Съпруги на военнослужещи. II

• 88 506
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Хайде да побутнем темата ,някой нещо ново ???

# 511
Ми да я побутнем...)
Мъжа ми от вчера е в "Калероя" Хисаря....
но....аз съм възмутена, след като ме осведоми, че 70% от базата е пълна с хора, отишли там през здравната каса....като зимата беше оповестено, че базата няма да работи повече с нея и ще се приемат само военни...
Е, да, ама не.....пълно било с баби и дядовци, цели семейства (интересно, всички ли имат проблеми с бъбреците????) и до сега за 2дни не е видял някой военен...

# 512
  • софия
Знам, че на Калероя е мноог хубаво.
А иначе- не е задължително в тези бази на ПРО( но пък Калероя не е от тях) да се ходи по здравна каса. Аз ще ходя така за 3 дни на Тетевен.
Я мъжа ти да разпита повече- за цивилни как стои въпроса  Laughing

# 513
iniici, хубаво е, да....той и миналата година ходи. Но пък тази година храната била доста зле.
Но....няма смисъл да се ходи като "военен", много по-евтино излиза през ЗК. Каза че от там, за 7дни, плащали по 33лв общо. )))))
а той плаща по 21лв на ден за същото нещо....)

# 514
  • Sofia

Но....няма смисъл да се ходи като "военен", много по-евтино излиза през ЗК. Каза че от там, за 7дни, плащали по 33лв общо. )))))
а той плаща по 21лв на ден за същото нещо....)
Е как ще е по -евтино през ЗК?

# 515
ivben, е как да не е?. )
Я сравни 21лв на ден, със 33лв за 7дни. Кое е по-евтино???
Дори и в тяхната сума да нямат храна, сметката пак излиза почти двойно за военните.
8лв х 7нощувки - 56лв, срещу 33лв по ЗК.

Хубавото е, че утре и ние отиваме при него, сега след празниците страшно много народ си тръгвал и има места. ) Само днес ще ми извадят прословутата бележка от поделението, че съм му съпруга (военна простотия).

# 516
  • софия
Mirama, как 33 лв общо за 7 дни? Или аз не схващам нещо...
Е, нормално да ти искат бележка, че си му съпруга...иначе всеки може така да си ходи...
Добре де, как по НОИ може да се ходи, хотелът не в списъка на НОИ?

# 517
iniici, ами ей така, нощувката на човек за 7дни, през ЗК е 33лв. Храната отделно се заплаща.
Ами хотела може и да го няма, но съпруга ми каза че е пълно с хора, които са през здравната каса там. Със направления за съответното заболяване.
И военни тази година почти нямало, поне в този период, в който той е там.

# 518
Е това е някаква нова "Простотия " за бабите и дядовците аз съм звъняла и ми обясниха че съпруга ми трябва да вземе въпросната служ.бележка от поделението с кой /съпруга ,дете / аджеба ще пътува а през ЗК ако става направо ще кажа на свекър ми че той милия е мн.зле с бъбреците и от години ходи на Гергана.А се изненадвам за храната че съпруга ми ходи миналта есен и каза че е перфектно всичко ...

Аз ще ходя така за 3 дни на Тетевен.

Какво има на Тетевен ако не е тайна ???

# 519
  • софия
Хотел по НОИ- " Здравец". Моите родители отиват там по НОИ. Аз ще си платя в хотелската част, не от НОИ. Знам, че нощувката е 20 лв без храна. За процедури- ще пиша като си дойда

# 520
Mirama, как 33 лв общо за 7 дни? Или аз не схващам нещо...

Така е - на мъжа ми колега ходи всяка година в Хисаря заради множество операции от претърпяна катастрофа и каза, че по ЗК му е 4,50 лв. на ден.
Това ни го разясни сега, защото ни се налага и на нас да опрем до санаториум, че съм с коксартроза на тазобедрена става. Отидохме в Поморие и едва намериха да ни сместят за юни месец - пак трябва да си взема талон 119 от ЛЛ, но ни казаха, че струва 21лв. на човек, на ден всичко със процедурите.

# 521
  • Sofia
Mirama понеже си написала за 7 дни по 33 лева общо аз реших, че е по 33лв. на ден. Затова се учудих. Ми то на военните хотели по НОИ щом е по на сметка няма какво да коментираме повече.. Нямам думи. ooooh!

# 522
Момичета имам една питанка...Мъжът ми ще се мести от Шумен в Карлово и знае че му се полага преводна заплата - една за него и по половин за мен и детето.Изплащат му и пътни (за транспортирането на багажа).Но някой спомена нещо,че на мен ми се полага 1 година по 240лв,но тъй като сега съм в майчинство (втората година) дали ми се полага или не?  newsm78

# 523
Първо трябва да си регистрирана в бюрото по труда, намери заповедта в нета и виж какви бяха другите условия.

# 524
в Хисаря е супер,има и военна простотия,но 6те разказвам повече като се приберем

Общи условия

Активация на акаунт