На ТРИ годинки стана вече Май-ското ни мъничко човече!

• 29 757
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Привет мацки!
При нас днес е едно мрачно, гадно, дъждовно Wear Umbrella и много подтискащо, все още ми е трудно да се разделя с лятото и хубавото слънце, та затова и трудно приемам дъжда, в предвид, че го харесвам понякога.
Утре е нашия първи учебен ден, и дано мине добре. Искам да свикне Мирелка бързо там, защото го правя за нейно добро, нека да е сред дечица и с някой , който ще  се занимава с тях.
Вчера ходихме по магазините да приготвим ученичката, та видях и при нас от прословутите дъждобрани за деца, за които съм навита ужасно много. Та бяха на цена 16лв., и ще изчакам да си го взема от София за тройно по малко Grinning
На болните пожелавам оздравяване и то много скорошно. Ще пиша пак, отивам да ви чета малко.
П.С.  Нин, госпожицата е станала голяма кукла, и каква дълга коса има вече Hug

# 616
Как сте в този студ? На мен като на Румката ми е едно криво.

# 617
  Здравейтееее!! И честита есен Laughing
   ПСМ честита Ви ЛЮБОВ в семейството, да Ви е много здрава,веселаи да изпълва с любов дните Ви! Hug
 Птичка  Hug
   Явор от днес е на градина,минало е добре,вчера двамата избрахме една чанта играчки които да занесе там да имат да играят.Аз хем чаках с нетърпение да тръгва,хем сега ми е мъчно ooooh!Но така е най добре и за двама ни,че много бях яхнала метлата напоследък.Таня ми е кортушка,сега спинка,че много духа и не смея да я изведа.Последните няколко дни я мъчи нещо,яде трудно,леко й хъри носа,и ака по често и като й погледнах венчетата ми се стува,че отдолу е тръгнало зъбче ще видим какво ще излезе.Мисля да я захранвам като направи 4 месеца.
  Хай супер екскурзия сте си направили Peace
Мамамила много елегантна бременна си,аз бях цял кит Mr. Green
 Ето ни и нас Simple Smile

http://prikachi.com/images/675/2465675U.jpg
http://prikachi.com/images/673/2465673I.jpg

# 618
Сладури!

# 619
  • Варна
Много сте хубави, Нати!
Искам да ми споделите с какви дрешки пускате дечицата на градина? Много ли мръсни се прибират?

# 620
  • На морето!
Не, не се връщат мръсни. Връщат се толкова мръсни, колкото и като излизат с нас навън. Иначе дрехите трябва да са:
1. Удобни
2. Да се обличат/събличат лесно
Ядат сами, без лигавници, така че в началото ще има и петна от храна. Иначе след излизане им мият крачетата и тогава ги пускат вътре.

# 621
 Румка аз го обличам основно със тип спортни комплекти,или панталонче и блузка.Много рядко съм му обувала дънки да не кажа никога,но пък вие сте момичета Laughingвиждала съм от нашите момиченца с полички, с рокли,но основно са с анцунзи.Явор съм го прибирала-залят със супа,с кисело мляко,с разни петна от манджа,с напикани дрехи,с каляни дрехи,с пясъчни дрехи,даже с кървави когато си разби главата ooooh!така,че всичко се случва,но както е казала Менина толкова са мръсни колкото и като са със нас.Всички деца си имат един,два комплекта дрехи за преобличане.Иначе за катовете през зимата зависи колко е топло във вашата градина,но госпожите препоръчваха да не ги навличаме,защото са много на едно място и не се спират и става чудо вътре.Като я взимаш ги питай-изпотява ли се,удобно ли й е да играе и ще се нагодиш според нея Peaceдано е минал добре първия ден,да разказваш.
  на мен толкова ми се искаше да отида да го взема,но тук духа направо ураганен вятър Confusedи се страхувам да изведа Таня,а няма на кого да я оставя,така,че мъжът ми ще го прибере след работа в 17.30 вече нямам търпение.
  Благодаря за комплиментите Hug
 Смайлд а ти защо няма да го пускаш на ДГ??Имаш ли конкретна причина или защото си имате баба под ръка.Може и да си писала,но аз съм изпуснала.

# 622
1. Имаме баба под ръка, която не е просто баба, а се занимава нон стоп с неговото развитие(психическо и физическо) когато е с него, извежда го с други деца и вс каквото се сетите. А той я обожава...Това ще е почти всеки ден до обяд, защото после аз си го поемам, спи яде и излизаме пак с тайфата(в двора на градината или парковете). Не мисля, че ДГ( особено в нашето малко градче) би му дала нещо повече от това, което знае и усвоява занапред.
2. Има проблемна трета сливица и както неведнъж съм казвала досега не е боледувал сериозно освен сополи и ми се иска малко още да отложа времето на даване на отровите и боледуванията на сила( така ги наричам градинските). Като стане на 4 може и да го пуснем.
3. Така разсъждавам от моята камбанария, защото имам свекърва и майка мечта и доста свободно време за детето си. Ако работата ми беше от 8 до 8, ако детето ми не говореше или не беше от най-общителните и бях без баби изобщо нямаше да дрънкам така Mr. Green

# 623
  Peace разбрах

# 624
  • Варна
Здравче, вие си знаете най-добре  и преценявате кое е най-доброто за детето.
 Щом си имате помощ, от това по хубаво няма. Още повече, че и имате право на избор, докато тук във Варна (визирам себе си), е борба за градина, и веднъж успяла да влезе вътре да ходи. Иначе с вируси, няма как, неизбежно е. Мирела цяло лято си беше у дома, обаче през времето, което отделяхме за игра с децата, успяхме да хванем всички пълзящили, летящили вируси ooooh! Здрави да са и доволни, но най- вече здрави! Hug Hug Hug
Благодаря Нати и Менина!
Утре е първия ден Simple Smile

# 625
  • Варна
Лошо започна днешния ни ден в детската градина. Не искаха да ни приемат документите, защото са заверени копия, а не оригинали. Нашата педиатърка пък си не дава оригиналите, защото й трябват за проверка, а в ДГ твърдят, че на тях им трябват за проверка. За малко днес детето на не влезе в градината заради тях. И аз каква вина имам, че си го изкарват и на мен, да и ме разплакаха тази сутрин. Абе кофти начало, дано да не е така и занапред. Иначе Мирелка си влезе вътре и започна да си играе веднага, не зная как се справя, по-късно ще разбера. Пооплаках се, ама нали сте ми дружки... Hug

# 626
 Hug ох Румка каква е тази идиотщина.за какви документи става дума,за изследванията ли.Ние в наше село нямаме такива проблеми сигурно защото е малък град. Най важно е Мирелка да се чувства добре.Забрави за случилото се Peace

# 627
Руми,аз оригиналите ги занесох в градината,но при нас е друго.Аз си плащах изследванията,защото нямало направления за изследвания за градина,та педиатърката не ми е искала никакви резултати.

# 628
  • Варна
Да, точно това ми обясни и педиатърката, че щом тя е дала направление , резултатите остават при нея, а  ако си заплатя изследванията, тогава мога да представя оригиналите там. Но уви, това не ги интерисуваше, та ме разкарваха като маймуна на две страни. Иначе не мога да го забравя още, че предстои утре пак среща с въпросната лекарка в градината.
П.С. То много мъчно било да си оставиш детето на градина Grinning

# 629
Как ще и трябват изследванията на вашата педиатърка, тя дава направлението, а после резултатите са за градината. Според мен тя не е права, но както и да е.....важно, че са пуснали детето. Ще пишеш как е минал деня, какво ти разказва Мирелка, дали е въодушевена. Аз сега подготвям Ники за градина, т.е. и казвам,че ще е на по-висок етаж, няма да има бебета, ще има други госпожи. И тя няма търпение, понякога слага раницата на рамо и вика: айде да си ходим в София, че да ходя на новата градина  Mr. Green.
За дрехите- свикнах Никита с екипчета или анцунг с блузка. 2,3 пъти да съм я пратила с дънки, рокли- иска, но само при определени случаи ги обличам(лелите все се оплакваха, че не виждат копчетата), но като я прибирах ми казваше, че и пречели на корема и аз затова и слагам удобни дрехи. По едно време, към май-юни,почнах да я труфя,щото дрехите си останаха неносени....
Смайлд- хубаво е ,че си имаш баби под ръка. В Сф всичко на мен остава, нямаме си баби,но пък иначе цяло лято им гостуваме и тогава си почивам добре  Laughing

Нати- много сте хубави и как е натруфена малката Таня  Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 11:43 от Qnush

Общи условия

Активация на акаунт