СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 32 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Днес и ние се записахме най-накрая. Само дето ме връщаха за две неща преди това.  Лекарката на детето не искаше да пише писмо за имунизационния статус и каза че имунизациония паспорт и стар и ме прати дасе записвам само с ЛАК - оригинала и копие от страницата с имунизациите. Явно това не беше достатъчно и ме върнаха. Лекарката написа на една от медицинските бележки, че детето има всички ваксини и приложи същото копие с имунизациите, което приеха.
Върнаха ме иза копието от данъчната декларация. Наложи се да го заверим в НАП, за което също трябват 7 работни дни. Така че имайте предвит тези неща. Днес върнаха още една жена за същата декларация и не знам ако се заядат с нея в НАП как ще си запише детето в детската градина  Close. Според мен трябва да пише някъде, че копието от годишната данъчна декларация трябва да е заверено, ама никй не си е наравил труда  #Cussing out.

# 46
  • София
Да кажа, че както не издаваха, така след малко разправии издадоха такова удостоверение  ooooh!

Танитад, макар че си в голяма фирма, отиди лично в отдела, където ги издават, обясни подробно случая и настоявай да ти я издадат! Би трябвало да ти влязат в положението, а и няма да им отнеме толкова много време да я напишат. Можеш да си я направиш в електронен вариант и да им я дадеш готова, за да им е по-лесно.
Сега чакам да ми преиздадат служ. бележка, но ме притеснява факта, че съм на изпитателен срок и Директорката е казала, че няма да ми признае точка??? Пуснах и запитване до ИСОД.
Някой в подобна ситуация?

# 47
  • София
Да кажа, че както не издаваха, така след малко разправии издадоха такова удостоверение  ooooh!

Танитад, макар че си в голяма фирма, отиди лично в отдела, където ги издават, обясни подробно случая и настоявай да ти я издадат! Би трябвало да ти влязат в положението, а и няма да им отнеме толкова много време да я напишат. Можеш да си я направиш в електронен вариант и да им я дадеш готова, за да им е по-лесно.
Сега чакам да ми преиздадат служ. бележка, но ме притеснява факта, че съм на изпитателен срок и Директорката е казала, че няма да ми признае точка??? Пуснах и запитване до ИСОД.
Въпроса е имаш или не трудов договор, а не на какъв срок си.Директорката няма право да ти откаже записване ако си на трудов договор.

# 48
  • СОФИЯ
Напоследък успявам само да се запиша по темите.

# 49
Забавлението започва когато директора забрави да отрази записването в ИСОДГ и системата автоматично остави свободни места за класиране и се класират други деца. Това се случи на няколко поредни класирания в едно ОДЗ края на 2009 и началото на 2010 г. Директорката беше обявила 2 места за набор 2005, но не ги отразила като записани и след това се класират още две деца, на които тя отказва с обяснението че няма свободни места и недоумението защо така се е получило. Децата естествено не са записани и в системата фигурират като такива. Обаче никой не информира ИСОДГ и местата остават свободни и се класират още две деца и на практика на 4 деца им се скапват кандидатурите защото системата не отчита по чия вина не са били записани.

Като предложихме процедура с отговорности, която да залегне в Правилата за приемане ни отговориха че такива случаи били НЕЗНАЧИТЕЛНО МАЛКО и не си заслужавало. А трябва да е ясно кой във веригата за какво трябва да следи и ако има такъв гаф да е ясно кой носи отговорност и кой трябва да го коригира. Съответно да е ясно и как се компенсират децата, които са попаднали в такава ситуация.
Хмм, а дали пък в такъв случай в нашата градина ще обявят всичките 24 места за свободни?!  Wink Шегичка, разбира се, но все още няма отразен никой записал се, а вече ми се струва невъзможно да е истина. Confused

# 50
  • София
И на мен ми се струва, че не би трябвало да имаш проблем и директорката да отказва. В служебната бележка се пише "на трудов договор номер" и т.н. Според мен дали си на изпитателен срок няма значение. Имаш ли подписан трудов договор?

В ИСОДГ има някакво объркване. Чудя се дали да им пиша. Пак ще пиша "Не става дума за моя син..." Simple Smile

Така
Инфо за 2рото класиране
01.05.10     КЛАСИРАНЕТО Е ИЗВЪРШЕНО
Цитат
Второто класиране за прием в детските градини на Столична община е извършено.
Записването на новокласирани е от 3-ти май до 14-ти май.

Родителите на деца, класирани на предходното класиране имат само една седмица за записване до 7 май (петък). Тези деца са отбелязани с ‘*’ в списъците.
Екип ИСОДГ

03.05.10     Класираните на 24 Април имат време за записване до Сряда (5 Май)
Цитат
Класираните деца на първо класиране, извършено на 24 април, следва да се запишат най-късно до сряда (5 май). В противен случай техните кандидатури ще бъдат елиминирани!

Срокът, съгласно текущо действащия регламент, за записване на класираните деца, преди системата да навлезе във фаза на текущи класирания е две седмици. Записването на класираните деца на първото класиране е от 26 април (понеделник) до 5 май (сряда).ИСОДГ

Писах и отговор получих.
Цитат
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-05-03 14:19:24 вашето запитване: Отново не става дума за моето дете. Имате две новини с дата 01.05.10 и 03.05.10. В първата пишете за 1вото класиране Родителите на деца, класирани на предходното класиране имат само една седмица за записване до 7 май (петък). Тези деца са отбелязани с  в списъците., а във 2рата Класираните деца на първо класиране, извършено на 24 април, следва да се запишат най-късно до сряда (5 май). В противен случай техните кандидатури ще бъдат елиминирани! Кое от двете твърдения е вярно?

Нашият отговор:

Срокът за записване е две седмици от датата на класиране, но записването е възможно само в рамките на официалните работни дни.
Не ми стана ясно кое от двете твърдения в сайта е вярно. Така, че според мен класираните на 1во класиране е най-добре да се запишат до 5ти май.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 14:26 от AnMary

# 51
  • София, под Карлсон
Един въпрос вместо запис- кога заключват системата за класирането в събота?  newsm78

# 52

Срокът за записване е две седмици от датата на класиране, но записването е възможно само в рамките на официалните работни дни.
Не ми стана ясно кое от двете твърдения в сайта е вярно. Така, че според мен класираните на 1во класиране е най-добре да се запишат до 5ти май.
[/quote]

Не само е най-добре, ами си е задължително, защото 6-ти и 7-ми официално са неработни дни, тоест на практика срокът изтича на 5-ти.

# 53
Един въпрос вместо запис- кога заключват системата за класирането в събота?  newsm78

Сряда, 05 Май, 18.00ч. Peace

# 54
  • София
Не само е най-добре, ами си е задължително, защото 6-ти и 7-ми официално са неработни дни, тоест на практика срокът изтича на 5-ти.
Ох, тези дни не съм в най-добрата си кондиция.
Изкл. за почивните дни. Ами да не слагат такава подвеждаща информация Simple Smile Току виж някой се засили да се записва след 5ти като се осланя на "Родителите на деца, класирани на предходното класиране имат само една седмица за записване до 7 май (петък)".

# 55
Домъчня ми за вас. Толкова нощи такива разгорещени дебати бяха, че това ми стана като втори дом Simple Smile Още веднъж благодаря на всички и пожелавам късмет на некласиралите се дечица. И нещо много важно да не забравя, Честит рожден ден, Акси !  bouquet Пожелавам ти здраве, обич, сбъднати мечти и всичко най-най ! Бъди все така позитивна и усмихната ! Hug  bouquet

# 56
  • София
Изкл. за почивните дни. Ами да не слагат такава подвеждаща информация Simple Smile Току виж някой се засили да се записва след 5ти като се осланя на "Родителите на деца, класирани на предходното класиране имат само една седмица за записване до 7 май (петък)".
AnMary, мен друго ме притеснява във въпроса, който повдигаш: Децата ще трябва до сряда вечерта да бъдат записани. А директорките дотогава ли ще ги отбелязват в системата? Да не стане така, че дете, записало се в сряда, да бъде отбелязано в системата сряда в 20:00 или пък в петък? Примерно тогава останало време на директорката или чак тогава е имала достъп до компютър (нали имаше и случай на директор без компютър поради ремонт в сградата). И такова място, макар в сряда 17:50 да е отбелязано като "незаписано", после да се прехвърли в графа "записани". Сега ще обясня къде виждам проблем:

За трето класиране се надявам да останат незаписани места, за които да кандидатствам. Ще отворя страниците на градините, които ме интересуват и ще намеря къде има незаписани бройки. Оттам ще очаквам да се появи свободно място и ще се наредя в опашката за граничната група за това ОДЗ (примерно виждам 2 текущо незаписани места). Сряда 18:00 заключват системата и не мога да размествам желания. Директорката обаче на следващия ден оформя документите на записаните деца и вече отбелязва двете места като "записани". Класирането се провежда, за ОДЗ-то, в което съм кандидатствала, не остават свободни места и никой от чакащите не се класира. Оставам с пръст в уста.

Правилно ли разсъждавам? Извинявам се, виждам, че написаното от мен е малко мъчно за четене и вникване, но по-ясно не можах сякаш да го напиша  Embarassed

# 57
  • Банкя
Домъчня ми за вас. Толкова нощи такива разгорещени дебати бяха, че това ми стана като втори дом Simple Smile Още веднъж благодаря на всички и пожелавам късмет на некласиралите се дечица. И нещо много важно да не забравя, Честит рожден ден, Акси !  bouquet Пожелавам ти здраве, обич, сбъднати мечти и всичко най-най ! Бъди все така позитивна и усмихната ! Hug  bouquet
Много благодаря! Hug Приятно ме изненада. Wink

# 58
  • София
AnMary, мен друго ме притеснява във въпроса, който повдигаш: Децата ще трябва до сряда вечерта да бъдат записани. А директорките дотогава ли ще ги отбелязват в системата? Да не стане така, че дете, записало се в сряда, да бъде отбелязано в системата сряда в 20:00 или пък в петък? Примерно тогава останало време на директорката или чак тогава е имала достъп до компютър (нали имаше и случай на директор без компютър поради ремонт в сградата). И такова място, макар в сряда 17:50 да е отбелязано като "незаписано", после да се прехвърли в графа "записани". Сега ще обясня къде виждам проблем:

За трето класиране се надявам да останат незаписани места, за които да кандидатствам. Ще отворя страниците на градините, които ме интересуват и ще намеря къде има незаписани бройки. Оттам ще очаквам да се появи свободно място и ще се наредя в опашката за граничната група за това ОДЗ (примерно виждам 2 текущо незаписани места). Сряда 18:00 заключват системата и не мога да размествам желания. Директорката обаче на следващия ден оформя документите на записаните деца и вече отбелязва двете места като "записани". Класирането се провежда, за ОДЗ-то, в което съм кандидатствала, не остават свободни места и никой от чакащите не се класира. Оставам с пръст в уста.

Правилно ли разсъждавам? Извинявам се, виждам, че написаното от мен е малко мъчно за четене и вникване, но по-ясно не можах сякаш да го напиша  Embarassed

Според мен се получава нещо такова.  Sad Директорката е казала на мъжа ми така: " Свободните места за третото класиране ще се научат, след като заключат системата. но тогава вие няма да можете да размествате кандидатурите."
Защо трябва да го правят така, че да ни е още по-трудно, за пореден път се убеждавам, че си играят с нас! #2gunfire

Честит Рожден Ден на Акси и от мен!  bouquet  Много късмет и семейно щастие й желая! Добре, че  поне има и хубави поводи! Grinning

# 59
  • София

Имам вече нова служебна бележка!!!
Разбрахме се и с Директорката - изпратих и сканирано копие и тя ми отговори, че ще я признае Peace

Утре съм замислила да почерпя - колегите, че ме изтраяха в тази абсурдна ситуация!
Благодаря и на вас!!!
Успех и на всички!

Общи условия

Активация на акаунт