Кухните - 31-ва тема

• 82 768
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • София/Осло
Моята е такава ,но с релефен финиш..доволна съм.
http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=4&pid=548
Мисля , че няма да сбъркаш в избора си, kamelka!

# 556
  • София
Моята сегашна мивка е подобна, на Бланко, със сушилник. Имам и съдомиялна, но не смятам, че това е от особено значение.
В новата кухня пак ще сложа подобна.
Сушилникът си е удобно нещо-като мия нещо, каквото и да е-съдове, продукти.....-редовно ги оставям на сушилника. Сестра ми си сложи мивка без сушилник и постоянно забърсва водата от плота.

# 557
Виви, може би е така , но аз вече за вилата взех микролен без отцедник. Но имам вграден над мивката в кухненския шкаф. Надявам се да не бърша нон-стоп плота newsm78

# 558
  • София
елфа, след като вече си взела без отцедник-не го мисли.  Simple Smile
Аз отговорих на чуденката на kamelka .  Peace

# 559
елфа, след като вече си взела без отцедник-не го мисли.  Simple Smile
Аз отговорих на чуденката на kamelka .  Peace
Така е  Peace

# 560
  • Бургас
*ИлиЯна*, Дивият Ангел, много хубави кухни, колкото и да са различни, и двете ми харесват! Hug

*ИлиЯна*, стана ми интересно от какъв точно материал е гърбът на кухнята, ако е удобно да питаш и да споделиш.

# 561
  • Варна
Честито на притежателките на чисто нови кухни Simple Smile
Ние продължаваме да се чудим и маем, но вече няма накъде, тази седмица трябва да поръчваме...
Дивият ангел, и аз да попитам  - какъв е материала на плота, на коя фирма?

Ние се ориентирахме към Егер с пясъчно зебрано за вратичките и удлайн мока за корпуса, две от чекмеджетата и рамката на витрината. Но за плота не мога да открия все още подходящия цвят. Предполагам, че и гръбчето ще е същото като плота. Стените ни ще са прасковени.

А за мивката се хвърлихме на една доста скъпа и се чудя дали пък не е прекално. Какво мислите за този модел http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=11&pid=505 ? Аз реших, че не ми трябва отцедник, дано не съм сгрешила, че и във витрината няма да имам.

Търсим си и хубав смесител, по възможност по-висок и по-издаден напред, ние и двамата с мъжа ми сме високи и много ни заболява гърба като стоим повече време пред мивката.

# 562
  • София
Забравих да попитам ,ползвате ли подвижна батерията.Не знам дали така се казва .Разбрах ,чие е удобна за миене на зеленчуци.Имаше отрицателни мнения за това ,че се появява конденз и маркуча много бързо се разваля т.е. често се сменя .Ако ползвате споделете.

# 563
Привет, дами! Поздравления за невероятно красивите, практични и уютни кухни, които извайвате!
От много време следя повечето теми за обзавеждане във форума и занапред ще стана и редовен писател освен наблюдател в тях, защото ни предстои строителство на наше си жилище  Party
Въпросът ми е свързан с порйчката на кухнята за вилата ни. Преди 5 години направихме обзавеждане, но то е толкова недоизкусурено и абсолютно недомислено, че решихме да го сменим. Преди два дни имахме среща с фирма, производител на мебели по поръчка, взеха размерите на място и уточнихме точното разположение на шкафовете, ццветове и т.н. За мое изумление обаче цената, която ни дават, е просто абсурдна, като се има предвид, че поръчахме възможно най-изчистен вариант, тъй като вилата не се ползва постоянно. Молбата ми е да ми кажете дали според вас цената наистина е висока. Размерите са горе долу - 2.60м на 1.40м Плотът е термоустойчив, както и гърбът, шкафовете са си ПДЧ от Кроношпан, с един механизъм за изваждаща се кофа за боклук под мивката и едно тясно шкафче за шишета. С общо 5 пирамидки за осветление под горните шкафове, мивка за 200лв. и май е това. Сумата, която ми искат е 3600лв. Много от вас са правили кухни с подобни размери, дайте ми, моля ви, ориентир.
Благодаря!

# 564
  • София
Забравих да попитам ,ползвате ли подвижна батерията.Не знам дали така се казва .Разбрах ,чие е удобна за миене на зеленчуци.Имаше отрицателни мнения за това ,че се появява конденз и маркуча много бързо се разваля т.е. често се сменя .Ако ползвате споделете.

от както се помня, винаги сме имали и подвижен душ на мивката. не мога да си представя как ще измия голяма мивка без подвижен душ - няма да я поливам с шепи, я... затова и за новата кухня си взех смесител с изтеглящ се душ - е, не е така удобен както отделният подвижен душ, но пак върши работа.

# 565
  • София
Размерите са горе долу - 2.60м на 1.40м Плотът е термоустойчив, както и гърбът, шкафовете са си ПДЧ от Кроношпан

за описаното дотук, но с ПДЧ на Еггер и вратички от МДФ ми поискаха 2500 лв.

останалите неща, които си описала -
Цитат
, с един механизъм за изваждаща се кофа за боклук под мивката и едно тясно шкафче за шишета. С общо 5 пирамидки за осветление под горните шкафове, мивка за 200лв. и май е това.

струват горе-долу толкова:

кофа за вграждане - 30-40 лв
механизъм за бутилки, евтин 40-50 лв
пирамидка за осветление 1 бр. около 20 лв

смятай сама...

# 566
  • София
А за мивката се хвърлихме на една доста скъпа и се чудя дали пък не е прекално. Какво мислите за този модел http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=11&pid=505 ? Аз реших, че не ми трябва отцедник, дано не съм сгрешила, че и във витрината няма да имам.

Търсим си и хубав смесител, по възможност по-висок и по-издаден напред, ние и двамата с мъжа ми сме високи и много ни заболява гърба като стоим повече време пред мивката.

мивката много ми харесва - голяма и дълбока. не е и прекалено скъпа. но смесител за тая мивка ще трябва да търсите от същия материал, иначе ще стои неадекватно. така че, за смесител трябва да гледаш пак сайта на Лексгруп или Бланко или Франке.

# 567
Размерите са горе долу - 2.60м на 1.40м Плотът е термоустойчив, както и гърбът, шкафовете са си ПДЧ от Кроношпан

за описаното дотук, но с ПДЧ на Еггер и вратички от МДФ ми поискаха 2500 лв.

останалите неща, които си описала -
Цитат
, с един механизъм за изваждаща се кофа за боклук под мивката и едно тясно шкафче за шишета. С общо 5 пирамидки за осветление под горните шкафове, мивка за 200лв. и май е това.

струват горе-долу толкова:

кофа за вграждане - 30-40 лв
механизъм за бутилки, евтин 40-50 лв
пирамидка за осветление 1 бр. около 20 лв

смятай сама...

Смятам, смятам и главата ме заболява, защото мъжът ми е сглупил ужасно и им е оставил доста голямо капаро, без да сме се уточнили докрай за цената. Но и те са виновни, защото са му казали ориентировъчна цена според размерите 1200лв. - което сравнено с 3600 е огроооооомна разлика.

# 568
  • София
...
...

Да споделя за мивката, аз съм със същата, куадра 110 черна. Адски удобна е, само едно нещо не и харесвам. Колкото и да я мия, седи като напрашена. Когато е мокра, влажна не и личи, но изсъхне ли, изглежда сякаш е мръсна. Това може да е проблем само на черния цвят, при светлите този "ефект" може да го няма. С какво ли не я чистих, препарати, от форума ми дадоха идея да пробвам с оцет - никакъв резултат. А не сме я цапали, от кашона я извадихме и директно я монтираха на плота. Пускала съм много пъти снимки, ето я пак. Довечера ще я снимам и суха, за да видиш за какво иде реч Simple Smile

И за смесителя да кажа  Mr. Green Адски удобен ми е изтеглящия смесител, всеки ден му ползвам тази функция и много лесно си измивам мивката с него. Дори когато мия балконите на дневната не ходя до банята за вода, а с него си пълня кофата Simple Smile спестява ми един коридор разстояние  Mr. Green За конденза не знам как стоят нещата, защото в апартамента сме от един месец.

# 569
........Молбата ми е да ми кажете дали според вас цената наистина е висока. Размерите са горе долу - 2.60м на 1.40м Плотът е термоустойчив, както и гърбът, шкафовете са си ПДЧ от Кроношпан, с един механизъм за изваждаща се кофа за боклук под мивката и едно тясно шкафче за шишета. С общо 5 пирамидки за осветление под горните шкафове, мивка за 200лв. и май е това. Сумата, която ми искат е 3600лв. Много от вас са правили кухни с подобни размери, дайте ми, моля ви, ориентир.
Благодаря!
Здравей, моята кухня която току що направих за вилата е с размери приблизителни 2.2/2.4 , като тук имам и печка и хладилник. Вратите ми са МДФ - орех , а цялата конструкция е ПДЧ на Егер. Шкафовете ми са с издърпващи и стопиращи механизми - дълбоки, в единия имам и вградени две чекмеджета с разпределители за прибори. Над мивката имам вграден отцедник. Алуминиеви лайсни навсякъде, алуминиеви кант дръжки на всички шкафове, диодно осветление и шкаф над абсорбера и над хладилника също.Това ни струваше 2500лв, отделно абсорбатор и отделно мивка, батерия и контакти и ключове.

Общи условия

Активация на акаунт