119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 29 232
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • USA
Аз нямам нищо против да обсъждаме негативите, но нека обсъждаме и позитивите все пак. В случая, Мис Дива се оплака, че изживява културен шок и се опитваме да помогнем, както можем със съвет да се опита да гледа положително на нещата. После се заговори какви простаци са българските мъже и как псуват жените си и естествено имаше отпор. Всеки си пречупва нещата през неговия опит и впечатления, няма нищо лошо в различните мнения.

# 361
МВК, хубаво решение сте взели. Тази седмица сме на  опън хауз за прискуул и ме накара да се замисля над разни неща, за които не предполагах, 4е може да са проблем.

# 362
Аз нямам нищо против да обсъждаме негативите, но нека обсъждаме и позитивите все пак.

аз за три години в тази тема не си спомням да сме обсъдили красотата на Америка Laughing

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 20:06 от benson10

# 363
Цитат
нюборн, аз всъщност заради тебе влязох да пиша - много хубави снимки, замириса ми на пролет и ти благодаря за разходката. Не съм била на Белоградчишките скали и мисля да се поправя! Да знаеш, че и Америка има прекрасна природа, не помня къде отивахте (Вегас?), но в Югозападната част каньоните и националните паркове са спиращи дъха...
И аз благодаря за коментара Лени. На белоградчишките скали наистина е интересно. Съчетано с легендите за скалите и буреносния вятър, който улучихме, наистина се почувствах в друга реалност.
Виждала съм красотите на Америка на снимка, и нямам търпение да се опаричим, за да ги видя и на живо. Като начало сигурно обаче, ще ни е доста трудно, та съм се примирила известно време да си стоим на Д-тата.
Това за басейните, ме изненада обаче. Не съм попадала никога на такава информация...Ще се поразчета по въпроса и ще го имам предвид  Peace

MVK стискам палци да намериш по-добро място на Плами.
Агент, радва ме обективността ти Simple Smile
Бенс - можем  да обсъждаме негативите на Бг, както и на всяка друга страна с която сме запознати отблизо. Черни овце - навсякъде.
На турнир по футбол на сина ми, една майка, която се беше изхитрила да заобиколи мрежата за да си види детето, остана много разочарована, че една тумба майки с фотоапарати и журналисти й препречихме гледката.
Понеже бях облечена в бяло и бях застанала точно пред нея, коментара към другия й син, който вдигаше страшна врява с една свирка, беше:
"Наплюй я тая бе, наплюй я, че да види. Как па не се обърна да й кажа аз, на нея...Ееееей, ти бялата и грозната- на тебе говориМ..."
Излишно е да казвам, че не си струваше да реагирам, но и място да гледа не й направих  Mr. Green Каквото повикало-това се обадило...
За протокола, на такова отношение не бях се натъквала поне от 2-3 г.  Laughing

# 364
Ако използваме същата логика, когато се споделят проблемите за тук, да ви се каже, ами какво правите тук като толкова не ви харесва
[/quote]
така е, всичко е черно и бяло,  

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 17:20 от Лeни

# 365
защо американците не знаят къде е Б-я или колко са тъпи, тъй като не са 4ели Марк Твен  ит.н.

бенс, ще те помоля да цитираш темата, в която сме дискутирали това? можеш и да обясниш как точно темата за здравеопазването в америка обижда теб и семейството ти.

на свой ред няма да обясня (пак) защо клип, който ти пусна с коментар: 'бг мъж' е обиден за жени с бг мъже, лично за мен е от ясно по-ясно, че това беше целта му, не ти е за първи път да предизвикваш спорове.

в два поредни поста изтъквам позитиви на америка (алонг с тези, които обсъждаме ЕЖЕДНЕВНО).
но разбира се някой трябва да махне капаците и да ги прочете.  Grinning

темата не си спомням, но мога да ти кажа на е кой мението.

ти пак избираш да 4етеш каквото пожелаеш, писах под линка, 4е не познавам такива български мъже!, колко пъти да обясня и по какъв на4ин не знам. За мен клипа е абсурден, но явно не беше така прието и темата тръгна в съвсем друга посока.

Видях, 4е в4ера си писала за позитивното, аз също писах, 4е ми е мъ4но за Б-я. Зна4и сме квит Grinning

Така е, не е за първи път да предизвиквам спорове, както на теб не ти е за първи път да се захващаш за мен и да ме обиждаш ли4но!
Откога изразаване на разли4но мнение от твоето е предизвикване на спор Rolling Eyes

4естно то4но с теб не ми се спори, няма смисъл и не си заслужава!

Този път наистина съм до тук.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:00 от benson10

# 366
Аз нямам нищо против да обсъждаме негативите, но нека обсъждаме и позитивите все пак.

аз за три години в тази тема не си спомням да сме обсъдили красотата на Америка Laughing

Grinning Ох, почуствах се засегната, не сте ми запомнили вие снимките на най-красивата есен на света - Ню Ингландската!

Лени пък е пускала (ама тук ли беше или във фотографската) едни красоти от Флорида, дето ги сънувах после, хем съм ги и виждала!

Хайде да компенсиран набързо с малко местна красота, дето с огромен кеф си я снимам, когато спра да снимам детето  Crazy!

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:02 от Agent Provocateur

# 367
Ми пък хубаво ми беше в България 2 години (обажда се потребителката  Mr. Green). И ми е хубаво в Америка. Но ми беше трудно в началото и на двете места. Обслужването в България е много добро, поне това което ми се е случвало във Варна и София, хората са мили и любезни. Малко по-мръсно, но далеч по-чисто от преди 10 години. Училищата в България са по-зле, но не ужасни, здравната система куца, но е много по-равноправна от американската. В България повече се работи и правата на работника са зле и имат да наваксват с много други права. Ето общото ми лично мнение.

Иначе, простотия и грозотия има по света в еднакви пропорции. 27 години в България, 7 години в УСА, 2 години в България и ? години в УСА, + достатъчно много посещения в развиващи се страни ме научиха да не бъда никога крайна и да не сравнявам една страна с друга.

# 368
Много пъти не съм била съгласна, обиждало ме е отношението на някои, така както някои от вас приеха ли4но негативните мнения за  Б-я и казвате, 4е това е обида за децата ви, така е било и за мен и съм сигурна, 4е е така за другите с американско с-во. Това зна4и ли, 4е сме поамерикан4или тъй като с-вото и детето ми е нападнато по един или друг на4ин?!

и аз се обиждам от солидарност, без да имам американско семейство, от мнения за т***те американци! това ми е най-грозната и досадна тема на разговор, когато се срещаме с други българи...

на мен тук ми харесват много неща, повече от колкото в родината, чувствам се на мястото си и не мисля за живота си в сащ, като за гурбет. не ми е понятно това непрекъснато делене и сравняване на "ние"- българите вс. "те"- американците, предпочитам да се чувствам част от групата, вместо да я гледам отстрани и да и раздавам оценки.

това, което ни развълнува вчера с дени е изследването на снн, за това как децата приемат расовите различия.
http://ac360.blogs.cnn.com/2010/05/14/study-white-and-black-chil … ard-lighter-skin/

п.с. моля, не забравяйте и моите роуд трипове до кали и флорида, хареса ми на толкова много места, трудно ми е да изредя Simple SmileSimple Smile доказателствата са в пикасата.

# 369
Стела, точно твоите трипс до Каньоните визирах в предишния си пост.  Peace

Хубаво, че Агентката реши да пусне малко красота на тази странца  Tired

Стела, линкът, който си пуснала е много интересен.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 17:18 от Лeни

# 370
здравната система куца, но е много по-равноправна от американската.

оп оп оп по тънки греди ходиш, внимавай да не обидиш някой лично на тема здравеопазване, че ще те перифразират по тяхно усмотрение след 20тина теми.

сега се 'захващам', личи ли разликата между лично мнение и заяждане  Naughty.

бенсън, не мога да помогна на това, че личното ми мнение, по някакъв необясним начин, след като не съвпада с твоето, те обижда толкова много.

моят пакт за мир е да прескачаш постовете ми, ти и без друго прескачаш позитивната им част, така че няма да се затрудниш много.
А другите ще помоля да не ме цитират, за да не затрудняваме Бенсън в прескачането.

показваш се в прекрасна светлина.

------
Извинявам се на вси4ки останали, ако някога с нещо съм ви засегнала! Вси4ко добро ви желая!

# 371

мерси  Grinning, това лято са наред вашингтон дс, вирджиниите и каролините, като един съвестен бъдещ американски гражданин си обикалям родината, за да я обикна  Sunglasses

# 372

мерси  Grinning, това лято са наред вашингтон дс, вирджиниите и каролините, като един съвестен бъдещ американски гражданин си обикалям родината, за да я обикна  Sunglasses

Oууу, вече сериозно завидях! Стели, ти си жена с много, много късмет! Ако един ден имам шанс ще си взема детето и баща му и ще ги заведа на 6 мес роуд трип по щатите!
В момента пак ти разглеждам триповете, невероятно!

А казвала ли съм ви колко обичам ДС и колко ми прилича на София като леко сталинистка масивна архитектура, а Джорджтаун!?

И Белоградчишките на Нюборн са уникални! Вижте ги!

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:54 от Agent Provocateur

# 373
Личи си ни на всички, че сме хора без работа.  Wink То не са спорове, не са чудесии.  Wink

Някой беше писал за грубияни шофьори в Щатите - ами аз до вчера нямаше да повярвам докато и аз не се сблъсках вчера точно с един такъв екземпляр. На ляв завой на отсечка без светофар щеше да ме "изяде", че изчаквам потока от залепени една до друга коли на оживен булевард. Щеше да завива зад мен при положение, че нямаше накъде и после на първия стоп, на който най-културно си направих пълен стоп, изсвири като луд. Ей, на такъв с кеф му показвам не знам какъв пръст, но не искам да му падам на нивото на простака. Пускам го да "пасе" тревица зелена и това е. Типична американса физиономия си имаше с риск да ме обвините в дискриминация.  Laughing Но пък от друга страна свекърът ми като беше тука(стар шофьор, професионалист, българин) ми каза, че ако в Бг. някой прояви толерантност на пътя към пешеходците както тук, може и боя да си изяде. "Ех, времена, ех, нрави", както бе възкликнал писателят небезизвестен. Пак си го казвам без някой да ме пита - "всяко стадо си има мърша".
Колкото до въпроса защо аз пожелах да живея тук - ами защото знам, че тук идват хора от много страни и им допада, а аз в Б-я живях 24 години и за последните 10 много, ама много неща не ми допадаха и така.  Cry

# 374
Аз пък помня че сме обсъждали и ред тукашни позитиви-за мен си знам че съм споделяла радостта си от градината к намерихме за стефан и как хем го гледат добре,хем нас хранят; програмата к стимулира децата да четат през лятото дъвкахме миналата година ; фактът че нашето сем.лошо от съседи не е видяло (имаше подобна дискусия); говорихме за многото проекти в у-ще и ползата (за мен) от тях; детски музеи и чудесата в тях преди време сравнявахме; за позитивна дисциплина говорим през ден под една или друга форма; народ споделя че ходи по концерти и се кефи (все още по-голяма екзотика в Европа); разнообразни детски занимавки (за театри помня че говорихме)нищихме и още има ред навярно..
*
Приемането на "нещата лично" е много интересна тема в общата психология и има редица техники на к учим клиентите си как да не го правят или по-скоро как да се научат да разбират че светът съвсем не се върти около тях и няма за цел да ги обиди баш тях,а просто си се въртиииииии и понякога се случват фалове,но умението да се извиниш и продължиш без да помниш лошотии се учи и е полезно на много нива,вкл. за общото здраве на човека..

Общи условия

Активация на акаунт