119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 691
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Да, бе, знам..гледаме резултатите само...но пусто да опустее, академик уоч е все дето са повечко черните и хиспаника..ауч... Лееко, без да искаме гледаме ако не цвета, то друго, лейдис... Ок сме съседа ни да е индиец, но той е лекар, да му се невиди... през три къщи до нас има черна, тя е адвокат, ше й се не знае...
  Няма да задълбавате сега, ей... Laughing

# 466
Да, бе, знам..гледаме резултатите само...но пусто да опустее, академик уоч е все дето са повечко черните и хиспаника..ауч... Лееко, без да искаме гледаме ако не цвета, то друго, лейдис... Ок сме съседа ни да е индиец, но той е лекар, да му се невиди... през три къщи до нас има черна, тя е адвокат, ше й се не знае...
  Няма да задълбавате сега, ей... Laughing

Е, как - равняваме се по пейчек  Mr. Green тва е истината!

Диди, хубава, интересна статия!
При нас е толкова шарено откъм акценти, че понякога имам усещането, че локалните са малцинство  Grinning А може аз да съм привлечена несъзнателно от акцентите и съвършено да не съм права!

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:48 от Agent Provocateur

# 467
Яна и Клер Hug Hug да и доктора каза че сега вече и дава 1-2 дена и вече ще е напълно здрава, но незнам сега дали е заразна, ще си я държа за няколко дни в нас(за всеки случай) а като се сетя в събота бяхме на гости където имаше бременна жена ooooh! дали може да е опасно за нея и плода?

# 468
Гледам аз много освен цвета,и хич не леко и без да искам,а съвсем тежко, нарочно и по списък,ако някой има интерес-ще пратя ексел таблицата кое ми е важно Laughing Другото,за моите разбирания,е липса на информираност и решения взети на принципа 'на една близка леля и преподава там и каза че у-щето и квартала са много добри"..

# 469
  • Boston, MA
Тинке, като оставим настрана естествените и неосъзнати прояви на расизъм (всеки от нас е "виновен" за такива отвреме навреме), сега ще ти обясня защо не е точно така. Ние живеем в квартал, който отскоро се джентрифицира, и е пълно и с лъскави yuppie condos, и с projects пълни с нови имигранти, и с традиционните welfare cases. За десетте години, откак живея тук, имаше 3 големи пожара, в 2 от тях загинаха деца!, единия пожар причинен от идиот с кислороден апарат, който си палнал цигара, другия от Молотов коктейл, метнат от любовницата на майката. И двата случая бели като лилии както се казва.

Отделно Боби все още ходи на ясла, срещу най-големият приют за бездомни, където е единственото бяло дете. Не ме притеснява толкова, че повече от половината му учителки (непрекъснато се менят, напускат, не знам какво) не говорят английски, а това, че родителите на другарите му са все "непукисти" (да ги нарека)... една торба с наакани дрехи (!), погрешно дадена на някого, още не се е материализирала обратно, дете с конюнктивит, изпратено по родител да иде на лекар, не само че не отива, а на другия ден е обратно на градина, ревящо, милото, с гурелясали очи, благодарение на което и Боби вече има конюнктивит. Не знам яде ли, спи ли, по-вероятно не, ама то е такова миличко, че навсякъде вирее. И на всичкото това, съм почти сигурна, че аз единствена плащам пълната такса (която е равностойна на най-скъпите в Бостън), за другите, разбирам, има ваучъри. Еми не.

Та да обобщя - има всякакъв цвят идиоти. Естествено желание е да намерим по-добра среда за децата ни. Не съм тръгнала да се местя в едноцветен gated community, имам приятели с този лайфстайл, и само като им ида на гости, се изприщвам. Ама мерси и от другата крайност. Отиваме в супер етнически шарен квартал, с добри училища. Боби ще ходи в полу-домашна ясла, с лели израелки и индийки. Па ако са доктори съседите, sue me.  Grinning

# 470
"Естествените и неосъзнати прояви на расизъм ", тенкю Бубка! 
Предният ми пост си беше една небрежна констатацийка, прилика с действителни лица от темата няма. Тва в случай, че решите да задоказвате, кой от кой в по -шарена среда живее. Крайностите ме подразват, и то понякога...
Бай дъ уей, моето дете е записано в Харвард вече.

# 471
 blahblah

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 06:18 от Лeни

# 472
  • Boston, MA
Браво на твоето дете, ние си знаем, че е умно!  Grinning

За горния феномен има изписано бая, не е изобретен от бг-мамите. И средно-класовия американец, израснал в уж цветна среда, пада жертва на расистки чувства, дори и да не си ги признава. Ако не дискриминираме по цвят, ще е по килограми, сексуална ориентация, произход... учим се, бре.

# 473
  • USA
Ами, няма как да не забелязваме различията. Дори съм сигурна, че като казваме "много шарен квартал" имаме предвид съвсем различни неща, защото кварталите са различни. Моят например е пълен с корейци и арменци, но чернокожи почти няма. И да, избиран е по училищата.
Мои приятели (българи от Бостън, много любими) ни бяха на гости и много се впечатлиха колко много азиатци има. Като ги питахме "Какво ядете?" - "Всичко". Ходихме ние по разни местни явки - азиатски и мексикански и т.н. и най-накрая стигнахме до "Абе, тук нямате ли гръцки ресторанти?". Та, всеки разнообразито си го разбира по различен начин.
За себе си не мога да кажа, че съм расистка, но една вечер като попаднах в непознат, предимно черен квартал в Хюстън не посмях да изляза от колата.  Mr. Green

# 474
  • usa

i tova, che sa lekari i advokati i sa zamojni pravi li gi po-malko cherni i indiici Thinking? triabva li da jiveia v getoto, za da ne sum rasist?

atalanta, az ne moga da kaja za vsichki religiozni uchilshta, samo tova na albena moga da komentiram. kakvo po-tochno te interesuva?

# 475
Моля ви кажете ми колко отнема на дете, което не говори английски, да се адаптира към градината, че вече сме на края на силите си?

# 476
  • usa
Моля ви кажете ми колко отнема на дете, което не говори английски, да се адаптира към градината, че вече сме на края на силите си?

zavisi ot deteto - na moiata albena i otne 7-8 meseca, na brat i - sedmica, sestra im - okolo 3-4 sedmici...

# 477
това, че пуша (примерно), съвсем не означава, че го смятам за правилно и искам децата ми да пушат  Wink

идвам от българия, не трърдя, че съм калър блайнд, но за толерантен човек се имам.

# 478
  • USA
Ати, на Кристиан му отне около 2 месеца за да проговори свободно в градината.

# 479

Е, как - равняваме се по пейчек  Mr. Green тва е истината!

с това няма как да не се съглася  Peace

Общи условия

Активация на акаунт