Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 87 132
  • 603
  •   1
Отговори
# 570
  • Universe
Египетски оракул

Лучшие flash гадания on-line

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 01:19 от lenny_pld

# 571
  • Tам през Атлантическия океан
Момичета, моля ви отговорете ми  Hug
Започнах да се обърквам и да лудвам, колкото повече чета, толкова повече се оплитам.
Положително мислене, рейки, ТЕС, сега чета за Крион...
Моля ви, някоя от вас която е по запозната , по вътре в нещата да ми каже нещо , едно изречение дори, моля ви...

ами това се разлини пътечки и всичките водят към едно място  Wink към теб  Hug

Най-дългото пътуване е това към себе си.

Маргало, чети това което на теб ти харесва а не това че някой друг го е прочел , харесал и препоръчал  Wink
Чела съм много от препоръчаните от тук книги Благодаря за което Hug но съм далеч от това да прочета всичко  Mr. Green предложено , просто чакам книгата сама да ме "повика" тъй да  се каже ,  трябва да и дойде реда  Wink
Примерно попадала съм на книги за Рейки от прди доста време но някак си не ме е грабвало да ги взема и прочета  Wink ....пък ето сега им дойде реда и на тях и на Рейки  Hug

Хубав ден от мен с тази рецепта  Hug

Не си мръднал въобще

Изисква се много кураж да се откажеш от познатото и сигурното и да се заемеш с нещо ново.Но нещо, което е загубило смисъла си, вече няма и истинска сигурност.Има повече сигурност в приключенията и експериментите, защото всяко дижение е живота, а всяка промяна носи сила.

Алън Коен

Срещаш някого , когото не си вижал от години, и той ти казва : "О, не си мръднал въобще!". Това комплимент ли е или критика?Зависи, разбира се , какво има предвид въпросния човек.
Може би не си посрещал с въодушевление промяната в живота си , страхувал си се от рискове и си предпочел да останеш в по-безопасна среда.Да, но ситуацията около нас се променя всеки ден.Би трябвало и ние да се променяме.Всички би трябвало да се развиваме, да израстваме, да живеем смислено и да стимулираме телата си с волята си за живот.
Когато не се променяме , жиотът ни става подвластен на скуката, а това ни тласка към болести.Човек който остава отворен за новите идеи и преживявания , изпраща "животворни послания" на тялото и духа си.
Всички спортисти знаят, че за да не се контузиш, трябва да развиваш гъвкъвостта си . Затова трябва да "разтягаме" границите си и да се опитваме да стигнем там, където преди ни е било страх да отидем. Разшири кръгозора си , промени целите си , така когато отидеш на петдесетата годишнина от завършването на випуска си , никой да не ти каже, че "не си мръднал въобще" .

Послание

Днес е време за поемане на рискове.Направи поне една крачка встраниот обичайното си ежеднеие.Промени нещо

Из Балсам за душата
д-р Бърни С. Сийгъл

Единственото истински сигурно нещо в този живот е непрекъснатата промяна*

Hug

*коментар на Мижка

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 06:45 от Desss

# 572
Книгата която ме грабна и която препрочитам до ден днешен и която ми дава всички отговори най близко до мен и която чувствам че е истинката е "Разговори с Бога" първа книга.
Лени, Десс  Hug  Hug

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 08:04 от Маргало

# 573
  • София
Проблемът със занижената самооценка е сериозен и се състои в това, че в един момент се оказваме едни прекалено добре дресирани индивиди Wink Или по-точно казано - "превърнали сме се в съвършенни самодресиращи се същества" /Дон Мигел Руис/. Непрекъснато имаме усещането, че не сме достатъчно добри в нещо, че знанията все не ни достигат, че не сме това, което би трябвало да сме по нечии чужди критерии, вменявани ни години наред от кой ли не, преминал в живота ни, и постепенно това усещане става част от същността ни.
Истината е,че сме изначално съвършени, родили сме се съвършени, но после са ни накарали да го забравим този факт. Тъжното е, че след това болшинството от хората "предават нататък" по веригата, възпитавайки децата си...

Вени, всеки е имал дразнещото усещане, че "носи някой паразит на гърба си",че неговата работа е много повече от работата на еди кой си, че е недооценен и т.н.  Laughing
Съветът ми е да промениш нагласата си. От езотерична гледна точка нищо не е конкурентно в този свят. Всичко, което ни се случва - независимо дали това е емоция, мисъл, събитие - е само и изключително за нас и за нашето висше добро.  Hug

"Всички хора в живота ми са златна нишка от веригата на моето добро".

Много ми хареса тази мисъл!   bouquet

А относно разговорите с Висшия Аз не знам защо, но понякога имам чувството, че някои Висши Азове май имат сериозни  проблеми със слуха  Joy

# 574
Момичета благодаря, че се включихте  Hug

mijjjka напълно съм съгласна за дресираните индивиди. Проблемите при мен са още от дете, така че доста ще трябва да поработя върху себе си. Не казвам, че нейната работа е повече от моята, а че ме е яд на отношението й към мен. Работим от няколко години заедно, познаваме се добре, помагали сме си в трудни моменти, но някак си цялата започвам да се бунтувам като започне с държането си сякаш си и длъжен за нещо и нямаш право да й разваляш рахата. Не само трябва да си променя нагласата, а и да приемам хората такива каквито са. Трудно, надявам се не и невъзможно.

# 575
  • София
Не само трябва да си променя нагласата, а и да приемам хората такива каквито са.

Първо приеми себе си такава, каквато си  Hug

# 576
Доскоро четях "всеядно"- кой какво препоръчал, на кой какво му помогнало. Имах и повечко време, и по-малко финансови ангажименти Simple Smile Резултатите от прочетеното обаче - почти никакви!

И сама започнах да си давам сметка защо е така, но ето това ми отвори съвсем широко очите :

http://www.self-help.bg/sebepoznanie/poznai-sebe-si/187-intervie … ie-self-help.html

Особено ми харесва израза "да разчистиш терена". Оттам май се започва...

Е, от няколко месеца имам резултати. Единият е на път и ще се роди октомври  Laughing
А и относно книгите - вече не аз ги избирам, а те мен...

# 577
Мamka Mimka,
прочетох поста ти и ще прочета книгата,която и препоръчала... от известно време тарся посоката в моя живот и ... съм доста отчаяна,освен ,че не я намирам, нищо не ме ентусиазура за повече от няколко минути, сякаш съм изгубила тръпката за живот...

Открих този форум преди точно 9 месеца, почти не пиша, но винаги е отворен на компа, мислех, че ще ми помогне, ще се ориентирам, насоча... ама не! това,коеот ме  притеснява е,че напоследък ходя на работа без желание и даже не работя изобщо,защото ми е много скучно... всичко ми е скучно а и работат ми е само до края на август, после нищо... Пез остатъка от деня спя или гледам някой филм с магия, фантастика или нещо от рода. А животът ми , погледнат от страни е празен нямам работа, приятел ит.н. но това ми е все тая, единственото,което ме  тревожи е, че нямам желание да правя нищо.
Извинявам се за този пост, ако някой го прочете.
Благодаря!
Здравейте

bouquet  bouquet

Иска ми се да се опитам поне частично да отговоря на въпросите поставени от Медея.
Всички тук сме минали по твоя път мила.Както казват в притчата -
и това ще мине сине.
Лично аз вече преминах в етапа в който "местя" нещата и те започват да се случват.Но преди това бях, като теб.
Тъй като пишеш ,че се интересуваш от нещата ,които четем и обсъждаме в темата явно и твоята ЕНЕРГИЯ е започнала да търпи промяна.Мисля , че е добре за теб да прочетеш за 12-те ПРИЗНАКА НА ПРОБУЖДАНЕТО.
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=12.
Ако откриеш себе си в тях , може би ще се почустваш по-спокойна,по-уверена.Ще знаеш ,че се променяш.Аз вярвам ,че промяната е за по-добро.
Успех!!!

Късмет желая и на всички други момичета,които се стремят към любовта,радостта,успеха и всички прекрасни неща,които могат да се случат на Човека.
 newsm51 newsm51

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 19:48 от Intella

# 578
Въпросът ми за критериите, определящи нуждата, май не ви е особено интересен  Simple Smile

# 579
Мamka Mimka,
прочетох поста ти и ще прочета книгата,която и препоръчала... от известно време тарся посоката в моя живот и ... съм доста отчаяна,освен ,че не я намирам, нищо не ме ентусиазура за повече от няколко минути, сякаш съм изгубила тръпката за живот...

Открих този форум преди точно 9 месеца, почти не пиша, но винаги е отворен на компа, мислех, че ще ми помогне, ще се ориентирам, насоча... ама не! това,коеот ме  притеснява е,че напоследък ходя на работа без желание и даже не работя изобщо,защото ми е много скучно... всичко ми е скучно а и работат ми е само до края на август, после нищо... Пез остатъка от деня спя или гледам някой филм с магия, фантастика или нещо от рода. А животът ми , погледнат от страни е празен нямам работа, приятел ит.н. но това ми е все тая, единственото,което ме  тревожи е, че нямам желание да правя нищо.
Благодаря!
Здравейте

bouquet  bouquet

Иска ми се да се опитам поне частично да отговоря на въпросите поставени от Медея.
и това ще мине сине.
Лично аз вече преминах в етапа в който "местя" нещата и те започват да се случват.Но преди това бях, като теб.
Тъй като пишеш ,че се интересуваш от нещата ,които четем и обсъждаме в темата явно и твоята ЕНЕРГИЯ е започнала да търпи промяна.Мисля , че е добре за теб да прочетеш за 12-те ПРИЗНАКА НА ПРОБУЖДАНЕТО.
Ако откриеш себе си в тях , може би ще се почустваш по-спокойна,по-уверена.Ще знаеш ,че се променяш.Аз вярвам ,че промяната е за по-добро.
Успех!!!

Късмет желая и на всички други момичета,които се стремят към любовта,радостта,успеха и всички прекрасни неща,които могат да се случат на Човека.
 newsm51 newsm51
А колко време минава в това състояние  newsm78 месеци, година .... повече ???

# 580
  • Costa Rica
Въпросът ми за критериите, определящи нуждата, май не ви е особено интересен  Simple Smile
Не че не е интересен, но аз поне нямам ясен отговор. Като се замислиш, човек може да живее и с много малко. Ако дефинираме "нужда" като задоволяване на базовите потребности, едва ли има смисъл да искаме нещо - все пак имаме храна на масата и покрив над главата.

Нуждата е много субективно нещо - съвсем наскоро ми го набиха в главата по много грозен начин. Баща ми лежи в много гадна болница, където успя да се нагледа на какви ли не ужасии. Разказа ми за един от болните, който бил на върха на щастието от простия факт, че може да отиде до тоалетна. Татето казва, че едва ли един Мерцедес Ес класа би доставил такова удоволствие на човека точно в този момент. А някои се тръшкат, че нямат Ес класа...

Аз малко не си падам по руските автори, не ми "говорят". Отворих Свияш и се ужасих да живея в неговата реалност. Може и да му дойде времето някой ден, знам ли... но определено не сега. Затова си искам от Вселената всичко и по много, пък каквото и се откъсне от сърцето Wink

По-опитните и по-челите какво  ще кажат?

# 581
Ummagumma, сложна работа Simple Smile

Първо си пожелах да се завърна към същинското ми АЗ. Пък после ще знам от какво НАИСТИНА имам нужда.

# 582
Мamka Mimka,

Открих този форум преди точно 9 месеца, почти не пиша, но винаги е отворен на компа, мислех, че ще ми помогне, ще се ориентирам, насоча... ама не! това,коеот ме  притеснява е,че напоследък ходя на работа без желание и даже не работя изобщо,защото ми е много скучно... всичко ми е скучно а и работат ми е само до края на август, после нищо... Пез остатъка от деня спя или гледам някой филм с магия, фантастика или нещо от рода. А животът ми , погледнат от страни е празен нямам работа, приятел ит.н. но това ми е все тая, единственото,което ме  тревожи е, че нямам желание да правя нищо.
Благодаря!
Здравейте

bouquet  bouquet

и това ще мине сине.
Успех!!!

newsm51 newsm51
А колко време минава в това състояние  newsm78 месеци, година .... повече ???

newsm62
E, горният ми отговор явно беше прекалено мек .Имам и друг:
СЪБЕРИ СИ АКЪЛА И ДЕЙСТВАЙ!

# 583
mijjjka Благодаря, че направи вчерашния ден по - хубав!!!!  bouquet

Ummagumma, сложна работа Simple Smile

Първо си пожелах да се завърна към същинското ми АЗ. Пък после ще знам от какво НАИСТИНА имам нужда.
Тук съм съгласна с Кристофер и Делфина фон Ю.

# 584
  • Tам през Атлантическия океан
Рецепта 358
Падаща звезда

"Никога не те спохожда желание, без да те споходи и силата, с която да го осъществиш. Но все пак може да се наложи и да се потрудиш за това."

Ричард Бах

В една от любимите ми песни се пее за това, как човек си пожелава нещо, когато види падаща звезда. И няма значение кой си, защото желанията се раждат във всички сърца. Знам, че когато сърцето ни пожелае силно това, за което си мечтаем, няма нищо невъзможно. "Всичко, което сърцето ти желае, ще се сбъдне", напомня тази песен.
Щеше ли да има смисъл да мечтаеш, ако мечтите никога не ставаха реалност? Много често хората бъркат мечтите с фантазиите – мечтите ни са по-скоро цели, към които се стремим. Освен това, ако сърцето ти припознае мечтата ти като своя, няма начин да си избрал погрешната мечта. А това означава, че имаш силата да я превърнеш в реалност.

Послание за деня

Попитай сърцето си за какво мечтае, погледни към нощното небе и потърси звездата, която ще избере да падне заради теб. После се събуди и се хвани за работа, за да не я разочароваш.

Прекрасен ден  Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт