Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 256
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 555
  • София
А на мен днес ми предложиха напълно обзаведен двустаен около 70 квадрата в кв. Яворов, за мен това е почти идеален център, 10 минути пеша до метрото и Орлов мост, маркови мебели, непреходен, за 180 евро, без посредник даже, което както и да го смятам, е точно 352 лева.
Стои празен от 3-4 месеца, забравих да добавя  Mr. Green
Видя ли апартамента?
Като е толкова удобен и добре обзаведен защо ли е седял празен 3-4 месеца?
Според мене има някаква скрита уловка.

# 3 556
Съседката на колежката ми е звъннала на вратата й, за да я помоли ако има познати, които търсят квартира, да го има предвид, "за да не се занимаваме с агенция, че ни подлудяват винаги". Тя е видяла апартамента, каза ми, понеже знае, че аз си търся. Видях го вечерта, да, кожен диван, нова бяла техника, супер е. Стоял е празен, просто защото хората не са на зор и не са търсили сериозно наематели като са направили ремонт след последните. За справка, колежката ми живее в съседния апартамент, който е тристаен, и плаща 500 лева, нанесоха се миналата зима.

# 3 557
  • София
Къдрокосче, дано да случиш на разбрани хазяи и апартамента да е удобен, да ти харесва.

# 3 558
Мерси, Aisha, времето ще покаже  Mr. Green
Те всички са много разбрани, до момента, в който не им кажа, че искам да дойдат да се регистрирам в общината, защо така ги е страх хората от тия данъчни, не зная и аз  Mr. Green Като взема да напускам пък, а на едното място живях над 6 години, супер се разбирахме, ама "забравиха" без всякаква причина да ни върнат 600-те лева депозит, дадени още далечната 2002-ра в долари. Само дето аз имам юридическо образование и ги осъдих, стана малко "от играчка-плачка". Защото до съда стигнеш ли, там няма лабаво, веднага се проверява договора, дали е вписан, и след 2 седмици очаквайте писмо от данъчните. Хем, понеже ги мислех за интелигентни хора, мъжът е професор, ала-бала, им казах, платила съм си всички сметки, щом нямате забележки по апартамента, дайте си ни парите, те не, нямали в момента и така половин година. Осъдихме ги точно за 3244 лева, морални и материални щети, сега се занимавам със следващия, той пък за 400 лева изгоря с яки глоби от данъчните, че те пък покрай нашия договор му запорирали банковата сметка и видяли, че от 10 години отдава имота под наем и му направили 5 години назад проверка. И познайте после пак кой беше виновен, естествено, че "гадните наематели". Хайде и там се влачих пак до данъчните ме привикваха да се обяснявам като ученичка. На Аксаков в НАП-а като ме видят вече, и ги напушва смях с на бившите ми хазяи кокошкарските истории. Даже се бъзикам вече с моя началник, че ако ме нервира много, отивам да ставам я адвокатка, я бирник  Laughing
Все пак вярвам, че има свестни хора и ми се иска да вярвам, че понеже аз съм коректна до стотинка, ще попадна точно на такива хора. Ама да ми правят мизерии, да не мога да се регистрирам в общината, защото те искат да крият данъци, да се налага да имам личен лекар в провинцията, защото 12 години не мога да си направя регистрация в София, а отгоре на това и да си плащам, това не го разбирам  Joy Joy
Докато се размотавах из съда покрай моите веселби, и то от чист инат, не го пожелавам на никого, чиста загуба на време е това, се запознах с един адвокат, той поне беше сладур. Кафета ала-бала, и той ми каза, че миналата година е имал 6-7 дела от наематели към наемодатели, явно хората преди махаха с ръка и си казваха, абе майната му, завлекли ме с един депозит, но сега вече всеки цепи стотинката в тая криза явно и стават изненади.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 23:50 от Къдрокосче

# 3 559
А аз си мечтая веднъж да попадна на наемател, който да си плати всичките сметки.

# 3 560
От сърце ти го пожелавам  Hug
И предполагам знаеш, че ако наемателите ти са били некоректни, ти също си в правото си да ги осъдиш. Друг е въпросът, че на някои не им се занимава, други не искат да стигат до съда заради данъците... Аз за себе си знам, че не искам повече да ме правят на балама, особено когато съм коректна.
Лека вече на всички.

# 3 561
Само дето аз имам юридическо образование и ги осъдих, стана малко "от играчка-плачка". Защото до съда стигнеш ли, там няма лабаво, веднага се проверява договора, дали е вписан, и след 2 седмици очаквайте писмо от данъчните.

newsm81 newsm20 newsm20 newsm20

Възхищавам ти се, че си търсиш правата до край! И мен са ме завличали с депозит без никаква причина въпреки, че сметките сме ги бяхме платили до стотинка и сме оставяли подобрения в апартамента.

# 3 562
  • Berlin
Малко не по темата,но ние досега винаги сме се разбирали с хазяите депозита да е последният наем.

# 3 563
Къдрокосче, малко трудно когато си на другия край на света.
На стъпка съм да затворя апартаментите и да не се занимавам с наематели - до сега съм попадала само веднъж на коректни. И това всичко при условие, че си плащам данъците като поп

# 3 564
Титина, съчувствам ти, предполагам звучи странно, но наистина е така. Не гледам само от мойта си камбанария, самата аз съм наемодател в провинцията. Точно затова зная, че когато човек иска, може и е коректен, независимо какъв е, откъде е и т.н. Всичко останало са дребни сметки "абе, да не се прецакам само аз, пък..." .
Предполагам можеш да оставиш пълномощно на някого да движи и следи нещата, дори съм сигурна. Успех ти желая, наистина.

# 3 565
Титина,
нямаш ли някой близък, който да ти движи нещата тук?

# 3 566
Да имам, но ... какво да направи човек, когато квартиранта не си плаща сметките, вземе си куче и изяде всичките мебели...и се изнесе. Ами детозита не покрива и 1/10 от разрушенията.
Или пък, с депозит, последния наем се превежда до средата на месеца, защото има депозит. Е да ама 2 години не са пуснали инкасатор да засече водомера ( това при условие, че ходих лятото лично до Софийска вода и казаха, че всичко е ок). А познайте сега колко трябва да платя, и да ходя да си ги търся от наемателя. На това му викам от умрял писмо.
Или лесно, звънвам два-три телефона и му помилат кокалите. До там ли трябва да стигна?!

Все си мислш, че аз като съм коректна, ще са коректни и хората срещу мен. Е да, но не винаги се получава.

# 3 567
Да, това за малкия размер на депозита е вярно, нищо не покрива.
За такива случаи аз имам човек, който просто ги подхваща и не ги оставя на мира докато не издадат всичко както е по договор. Едни се ослушваха за последния наем, т.е. направо ми затваряха телефона, но накрая все пак си платиха всичко, предадоха апартамента почистен и с измити прозорци.

# 3 568
Ох, темата не е за това, но и аз мога да разкажа - всички квартиранти си тръгват без да платят последните две сметки за ток. Инкасатор за вода не беше пускан 2 години и сега имаше 1000лв вода. Половината я платихме вече, останалата чака. Последните си тръгнаха с дивана  Tired Някои освен, че не плащат, ами си тръгват без да се обадят, не вдигат телефони, докато накрая отидем на място да видим какво се случва и се оказва, че тях ги няма. И т.н., и т.н. Особено последната година, че и повече от година сме на загуба, че го даваме под наем.

# 3 569
  • Пловдив
И ние даваме под наем, и сме под наем... Flutter

Коректни наематели сме, на разумен наем, без депозит. Имаме си доверие със собственика, вече 9г. сме в този апартамент.
И от наематели не мога да се оплача: сменили сме 3 -4 за тези 9г., едните се опитаха да не си платят всички сметки, но се разбрахме накрая... Whistling Винаги съм връщала депозита, или остатъка от него, след покриване на последните сметки.
Но и не се оплаквам, че е мръсно или не са измити прозорците: нормално е - живеят хора, ще има и нещо счупено, тапетите ще са по -мръсни отпреди 5г., примерно...затова ти плащат наем, защото го ползват това жилище.
И аз не смятам като се изнасяме някой ден да мия прозорци и да лъскам банята, като сме се местили, просто почиствам нормално и толкова. Естествено, че преди да се нанесат нови хора, ще трябва основно почистване, но това да си го правят собствениците... Wink

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 10:58 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт