Нашето МАйско човече борбено крачи далече (37)

• 9 021
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
Добро утрооо.

Дани,страхотна е рожденничката.Много весела,засмяна.Все така.

Я да випитам нещо и какво мислите да споделите,че да взема решение накрая какво да купувам.В чата коментирахме малко,но азнеможех да остана до край и такаине разбрах какво стана.

Моята Ивет много честовдига високи температури и както ви споделих на морето беше върха на сладоледа с 39,7.Мъкна аз на плажа живачен термометър и като първия туземец меря темп в дупето и събирам всички погледи.
Имам и диигитален термометър с мек връх,но той пак е за под мишница или дупето.

За дигиталните термометри една медицинска сестра,която работи в Англия ми обясни,че -най точно мерят темп е устата.
Под мишницата когато се измерва се добавя 0,5,а в ректума,както всики знаеме се изважда 0,5.
И е точно така,сравнявала съм с живачен и дигиталния под мишница измерена темп е точен ако се добавит 0,5

Термометрите за измерване в ухо са ми давали да го пробвам и съм го сравнявала с живачен и е АБСОЛЮТНО ТОЧЕН
Незнам как е с тези за чело.

Въпроса ми е;
Имате ли термометри за измерване в ухо,точни ли са,доволни ли сте?
Какво ще кажете за обикновените дигитални термомери за ухо и някакви нови ИНФРАЧЕРВЕНИ?

Малко дългостана но докато се обясна........ Embarassed

# 241
Здравейте влизам на бързо да ви разкажа какво ни се случи.
В неделя следобед Вики вдигна температура близо 40градуса.И се започнаха едни чаршави, аналгини, нурофени на всеки четири часа и така до вторник следобед, когато се почувствах абсолютно безпомощна и уплашена-целия ден се опитвах да сваля темп.безрезултатно, защото не падаше до по-малко от 38,5 и почти веднага я качваше на горе.Самото дете се отпусна и не можеше дори да плаче.Извиках съпруга ми от работа и веднага в болница и къде мислите в найблизката Окръжна б-ца.Мили мами не ходете никога в тази болница.Веднага ни приеха в инфекц.отделение и започнаха да я бодат, зада и вкарат източник и да пуснат система.Осем спукани вени-пет в едната ръка и три в другата и седемте безуспешни.Оставиха детето на мира и казаха след малко пак, нека се успокояло.После дойде една докторка за нощна смяна и каза детето е добре няма да го бодем.Изкарахме една кошмарна нощ в мърсотия, мизерия, ужасна миризма и кошер от комари.По начало, аз не съм претенциознна, но обстановката наистина беше кошмарна-в това отделение по-скоро ще се разболееш, отколкото да се излекуваш.През цялата нощ никой не влезе в стаята да провери детето.По едно време вдигна много висока темп. и аз поисках противотомпературно, сипаха ми в едно шишенце, дадоха ми го и затвориха вратата. На другия ден кръв, урина и аке за изследване и толкоз- от какво е болно детето не е ясно, лечение също никакво.Единственото, което ми казаха е, че левкоцитите и са 18000, при норма 10000 и има някакъв проблем.Пропуснах да кажа, че в деня на приемането получихме леко разстройство и за това ни приеха в това отделение.И така следобед на следващия ден от приемането, аз казах, че си тръгвам и те казаха ами добре.Да продължа с диетата, която там наложиха и това е.А по повод тази диета, понеже нямаха подходяща храна, ме изпратиха с болното дете да търся по аптеките лечебна хумана, просто чудно.Да не навлизам в повече подробности- прибрахме се в сряда вечер, в четвъртък детето пак беше много зле, изби му дори дребен обрив по вратлето и бузките, отпусна се и въобще не можеше да ходи.От снощи нямаме темп., малко по-жизнени сме и сутринта дори се хранихме с попара без масло.
Та такива ти ми работи ми се струпаха на главата-побърках мъжа ми, а аз самата не знаех на кой свят се намирам.Да гледаш как детето ти линее и да не можеш да му помогнеш е просто ужасно.

# 242
Здравейте!
 exence , знам какно си изживяла-ние изпитахме същото вече два пъти до сега!Правилно си го нписала
Цитат
Да гледаш как детето ти линее и да не можеш да му помогнеш е просто ужасно.

Пожелавам на болните бързо оздравяване!А на другитеее-пазете сеее еййй!

# 243
Пропуснах само да ви кажа, че преди десетина дена ни биха ваксина -морбили, паротит, рубеола.ЛЛ ни предубреди, че имал7-8 случая със странични ефекти от тази ваксина- висока темп.,дребен обрив.При нас изглежда се случи точно това в комбинация със разстройство причинено според мен от факта, че след ваксината имунната система на детето се е изтощила тотално, а и преди месец направихме двуседмична терапия със Зинат, за да лекуваме Шеритиа коли в урината и явно не сме ги излекували. Така, че на който му предстои тази ваксина, просто да бъде внимателен по отношение на състоянието на детето.Искренно се моля да не ви се случва нищо подобно.

# 244
  • София
exence какъв ужас си преживяла. Стискам плци бързо да се възстанови дребното.
Алекс за мое щастие нямаше никакви негативни реакции след ваксината.

Вики, пиши как мина прегледа. Надявам се всичко да е наред.

Дани, хубава торта. Нямаше ли купон с приятели?

Алабала, бързо оправяне на дребната.

# 245
  • NY
Привет,
след една дългичка пауза да се включа и аз

oncheto, аз ползвам  термометър за ухо и съм доволна

exence , това което сте преживели е кошмар, дано не се повтаря Hug

Поздрави на рожденничките !  bouquet

При нас накратко да кажа какво става.... Еди и той беше с висока температура, зачервено гърло и 3 кътника никнат едновременно за пълен разкош. Сега е добре, може  цял ден да прекара в пясъчника ,или в басейнчето с вода.

Другото нещо което ме вълнува е как да си опазим децата едно от друго Simple Smile Между децата с които си играе моят син ,има няколко които удрят и блъскат. Прави ми впечатление, че майките им ,за да им покажат ,че така не се прави, ги перват по главата и им казват ' На теб хубаво ли ти е така" и резултат съответно няма. Също останах изумена, когато една майка свидетелка на едно цапардосване по главата на Еди, започна да обяснява на своето момиченце, как не трябвало да плаче така ако го ударят, ами да се бие и удря обратно Shocked...... Най вероятно след време , ще последвам примера на моя приятелка, която си записа дъщерята на бойни изкуства, след няколко проишествия в яслите. Детето сега има самочувствие и действително знае как да реагира....прави заплашително ,отбранителна поза, ако го закачат и отива и докладва на учителката.

това от нас

Приятен ден

# 246
Ехенце,и ние след ваксината на 4-тия ден вдигна темп 38,5.
Едно приятълче и то и тяхната педи им кала,че е отваксината,нищо че е вдигнал темп на 4-тия ден и на него му избиха ситни пъпки.
Когатоми се наложи,ходя в 25-та поликлиника в бившето неотложно,тамда сикажат мнението.
Знам,че ако отидеш направо в болница гледат да те приемат първо защото щом отиваш направо там зародителя е спешен случай,а и второ да не изпуснат пътеката по здравна каса .
Ти си си тръгнала и са се отървали от тебе,а дадоха ли ти документ че си била там?
Болничниялист на детето е останал там,писали са си добре платена диагноза по каса и ще ви изпишат след няколко дни.
Така хванаха болницата в която пишехамасово че децата са с пневмония.Детето само с червено гърло и изписано,но документите там,цялото семейство на това дете претърпяват лека катастрофа,вкрват ги в друга болница и като въвеждат данните на детето и майката се водят че салежащо болни в детското с пневмония.

Eklere ,на коя фирма ползваш,колко струва? Щом си доволна значи мери добре и точно.

Дайте линкове на термометрите си ако имате?

# 247
  • Варна
Честито пълнолетие на Валентина.Попътен вятър   bouquet
Йоана е по- добре, вчера след като за 3 ден не успях да сваля Т я заведох на лекар и каза, че няма да минем без АБ, гърлото й много червено било, но пък не кашля.Та пием АБ и е малко по- добре.
Колкото до децата, аз избягвам контактите с много деца, и синът ми си играеше по- редовно с 2 дечица.Познаваха се и си знаеха номерата.Той сега е на 5 но изглежда на 12, много е едър.И винаги е бил такъв а и палав и посяга понякога...Йоана и тя вече иска да се бие, удря едни шамари и ме рита като кон .Карам й се но все още всичко го прави на игра...
С 9 зъба е, и в момента вади кътници, страшно подути са и белеят вече но ги няма.По това време Сашо беше изкарал всичките почти.При нея излизат по- трудно, ама ще излязат де няма къде да иде  Crazy
Това е засега.
Честито на рожденниците   bouquet
Болничките бързо да се оправят. Hug
ПП.За ваксините: аз отказвам всякакви и не давам да ми пълнят децата с живак, алуминии и всякакви генно модифицирани боклуци.Няма да се ваксинират.Сашо след ваксините спря да говори и по едно време дееволюираше вместо да напредва ooooh!
Мислете и разучавайте добре нещата преди да позволите да тровят децата ви  Peace

# 248
  • NY
oncheto ,ето такъв е нашият термометар http://www.amazon.com/Braun-Thermoscan-Thermometer-ExacTemp-Tech … 826641&sr=8-1
Давам ти пози линк , защото не го намирам в бг такъв. За бг намирам термометри на omron, tefal
забравих да кажа , че температурата в ухото е с около 0,5 по висока от тази измерена в устата и тези 0,5 се изваждат ,за да се получи реалната температура

# 249
  • София
Мен ме предупредиха Тефал ад не купувам. И аз се бях засилила именно Тефал да взема.

# 250

забравих да кажа , че температурата в ухото е с около 0,5 по висока от тази измерена в устата и тези 0,5 се изваждат ,за да се получи реалната температура

Shocked аааа,аз си правих експеримент с такъв за ухо и живачен и нямаше разлика.
Не съм чувала да се изважда

Значи твоя е БРАУН

аз незнам въобще къде да ги търся,в нашите аптеки няма,те са малки и нямат такива неща

# 251
Аз термометър ползвам най-обикновен, с такъв съм свикнала, меря в дупето и тя седи.
Събирам Хрисито с дечица с с около годинка по големи от нея, те вече разбират, ако случайно стане гаф майката на детето обяснява, че така не се прави, в случая гафовете са да я бутнат а на нея толкова и трябва, все още не е напълно стабилна.
Дани, що казваш за тортата, добре е станала, бисквитена ли е  Mr. Green ??? Гледам имаш супер щерка със супер тениска  Grinning

# 252
Здравейте!
Еклере, ужасно е това което сте преживели. Нямам думи за безумието, което цари в нашето "здравеопазване" Дано бързо се възстанови Вики Hug
Честито на празнувалите тези дни! Много щастие, здраве и успехи за напред  bouquet
Онче,аз термометър ползвам живачен и меря под мишницата. Друг не съм ползвала, та не зная какво да ти препоръчам, Честно казана не знам как ще успея да премеря с ушен термометър Т на Тери, много е шавлива и ме е страх да не й направя нещо.
Иначе още не ходи, много бързо ходи, но да е хваната за едната ръка. Как я пусна леко кляка и сяда. Много рядко, без да се усети я пусна и ходи сама, до момента в който види, че не я държа. Има вече 4 зъба и още един е на път. Без биберон е вече от две седмици, пие и от сламка, и поне за водата ще махам шишето. Иначе си пие АМ преди лягане вечер и един път през нощта. Вече почти всичко яде, но някои храни не съм й давала още.
Общо взето това е около нас, ден след ден, не усещам чак как се изнизват.

# 253
Пропуснах само да ви кажа, че преди десетина дена ни биха ваксина -морбили, паротит, рубеола.ЛЛ ни предубреди, че имал7-8 случая със странични ефекти от тази ваксина- висока темп.,дребен обрив.При нас изглежда се случи точно това в комбинация със разстройство причинено според мен от факта, че след ваксината имунната система на детето се е изтощила тотално, а и преди месец направихме двуседмична терапия със Зинат, за да лекуваме Шеритиа коли в урината и явно не сме ги излекували. Така, че на който му предстои тази ваксина, просто да бъде внимателен по отношение на състоянието на детето.Искренно се моля да не ви се случва нищо подобно.

Нищо чудно да е точно от ваксината.Голям страх и стрес си преживяла.На мен Мади веднъж ми е била отпусната от висока Т. и то за половин час само, та тогава полудях от страх и безпомощност.А ти толкова време......и барабар с болнична обстановка Hug Hug.....радвам се, че всичко е отминало.

Алабала, възхищавам се от позицията, която си взела за ваксините.Аз чак сега с третото се "пообразовах" що е това ваксина, но въпреки това я ваксинирам, всеки път със свито сърце и страх."Успокоявам" се, че като е от вносните не е толкова страшна.

На патерица: честито пълнолетие на Валентина и на Рали Wink Wink.Двете "наборки" да са много щастливи и здрави!!! За Ленката hahaha

Лейди, все пак е трябвало да се пробваш за изпита.Аз моята магистратура я зарязах на дипломна работа преди 5г.На финала бях, но просто ме заковаха с темата и я зарязах.Тази година ми е последен шанс, но като гледам няма да я направя.Преподавателя иска накрая изделието да е истинско, а това базата на техн.университет не го покрива Rolling Eyes

Мушмуроче
, как е Алекс?А ти как си?

Дани, що казваш за тортата, добре е станала, бисквитена ли е  Mr. Green ???

Кат моЙта, такваз хубава никой не може да направи Whistling newsm43

Онче, аз имам дигитален термом. за подмишница.Малко трудно я меря Т., но горе долу се оправям.

Общо взето това е около нас, ден след ден, не усещам чак как се изнизват.

Аха, и няма да разберем кога сме одъртели smile3502

Сега малко да разкажа за моята хуна.Не спира да търчи по цял ден.Вече почва да не чува, опитва се да се налага с рев, безуспешно за сега.Дано скоро се научи, че така нищо не постига.Купих най-накрая триколка на Бертони, с гумени колела.Много съм щастлива-с каките не съм ползвала и си се радвам като дете.Днес кой ли не се качи в нея?Напълно разбирам децата, когато не си дават играчките,особено като са нови Crossing Arms.Трябва да ви кажа, че направо и аз не исках да я давам на никой Embarassed
Мадлен седем нощи спа с баба си.Не е яла нито веднъж и си е спала в креватчето през цялото време.Още се буди по навик два пъти на нощ, но с бибата заспива веднага.От тази нощ ще си спиме пак заедно и се надявам и с мен да е така и повече да не се кърмим през нощта.Стискайте палци!!!Утре ще пиша как е минала нощта.Страх ме е, че като ми чуе гласа ще си търси цицата.Иначе се кърмим сутрин и вечер-задължително пресушава и двете цици Joy Учим се да се храним на стол и почти се е очовечила.До сега я гонех с лъжицата напред назад Rolling Eyes.Памперса изобщо не го махнах, много несериозно и мързеливо подходих Rolling Eyes

Спирам да пиша вече.Радвам се, че пак съм с вас.Целувки на всички и болни да няма  love001 Hug Hug

# 254
Здравейте!
Много сте писали! Бравос  Sunglasses
Ходихме днес на лекар. Имаше 8 стажанта при него и беше голям майтап. Много неща ме питаха. За раждането, за храненето, за кърменето.... "До кога е кърмен?" Аз: "Все още..." Те:  Shocked Няколко секунди тишина в размисъл как да реагират. Доктора ги пита "До кога според вас е нормално да се кърми?" Едно от момичета "Амиии, до 6 месеца"  Joy Как ли съм изглеждала в нейните очи?  Mr. Green
Както и да е. Каза, че не е нищо притеснително, но за всеки случай да направим изследвания за хормони и ренгенова снимка за костна плътност  Rolling Eyes
Беше голям кошмар взимането на кръв, защото беше от вена  Sad Трима човека едва го удържахме. Скъса се да реве. Три пъти го бодоха  Cry
Резултатите ще ходя да ги взема другия петък и тогава доктора ще се произнесе.

exence, ужасно е това което сте преживели! Дано не се повтаря!

Грете, стискам ти палци. Дори да си поиска, ти не й давай. Може да помрънка и да пореве даже, но ще е за два, три дни най-много!

Общи условия

Активация на акаунт