ЮЛИ се задава, купона настава!!!! Юли 2007

• 22 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Бубе, бързо да му минава на Дели Hug В 12 навйршена г.с най-добре да се направи ранен БХС

Кати, ти отказа ли цигарите? Сутринта при Гала д-р Папазова говори на какво вредят цигарите, едно от което е фертилността Peace спирай ги, ако не си

Танче, вагинално сед секцио си ти значи Grinning ще разказваш. Впрочем сестра ми е с 2 секцио и понеже й е изтъняла много стената казват, че трета бременност не е желателна или поне ще е доста рискова...не, че тя се е засилила де. За капките, ще те питам по-натам, нека някой да изяви желание да вземе Никола за 2 ч, кога ли ще е  Crossing Arms

Янче, много страшно звучи, бързо да му мине на Никола Hug

Бути, много стиснати палци  Flowers Four Leaf Clover

Иве, и баба му на Десо преживя тежка операция от рак, сега е добре. Няма значение,че са възрастни, важното е да е силен организма.Стискам палци

въпросчета за инхалаторите
1.трябва ли маската да покрива плътно лицето, защото на Валери му е голяма
2.За хрема какво да ползвам накрайника или маската
3.колко пъти на ден да правя инхалации и по колко време

да не кажа голяма дума, но на дребчо му пресъхна нослето от три полу-инхалации. Още съвсем малко сополки има, ще чакам да минат и тогава ще слагам ваксина
 Hug

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 15:03 от марисса

# 556
  • София,
Привет
Мариска не се тревожи малката маска е за деца от 0 до 5 г. така че в началото наистина им е голяма, те и на Вероника са и още големи, с нейното дребно личице. Не е нужно да я допираш плътно да лицето, нито пък да натискаш, просто я доближи до личицето му и да дишка от парата, нищо друго - достатъчно е по десет минутки на инхалация, сипваш разтвор по два милилитра -в контейнерчето, засичаш десет минутки, може и да не се изпари целия разтвор, остатъка го изхвърляш. Внимавай, маската да е суха, т. е. не слагай вътре вода и не ползвай контейнера, маската мокри, а тръбата не я мий, пази я да не се пълни с вода. Peace
Също не почиствай с препарати - особено миещи - само с вряла вода попарваш и после плакнеш Peace
Друго инхалации можеш и през два часа да правиш, но само когато са с физиологичен разтвор.  Peace Както ти си прецениш и колкото търпят децата де, не е нужно да се травмират, особено в началото докато свикнат Peace Използвай само маската, тя е достатъчна, тези другите накрайници не са за деца, можеш да му нараниш нослето с тях, няма смисъл. Peace
И ние пак сме на инхалации, аман вече - защо ли я пуснах в петък на ясла, яд ме е, но какво да се прави. А снощи бяхме на цирк - вярно, че беше много хубаво и на децата страшно им хареса, но още в цирка Вероника се разкашля, беше много задушно, прашно, имаше много изгорели газове от моторите и от огъня, а и смрадтта от животните  Sick, но беше много весело и смешно де. Peace Сега ще се полекуваме малко и така. Peace
Дели да оздравява бързо Hug, голям герой е той. Peace
Иве дано всичко е наред с баба ти, а ти не се тормози, ще я видиш когато имаш възможност.  Hug
Моя дядо почина когато бях бременна с Вероника - бях в петия месец и някак си много тежко го изживях, дори и аз неможах да си го обясня защо така се получи, получих някакво странно послание в нощтта когато той е издъхнал  newsm78. Та два месеца след това почина и баба ми, но аз разбрах, че е починала чак след като родих и то месеци след това, представяте ли си - нашите не ми казаха, а и не позволили на никой да ми каже, направо им се чудя на ума как са крили толкоз време. Sick
Яна това с Никола и на мен ми звучи страшно, като каза за човека паяк, в цирка снощи имаше точно такова изпълнение, на Никола ще му хареса, много Peace

# 557
  • София
ДД
Днес сме на РД,ще ше да е на открито,ама гадното време.Много ме е яд,как не се оправи поне за днес.Мъж ми приключи с командировката,камък ми падна от сърцето.

# 558
Дани,  Hug бързо оздравяване на Вероничка Heart Eyes коя, тръба, маркуча ли да не мия, него не го мия, а другото почиствам с памуче със спирт и после с гореща вода

# 559
  • София
Ох, Иве, дано се оправи баба ти...  Praynig

Таня, радваме се всички да ни пишеш - прави го по- често...

Дели бързо да е оправя - смятам да вземем да обявим летен сезон... и възбрана на болестите?.  Wink

Кати, ти отказа ли цигарите?
въпросчета за инхалаторите
1.трябва ли маската да покрива плътно лицето, защото на Валери му е голяма
2.За хрема какво да ползвам накрайника или маската
3.колко пъти на ден да правя инхалации и по колко време

да не кажа голяма дума, но на дребчо му пресъхна нослето от три полу-инхалации. Още съвсем малко сополки има, ще чакам да минат и тогава ще слагам ваксина
 Hug

1. Спрях ги цигарите в края на миналото лято още... месец - два след като започнах първите опити. За тогава го бях и планирала спирането на цигарите, де...
2. Не е проблем, че не обхваща добре маската.
3. Накрайникът за нос е за възрастни хора с астма. Децата с хрема имат склонност да дишат през устата - щото е по- проходимо. Освен това могат да се паникьосат от тръбички в носа. Освен това нослетата им са доста малки.
4. Инхалацията с физ. р-р се прави толкова пъти на ден, за колкото имаш нерви и за толкова време, за колкото ти издържат нервите.
С вентолин - според лекарското предписание. Но със сигурност за не повече от 10 минути, де.

5. Изчаках хубаво да се махнат всички сополи. И да мине ден- два след това, че да си сигурна.

Семирамида, що да не ги мие?..  newsm78 Аз сякаш не помня да пише такова нещо в упътването - но не съм и сигурна, де... и определено ги мия... с каквото мия и всичко останало, после ги оставям разглобени да съхнат. Сякаш пишеше по- скоро, че трябва да се стерилизират някак? Или не? Все едно, не съм го правила, но чак пък да не се измие... не ми изглежда особено хигиенично... със спирта добре, ама аз май по- често нямам 90% спирт под ръка.

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 17:22 от katiABV

# 560
мерси, Кати Hug мисля си,че при теб по-бавно става бебето втория път по психологически причини,така де,всичко ти е в главата,защото много го искаш и си си поставила някакви срокове. Аз бях така с Никола. Знам,че не вярваш в това,но на мен тогава ми помогнаха методите на Кехоу. Два месеца след като започнах да ги практикувам,бях бременна. Вторият път,когато съм се обръщала към Кехоу е,когато се борих да си задържа Валери...При теб съм сигурна,че няма проблем, малко вероятно е за 3 г да се появи такъв Hug

Никола спи от 13.30ч, явно си мисли,че е нощ. Отивам да го будя Twisted Evil

# 561
И моите днес спат много,Надина още не е станала.Тя днес неможа да стане за детска,все едно е преуморена.Но то и времето е такова поспаливо и май няма да излизаме слетобеда.Сготвих и починах дори,а се притеснявах какво ли ще е с двамата.Напоследък страшен апетит ми се е отворил,ама то кога ли не съм с апетит аз.  Confused

# 562
  • София
мерси, Кати Hug мисля си,че при теб по-бавно става бебето втория път по психологически причини,така де,всичко ти е в главата,защото много го искаш и си си поставила някакви срокове. Аз бях така с Никола. Знам,че не вярваш в това,но на мен тогава ми помогнаха методите на Кехоу. Два месеца след като започнах да ги практикувам,бях бременна. Вторият път,когато съм се обръщала към Кехоу е,когато се борих да си задържа Валери...При теб съм сигурна,че няма проблем, малко вероятно е за 3 г да се появи такъв Hug

Никола спи от 13.30ч, явно си мисли,че е нощ. Отивам да го будя Twisted Evil

Мариска, благодаря много за положителните думи - но... за съжаление никак не вярвам, че причината е психологическа. Просто в началото бях сигурна, че този път няма да има проблем... даже някак бях... ами, учудена, че не става.
А е доста възможно просто първия път да е било... ами, не чудо, а просто нещо твърде малко вероятно, което все пак се е случило. Впрочем, и първия път не беше лесно и бързо.
Но независимо от това - какви са тези методи на Кехоу? Приемам, че и да не ми помогнат, едва ли биха ми навредили - не ми се вярва да практикуваш среднощни паркови разходки, баланс в/у ръб на покрив или нещо друго такова щуро, та... разкажи?

# 563
  • USA
Янче, забравих да ти пиша, че като дете и на мен всяко лято като ме ухапеше първия комар (или каквото насекомо се случи) се подувах по същия начин като Никола. Алергия някаква, но обикновено само първите ухапвания за сезона, после си бяха нормални пъпките. Много ми е сладък той с този Спайдърмен.

На Криси сега му пускаме някакви интерактивни книги по Ай пада, много му харесват. Гледа за Toy story и Cat in the hat. Интересно ми е, ако има такива книжки на български, бихте ли ги купували за децата си (ако имате подходящото устройство)?

Кати, борила съм се с твоя проблем, най-мразех като ми кажеха "Успокой се и ще стане", или "мисли положително". Сега си мисля, че са хубави съвети, но тогава много се дразнех.

Вчера ходихме да гледаме един исторически кораб като Титаник (2 са били май от този вид). Много интересно беше, въпреки, че Криси не е много по корабите.

# 564
  • София
Велина не бих ги пускала,НО ако това ми носеше спокойствие щях да ги пусна Joy

# 565
  • София,
Кати, имам в предвид въздуховодния маркуч - той не се мие, защото ако водата трудно се оттича от него и трудно съхне, опасно е ако остане в него  Peace, почистват се само маската, чашката или контейнерчето. А в упътването на моя инхалатор пише че не трябва да се почистват със спирт, със сапунени препарати, гелове изобщо нищо, което би могло да остане случайно и после при употреба да попадне във разпрашеното вещество, а от там и в белия дроб.  Peace Също се изплакват и оставят да изсъхнат - не се забърсват с разни кърпи т.н. съдържащо влакна, абе кой както си иска така да си ги почиства, все тая. И не е нужно след всяка инхалация да се мие, аз поставям маската в едно чисто наелонче  - мия поне след няколко използвания, даже вече все по рядко  Sick
Велинче на моята със сигрност ще и е интересно, тя напоследък много обича да разглежда книжки и да гледа филмчета  Peace

# 566
  • София
Кати, имам в предвид въздуховодния маркуч - той не се мие, защото ако водата трудно се оттича от него и трудно съхне, опасно е ако остане в него  Peace, почистват се само маската, чашката или контейнерчето. А в упътването на моя инхалатор пише че не трябва да се почистват със спирт, със сапунени препарати, гелове изобщо нищо, което би могло да остане случайно и после при употреба да попадне във разпрашеното вещество, а от там и в белия дроб.  Peace Също се изплакват и оставят да изсъхнат - не се забърсват с разни кърпи т.н. съдържащо влакна, абе кой както си иска така да си ги почиства, все тая. И не е нужно след всяка инхалация да се мие, аз поставям маската в едно чисто наелонче  - мия поне след няколко използвания, даже вече все по рядко  Sick
Велинче на моята със сигрност ще и е интересно, тя напоследък много обича да разглежда книжки и да гледа филмчета  Peace

Аз за миещите препарати на маската и контейнерчето говорих - ами ако не ги измия като хората поне след всяка болест нямам чувството, че това нещо, в което е кашлял, ще бъде чисто... то ясно, че после се плакне "докато пусне бяла перушина", ама...
Иначе м/у всеки 2 инхалации... ами, просто ме мързи да сапунисвам... правя го от време на време. Евентуално вечер, ама... не всяка. Но при всяко положение преди прибиране...

Winx, не се точно дразня от такива изказвания - ясно ми е, че човекът, който ги прави, няма никакво понятие какво би могъл да направи (най- често понеже такова нещо просто няма), но пък има голямо желание някак да ми помогне... разбираш - от добри чувства. Но... не мисля, че от този съвет има някаква полза за мен. Аз бях абсолютно УБЕДЕНА, че ще стане веднага. Нещо повече, мислех, че трябва да е станало... и така - до мензис. И така веднъж, дваж, триж, .., ... е, в един момент ми стана ясно, че няма явно причина да очаквам, че втория път трябва да е вече лесно.

Не знам дали и какво бих му пускала. По всяка вероятност, обаче, не. Главно понеже не мисля, че бих му дала в ръцете такъв скъп инструмент.  Mr. Green А иначе - нямам понятие какво е в действителност, не съм виждала на живо такова чудо и "интерактивна книга" какво е не знам. Във всеки случай Давид не може да чете...

# 567
Добро утро мили момичета!
честит празник на детето!да са ни здрави,усмихнати и с много късмет дечицата!много щастие и обича за всички деца по света!  Two Hearts
Жалко,че времето е толкова скапано днес!

# 568
Добро утро
Честит празник на всички малки и големи деца .Да са ни много здрави весели и  щастливи . bouquet

# 569
  • Асеновград
Добро утро ,
честит празник на децата ни и на тези от нас , които не са пораснали още !
Какво е интерактивна книга ? / ай пад горе долу знам какво е  Blush / Ако е нещо като сменящи се картинки с разказвач , бих пускала , изобщо всичко , което е по-близо до книгата , отколкото до филмчето.Много искам да възпитам у Тедо любов към книгата , а ми се струва много трудна задача.Не познавам тинейджър или 10-12 годишно дете , което да обича да чете.Иначе за днешния празник съм приговила "нижки" за подарък и "булони".

Никола много ме разсмя със Спайдърмен , понякога фантазията им и асоциациите , които правят са толкова интересни.
Миналата седмица с Тедо минахме покрай един двор с много подредена градинка , с прави лехи и нещо / нямам идея какво / засадено много симетрично.Тедо каза , че това били морковите на Зайо / от Мечо Пух / и ме пита Зайо къде е.

Бубе , как е Дели днес ?
Дани , а Вероничка ?

Общи условия

Активация на акаунт