Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 907
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 390
  • София
че себестойността на имота се покачва не се разбира от само себе си. историята на БГ пазар на недвижими имоти е всъщност много кратка. ако някой наистина смята да инвестира пари и тегли кредити, още веднъж горещо препоръчвам да прочете нещо сериозно по върпоса. Рискове има.
О, да, какво говориш.
Обаче и дивиденти носи. Което е съвсем нормално за един спекулативен, девствен пазар, така да се каже.

# 391

Който нищо не рискува, рискува да няма нищо.  Wink

# 392
Една позната наскоро си купи жилище за нея си, с цел живеене, за 50 000 евро, които тя ги ИМАШЕ. Значи, според ващите логики, е следвало да купи жилището не със собствени средства, а да изтегли кредит? Laughing

Според мен човек има пълното право да си прави, каквото иска с подаръците, все е правилно Peace
Аз в тези теми говоря за хората, които не чакат мама и тате да им продадат нещо или да им прехвърлят имот.

П.П. На мястото на твоята приятелка, бих взела освен това основното, още едно - гарсониерка за 30-тина хил., която да се самоизплаща с наема и като стана пенсионерка живот и здраве, да ми дава доход.

# 393
уф, ще рече човек, че някой ви е затиснал и ви напъва за взимате кредити, така се съпротивлявате и някак имам усещането за доказване на себе си колко сте прави.
няма една, единствена истина.

в игрите на пазара на имотите можеш много да загубиш, както и да спечелиш. всичко зависи от това да улавяш вълната, пиковете, да имаш остър нюх за промените и пари, които да не проиграеш неразумно.

кредитите за мен лично са за хора, които имат изключителна сигурност относно срока на кредита по отношение на заплата и работа. за мен да спя спокойно е по-важно. за друг - вид хазарт. за трети - нужда, за четвърти - пресметнат риск и т.н.

но и не съм чула досега от някоя банка да са дошли при когото и да е и да го натискат под заплаха да тегли кредити зорлем. всички отиват доброволно, дори се натискат. така че не пискайте толкова 'за'. няма универсално решение относно 'за' и 'против'.

# 394
Във Варна наемите са спаднали много. Има много построени кооперации и от 2 години висят по тях табели: продавам или давам под наем. Преди наемателите бяха главно строителни работници. Добре, че има студенти поне за квартиранти.
Всеки човек наследява жилището и на родителите си, а щом тенденцията е всеки сам да има собствено, децата ни ще се окажат с 3 жилища.

# 395
Кристиния, винаги са казвали, че цените на наемите във Варна са по-високи от тук, можеш ли да дадеш примери, да речем, двустаен обзаведен, прилично при това, в квартал до широк център, колко върви?
(задавам въпроса така, защото не познавам кварталите във Варна)

# 396
Във "Позвънете" видях, че боксониерите вървят по 150-220 лв.месечно.
За двустайните модата е 4 студентки да наемат 1 двустаен /в широк център/, т.е на 10 мин. пеш до Икономическия или Медицинския университет.  Без хазаи, плащат по 120 лв. на момиче.

# 397
И в София наемите са спаднали драстично ....преди 2 год. наем на 2-ст. център беше около 300 евро сега ..120-150 евро за същия ап.

# 398
Хммм...това сигурно ще да са от старите и западнали, със старо обзавеждане, апартаменти.
Това е...много. newsm78

# 399
И в София наемите са спаднали драстично ....преди 2 год. наем на 2-ст. център беше около 300 евро сега ..120-150 евро за същия ап.
Това пък беше най-голямата смешка от деня,в който чета форума на мамите  Joy Ако някой успее да ми намери това,което е цитирано по-горе,аз ще съм първият дето ще отиде да живее в него.... Naughty Не съм съгласен да се споделят мнения на принципа"...чух от една приятелка,че някаква нейна приятелка чула,че..." Няма такава цена в момента в София,а за да не съм голословен веднага се обосновавам с факти  Naughty: моя колежка нае ВЧЕРА 2-стаен в Дружба 2 за 235 евра след 1-месечно търсене в района на Дружба,Младост и т.н. Rolling Eyes Приятен уикенд на всички !!!

# 400
уф, ще рече човек, че някой ви е затиснал и ви напъва за взимате кредити, така се съпротивлявате и някак имам усещането за доказване на себе си колко сте прави.
...
но и не съм чула досега от някоя банка да са дошли при когото и да е и да го натискат под заплаха да тегли кредити зорлем. всички отиват доброволно, дори се натискат. така че не пискайте толкова 'за'. няма универсално решение относно 'за' и 'против'.

въобще не са ме затиснали, не са ми опряли пистолета на челото, ами всеки път като влизам в банката си почват да ми рецитират с най-любезен тон какви изгодни условия имат и как просто трябва да го взема тоя кредит. а на баща ми (в БГ) и по телефона в къщи му бяха звънили да го убеждават. банковите служители имат процент "продажби", който трябва да изпълнят и са под сериозен натиск от работодателя. преди два дни ми се оплакваше една, който точно по тази причина си смени работата.

а ако си спомняш зората на демокрацията и пирамидите във варна - и там никoй никого на сила не караше, даже на опашки се редяха хората да си дадат парите за високи лихви. Crazy

и честно, до сега не съм видяла някой в темата да "писка" . всеки си има позиция и си излага аргументите  Peace. аз това и влизам във форума, да прочета мнения различни от моето ( и да се посмея понякога, ама това в други теми)

# 401
'писка' съм употребила като синоним на натрапливо повторение на агрументи 'за' и 'против', и привличане мнението на всякакви хора и вадене на аргументи изпод юргана.
няма смисъл да се самоубеждавате публично колко сте прави за едното и другото, при това с такава отчайваща повторямост, че чак леко дразни.

всеки си решава абс самосиндикално за кредитите, както вече казах, за едни са вид 'вдигане' на адреналина и игра на пазара, за друг- крайна необходимост, за трети -инвестиция и/или за спекулация, четвърти, като мен пък не биха взели кредит или много малък, но пък за щастие не съм изпаднала в кризисна ситуация/пази боже, пу-пу-пу/ за да си променя мнението.

# 402
  • България-Швейцария
235 евра в Дружба?
Аз се бях замислила за Лозенец (ниската и равна част около Арсеналски, срещу басейн Спартак) за обзаведен двустаен 70 кв. с единствения кусур, че е на времянка дали 300 няма да много newsm78
Да дишам спокойно, казвате?

# 403
ами не чети като те дразни

# 404
ок. няма да чета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт