Незабравима-Unutulmaz тема37

• 32 864
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Гуффи много е дълго верно и много бошуващо от всякакви чувства

# 496
В ОЯАКВАНЕ НА НОВИЯ ФРАГМЕНТ 43

Сега уж искаме да видим
и благородно да им завидим
как Еда прегръща си Ямур
и Харун чете им в покой и мир
Как иска ни се това да не престава
да си делят любоват си до незабрава
ала покрай толкоз много лоши серии
очакваме пак някой да се звери
и да помрачи това което прави ги
щастливи и доволни и не ше остави ги
Дали добро ний да очакваме
или пък само очи ще преплакваме
и само в кадри единични ще ги гледаме
за да може пак с тях да страдаме

# 497
Яд ме е че заради ограничението на форума снимките да са с максимален размер 600х600 - не може да се чете хубаво. За това сложих линк който иска да си го изтегли и прочете.
Някой знае ли автора?
Преписама съм го от една стихосбирка през 90-те години на миналия век в бибилиотеката, по повод някаква домашна работа и още тогава ме грабна.
И колкото й да го четеш все нещо ново намираш.
Радвам се, че ви харесва. Чакам мнението на IR65, че и тя обича много стиховете. Аз не мога да пиша, но за "консуматор" ставам.  bowuu

dejavue твоето е страхотно. Леле хора шашкате ме, ако тези стиховеса плод на моментни хрумки, нямам думи какво ще изкарате ако целенасочено творите.
Поклон пред таланта Ви.  newsm20 newsm20

# 498
"И след хиляда години раздяла
да ми вържат очите със креп.
Обзалагам главата си цяла,
ако друга объркам със теб."

Това заедно с тия стихчета, които Гуфи толкова хубаво е оформила са едни от най-известните стихове от поредицата любовна лирика на поета Марко Недялков. Благодаря Гуфи за тая красота!  bowuu   bouquet

# 499
Здравейте пак аз искам да сложа нещо което ми беше дошло от преди на идея за римата и това, което през уикенда сте разговаряли виждам всеки си е казал неговото мнение и аз да си го кажа в рима. Сложих името |Творец защото мисля че Бог е точно това Творец на живота и затова реших  така да го представя долколкото аз си мога де. И понеже тука се говори много често за любовта та това пречупено през мойта призма изглежда ето така.

КАКВО ТЪРСИ ЛЮБОВТА

dejavu, поклон, не само поетично и лирично, но фантастично изразена философията на любовта.

Не се очаква от толкова млад човек, значи вървиш през живота с открити очи и сърце. Много ми хареса. Благодаря ти.  bouquet

# 500
  • София
Яд ме е че заради ограничението на форума снимките да са с максимален размер 600х600 - не може да се чете хубаво. За това сложих линк който иска да си го изтегли и прочете.
Някой знае ли автора?
Преписама съм го от една стихосбирка през 90-те години на миналия век в бибилиотеката, по повод някаква домашна работа и още тогава ме грабна.
И колкото й да го четеш все нещо ново намираш.
Радвам се, че ви харесва. Чакам мнението на IR65, че и тя обича много стиховете. Аз не мога да пиша, но за "консуматор" ставам.  bowuu

dejavue твоето е страхотно. Леле хора шашкате ме, ако тези стиховеса плод на моментни хрумки, нямам думи какво ще изкарате ако целенасочено творите.
Поклон пред таланта Ви.  newsm20 newsm20

Да ти отговоря за себе си, за другите не знам. Не става целенасочено и по поръчка. Тоест става, но ще е фалшиво и ще си личи отдалеч. Това му е и хубавото, и лошото на този вид занимание. Понякога е голяма суша, друг път ти идва на мига и докато не го излеееш, не спираш.

Първо да поздравя Dejavue с нейното великолепно произведение. Впечатляващо е наистина и много силно въздействащо. А за стихотворението, което ти си пуснала, мога само да кажа, че това е просто бурен океан от чувства и явно е писано от дълбоко наранен, с невероятна чувствителност човек.

# 501
" Денят е ден, когато гасне
във свойто злато потопен.
Отлита младостта прекрасна,
но ехото остава в мен. "

Гуфи , това също е много известен стих на Марко Недялков , който аз помня от абитуриентската си година, но и той е част от някакво известно стихотворение , името на което съм забравила." След хиляда години раздяла " е издадена през 1974 год. и благодарение на моят любим учител по литература - народен учител Никола Стефанов /вече покойник/ аз имах възможността да се докосна до нея през далечната 1979 г. Знам, че е издавана още веднъж след 1990 г. Самият М.Недялков има много интересни неща , които си струва да се прочетат. Освен поезия има и разкази, бил е редактор на вестници , мисля и в БНР.

НО ДНЕС ДЕНЯТ ОПРЕДЕЛЕНО ПРИНАДЛЕЖИ КАТО ПОЕЗИЯ НА ДЕЖАВЮ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!   bouquet

# 502
"И след хиляда години раздяла
да ми вържат очите със креп.
Обзалагам главата си цяла,
ако друга объркам със теб."

Това заедно с тия стихчета, които Гуфи толкова хубаво е оформила са едни от най-известните стихове от поредицата любовна лирика на поета Марко Недялков. Благодаря Гуфи за тая красота!  bowuu   bouquet

Мерси Тарабас сега ще издиря нещичко за автора.  newsm51
Знаех, че сред Вас ще има някой който да знае кой е той. Страхонти сте, всички.   bouquet

# 503
Невероятно Марко Недялков е роден в родното село на родителите ми - с. Овчи кладенец, Ямболко. Леле колко неща е творил този човек бе. Когато си отида на село ще попитам за него и книгите му.
ТАРАБАС СТРАХОНТА СИ.   bouquet

# 504
Радвам се много че ви е допаднало и въздействало силно това което постнах. Определено пресъздава това което виждам аз и чувствам. Не е лесно да се напише такова нещо ейй доста пот и ум лях за да стане това което искам и накрая може би съм ги одължила стихчетата но ги съкращавах и пак по дългички останаха.

А за Марко Недялков дали има нещо общо с онзи Недялко Недялков който също има интересни стихотворения?

# 505

Здравейте на всички

# 506
  • София
Прекрасно е, че и днес сме на вълна любов, но досега никой не каза нищо по повод на страховете ми, че Мелда може да я сполети някоя парализа. Това би означавало не просто поредно препятствие пред любовта, а промяна в координатната система на целия сериал и сюжет. Досега се въртяхме в кръга на голямата любов, подложена на всякакви изпитания и бореща се с лошото, лъжата, подлостта, лицемерието и т.н. Но какво става с любовта, когато се сблъска с категории и ценности от по-общ порядък? Може ли в името на голямат любов и детето, родено от нея, да се изостави един парализиран, макар и доста грешен човек, или не може и не бива? Това се питам днес.

# 507
Стоя пред монитора  и прехвърлям стари и нови епизоди- и се питам"тази главна героиня как един път не е облякоха в нещо по изискано и ефирно" . Сценаристите изобщо не са се постарали за стайлинга й... виждала съм какви ли не прояви на лош вкус- но това си е липса на всякакъв вкус.

# 508
Невероятно Марко Недялков е роден в родното село на родителите ми - с. Овчи кладенец, Ямболко. Леле колко неща е творил този човек бе. Когато си отида на село ще попитам за него и книгите му.
ТАРАБАС СТРАХОНТА СИ.   bouquet

Благодаря, но мисля че другаря Стефанов /тогава/ е бил страхотен , щом от едно заглавие все още зацепвам. А това съвпадение дали е случайно или пак се е намесило чудото?

Дежавю, аз стихотворения на Недялко Недялков не съм чела и не  мога да ти отговоря. Знам за Недялко Йорданов, дори имам най-хубавата му стихосбирка.

# 509
  • plovdiv
Прекрасно е, че и днес сме на вълна любов, но досега никой не каза нищо по повод на страховете ми, че Мелда може да я сполети някоя парализа. Това би означавало не просто поредно препятствие пред любовта, а промяна в координатната система на целия сериал и сюжет. Досега се въртяхме в кръга на голямата любов, подложена на всякакви изпитания и бореща се с лошото, лъжата, подлостта, лицемерието и т.н. Но какво става с любовта, когато се сблъска с категории и ценности от по-общ порядък? Може ли в името на голямат любов и детето, родено от нея, да се изостави един парализиран, макар и доста грешен човек, или не може и не бива? Това се питам днес.
Честно казано не ми се мисли за такъв обрат,макар,че и според мен е много вероятен.Не мога по друг начин да си обясня това геройско търкаляне на Мелда по стълбите.Дано сценаристите ме опровергаят

Общи условия

Активация на акаунт