Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 225
  • 204
  •   1
Отговори
# 15
Опитала се да остане, получила отказ - кристално ясно.

А това противопоставяне на кучета, планини и арменци просто говори за липсата на други аргументи.

# 16
Какво казва Арменската църква по въпроса за брак между жена, и мъж без документи за самоличност? Поне кръщелно от църквата няма ли? Съгласен ли е Давид да се ожени за Аревик? А Аревик за Давид? Ако се върне в Армения като омъжена жена с църковен брак, ще е ли нарушила закони на Армения, отказвайки да се върне след изтичане на визата? Как е получила виза в Армения, отивайки при някакъв мъж без документи?

# 17
Какво казва Арменската църква по въпроса за брак между жена, и мъж без документи за самоличност? Поне кръщелно от църквата няма ли? Съгласен ли е Давид да се ожени за Аревик? А Аревик за Давид? Ако се върне в Армения като омъжена жена с църковен брак, ще е ли нарушила закони на Армения, отказвайки да се върне след изтичане на визата? Как е получила виза в Армения, отивайки при някакъв мъж без документи?
Арменската църква помогна дотолкова, че сигнализира арменското посолство . И да сключи църковен брак,  в България той няма да се признае. Доколкото съм запозната със случая, и двамата искат да са семейство .
Поканата на Аверик е от бащата на Давид, който е получил постоянно пребиваване, а Давид -не е.

# 18
Арменската църква помогна дотолкова, че сигнализира арменското посолство . И да сключи църковен брак,  в България той няма да се признае.
За Армения питам, останах с впечатление, че е проблем и да се върне в Армения като бременна, пък без мъж.

# 19
  • София
А някой пита ли ни нас, българите какво ни беше в Шенген и какви шмекерии правехме?
Давидчо да си беше уредил документите, преди да кани булка и да я забременява.
Или пък да си беше намерил някоя българска арменка.

# 20
  • София
Дилянка, нали знаеш когато колата се обърне... Свирено вече - станалото станало. Поне като е станало - какво може да се направи? По някоя от телевизиите наскоро гледах интервюто с Давид.

Бездушие...

# 21
  • Varna
Ехххх, Дилянке, Дилянке-
Да си бил намерил българска арменка. Ами той ако е бил сметкаджия отдавна да беше си намерил българската арменка. Ама на, момчето си обича другата арменка, която не може да му донесе българско гражданство.
Съгласна съм, че законите трябва да се спазват от всички. Обаче спазват ли сеее, маййй нееееее. Там където играе чичко паричко, няма закони.
Та МОНДЕ Hug зад тебе съм.
Малко човещинка  няма да ни е във повече, нали!

# 22
  • София
Леле, ква съм била сметкаджийка... /с тоя моя българския арменец/.Mr. Green

Не, наистина са кофти нещата - поне момичето може да не седи в Бусманци.

# 23
...Съгласна съм, че законите трябва да се спазват от всички. Обаче спазват ли сеее, маййй нееееее. Там където играе чичко паричко, няма закони...
                          И ако има някой който не спазва закона, това прави ли закона невалиден за всички? Или ти и Монда призовавате да отворим една сметка и да съберем пари за гражданство под масата?

# 24
Следя случая отблизо и го отразявам в блога си.

Ето линк към един от текстовете, който обобщава ситуацията: http://lydblog.wordpress.com/2010/04/23/arevik-utochnenia/

За повече информация, можете да кликнете на етикетчето "Аревик" над публикацията и да се запознаете и с другите текстове.

# 25
Аз предлагам да си направите една тема специално, за да си рекламирате блоговете. Гледам, че пускате линкове, ясно е, че ако сте искали просто да осведомите форума сте щели да копирате целия текст.

# 26
  • Varna
Одил-
ти пък сега,  къде видя, че призовавам за сметка да събираме пари #Crazy Ти едва ли не ме наби, че споменах да сме малко по човечни, недей така де Sad Споко, за тези двете душички законите ще се спазят!!!

# 27
Аз предлагам да си направите една тема специално, за да си рекламирате блоговете. Гледам, че пускате линкове, ясно е, че ако сте искали просто да осведомите форума сте щели да копирате целия текст.

Ако исках да си рекламирам блога тук, щях да го правя по-често. Не копирах целия текст, а дадох линк, защото от блога хората могат да се насочат към още текстове, вместо да четат фермани тук. Ако е толкова лошо, нека администраторите изтрият коментарите ми, пък който се интересува от темата, така или иначе ще си намери информация с Гугъл. Съжалявам ако съм престъпила някакви писани и неписани закони на форума.

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 13:27 от lyd

# 28
Ето линк към един от текстовете, който обобщава ситуацията...

В коментарите под статията прочетох доста смислени неща, със сериозни обосновки. Очевидно нещата не са такива, каквито изглеждат.
В тази връзка си мисля също така - арменската общност е много сплотена, много влиятелна и добре поставена в обществото. Преди доста години бях свидетел как направиха буквално чудо за един млад мъж, тогава всъщност осъзнах смисъла на думата "общност" . Каква е причината да не се задейства и сега?
Истина ли е казаното в един от коментарите, че родителите на Давид са получили гражданство също чрез обществен натиск, стачки и т.н., защото са отказвали да платят някаква държавна такса?

Нека нещата се разглеждат в дълбочина, а не се играе само по чувствителните струни "бременна", "влюбени" и т.н.

# 29
Аз нямам впечатления арменсата общност да е особено сплотена. Имам наблюдения върху няколко случая във Варна. Единият беше със самотна майка с множествена склероза, на която трябваше да се помогне, другият беше с момичето в кома- Елвира ....
Понеже се запознах със случая отначало докрай и прочетох всички становища на адвоката, смея да твърдя, че този случай ще стигне до осъждане на България за пореден път. Но какво ще е изтърпяло момичето дотогава е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт