Отговори
Здравейте, Имам бебе на 2,5 месеца. От самото начало се опитвам да се кърмим, но от самото начало добавям и АМ (моя глупост, а в последствие и по необходимост). От 3 седмици добавката е аптамил AR, защото бебка е с рефлукс. Цедя, кърмя на всяко ядене, но не стигаме до това да се храни само на кърма. По съвет на приятелка, живееща в Канада си изписах по интернет система за дохранване на гърда на МЕДЕЛА (http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devi … ursing-system-sns )  и се надявам да успея да се върна изцяло само на кърмене. Проблемът ми е в това АМ, което е доста гъсто и не успява да тече по тръбичките.  След като бебка изсуче това, което има в гърдата започва да се нервира, защото не може да си дръпне от млякото. А естествено колкото повече време минава - млякото става все по-гъсто. Та въпросът ми е - има ли някой опит с такава система и може ли да даде идеи при даването на гъстото АМ. Притеснявам се да и дам по-рядко АМ, защото връща до 80% от изяденото.

# 1
ruphy , дано скоро успееш в намерението си да махнеш добавката и да минете само на кърма, поздравления за усилията!   bouquet
Честно казано нямам опит с тази система за дохранване, но ето тук можеш да видиш клипчета как се използва:

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article … ips&Itemid=13

http://www.youtube.com/watch?v=LsgozSH5biI

Забележи във вторто клипче, че "системата" за дохранване се състои от шише с биберон, в която е пъхната тръбичка Simple Smile Имам спомен, че някога сме обсъждали в близнашкия форум, че в България подобни тръбички се намират в санитарните аптеки - бебешки сонди за хранене -  и струват стотинки. От това което прочетох и със системата, която си купила има 3 размера тръбички, но явно не са достатъчно широки. Може би ако намериш по-широка от тези "сонди за хранене" ще успееш по-добре.
Ето тук пък можеш да прочетеш повече за правилното ползване на устройството. Наистина е много важно да се ползва добре:

http://www.drjacknewman.com/help/Lactation%20Aid.asp

За съжаление всички материали, които ти цитирам са на английски, надявам се да се справяш поне малко с езика. При всички случаи е важно системата за дохранване да се използва в края на всяко хранене. Когато бебето вече е сукало достатъчно и от двете гърди, тръбичката се пъха в ъгълчето на устата, като предварително се освобождава леко ареолата от вакуума при сукането. Тръбичката се пъха право напред, колкото се може по-навътре в устата на бебето, като минава нагоре към небцето и над езичето. Не е нужно тръбичката да минава отвъд зърното в устата на бебето, достатъчно е тя да е навътре в устата след венците на детето.
Бутилчицата с добавката не трябва да е поставена по-високо от главата на бебето. Обикновено с помощта на устройството то изпива около 30 гр. мляко за 15-20 мин. или дори по-кратко време. Ако приемането на добавката продължава по-дълго явно устройството не е поставено добре. Не е нужно да се пълни тръбичката предварително с мляко. Бебето би трябвало да го засмуква само без проблем. 

Надавям се да съм ти била от помощ и успех!  Hug

# 2
  • София
  Ето и за системата на български   Simple Smile

Система за дохранване на гърда

Ако желаете може наш консултант да ви посети и да ви помогне първите пъти когато ползвате тази система.

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 23:04 от Aila

# 3
благодаря за отговорите, за съжаление докато бебка се храни основно с това гъсто АМ - няма да мога да използвам системата - размерите на тръбичките са малки, а входа им в тубичката е само като за тях Sad Иначе изчетох каквото намерих из нета за тая система, имам и лични истории колко е ефективна, но не с AR млека ...
Ще се поцедя извество време още и ще се опитвам да е отучвам бебка да суче, пък на 25.05  сме на консултация и се надявам да измислим друг вариант на мляко с докторката, още повече че тя е сериозен привърженик на изключителното кърмене и ще направи каквото е възможно.

# 4
  • София
  Тогава може би е подходящ варианта с домашно направената система за дохранване, която съм описала. Аз лично съм я пробвала просто за идеята с моята дъщеря, но с водичка. Там се използва обикновенна сонда, дори вкъщи имам една неразопакована. Ще се консултирам отново за размера и дали ще е възможно с антирефлуксното.

Знам, че на Медела е с три размера, дори  и най-големия размер сонда ли не става?
  Eто едно клипче на сукане на моята дъщера от сондата потопена с чаша с вода - http://www.youtube.com/watch?v=2oQ5BCmlFpU

# 5
  • София, Младост 2
Хубавото на домашната система е, че може да се вземат различни размери тръбичка - тези, които ние имаме, са шестица (мисля - мога да погледна), но със сигурност има и други размери и големини, тъй като се ползват сонди за хранене на болни бебета на различни възрасти. За жалост обаче буквално не се намират извън болниците и снабдяването с тях е трудно. Отделно имам известни замисляния за почистването им от това мляко, то е доста лепкаво... така че вероятно трябва да се сменят често. Трябва си експериментиране, за да се намери подходящия размер - но е възможно да се направи. Само че ще ни трябва помощ от докторката, защото досега не сме намерили друг начин да се снабдяваме със сондите.

Общи условия

Активация на акаунт