Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 756
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 1 065
Бе каква просторна къща на 68 квадрата... говорите без всякаква мисъл.
Който не е ремонтирал стара къща, той не знае каква е разликата с новото. В момента приключва ремонта на къщата на баба ми, просто не знаете какви пари гълта, при положение, че дори не е развалина, а обикновена поддържана, обитавана къща.

# 1 066
Делюжън, казах вече, права си, така е, закопа ме, без думи съм! Peace Само недей се притеснява за местоживеенето ми - в къща с двор и тераса, с много зеленина в много красив и уреден град. А това, че съм продала старата тухла на баба си и съм купила в Младост е точно поради причините, които изтъкват аргун и CTramell - беше ми финансово неизгодно да подменям инсталации, канализации и оправям кьопави разпределения.С парите от продажбата на тухлен двустаен за тотален ремонт купих нов тристаен и ми останаха за довършване (не съм сменяла тръби и инсталации, врати си имаше, но твоята фантазия е необуздаваема).

# 1 067
Бе каква просторна къща на 68 квадрата... говорите без всякаква мисъл.
Който не е ремонтирал стара къща, той не знае каква е разликата с новото. В момента приключва ремонта на къщата на баба ми, просто не знаете какви пари гълта, при положение, че дори не е развалина, а обикновена поддържана, обитавана къща.

Какво ми сравняваш къщата на баба ти като и CTramell  и тя с някакви смотани къщи-самостройки с една историческа сграда в центъра? Shocked ooooh! Това и близко не може да се съпоставя.

68 квадрата такова строителство са равни на 130 ново. И това е просто частен случай. Този на Симеон е 85 квадрата. Пълно е с подобни жилища, чиято площ далеч надхвърля 68 квадрата. А стоте квадрата таван къде ги броим? А той може да се даде под наем...

Гълтат пари всички еднакво вземеш ли да правиш ремонт като хората. Сигурно CTramell не си е преправяла апартамента тотално и даже за проект ако не се лъжа беше давала. Аз до сега ремонт в апартамент не съм правила без да сменям тотално цялата ел. инсталация, тръби, а някъде и капитално цялостната планировка. И стени са бутани, и нови са правени...и така е като го искаш комфортно и удобно. А в ново без това не може защото архитекти се надпреварват за награда "най-велик абсурд на планировка".

# 1 068
Я да Ви питам нещо друго, може би мамите юристки ще могат да ми кажат:
Може ли новия собственик на ипотекирано жилище, след като преведе парите за погасяване на ипотеката на банката, в чиято полза е учредена, да поиска заличаване на ипотеката с молба да банката/ примерно с нотариалния акт за покупко- продажбата, платежното нареждане и разбира се след като парите са постъпили в банката?/
Има ли правно основание за това, след като ипотеката следва жилището , а не стария собственик?
Целта е да се предотврати злоупотреба от стария собственик с парите за погасяване на ипотечния кредит?

# 1 069
Много интересна тема. Само искам да вметна реплика към Делюжън - цената на тези къщи по Симеон е такава защото става дума буквално за съборетини, в район пълен с роми, араби, наркомани, жрици и жреци. И пари да ми дават, няма да го взема, особено на запад от Мария Луиза. В тази част от центъра има наистина много интересни стари къщи, но самият район не предполага човек с възможности да инвестира да закупи жилище там. Ако искаш да вкарваш пари в реставрация и консервация - в идеален център има предостатъчно къщи, но не на тези цени, естествено. И последно - за 10 000Е можеш да направиш ремонт на ново жилище или на старо от Сталинската епоха, но не и на къща отпреди бомбардировата на София(е, освен ако не е едностайно апартаменче в такава къща). Просто е абсурд.

И аз имам въпрос - тъй като наблюдавам пазара от известно време, забелязвам, че наемите наистина доста паднаха. По този повод - дали септември ще има раздвижване след отпускарския сезон или ще се задържи този статут, който е в момента(голямо предлагане, ниски наеми).

# 1 070
Района вече е отделен въпрос и това ми беше същността на въпроса, т.к. наистина са ми стари наблюденията.

А иначе периодически се появяват оферти на подобни имоти и на подобни цени из целия център. Но аз лично нямам лоши впечатления за Лъвов мост особено за сам човек. За малки деца може би не е място, но за възрастен ми се струва приемливо.

Колкото до ремонта, аз лично мога и с много по-малко, но това е друга тема.

И аз тези дни гледах цените на наемите и ми се сториха ужасно високи за качеството което се предлага. ooooh!

Ако можеш да купиш жилище за ремонт, то не и да наемаш.

# 1 071
Къде четете за ниски наеми?! Rolling Eyes

# 1 072
Ми аз точно от септември ще давам под наем съвсем нови ателие и магазин в центъра, близо до Възраждане. И незнам колко да им искам.И дали изобщо ще има търсене...

# 1 073
сносните апартаменти не падат под 250-максимум 230 евро, търсех няколко месеца безрезултат и пак наех на по-висок наем:(
говоря за двустаен, в горе долу добри комуникации и прилично пълно обзавеждане...

# 1 074
Чета, чета и пак Делюжън си говори на принципа "по принцип".
Като поживееш няколко години с дърти вампири в центъра и тоя "бонбон" в центъра като му направиш ремонтчето и видиш какво идва СЛЕД това, тогава говори за нещата от живота. Чудно защо тия сгради стоят срутени и неподдържани, пък били те и паметнцини на културата.

1. Съседите са дърти вампири, дето нямат 2лв. да се усмихнат, обаче ще умрат в едната кухня на 200кв.-то си жилище. Тръби, фасади и стени, всичко им е порутено и няма да пипнат да оправят теч или изкорубена мазилка. Който не е подушвал миризмата на старо, мухлясало и мръсно, може да си говори колко перспективна е подобна покупка. Ти си прави ремонти и си гласи, но като не искат да санират, санирай си твоя етаж. Като ти тече отгоре, не чакай някой да пипне нещо. Оправяй се. Живях в кооперация, в която всичко беше ремонтирано, подменено, направено да свети. Съседите отгоре не си мръднаха пръста да си оправят банята, защото нямат 2-3 хил.лв. да сменят всичко в нея, което не е пипано от 20 години. За 1 година всичко в моята баня стана мазало. Ако щеш. Нито можеш да ги накараш да направят нещо, нито козметиките в твоята баня имат смисъл. А като почне да подгизва към кухнята и стаите, се оправяй сам.

2. Общи части - ако някой накара дърта баба да даде 2лв. за ремонт на скърцащо стълбище /нали коментираме гредореди/ или за боя на етаж, да дойде и да сподели опит. Няма да споменавам проблеми с течове от покрив или наводнения в мазето. Или купуваш цялата сграда, или не се захващаш. В моя случай имах късмет, че под блока има денонощен магазин, който поддържаше общите части. Всяко лято се правеше освежителен ремонт, вратата беше винаги заключена и никой не можеше да влезе, преди да мине през контрола на продавача.

3. Социални контакти. - ако си мислите, че можете да се разберете с дърти вампири, жестоко се лъжете. На мен са ми викали 6 пъти полиция и веднъж данъчни заради идеята на вампира под нас, че вкъщи има офис и имаме машина за миене на платки /каквото и да е това/. Една година разправии, писания при кварталния заради жалби и дори след разговори с наследниците й и покани да видят вкъщи за какво иде реч, дъртата не спря да чука посред нощ и да ни кълне. А ние сме доста кротки, възпитани и търпеливи хора. Само веднъж я изгоних, след като ми звънна в 1 часа през нощта на вратата, за да спра машината. С луди не можеш да се занимаваш.

Та, много внимавайте като купувате "архитектурни паметници", имащи нужда от едно "ремонтче", за да станат "бонбон".
Welcome to BG reality. И ако някой вярва в доброто във възрастните хора в центъра, да си го избие от главата.

P.S. Районът около Симеон е пълна цигания и ако някой си мисли, че някакъв градоустройствен план ще изсели магазините за авточасти, турски стоки и дюнери, се е объркал. 20 години са там и докато Женски пазар е там, винаги ще има мангали от всякакви раси, които да обитават "архитектурните паметници".  

# 1 075

Течовете са нещо поправимо с ремонт. И въобще, ремонтът върши чудеса. Само дето никой нехае да прави такъв. Странно защо не се опъват да правят ремонти в ново строителство. И бетони си изливат на пода, и топлоизолации с хидроизолации си правят на стените, и ел.инсталации си сменят. И нови врати си купуват защото ако има са "картонени", и стени се бутат и нови се градят.

Абе най-лесно е дай да бутаме старото и това е. Да има да печелят стоителите. Sick

Така е. Все пак ако на един парцел има кооперация като тази на снимката, това са 2-3 апартамента, а една нова сграда е 6-7 етажа с по 2-3 ап. на етаж  Simple Smile а и понякога наистина е по-добре да се бутне, тази до нас, която разрушиха буквало беше с изядени стени, а тухлите в нашия двор (падаха ни на главите  Crazy)

platinum, като цяло няма нищо страшно. Но съветът ми е да не слагате след дъжд качулка. Среща с Банката преди това, на която обяснявате и договаряте всичко. Ние купихме такъв, но беше по-лесно, защото бяхме с кредит и реално двете банки се срещнаха и се оправяха сами. Също имахме документ, с който банката заявява, че след превода има задължение да заличи старата ипотека.

... дали септември ще има раздвижване след отпускарския сезон или ще се задържи този статут, който е в момента(голямо предлагане, ниски наеми).

Божа работа  Simple Smile раздвижването септември по принцип е следствие от наплива на студенти, не на края на отпускарския сезон, в нормалните години има раздвижване, за тази ще можем да кажем със сигурност през октомври  Simple Smile

samuraika, за ателието ще има със сигурност, тези за живеене си вървят, магазините и офисите - по-слабо, но всичко зависи от цената, която ще искаш Peace

# 1 076
Мишленцееее, ти ли си била жената с производствения цех в апартамента, това го четох някъде или гледах репортаж, не си спомням, но беше някакъв такъв шеметен случай. Умрях от смях тогава, но на теб явно никак не ти е било смешно...

# 1 077
Мишленцееее, ти ли си била жената с производствения цех в апартамента, това го четох някъде или гледах репортаж, не си спомням, но беше някакъв такъв шеметен случай. Умрях от смях тогава, но на теб явно никак не ти е било смешно...

Може да си го чела из форума - не го разказвам за първи път. В блога ми в Розали го бях описала по-подробно. Лошото е, че не съм само аз в такива отношения с разни вампири из центъра. Имам познати, дето им бяха викали полиция, че "чукали наркотици". На други им викаха полиция в 3 през нощта, защото "нещо шумяло", а те хората с малко дете и на вратата помолили полицая да пази тишина, че тамън го приспали. Изобщо, центърът цъфти от вампири, които ги чакат 20 наследници да умрат. Ама те не мрат, държат се до последно.

# 1 078
Оф...да бе те дъртите вампири само в центъра живеят и теб дебнат. Sick ooooh!
Целия център- все изкукали дъртофели.

Щото ти си казала.

# 1 079
По-вероятно е да не сте били вие, понеже сега си спомних,че май еа беше в София случаят. Репортажът е телевизионен, а двама изкуфели съпрузи толкова подробно и аргументирано разказваха за поточната линия.. Shocked..Накрая репортерът отиде в " цеха" и му отвориха двама изтормозени млади с бебе в ръце, които разведоха екипа из целия апартамент, за да се види,че е жилище като жилище и няма и следа от производствена дейност. Старците също се вмъкнаха, огледаха и отсъдиха-" Надушили са ви, и са скрили поточната линия"...Да се смееш ли, да плачеш ли...Аз скоро оглеждах една стара кооперация, но като наизлязоха старците от съседните апартаменти да ме огледат мен, и  бързо-бързо се изнесох. При това жилището беше мезонет, на 5 ти и шести последен, подпокривен етаж без асансьор..и като си представих какви ядове ще бера с покрива и с тези мили старци наоколо... Wink

Общи условия

Активация на акаунт