МАРТЕНЧЕ 2010 расте и хубавее,а мама по разходки с него вършее(3)

• 26 216
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
добро утро- е тое вече добър ден ама здраво поспахме
пожелавам ви хубав ден- а аз днес малчо ще го водя за няколко часа с мен на работа да видим дали ще изкара надничка hahaha

# 361
Привет и от нас:))
Ние поредна вечер спинкаме от 10 вечерта до 5 сутринта:)) Дано да продължи в същия дух малакта пухкалана.Снощи много трудно заспахме.едно , че не я къпахме и голям рев на яденето и накрая заспива само на рамото на мама или на тати.Ако решим да я слагаме  в леглото и рев до скъсване. Накрая  обаче мама успя да я прилъже на дивана в хола.После разбира се си я преместих и тя спинка като  къпана до 5.Нахранихме се и после продължихме до 8:)
Аз местата от ваксините ги наложих с  реванол. Но сутринта напипах като бучици-по-твърдо е мстото.Така че май ще правил леки масажчета,за да се разсеят бучиците:))
Днес ще има слънчице и е прекрасно време за разходки.На всички мами пожелавам един прекрасен ден и много Hug Hug Hug Hug

# 362
Добро утро мами, виждам че коментирахте по-напред млечницата. Вики също има от време на време, но по съвсем малки петънца - намазвам я с ДАКТАРИН и минава. Отонсно спането и ние си поспиваме добре бих казала, не се оплаквам. А и като се събуди успявам за сега някак си да укротя положението, ако все още не е дошло време за хранене или за къпане. Люлеем се, разхождаме се из стаята на рамо, слагам я в кошницата за колата и я люлея или я слагам на краката си и така я люшкам. Понякога давам и бибата, когато започне много да плачка. Тази сутрин примерно се наяде и заспа веднага в 9 часа, но след час се събуди и сега е в кошницата за колата при мен в хола и се гледаме.  Simple Smile

А майчета да ви питам - вие всеки път ли, когато къпете бебеоците им слагате шампоан на главичката, защото в една дебела книга пишеше, че не било хубаво всеки път, а два пъти седмично примерно. И още нещо - мажете ли скалпа с нещо?

# 363
elzas ние я мием с шампоан доста често..може би не всеки ден,но пък и не два пъти седмично...не съм чувала да не е хубаво... newsm78 защо ли?

# 364
Ами не знам и аз се учудих, но вчера го прочетох в книжката МАМА, ТАТКО И АЗ  Simple Smile

Има ли някоя майка, която да е пациент на д-р Тинка Евтимова от 7-ма поликлиника в София?

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 11:08 от elzas

# 365
elzas ние пък изобщо не сме я къпали с шампоан.Мием главичката със сапун:))
Относно мазането на главичката- като мажа тялото с олио и после и главичката:))

# 366
Ние даже още не ползваме шампоан. Слагаме измивния гел за глава и тяло на Себамед.

Да ви попитам дали давате на бебетата капки Вигантол? На нас педиатърката ми каза да спирам да давам, но мен ме е страх да ги спра. Някой ми беше казал, че до първата годинка задължително се давали.

# 367
Да, обикновено до първата година се дават профилактично. Хем че сега идва лято и не е толкова страшно ако не ги даваш, но... Ако те притеснява питай я защо така е преценила. Aз например не съм толкова съвестна с даването на вигантол-а. Случва се  и да пропуснем.

# 368
Здравейте майчета, аз преди малко се върнах от фризьор. От 20 дни искам да отида и все няма време, но най-накрая успях. Сега съм сложила една мусакичка да направя и ще чакам макаронка да се събуди.

Аз давам все още вигантол, но ние сме мънички още. По 2 капки го давам преди обедното хранене.

# 369
За Вигантола и аз знам до към годинката, че се дава и аз давам на бебчо, сутрин преди хранене. Да ви споделя - два пъто оставям бебо при майка ми да го храни с АМ - единия път беше НАН, другия - Фризолак, иначе сме само на кърма, но имах работа да върша и за да не бързам, ами то какво стана - и двата пъти след около час след храненето, повръща като фонтан. Може би му идват тежки тия млека, незнам....то сега като си помисля, да се бях изцедила, ама за в бъдеще ще си знам.

# 370
Здравейте мамчета,
Да ви се похваля нашата педиатърка ми се обади вчера да ми напомни,че ни е време за втората консултация и че е получила Пентаксима и да ходим другата седмица да ни го бие(безплатно). Честно да си призная аз се бях настроила да го купуваме като ви четях вашите педиатри какво ви казват и въобще не се надявах да ни огрее с безплатна ваксина и бях заделила паричките, но сега ще ги инвестирам в нещо за малчо newsm44 newsm44 newsm44.
За Вигантола на мен педиатърката ми каза,че е хубаво до година да се дава,като ми го предписа още Марти беше на 10 дена, по 1 капка дневно, като след 4тия месец ще е по 2.
За къпането, когато му мия само дупето ползвам миещо блокче на Себамед,вечер като го къпеме слагам пяна за вана на Мустела, косичката му я мия също с пяна, но за коса също на Мустела, която я дават за 0+ и не люти на очичките ако попадне случайно и отделно имам измивен гел или нещо такова на Себамед, което от веме на време също ползвам,като съм забравила да сложа пяната за вана.
ninchu_m и аз довечера съм на концерта на AC/DC , но при нас няма кой да ни гледа бебока,затова аз ще съм на концерт,а мъжа ми ще е и баща и майка  Joy Joy Joy По тоя повод от сутринта се цедя, за да има за 2- 3  хранения и да не се притеснявам, че ще закъснея.

# 371
Ееееей Камаче златна си да знаеш. Joy Joy Joy
Чудиш се защо го казвам нал?Преди половин час на Мими и започнаха коликите.Аз друсам ли друсам и тя не се успокочва.И така докато си я друсах се сетих какво каза за столчето за кола че облекчава коликите.Викам си пък що да не пробвам.Аз друг път и слагам една пелена отдолу че ми се струва много изкривена ама викам си 'ще махна всичко'.Сложих я и чудо детето се успокои и даже започна да се смее.Само се надявам да не е временно и да и помага и друг път.
Чувам млясканеееее.Лелееее целия юмрук си е напъхала в устата.Мами едно голямо Hug  за всички ви и за бебчетата

# 372
  • София
Здравейте
Добре дошла на мамаалабала (много готин ник)   bouquet  bouquet  bouquet
Роси, радвам се, че писа. Голяма сладурана и малката Анабел  Hug Hug Hug

# 373
Аз от радост за коликите забравих че щях още да пиша.Онзи ден ходих до фирмата за пръв път откакто бебка се роди.Хем да явидят хем да си получим подаръка.....Много е хубаво столчето за хранене а колежките и се нахвурлиха като пчели на мед.Не могат да се разберат коя да я вземе.Направо чудо.Всички от цеха спрели работа за 1 час специално за нас.Много се радвам че получаваме такова уважение.Даже едната колежка вика то това е фирмено бебе и вика на мъж ми ''Ники ако решиш да заведеж Красето някъде на почивка обадете ми се да ягледам'' Joy.
Вие какво мислите относно ползването на стол за хранене.Аз мисля че е добре децата да свикнат да се хранят на едно място защото има много майки които гонят децата си с лъжичката из стаята.
Относно мазането на главичката с олио или по точно със зехтин аз съм твърдо ЗА.По принцип си я мажа цялата със зехтин но като си бяхме в Сливен и тя свеки вика не носете аз съм купила олио.Почнахме да я мажем с олиото и след два дни и излязоха корички или по точно люспички по главата и ушичките.И единия ден си викам бе това чудо да не би да е от олиото чакаи аз да си купя и тука един зехтин.Вечерта като я намазах и на другия ден взеха да се поизчиствах докато на по следващия не изчезнаха нацяло.Така че  Peace
Днес ходихме на ортопед бебка си е добре.Взеха да и покажат един плюшен папагал за да видят дали е добре със зрението,то милото като го видя чак започна да се смее.
Та за вагинтола казаха да продължавам да давам по две капки въпреки че сега слънцето допринася с витамин D.
Май че щях да пиша още нещо амаааа newsm78
Ох това кошче върши чудеса.Сега уж са  ни най силните колики ама зи я нахраних сложих я вътре и сега спинка като ангелче.Само да не ме чие дявола че май много взех да се хваля Joy
Много се разписах за това вече ще ви пожелая лека и спокойна вечер  love001

# 374
дравейте,мамита  Heart Eyes
Днеска само проблеми-малкия пак започна да кашля,но доста по-усилено,повърна един път,ама не като да връща яденето,ами направо си повръща милото  Tired Не знам защо така стана,май много лекарства му дойдоха-Проспан,Вигантол,капки за колики (хем няма,за какво ги дадох изобщо) + сиропчето за акането-от него направооо оцапа боди,панталонки..ужас  Tired
мамаалабала и моя е на кърма,от време на време като ме няма майка му дава Фризолак,няма проблем с него.Явно товето бебче не понася Нан и Фризолак,пробвай с друго АМ,понякога ,знаеш няма време за цедене,поне да има какво да папа бебешорчето.
Звездичке ,все едно аз съм го писала-ние също от няколко дена спим от 22 часа до 5,после до 8 сутринта  Peace
elzas ,честита причека  Simple Smile .Относно мазането на скалпа..ние с нищо не го мажем,за сега няма корички,но ме накара да се замисля.Май трябва да започна с нещо да мажа  Thinking Ама как с бебешко олио (някой така писа) ,то много мазна ще стане косицата,щото ние си имаме мнооооого коса  #Silly
krasinka86 , аз съм твърдо ЗА стола за хранене.Нека да се учи детето,че това е неговото място,а не като на една позната-чекне се по маси,столове,всичко прави  в ядене,като дойде у нас и направооо полудявам - всичко маже и плеска  newsm61 . Относно зехтина и олиото,която свекито ти купила,смятам,че явно олиото не е било хубаво.Аз съм малко против бабините илачи,мазила и т.н. Не ,че съм от тея дето имат много пари,но за детето не бих пожалила 20-тина лева за медицинска козметика.
Още нещо щях да пиша,ама фъркам,че Тедко плачка  smile3541

Общи условия

Активация на акаунт