Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 207
  • 204
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
lyd-
Абе тоя цитат който си сложила не е моя. Незнам що така, моя ник сложен там за красУтЪ newsm78 Laughing

# 31
Светът се глобализира. Седя тук и не вярвам на очите си: ама защо не си ходят в Армения? Ама защо Давид не е отбил военната си служба? Ама защо? Говорила съм с доста млади хора, които са родени в България от смесени бракове или са дошли тук в ранните си детски години: Тези хора се преживяват повече като българи. Е, смелете го просто този факт!
Напомням също, че преди влизането ни в ЕС доста българи се възползваха от толерантността на европейските държави и емигрираха. Европейците може да се дразнят понякога, но сълбюдават международното законодателство, според което всеки човек има право да напусне границите на държавата си и да потърси по-добър живот. Това е право на всеки човек. Аревик и Давид не правят нищо по-различно от това, което голяма част от младите ни българи направиха в годините на прехода.
Това е моята позиция. А от поведението на нашите институции ме е срам. Изключително много ме е срам. Нещо повече, всички чужденци, които поканих към групата във Фейсбук, изразиха подобно на това мнение (представители са на държави от Евросъюза, между впрочем).

# 32

Напомням също, че преди влизането ни в ЕС доста българи се възползваха от толерантността на европейските държави и емигрираха. Европейците може да се дразнят понякога, но сълбюдават международното законодателство, според което всеки човек има право да напусне границите на държавата си и да потърси по-добър живот.
Тоя момент нещо ми се губи. Ходеха, но през три месеца максимум се връщаха, т.е преди да им е изтекла визата. И за това международно право не съм чувал.

# 33

Напомням също, че преди влизането ни в ЕС доста българи се възползваха от толерантността на европейските държави и емигрираха. Европейците може да се дразнят понякога, но сълбюдават международното законодателство, според което всеки човек има право да напусне границите на държавата си и да потърси по-добър живот.
Тоя момент нещо ми се губи. Ходеха, но през три месеца максимум се връщаха, т.е преди да им е изтекла визата. И за това международно право не съм чувал.

Точно, Вълк...., на три месеца, поне един месец в България, после пак три месеца в Европа, така си беше...... истина.

# 34
ако беше куче или арабин , или китаец , отдавна да е подкупил , когото трябва и да има легални документи, но хората нямат
жалко , за което ...

# 35
А някой пита ли ни нас, българите какво ни беше в Шенген и какви шмекерии правехме?
е , чак бежанци не сме били никога , поне аз не знам за българи в такива лагери

Давидчо да си беше уредил документите, преди да кани булка и да я забременява.
Или пък да си беше намерил някоя българска арменка.
така правят арабите - намират някоя българка , плащат й да се ожени  , и вземат гражданство , ама Давид не е по циганските работи явно , иска по трудния път да мине ...

# 36
Ами да разберем кой трябва да бъде подкупен, колко му е тарифата, и да съберем парички. Не сме рекли, не сме събрали. Това ще бъде върха на корупцията.
Темата е да се направи нещо, да се промени. Обаче никой няма що годе реализируема идея какво и как може да се направи. Ако тръгнем да променяме закон, Аревик ще излезе от там с детето си, но то ще върви с нея.

# 37
  • София
Ох, съвсем за идиоти ни вземат! Каква е тази, този път, арменска  реалити-сапунка! Интересно, ако същата сценка се разиграваше в някоя друга държава, да кажем Германия, САЩ или която и да е, дали изобщо някой щеше да се занимава? Щяха да ги депортират дружно и толкова!
Инач, добър опит от страна на медиите да се правят на съчувстващи.

Файърлейди,
Какво означава това, че преди западните държави били толерантни към? Оставяли са ей така някой да им реве по медиите колко е онеправдан, пък изобщо не му е оправен статутът и е пресрочил всички разрешения? Хайде, моля ти се, по-отговорно се изказвай! Тук не става въпрос за политическа емиграция, а за икономическа.

# 38
Айде стига с тези кучета вече, бе!!!!!!!!!!!!
Кой какво прави- ако беше куче- щеше да му се обърне внимание. Сега и планините намесили.
Предлагам всички- хора, кучета, планини, да изчезнем от лицето на Земята и да останат само тези с глобалните проблеми, които са много по-важни от тези на останалите.
Какво общо имат кучетата с тази история, която дори не успях да осмисля до край. Аз, ако отида в Америка, и ме изгонят, или ме арестуват, защото не съм легално там, дали американските кучета, или планини, ще са ми криви???
Аман !!!

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 23:13 от елиас

# 39
Айде стига с тези кучета вече, бе!!!!!!!!!!!!
Кой какво прави- ако беше куче- щеше да му се обърне внимание. Сега и планините намесили.
Предлагам всички- хора, кучета, планини, да изчезнем от лицето на Земята и да останат само тези с глобалните проблеми, които са много по-важни от тези на останалите.
Какво общо имат кучетата с тази история, която дори не успях да осмисля до край. Аз, ако отида в Америка, и ме изгонят, или ме арестуват, защото не съм легално там, дали американските кучета, или планини, ще са ми криви???
Аман !!!

Peace  bouquet, Планината и кучетата, направо и на мене не ми се връзват в цялата история. Че, трябва да бъдем преди всичко Хора, в туй спор няма, но че не сме запознати с Международното право, тука пък въобще не ми се иска да се намесвам. Единственното, което ми звучи първосигнално е, че на бъдещата майка, трябва да се предоставят нормални човешки условия. Thinking

# 40
Ega  ti  zaglavieto  !!!     #Crazy

Мила ,  Tи  на  kучеTо  с  оTрязаниTе   kрачеTа  ли завидя  ?!!!  #Crazy

# 41
за пьрви пьт разбирам, че арменците имат такьв проблем в България. Тази история ми напомни една друга история, само че без голяма драма. Става вьпрос за Естония и хората от руски произход, които са се преместили в Естония след 1940г. Тези хора и  децата не получават автоматично право на естонско гражданство и държавата им прави доста спьнки в тази насока. Научих за това от една жена от Естония. Тя е била родена там, но без гражданство и на няколко пьти се опитва да вземе теста за гражданство и все я късат. В крайна сметка тя имигрира в Канада и дьржавата и даде гражданство точно на основание че Естония го отказва.

# 42
Ega  ti  zaglavieto  !!!     #Crazy

Мила ,  Tи  на  kучеTо  с  оTрязаниTе   kрачеTа  ли завидя  ?!!!  #Crazy
newsm78
На кое да му завидя?
Така е озаглавена една от статиите за Аревик...
Използвах заглавието просто!

# 43
Аз предлагам на всяка, която забременее на територията на Бг, да й се дава постоянно пребиваване. Иначе ще се зарием от сълзливи теми "Ако М`бонго от Занзибар беше българска кучка..." Да решим проблема кардинално.

# 44
Ако Давид беше с уредени документи , тя нямаше да има нужда да прави каквито и да е гимнастики, за да остане с него. Просто щяха да се оженят, кавото е и желанието им. Неправилно се разбира, е тя просто иска да остане в България. Трябва да се вземат мерки и да се легализират такива емигранти които са от по 10 -15 години в страната. КАто не са ги екстрадирали навреме, сега да им уредят статута, ако ще някакви условия да им поставят, временно пребиваване да им дадат, което да се  подновява на няколко години, при условие,че се представят документи,че са платени данъци, че работят и т.н. Има си начини. Но така 115 г. да не знаеш кой си и да не можеш дори свободно да се придвижваш, без да си престъпник- не знам.

Общи условия

Активация на акаунт