Юлски бебета-Тема 32

• 27 139
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Хоп-троп! Дойде времето на голите бебешки крачета и форума се опразни. Laughing Тихичко да се похваля,че бръмбарка цели 2 нощи не се е будила! Дано да сме приключили с нощното ядене, че милата яко се е окръглила. Heart Eyes И ние се сдобихме с мрежички за плодове и девойката в момента се справя с една ябълка.

Сиси,честити ходещи крачета и весел празник довечера! Hug А пък когато дойде време, Влади jr., може да научи дядо как да ходи. Wink
Сафо,да целунеш християнчето от нас. Heart Eyes

Искам да питам момичетата, които поръчват от английските сайтове - имате ли идея за колко време пристига поръчката до английски адрес и колко струва? Че имаме голям батко там, а загубената им майка чак сега се сети. Crazy

# 151
vayanes, Сафо, честити ви християнчета, чакаме снимки Hug.
Сиси, честити проходили крачета на малкият Влади, да го последва скоро, скоро и дядо му.
Мила, а дано да си поспи девойката вече, та и вие да си починете. От къде взе мрежичката?
Маймунче, краят на септември, началото на октомври, ще имаме нужда от много стиснати палчета.
Не смея да се похваля, но най- накрая ще се организираме да отидем до РусИ в почивните дни. Най- накрая малко ще попътуваме, вече съм забравила какво е.
Вчера и ние пекохме краци, свеки дойде привечер да я види, настръхна й косата, изкоментира няколко пъти небрежно дали да не сложим чорапите и аз като й казах, че не, проверяваше крачетата й нон стоп, уж незабележимо, разбира се на тази жега те си бяха все горещи. Убедена съм, че смята, че ние сме я простудили като беше болна, защото я държим перманентно гола. Тази жена не се измори да пита за сокове, вече е силно притеснена, че не давам на детето сок. Супер се дразня вече, всеки път като дойде пита, всеки път. Н- на брой пъти обясних, че вече не се дават, защо и тн. smile3511. Казах, че съм й давала докато беше болна, че нали трябваше да пие течности, пак не се успокои. Вчера направихме гоооолям преход, накрая всички бяхме гроги. Бузанка откърти в 21 часа, събуди се към 23 часа, яде и спа днес до 10 часа. Добре, че спа така, защото мен кръста ме умори, на където и да се обърнех все усещах напрежение, едно на ръка, че много трудно се обръщах. На всичкото отгоре видях, че моята голяма любов си е направил профил във фейсбука, та като го видях, пак се поразвълнувах, да се чуди човек защо.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 13:15 от Julsko bebe

# 152
          Здравейте момичета,

Честита радост  на Ваняес, Сафо и Сиси! И ако може снимки от събитието.

Новото при мене, че Санди си обърна режима. Вече не мога да го возя в количката повече от 20 минути. Иска игра, люлки и деца. Хубавото е, че при нас има частна ясла, излизаме от вкъщи и отиваме при децата. Гледаме ги какво правят, децата го наобикалят и започват да викат бебе, бебе, а той им отговаря баб-баб.  От 10-ни дни  махнах всякакви пелени и памперси.  Беше се научил да си пишка в гърнето и да се стиска, а при смяната взе да си припишка в гащите по всяко време. Маркираше навсякъде и като се намокри започва да ми се кара. Постепенно  и това отмина. Затова сега си седим повечето време  в къщи.

За къпането – задължително го къпя всяка вечер, а откакто е хубаво времето го къпя и през деня, преди следобедния сън. Шампоан ползвам само в неделя, ако пропусна  - следващата.  За мен къпането е за закаляване, за подобряване на кръвообращението, за тонус,  за игра,а не защото бебето е мръсно.

За храната – Санди яде на ден твърда храна около  200 гр. (пюре или каша) + два плода. Чакам да видя колко е наддал този месец  и ако трябва, ще започна по-настоятелно да предлагам. Старая се да давам пресни и по-малко топлинно обработвани храни. В суров вид давам: банан, ябълка, круша, авокадо, домат и краставица. Давам и по една ядка орех, спанака и морковите само ги бланширам.  Иска ми се да пиша още, но няма време.

Хубав ден и успешна седмица! Hug Hug Hug

# 153
Здравейте и от мен,

Ама голяма жега се е заформила.

Сафо, Ваня - честито ви кръщене.
Сиси, весели приготовления и още по-весел празник ви пожелавам.
Драга, спирай да отговаряш на въпроса за соковете. Ще спрат да ти ги задават.

На мен пък ми се наложи да съм вкъщи тази сутрин и се възползвах да сготвя нещо домашно за бубичка - тиквички с ориз. Само дето ми липсва копър. Обаче нещо ми се отплесна ръката и имам количества за пет хранения, егаси. Сега всичко е пасирано и чака да изстине, за да го метна в камерата.

Отивам да се приготвяме за разходка.

# 154
  • София
Здравейте мамита!
Вече бързо се наваксва с четенето.  Laughing
Сафо и Ваняес честито ви свето кръщение. При нас кръщенето се очертава да е след първият ни рожден ден.
Та по този повод да попитам: мислите ли да организирате нещо специално за рожденния ден, някакво парти с дечица и клоуни, нали още са мънички, въобще как мислите да празнувате навършването на 1г. на бебоците?

# 155
Благодаря за честитките! За съжаление снимки не мога да ви покажа, защото моята приятелка снима на кръщенето и не е настроила добре фотоапарата, та сега всички снимки са размазани. Кръстникът снима с камера и това ще ни е единственият спомен от този ден. Ето тук има снимка на Мишо от сега, не е от празника, но е поне актуална и се вижда леко дори и тенът, който започна да прави - http://safo.snimka.bg/?album;aid=497651;pid=18523228.

Цветен прашец, според мен децата са малки още за клоуни и др. забави, по-вероятно е да се изплашат от тях отколкото да им се радват. На РД на Мишо смятам да поканим бабите, дядовците, семейството на брат ми и на братът на мъжът ми. Много ми се иска да е на морето, но с нашата работа това е невъзможно - тогава сме в кампания.

Еми, поздравления за махането на памперса! Май вие сте първите. Аз мисля лятото, когато Мишо проходи, да го пробвам без пелени - хем ще може да пишка прав, хем ще е по-топло времето. Той също стиска и чака да го сложа на гърнето когато му се ака, но за пишкането не съм много настоятелна, по-точно ме мързи, а и ние много време прекарваме навън, а там няма как.

# 156
  • Кърджали
Кат беше студено, ревяхме за слънце, сега като е топло, рева за хлад.Аз със слънцето не се разбирам особено, и не знам..Та днес се прибрахме малко по - рано, че жегаааа, а и Кати само мрънкалясваше, искаше да слезне да си играе. Трябва да и нося нещо, за да я слагам на земята, ама какмо да правя като майките с които излизам гледат да висят все по кафетата, а други познати тук нямам.
Юлско бебе,  не ти пука за това дето дума свекървата. Нека си говори.../Майка ми ако види че сега Кати е само по едно боди Whistling/,а навън пък всеки все пита няма ли да и е студено така без чорапки....Иначе днес едва издържах разговора в компанията. Наслушах се на това как кърменето било затормозяващо, колко гадно е това, че бебето иска внимание, не знам как може да има майка, която да гледа на детето си като пречка за нормален живот.
Да са живи и здрави малките християнчета.
За първия рожден ден на Кати не планува кой знае какви тържества.Тя самата няма да разбира още кой знае колко.Затова ще се съберем с приятели и близки, ние ще хапнем и пийнем, а Кати ще обере подаръците.

# 157
  • USA
Здравейте, момичета!
Много съм притеснена Cry. На Стейси и я няма обицата. Търсих, търсих, никъде я няма. Чакам таткото да дойде да помогне да за кошарата, но и от там махнах всичко. Всички дрехи от вчера , всички места , където е била прерових-няма Cry Cry Cry. Много е остра , от тези с които направо се пробиват ушите. Интересното е, че не е на винт, а се заключва, не може да се отвие, как е станало , не знам. Още преди бях писала, че доста си дърпа ушите, но знаех, че обиците са заключени и не се притеснявах.Чудя се дали да не я заведем да и направят снимка, но пък като не съм сигурна дали я е лапнала.

# 158
  • София
Маймун наистина звучи страшно, ако не я намерите най-добре я снимайте. Дано да не я е глътнала.

# 159
Маймун, ужас. Praynig Търсене с магнит няма ли да свърши работа   newsm78 Аз като разправям на всички, че не искам сини гривнички и всякакви неща с мъниста, все ми надуват главата. Отде да я знам какъв акъл ще й дойде и кога ще реши да се почерпи с някое мънисто, което ми е по-страшно ако някой я погледнел накриво.
Драга, всъщност сокове от 9-ти месец вече са позволени, но не задължителни. Аз вече за втори път се сблъсквам с майки, които захранват на 5 месеца с различни видове сок точно заради тази старата школа. Майка ми пък искаше да взима вълнена пелена в най-голямата жега, ако заспяло детето в количката  #Crazy
Сиси, айде честито!
@mi, честито махане на гърнето!
Сафо, и на вас честито кръщене!
Александра, чак ми стана гадно от тези изказвания на тази майка...

Изабел ми е в скута и се смее на аватарите на бебенца  Laughing

# 160
Здравейте, момичета!
Много съм притеснена Cry. На Стейси и я няма обицата. Търсих, търсих, никъде я няма. Чакам таткото да дойде да помогне да за кошарата, но и от там махнах всичко. Всички дрехи от вчера , всички места , където е била прерових-няма Cry Cry Cry. Много е остра , от тези с които направо се пробиват ушите. Интересното е, че не е на винт, а се заключва, не може да се отвие, как е станало , не знам. Още преди бях писала, че доста си дърпа ушите, но знаех, че обиците са заключени и не се притеснявах.Чудя се дали да не я заведем да и направят снимка, но пък като не съм сигурна дали я е лапнала.

Маймунче, четох наскоро тема, в която детето беше глътнало батерия или нещо подобно. Там съветваха да му се дава картофено пюре, за да стегне около металния предмет и да излезе лесно. Следи акитата на Стейси, ако я е глътнала обичката - сигурно ще се покаже скоро. Много по-вероятно е обаче да е паднала някъде и за лош късмет да не я намираш.

# 161
Здравейте  Hug

Почерпете се за здравето на моето момче Simple Smile Днес пораснахме големи с още един месец  Peace Честито и на Кайчето  Heart Eyes

Честито на проходилите, кръстените и порасналите бебчета  Hug

# 162
  • София
Честити месечинки  bouquet
Влизам само да кажа, че ще има обща поръчка от http://www.sportsdirect.com/ на 06 май. Една мацка от форума ще пуска, цената на доставката се определя като 10% от стойността на стоката - ако си поръчал за 50 лири, плащаш 5 лири доставка и така. Който иска да ми пише на лични за повече подробности, за да не спамите темата

# 163
Добро утро! Hug Hug

Прощъпулникът мина весело и приятно. Влади си избра книгата, след това взе задграничния паспорт и портфейла (някъде четох да се помнят първите три предмета).

Разбира се набавих предмети, които никога не беше виждал и гледах да не са с ярки цветове, Георги донесе от офиса някакви компютърни джаджи, на които не им знам името, и мишка, свекърва ми донесе карабинер (нарекохме го за по-екстремни спортове), също кутийка с бижута (бижутиер), сложихме още - термометър (лекар), топка (спортист), вестник (журналист), фотоапарат (фотограф, може и снимка), гребен (фризьор), ключове за апартамент (строителен предприемач), ключове за кола, преса за чесън (готвач, с всички черпаци, лъжици си играе и ги познава и затова), термометър (лекар, може и слушалки от апарат за кръвно), тест за бременност (в последния момент го видях и решихме да го сложим за гинеколог Simple Smile), шивашки метър (дизайнер), боички (художник), химикал (писател), телефон (брокер), калкулатор (счетоводител), отвертка (може и рулетка), линийка (архитект), дървено самолетче (авиатор, летец).. май това бяха.. Половината неща въобще не исках да ги има като възможни професии, но нали не трябва да сме пристрастни.

Георги е доволен от избора му - "Точно така, тате, книгата да се изучиш, задграничния паспорт в джоба, езиците и ще дойдат и паричките." Интересно беше, че след това пак все към книгата ходеше при толкова други неща, после и тях разгледа де..
Юлиана беше взела четка за рисуване, количка и мишка.

Доволна съм от питката, защото меся за пръв път (машината де), след първото втасване като я оформих Влади стъпи с дясното краче в средата, получи се хубав отпечатък, но при второто втасване малко се изгуби, затова преди печене я намазах и поръсих отпечатъка с маково семе, а останалата част със сусам. Трудно се търкулва такава пита, за целта май е по-добре содена, но я търкулнахме някак. Първото парче се дава по принцип на детето, но на Влади не му се полагаше, не само, че глутен не съм въвела, но и яйца, млако имаше в питката.. Раздадох парчета с малко мед на всички и ги карах да тичат докато го хапват, Юлиана много се забавляваше. Simple Smile Мислех да й я дам цялата преди да я търкулем да тича с нея, че бях чела, но беше тежичка. После хапнахме, пийнахме.. Та това беше в общи линии, дано не съм ви отегчила с дългия разказ.

Ще погледа после за някоя снимка, че отдавна не съм пускала, но от вчера има само няколко, че и ние записи правихме.

Маймунче, надявам се, че не я е глътнала Стейси, но дори и да е станало, мисля, че всичко ще е наред и скоро със сигурност ще я намерите! Hug И аз съм чувала за картофеното пюре! Peace

Мила, моя приятелка поръчва редовно на братовчед си в Лондон и много бързо става, той после й ги праща.

Драга, есента ще имаш много стиснати палчета!  Hug Приятно изкарване в Русе! А тръпката по голямата любов няма как да не остане жива, но сега имаш друга по-голяма любов - Андреа!  Hug

@mi, и нашият режим е малко хахав напоследък, сутрин се събужда към 6-7 и после едва издържа до към 8-8.30, спи час, час и половина, след това пак едва издържа до към 12-12.30 ч. и най-много до 14.30-15 се е наспал, и съответно към 18-19 е кисел, заспива към 20-20.30, и по-рано се е случвало.. Браво за гърнето, ние заради прохождането ли, имахме малко повече пропуски от обикновено, но това са нормални периоди в ЕБХ, чакам и аз да го събуя вече повечко. И вие хапвате като нас, аз от зеленчуците давам само морков (колкото успее) и краставица от скоро, за домат ми се вижда малко рано, а и още не са така хубави.. Thinking С ядките ще изчакам малко, но и аз ще започна да смилам.

Цветен прашец, 1 р.д. още не съм го мислила, но ще го празнуваме със сигурност два пъти - с приятели, и с роднини отделно. Този път няма да направя грешката да сме в клуб - за Юлиана бяхме с пълна програма, анимация, куклен театър, дребните нищо не разбраха, все тая им беше, имаше и уплашени, ревящи.. всички бяха долу-горе на една възраст, майките все около тях, татковците отделно пийваха тъпо с хапките от кетъринга, имахме и гости без деца, на които им беше още по-тъпо, ама от къде да знам.. Така, че и аз като Сафо смятам, че това не е удачен вариант. Ние ще се съберем, ще хапнем, пийнем на спокойствие.. има време за програми. Въобще клубовете съм ги отписала отдавна и занапред, вкъщи мога да направя много по-хубав празник, имаме достатъчно място и възрастните да се чувстват добре, и децата.. и пак ще ползвам странични услуги - аниматори, кетъринг.. Може пак да ми излезе 500-600о лв. като в клуб, но ще получим много повече за тази сума, и няма кой да ни гони след 2 часа (че и по-малко) и за възрастните ще е по-приятно. При невъзможност да сме вкъщи, бих избрала ресторант с детски кът към него, вече има и такива.

Сафо, много сладък Мишо! Hug

Хубав ден!

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 08:48 от Сиси ♥♥

# 164
  • София
Привет и от мен,

страшна хаймана съм, почти не се прибираме. Планувам съвсем да изчезна средата на май. Дано да сместим и едно море юни, може би на Лозенец.

Тони усилено пълзи, което му доставя страхотно удоволствие, особено когато успее да хване нещо "ново".

Честито на всички с повод!!!   bouquet

Hug

Общи условия

Активация на акаунт