119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 852
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Пети, как така са уотърпруф матраците?  newsm78 Аз мислех, че само чаршафите са. Виждала съм такива по разни бебешки магазини. Това от линка ми се струва, че е точно чаршаф. Но в момента търся нещо като подложка, която да може да се слага примерно на диван или семейна спалня. Дано съм обяснила добре.

Кюбит може и да греша,но все съм си мислила че са уодърпруф.То с тези памперси как да разбереш. Laughing
Нашия беше обикновен Serta.

# 151
Кюбит, на Пети линкът е точно пад, не е чаршаф. Слага се между матрака и чаршафа. Не знам дали всички матраци са непромокаеми, но аз други не съм виждала  newsm78 Всички, които се продават в нашия BRU са с непромокаемо покритие и нямат нужда от пад. Тествали сме нашия надлежно, памперсите при нас не бяха винаги гаранция... Simple Smile

# 152
Кюбит, това дали ще свърши работа:
http://www.giggle.com/p/27100/c/560/cl/586/Waterproof-Crib-Mattr … 2&keyword=586

Магазина има локейшънс в Сохо и няколко други места около теб.

Съгласна съм по другият въпрос с теб Wink

# 153
Може ли да ми препоръчате waterproof crib pad? Въобще има ли някаква съществена разлика?

Не ти препоръчвам и няма да ти препоръчам! Вземи си някаква  waterproof подложка, ако мислиш, че ще ползваш, но за бога в криб не слагай. Запарват гадно и яко! Личен опит - в болницата ми бяха сложили такова чудо не знам защо, щях да умра...

Дидитче, много по-евтино е да вкараш емигранти, отгледани, ваксинирани, изучени, обучени и да ги впрегнеш в данъчнич хомут, отколкото да субсидираш майчинство и такива глезотии - не прави бизнес сенс, както и да е това на правилен български език. Казала съм го и ще го повторя, че системата не е оптимизирана за работещи майки... не отричам, че някои успяват да се бият на 2-3 фронта. Всеки сам си знае и приоритетите и бюджета и не ми е работа да ги съдя...

ПС Чета назад  Grinning Аз родих в понеделник (секцио) и следващия понеделник отидох на училище, където обясних на професора, че имам бебе на 7 дни и се опасявам, че не бих могла да гарантирам макс. 2 отсъствия/семестър, но ще направя всичко според силите си. Борецът за равноправие ми рече, като се почуствам равноправна пак да запиша класа му и да не си мисля, че с такова куцо извинение като новородено ще мина. Пусто, класът интересен, та го взех като се обабих...

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 22:40 от Agent Provocateur

# 154
  • Чикаго / София
Ние си купихме уотърпруф пад от Икеа за всички легла. Не ни запарват, но все пак става въпрос за легла с нормални размери - не за бебеки криб. А днес беше изпробван за първи път Лъчи като повърна в леглото - матрака си беше сух под чаршафа и и уотърпруф покривалото.

Дидитче, много по-евтино е да вкараш емигранти, отгледани, ваксинирани, изучени, обучени и да ги впрегнеш в данъчнич хомут, отколкото да субсидираш майчинство и такива глезотии - не прави бизнес сенс, както и да е това на правилен български език. Казала съм го и ще го повторя, че системата не е оптимизирана за работещи майки... не отричам, че някои успяват да се бият на 2-3 фронта. Всеки сам си знае и приоритетите и бюджета и не ми е работа да ги съдя...

[/quote]

Хм, много съм съгласна....

ПС Чета назад  Grinning Аз родих в понеделник (секцио) и следващия понеделник отидох на училище, където обясних на професора, че имам бебе на 7 дни и се опасявам, че не бих могла да гарантирам макс. 2 отсъствия/семестър, но ще направя всичко според силите си. Борецът за равноправие ми рече, като се почуствам равноправна пак да запиша класа му и да не си мисля, че с такова куцо извинение като новородено ще мина. Пусто, класът интересен, та го взех като се обабих...

Аз родих нормално в петък и на следващия петък бях на изпит.  Само като влезнах в залата /бяха ме виждали преди това на лекциите с корема/ и ме видяха без корема, преподавателката ме извика да мина първа на изпита, а всички останали преподаватели  ми казаха ако не мога да се явя на дадените дати за изпит да им се обадя да си насроча удобни за мен! Разлика хм....

# 155
кюбит ...аз съм купила такъв за криба ,тя и Елла го ползваше-подобен на този дето бенс е показала,въпреки че матрака е непромокаем аз купих такова за да е малко по-подплатено и мекичко,че ако слагам направо на матрака тогава ми се струва че ще запарява и няма да е мекичко.
всъщност горната част на това е  мекичко а долната е непромокаемата част- прано е хиляди пъти и се държи идеално.

Имам и по-малки непромокаеми  парчета които съм ползвала преди ,и те биват но когато бебчо почне да се мести из креватчето няма да са много в помощ.

--------------------
Лени аз скутера съм го купувала във Маршалс и затова явно и цената е била доста добра.Елла не го кара толкова много колкото вашите мачугани и сигурно за това не съм обърнала внимание на  стил, разлика в качество,цени....т.н
Пуснете по една снимка на малките скутер маниаци   Heart Eyes

# 156
ПС Чета назад  Grinning Аз родих в понеделник (секцио) и следващия понеделник отидох на училище, където обясних на професора, че имам бебе на 7 дни и се опасявам, че не бих могла да гарантирам макс. 2 отсъствия/семестър, но ще направя всичко според силите си. Борецът за равноправие ми рече, като се почуствам равноправна пак да запиша класа му и да не си мисля, че с такова куцо извинение като новородено ще мина. Пусто, класът интересен, та го взех като се обабих...

Мда, ама ако този професор беше имал колон кансър операция например сигурно щеше да си седи 4-6 седмици вкъщи и никой нямаше да го направи и на въпрос. И после си говорим за равноправие.  ooooh!

Дидитка, не се отчайвай, много мои познати тук успяха да се договорят за повече дни неплатен отпуск или парт-тайм след като родиха. Много си зависи от работидателя, от професията ти, и т.н.

# 157
 Grinning спомних си нещо интересно...

като всяка бременна, че и чужденка много хора ме питаха как е при "нас", по колко деца има в семейство, етц. и естествено аз запявах песента за "майчинството". По едно време истински се забавлявах да гледам шокирани лица като поизредиш привилегиите на майките в БГ  Mr. Green Та ми беше направило впечатление, че никой никога не употреби тук фразите "държавата е длъжна", "бабите се раждат за да си гледат внуците", "тия гадни изедници, дето само ни екплоатират, пък не ни плащат майчински"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green просто различен майндсет, а бях попаднала и на един образ, който рече тежко: "Хм, не звучи лошо, ама е комунизъм все пак. Не може! То сигурно затова падна комунизмът" - смях се 3 дена с него!

# 158
Тук безумно ги е страх от социализма и сакън, правителството да не даде на някой, включително на майките, някакъв хендаут. Както знаете, само мързеливци получават социални помощи, бенефити и майчинство.

През 80те е имало почти успешен опит да се приеме закон за субсидирани детски градини, но Рейгън е сложил вето, щото не можело така да се совиетизират американските деца.

# 159
О, да, и Икеа имат, но реших, 4е на Кюбит и е спешно и за това не предложих.

---
Май в момента има някакъв проблем с май4инството в Б-я(ако съм разбрала правилно), ако детето е тръгнало на ясла преди да изтекат тези 2 години, трябва да се връщат парите с задна дата или нещо подобно...

Явно не е голяма работа липсата на май4инство за живеещите тук, след като Америка е една от малкото западни държави, която няма негатив бърт рейт поне за сега.
Естествено като на всякъде и за вси4ко, има какво да се желае Simple Smile

Това ме подсети- май такива като познатата на ianajar, която не иска да има деца, за да пази земята грийн, са много пове4е отколкото предполагах. В дизайнерски блог след пост за дома на едно с-во със 7 деца, няма да ви казвам какви безумни коментари про4етох Crazy

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 23:30 от benson10

# 160
  • Чикаго / София
Проблема с майчинството за който споменаваш Бенс е, че ако майката реши да си даде детето на ясла на 1г.6м  примерно, по Закон майчинството се прекъсва от датата на която детето е тръгнало на ясла /става въпрос за държавни ясли субсидирани от държавата, не за частни/, тъй като се приема, че майката вече може да се върне на работа, а държавата поема издръжката на детето в яслата.  Но много майки пускат детето на ясла и продължават да си стоят в къщи и да си взимат майчинските през останалите 6 месеца /примерно/. Тогава ако институцията която отговаря за това разбере, ще накарат майката да върне парите за тези 6 месеца през които детето е ходило на ясла, а и тя е взимала майчинство. Всъщност това на мен ми се струва в реда на нещата.

# 161
Точно такова нещо ми трябва, дето е пуснала Бенс.   bouquet Няма да се ползва в криб, а върху легло/диван, както писах по-нагоре. Поръчали са ми да купя.  Wink
Не знаех, че детските матрачета са непромокаеми.  Grinning

Иначе аз имам едно непромокаемо парче 30х30 инча, точно за такива цели, наследство ми е от болничния пакет (така и не разбрах защо ми го дадоха тоя пакет навремето, но това е друга тема  Whistling). Парчето го ползвах баш лятото в жегите докато имах лохи и хич не ме запарваше. Смятах, че и детските подложки са такива.

# 162
бенс, УСА е уникална от Европа по много причини  - първо внасят се имигранти (само 1М годишно имигрират като съпрузи/родители/деца на УС ситизънс) в детеродна възраст, което 'подмладява' населението, второ, в страната има огромна част, със силно религиозни наклонности, които раждат по 5 деца без да им мигне окото. Трето, много жени тук могат да си позволят да не работят, което означава, че липсата на майчинство не им се отразява по никакъв начин.  

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 01:38 от Лeни

# 163
ама е хубаво да спендваме по-малко за фингърпринтиг и повечко за социална политика...
hahaha
ти сега на социализъм ще го обърнеш  Laughing

# 164
Трето, много жени тук могат да си позволят да не работят, което означава, че липсата на майчинство не им се отразява по никакъв начин.  

според мен, това е основното-стандарта на живот, познавам религиозни с-ва, с  по доста деца, които никога не са използвали помощи, т.е. могат да си го позволят на един доход.

ина4е писах, 4е има какво да се желае Wink

Общи условия

Активация на акаунт