Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 887
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Ами ние вече се събираме  с неваксинирани деца, може и градина да си направим  Grinning. Подпипсала съм отказ при личната лекарака и това е . Не съм чувала , но може и да приемат в частните градини.

# 106
И аз съм питала Бърди, и то два пъти, но така и не ме удостоиха с отговор едно време Crossing Arms Crazy

Иначе аз пък в моята отчетна редовно си ги подкокоросвам....да мислят. Имаме съмишленици, имаме противници, но пък не знам как се уцелихме такава подотчетна...хич не се караме, чак да не повярваш

# 107
Зачетох се в темата на въпросния Бърди...АКо там влезе човек с някакво съмнение и прочете 5-6 страници, ще реши че ваксините са манна небесна за децата ни и ще ваксинира със пълното съзнание че прави нещо прекрасно....Много е убедеителен.
Но е интересно, че напълно отрича Манту и реваксинация БЦЖ,...

# 108

Не думай!
Дали и той не пише в списание 8 или пък лекува с помощта на кристално кълбо?  Thinking
Ех, сега ако има кой да попита госпожи- надъханите що ли така се изказва един доктор, цена няма да има.
  Whistling

# 109
Не бих се учудила и боб да Фърля Mr. Green
(Джули, оти си смени аватара бре)

# 110
Не бих се учудила и боб да Фърля Mr. Green
(Джули, оти си смени аватара бре)

Фърля той, то вече какво ли не правят в стремежа си да докажат абсурдните си твърдения.  Outta Joint
За аватара - мчи къ иначе да обясня, че човекът Хикс струва шепа жълти стотинки?  Whistling hahaha

# 111
Яна, добре дошла. Винаги е хубаво да се присъедини към нас още един узрял родител.
Тук повечето имаме или подписан отказ (просто се подписваш някъде, че отказваш ваксини повече) или пък ЛЛ-тата са горе долу свестни и се оправят някак с документацията. Решила ли си веднъж, че искаш да спреш с ваксините - просто казваш на ЛЛ, че повече няма да ваксинираш и това е твое право. Ако иска подпис - подпиши се, ако ли не - ок.
Относно частните градини - според зависи. В повечето не ги интересува, но има и такива, които държат на ваксините.

# 112
Зачетох се в темата на въпросния Бърди...АКо там влезе човек с някакво съмнение и прочете 5-6 страници, ще реши че ваксините са манна небесна за децата ни и ще ваксинира със пълното съзнание че прави нещо прекрасно....Много е убедеителен.

Отрича го, защото и самите имунолози не признават ефективността му, както и на самата ваксина БЦЖ.Според техни изследвания самата ваксина увеличава риска от заразяване с туберколоза.
Това е цитат от учебник по имунология
"Presently, the only vaccine for M. tuberculosis is an attenuated
strain of M. bovis called BCG (Bacillus Calmette-Guerin).
The vaccine appears to provide fairly effective protection
against extrapulmonary tuberculosis but has been inconsistent
against pulmonary tuberculosis. In different studies,BCG
has provided protection in anywhere from 0% to 80% of vaccinated
individuals; in some cases, BCG vaccination has even
increased the risk of infection. Moreover, after BCG vaccination,
the tuberculin skin test cannot be used as an effective
monitor of exposure to M. tuberculosis. Because of the variable
effectiveness of the BCG vaccine and the inability to monitor
for exposure with the skin test after vaccination, this vaccine is
not used in the United States. However, the alarming increase
in multidrug-resistant strains has stimulated renewed efforts
to develop a more effective tuberculosis vaccine."

# 113

Не думай!
Дали и той не пише в списание 8 или пък лекува с помощта на кристално кълбо?  Thinking
Ех, сега ако има кой да попита госпожи- надъханите що ли така се изказва един доктор, цена няма да има.
  Whistling

A , аз ще ти кажа. Защото практиката във всички бели държави била такава. Само в България  било толкова нецевилизовано това с БЦЖ-то...Не цитирам, карам по памет.

# 114
A , аз ще ти кажа. Защото практиката във всички бели държави била такава. Само в България  било толкова нецевилизовано това с БЦЖ-то...Не цитирам, карам по памет.

Чакай, че вече се обърках.  Laughing
Демек ние сме черна държава?
Или па те са смотани и не знаят какво пропускат, неваксинирайки децата си с това "течно злато"?!
  Sick

hahaha

# 115
Да ви предупредя да не се изказвате в теми на Бърди,щото за това се раздава директен бан без обяснения.

Според мен не подписвайте никакви откази и оставете ЛЛ да се оправят както могат,колкото и да са ви симпатични.Ако ги засегнат тях по някакъв начин,тогава те са първите,които ще гракнат срещу сегашния закон.

# 116
Обсъждали сме го това с БЦЖ-то и преди... Даже някъде пусках тема, а ако погледнете в имунизационните календари на повечето държави, ще видите, че там БЦЖ (ако въобще се слага) е само веднъж и първо се прави Манту, а после евентуално ваксината... В БГ всичко е наопаки, първо ваксина после Манту, после пак ваксина, после пак Манту и така 4-5 пъти... Излиза, че нашите учЕни са по-грамотни от останалите и по-добре знаят как стават тия работи...

# 117
Здравейте!
От доста време ви чета...
Да си споделя и моята болка- налага се да пусна малката на ясла (финансови причини)...Много исках да я гледам до градина, но...
Не са и слагани ваксините на 13 и 18 месеца.
Пеката категорично отказа да ми даде фалшива бележка...Може би и аз не попитах правилно...не знам...
Имате ли опит с яслите? Възможно е да сте обсъждали, а аз да съм пропуснала, за което се извинявам   bouquet
Не съм подписвала отказ при ЛЛ, детето ми е изключително здраво и ходим само за мерки и теглилки...Не мога да взема бележка, че поради заболяване не се слагат ваксините...

# 118
Малко отклонение....  Ето един филм  http://films.nfb.ca/shots-in-the-dark/     

# 119
Вчера ходих и аз при личната-.... искат бележки,че децата имат ваксини,много е жалко....

Общи условия

Активация на акаунт