котка и бременност

• 5 147
  • 42
  •   1
Отговори
Прочетох  в един сайт, че котката може да навреди на бременността и че може да е носител на токсоплазмоза....Бременна съм в 6 г.с и понеже мъжа ми има в тях домашна котка с която е живял дълго време...аз се уплаших защото имах контакт с ния  Cry скоро ще си направя изследванията,но мн се притеснявам.

# 1
Има безброй теми по въпроса.
Ако котката е домашна и се гледа вкъщи, ако е васкинирана и обезпаразитена, няма от какво да се притесняваш.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 23:17 от Джуличка

# 2
# 3
  • Велико Търново
Напиши в търсачката "котка и бременност" и ще има да четеш цяла нощ Peace
Имам две деца и 7 годишна котка Peace

# 4
  • София
Абсолютно същото е и у нас, само дето имаме котарак. Взехме котаракът когато дъщяря ми беше на 3г. По време на 2рата си бременност правих изследвания и на себе си и на котарака.

# 5
Напразни притеснения.
Токсоплазмоза е рядко заболяване. Заразяването може да стане и чрез консумация на недобре топлинно обработено месо.

Имаме 5-годишен котарак. Гинекологът, при който следях бременността си ми каза, че това са излишни и глупави притеснения.
Повече от 30 години няма известен случай на заразено бебе вътреутробно в страната ни.

# 6
Напротив, токсоплазмозата въобще не е рядко заболяване. Изключение е вътреутробната зараза да, но е и факт, че почти всеки трети(в някои страни и всеки втори) я е пребуледувал. При това съвсем не, защото си е гледал котка.

Няма от какво да се плашиш. Направи нужните изследвания на себе си и котето. Лека и успешна бременност.

# 7
Напротив, токсоплазмозата въобще не е рядко заболяване. Изключение е вътреутробната зараза да, но е и факт, че почти всеки трети(в някои страни и всеки втори) я е пребуледувал. При това съвсем не, защото си е гледал котка.
Именно! Токсоплазмозата е опасна само по време на бременност, заради възможни поражения върху ЦНС на бебето и дотам.
Ако е преболедувана преди настъпването на бременността майката има имунитет, който вече е изграден.
Права си, че много по-често е попадането на спори чрез храненето - например недобре сварено или недопечено месо.
Темата е много преиначена по принцип, всява се ненужен ужас у бременните жени. От това кой ли печели обаче?!

# 8
Темата е много преиначена по принцип, всява се ненужен ужас у бременните жени. От това кой ли печели обаче?!

Е, как кой?
Кой взима парите за изследванията?
  Tired

# 9
  • Пловдив
Аз не обичам котки и не се доближавам до тях по принцип .Въпреки всичко при изследванията излезна, че съм прекарала някога токсоплазмоза .Мисля, че е често срещана и доста жени разбират , че я имат или са я карали при бременността.

# 10
От години прибираме котета вкъщи и се грижим за тях, в момента си имаме домашно коте, което също бяхме прибрали преди време. Когато си правих изследване за токсоплазмоза се оказа, че нито съм я карала някога, нито пък я имам в момента. Навсякъде пише, че е по-вероятно да се заразиш от недобре опечено заразено месо или недобре измити плодове или зеленчуци. Котките ги обвиняват за крайни приносители, но буквално трябва да им хапнеш изпражненията, за да се заразиш.

# 11
Имаме котарак на 6 години,през бременността си направих изследване за токсоплазмоза и не почиствах тоалетната му.
Сега си гледаме и бебе и коте Simple Smile

# 12
Абсолютно същото е и у нас, само дето имаме котарак. Взехме котаракът когато дъщяря ми беше на 3г. По време на 2рата си бременност правих изследвания и на себе си и на котарака.

Напълно подкрепям това мнение.Аз не мога без моя котарак гушкала съм го по време на бременността и нищо му няма на бебчо като се роди и сега.Дори сега се опитва да хване котката с проходилката ама тя бяга от него като дявол от тамян  Laughing

# 13
Против съм гледането на животни по време и малко след бременността.Колкото и рядка да е дадена болест,когато се случи на теб,вече не ти се струва толкова невъзможно.Можеш да изкараш известно време без котка. Peace

# 14
Всъщност ако смята, че без котка ще е по-спокойна ОК , но да маха котката защото може хипотетично да пипне някоя болест ми се струва пресилено. Вероятността да пипне каквото и да е е далеч по-голяма от всичко друго, пред добре гледан домашен любимец.

Общи условия

Активация на акаунт