаря на всички отново Hug

# 717
  • София / Пловдив
Стискаме палци силно, силноооооо  Praynig
Ще се пребори детето!

# 718
Нормалинка Hug

Винаги съм се изумявала какви съпротивителни сили и желание за живот имат тези малки мишленца. Моля се за Алексчо. Praynig Hug

# 719
normalinka, ще стискаме палци да се пребори юначето! Дано новините от сега нататък са само добри!

Общи условия

Активация на акаунт