Съпруги на военнослужещи. II

• 88 526
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
Да да, аз имах в предвид че ако има някое от заболяванията /видях ги на страницата на НОИ/, може да мине през НОИ. Иначе си е като другите военни бази  Peace

Ако има заболяване, има няколко варианта. )

1. Отива като военен, полагат му се 15дни лечение и рехабилитация. Цената - 8лв нощувка, 12.50лв храна.
2. Отива през НОИ, полагат му се 10дни, цената - 7.44лв на ден.

# 646
  • Varna
А вариант 3-не е болен,но е военен?
Тогава има ли право там и на каква цена?
В София ли трябва да се обади или направо в Хисаря?

# 647

Ами аз в предният си пост го написах това.
Има право да посещава базата, на същата цена. Тоест 8лв нощувка за възрастен, 5лв нощувка за дете. Храната е по желание. Но мъжа ми, който яде много малко, дори той не успявада се наяде с това, което дават там. ) Така че не съветвам да си я плащате.
Естествено, храненето на вън излиза повече, но в самата база също си има ресторант, който не е никак лош и готвят вкусно.

# 648
  • Varna

Ами аз в предният си пост го написах това.
Има право да посещава базата, на същата цена. Тоест 8лв нощувка за възрастен, 5лв нощувка за дете. Храната е по желание. Но мъжа ми, който яде много малко, дори той не успявада се наяде с това, което дават там. ) Така че не съветвам да си я плащате.
Естествено, храненето на вън излиза повече, но в самата база също си има ресторант, който не е никак лош и готвят вкусно.
Благодаря много за разясненията.  bouquet

# 649
  • Sofia
Това разяснение за храната беше много полезно.  bouquet

# 650
Това разяснение за храната беше много полезно.  bouquet

Ами не съм се сещала да спомена. )))
Хубавото е, че там на място се плаща всичко и те питат дали искаш и хранене, или не.
Но храненето е съобразено с различен вид заболявания и има няколко "диети" в зависимост вече от оплакванията. Всичко е безсолно, чая сутрин е без захар. Даже и солници няма по масите каза мъжа ми. )
Ние като отидохме за 4дни с малката не сме си плащали, а ядяхме или в ресторанта в базата, или някъде на вън. Трябваше да изчакаме само мъжа ми да си мине от ред през стола, че все пак си беше платил и така. ))))

# 651
Здравейте,момичета!Аз също съм съпруга на военнослужещ,днес взехме карта за ВПД Несебър.Не сме ходили до сега там и искам да попитам ако сте били да споделите впечатления.Казаха ми,че плажа бил далеч от базата,има ли възможност да се ходи с кола и да се паркира около плажа?Как е самата база,мисля че ни настаниха не в основната сграда,а нещо като бунгала??Ще съм ви благодарна ако споделите опит WinkИскам също да помоля някой ако има случайно тел.на рецепцията на самия хотел,защото от ИА не ни дадоха такъв(още не работела базата)?

# 652
  • Sofia
Аз съм била на Несебър. Базата е добра, стаите са почти еднакви във всички бази. Басейн, джакузи, детска площадка, ресторант, кафе. Всичко каквото е необходимо за да си изкараш комфортно, ноо плажа е далече. С кола ходехме, но паркирането беше цяло приключение. Ние ходихме на Слънчев бряг, защото беше по- близо. Това беше преди 4 години. Предполагам, че въпроса с паркирането вече е решен с платен паркинг.

# 653
  • Varna
Вчера се обадих в Хисаря.Приемат си резервации,но са за 10 дена(не по-малко) с лечебни процедури.
Ако искаш просто да си отидеш на почивка там, трябва десет дена преди това да се обадиш да питаш дали имат места.

# 654
Вчера се обадих в Хисаря.Приемат си резервации,но са за 10 дена(не по-малко) с лечебни процедури.
Ако искаш просто да си отидеш на почивка там, трябва десет дена преди това да се обадиш да питаш дали имат места.

И тогава почти сигурно ще ти кажат, че места няма. Което естествено не е вярно.
Трябва да си нахален и настоятелен, иначе не става. )

# 655
ivben,мерси за отговора  bouquet,дано не е проблем паркирането около плажа Simple Smile

# 656
  • софия
Аз пък за Хисаря си мисля, че ако отиваш на свободно, т.е. не по НОИ ще има места...Не вземат ли така повече пари? Ккакто и да е. И аз звънях и  ми казаха, че минимума е 10 дни и не разпитвах повече. Толкова дни на едно място.... Rolling Eyes не е за нас...

# 657
Офф, няма минимум, няма такива неща.
Звъните и ги карате да ви обяснят точно, ясно и конкретно, а не да говорят глупости.
Може да се отиде за 3-4-5дни.
Повече пари не вземат, дали ще е за лечение пратен човека през военните, или ще отиде свободно, парите са едни и същи.

# 658
  • Varna
Случайно попаднах на оздравителен санаториум във Велинград като условията за военни са същите като в Хисаря.някой да знае нещо ?

# 659
Да взема и аз да допринеса с малко инфо, няма само да ви чета Mr. Green Ходихме днес с мъжа ми до Изпълнителната агенция във Военния клуб да питаме на място какво има останало като карти - за нашия желан период 11-20 юли имаше само една карта за тристаен апартамент Crazy в Несебър (ние сме само двама още Simple Smile), Созопол и Флагман бяха фул, имаше вариант и за Фрегата - двойна стая. Избрахме естествено Несебър, защото разликата в цената между тристайния там и двойката във Фрегата беше от порядъка на 50-60 лв и решихме, че не си струва по-ниската цена. Цената за нашата карта - Несебър, 10 дни, тристаен - е 460 лв за двамата и сме съвсем доволни. Иначе сме наясно колко далеч е от плажа базата, ама какво да се прави, ще го преживеем. А и аз от много време все се разминавам с Несебър и сега съм мнооого щастлива, че най-после ще имам повече от седмица да му се порадвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт