Издирва се 7годишния Веселин Димитров Игнатов

• 184 786
  • 4 233
  •   1
Отговори
# 585
Ей, много психолог, много нещо тука, бе! Аман!
Наистина е вярно!!! За съжаление само с това можем да помогнем! Може би и с мечтите си? Дали те помагат? Не вярвам много в Бог, но Praynig Praynig Praynig Моля те спаси детето! newsm45 Praynig Praynig Praynig

# 586
Влизам със свито сърце.
И аз съм губила моето голямо момиче аутист, докато седях на пейка с бебето в количка.
Даже двамата с баща и бяхме.
За секунди просто я изпуснахме от поглед. И тя изчезна.
Такъв ужас скова сърцето ми, а каква паника ме връхлетя...
Хукнахме и двамата в различни посоки, единият с новороденото в ръце.
Количката зарязахме в парка, кой ти мисли за нея.
Непрекъснато крещях, че трябва да се обадим в полицията.
Сигурно бяха минали 5 минути (но на мен ми се стори цяла вечност) и видях как една възрастна жена я водеше за ръка.
Донякъде имаме късмета, че живеем в малък град, където всички я познават.

Всички хора са различни, съответно и на болката реагират различно.
Не бих си позволила да съдя нечие поведение.
Дано се намери детето, това е най-важното сега.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 19:06 от Calathea

# 587
Извинете за въпроса, но ме нямаше няколко дни и не съм следила темата.
Няма ли някакви нови вести за детенце ?  Cry

# 588
  • Чикаго / София
Следя темата от началото. всеки ден я отварям с надежда да прочета добра вест за детето.

Мъчно ми е! Дано го намерят!

Друго не мога да коментирам! Дано само е живо и здраво!

# 589
Натъжава ме, дето се обсъждат поведението на родителите на Веско.
А всяка майка е светица!

А човекът, от който съм научила най- много за човешките взаимоотношения и за моето място сред хората, е аутистичният ми син.
Просто децата ни от спектъра, ни карат да се интересуваме много от човешката психика, състоянията, това, как функционира човешкият мозък, как се интегрира информацията, така че да се получи адекватна реакция...как протичат мислите на хората и една от причините - около 97% от засегнатите от аутизъм да са момчета, че че мъжете мислят в картинки и когато не се наредят картинките в главата им така, както са си ги представяли, лесно изпадат в паника и може да се предзивика блокаж в мозъка, на нивото, на което се намира в момента.
Това се случва с децата, при които се отключва аутистично състояние- човешкия мозък през първите 4 години от развитието си, повтаря цялата мозъчна еволюция на хората, през която са минали през вековете- при провокиране от силен стрес, мозъкът на детето блокира и остава в състоянието на еволюционно ниво, до където е бил стигнал и за да продължи да еволюира, е необходима всичката любов на земята да се насочи към детето, всичките земни грижи, усилия и терапевтична работа- децата догонват и често пъти, надминават връстниците си- защото аутистичните личности нямат долна и горна граница в развитието си, затова гениите са хора от спектъра, те ако са в норма, няма да са гении.

А точно синът ми ме е научил да не изхождам за това как биха реагирали хората от това, как бих реагирала аз. По принцип аутистичните личности трудно достигат до най- висшето човешко състояние, това което ни отличава от животните, а то е да се поставяме на мястото на другите. Но все повече забелязвам, че така наречените "хора в норма" опитвайки се да се поставят на мястото на другите, не се досещат, че трябва да излязат от собственото си "Аз".

Може би е време да прибегнем до услугите на частни детективи, но Веско е жив и здрав....

# 590
Понякога, дори и тук е добре да се мисли, преди да се пише.
Много е лесно, да се правим на психолози и да ни е чудно, тая па що се усмихва, детето и го няма, как още не се е метнала, само че, едно нещо не искам аз на тази земя - да съм на нейно място в момента.
Срамота е.тъжно ми е, че в такъв момент майки не се подкепят а си намират кусури.
.....що ли се хабя да пиша Tired

# 591
.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 21:15 от Кейси

# 592
"Доброжелателите" са нещо нормално, защото е част от клюкарското човешко поведение. Но е добре, като зрели хора, да сме го израстнали или поне, ние като майки, който ежедневно се сблъскваме с какво ли не, покрай децата. Дано си ме разбрала правилно.

Иначе, и аз гледах К. Антъни по ТВ, как ронеше сълзи и плачеше с глас на съдебните заседания, докато я обвиняваха в убийството на 3-г. й дъщеря, без дори да има труп. Бабата и дядото, продължаваха да издирват внучка си, убедени в невинността на собствената си дъщеря, защото тя отрича да е виновна и излиза с версията за отвличане на детето от гледачката. И, още няколко месеца по-късно, намериха детето заровено близо до техния квартал... А, тя така сърцераздирателно плачеше и те така се надяваха до последно, че Кейли е жива...

Или, бебето, отвлечено, под носа на баба му и майка му. И настъхваш. Как така, посред бял ден някой ще отвлече бебе. И майката и бащата плачат. Народа се е вдигнал, полиция, доброволци. И скоро става ясно, че вместо да насочат полицията към правилни следи, те са си замълчали, че всъщност дължат голяма сума пари, на този, който ги е докарал в Америка и не могат да му я платят. И той си я взима по друг начин. А уж, мили, тихи, тъжни хора, потресени. А си мълчат...

Така че, да оставим психологията на специалистите.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 22:02 от Кейси

# 593
Когато няма какво да кажеш, е по-добре за замълчиш.
Кейси  Peace

# 594
Дано въпреки всичко Веско да се намери жив и здрав.  Praynig

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 21:23 от Джуличка

# 595
Ех, чета още от самото начало, понеже съм далече и не мога да помогна, не съм писала. Уж дете се търси, пък темата се превърна в процес на родителите. Нали уж всеки е невинен до доказване на противното, а тука в 2 страници разследване проведохме, в още 2 присъда издадохме и очакваме в следващите 2 да я изпълним  Confused А ако не дай си Боже влезе майката на детето или някой доброжелател вземе да й изпринти темата? Само до това й е на жената... Ако нищо не е направила, това ще я довърши, а ако е - на нейната съвест ще тежи... Никой не е присъствал, за да знае какво е станало. Няма смисъл да си играем на Шерлок Холмс и баба Ванга, взети заедно.

# 596
  • след Околовръстното
Никой не съди никого, просто споделяме това, което ни чопка отвътре.
Историята познава какви ли не случаи.
Моля се този да не е от тях.

# 597
Това,че всеки е свободен да изкаже мнение не значи непременно ,че осъжда някого. И дано детето е добре,все пак минаха доста дни,не може просто да изчезне! Tired

# 598
  • густо майна Филибето
Как точно търсите детето? Питам, защото аутистите обикновено не откликват на повикване.Особено пък ако не говори, никога няма да се чуе "да" или "тук". Аз, когато съм в подобна ситуация викам "дъвка" или "бонбони" - детето пристига веднага.

# 599
  • София
Това за частния детектив го споделих още преди два дни, като стана въпрос за врачката. Не се чува родителите да са наели такъв. надявам се около тях да има някой близък, който е малко по-втрани (с акъла си при създалата се ситуац;ия) и да играе ролята на здравия разум.

Общи условия

Активация на акаунт