119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 810
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Дидитка "любима" тема.... Тук при нас е: ако компанията е под 50 емплоис ти дават 3 месеца неплатен и не са длъжни да ти пазят мястото , ако е над 50- файлваш за темпорари дисабилити и ти се плаща % и ти пазят мястото до 3 месеца.

# 136
Вики, тези скутери са ок и за малки деца, доколкото разбрах Антон е бил на 2 години, Ноли и той е доста малък. Ейдж се опита преди време да кара един Рейзър, но го беше страх, трябва да се нау4и да пази равновесие. Има и по-евтини, но ли4но имам слабост да купувам игра4ки заради дизайна им Simple Smile

Дидитка, за матърнати лийв наистина гадна работа, при нас така се стекоха обстоятелствата, 4е не се наложи да се занимавам с това. 

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 19:21 от benson10

# 137
Бенс, от линка, който пусна за деца над 7 години цената беше обявена, ако не се лъжа $145 и аз останах ето така  Crazy.
Наполовина си е друго. Wink
Моят син има подарък един скутер, но има счупена една част(което не пречи на ползването му де, но той мрънка понякога) и се замислих над идеята за нов, но като видях, че цената на тези е колкото един велосипед и се смутих доста.  Laughing

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 19:46 от Etka

# 138
  • USA
Clairette, аз съм виждала тези скутери на площадката. Не са лоши, стабилни са. Хубав подарък.  Peace

Аз имах 4 седмици преди термина, след това 6 дисабилити и 12 фамили лийв. Не бяха платени, защото нямах 1 година стаж в компанията. Плащаха ми от щата. Ако има възможност да се вземе продължителен неплатен е добър вариант, или да се напусне. Не са много възможностите, за съжаление.

# 139
Мерси Winx   bouquet .

# 140
  • Чикаго / София
Миме, Лего - строителите наистина са добро предложение за дете на тази възраст. Моите момичета /нищо че са момичета - те си играят с момчешки играчки повече/ много играят с Лего. Най-харесват този с който могат да си строят сами каквото искат. Но имат и от различнитее серии - камиончета, самолет.  Много се занимават с него.

За майчинството тук нямам опит. Но на мен определено ми харесва в  Бг системата и че имах възможност да си гледам децата всяяко до 2годишна възраст, да ми се пази работното място. За парите които взимах няма да пиша  Mr. Green те бяха почти нищо, но все пак ги имаше.

Лъчка е болна в нас - Т, разстройство, повръщане. Явно нашумелия напоследък вирус.  

Clairette, и аз съм виждала тези скутери. Изглеждат ми стабилни и поне на мен ми харесват.  Мисля че е подходящ подарък.

# 141
Ирка мерси за съвета Hug да се оправя Лъчка, а този вирус е много гаден ние и 4мата го минахме по едно и също време, после уж Диди беше здрава биха и ваксините ММР и варицела и като и се подуха лимфните възли след 4 дни след ваксината и температура цяла седмица и сега сме на антибиотик, другата седмица ще ходим да ни видят пак и ако не са спаднали ще ни взимат кръв от веничката ooooh!

# 142
Етка, не съм гледала цените за по-големите, не о4аквах да са толкова по-скъпи.

Миме, легото е супер подарък, но ако има на4ин осигури, 4е детето няма ве4е тъй като е на 5г. Няма ли на4ин да питаш родителите какво харесва в момента?

Скорошно оздравяване на Лъ4ка!

# 143
Бенс питах майката и тя каза че харесвал лего самолети, въртолет му купили и писта, та горе-долу вече се ориентирах, благодаря ви пак за съвета!

# 144
 Бенс, благодаря!
Миме, лего поне имат голям избор, а може да си вземеш гифт ресит, ако се повтаря нещо да си го сменят. Моят син е на 5 и сега това е хит при него.
Междузвездни войни сега е на дневен ред.

# 145
Мимето и Ирка, да се оправят бързо децата!

Дидитка, и аз бях в шок, когато за първи път прочетох правилата за майчинство. В моя университет даваха 6 седмици платен семеен отпуск и още 6 седмици неплатена временна инвалидност, общо 12. Да, обаче семестърът има 15 седмици.  Thinking Преподавателите допълнителен отпуск няма откъде да трупат, застраховката не позволяваше ползване на отпуск преди раждането, а да си зарежеш курсовете по средата на семестъра се смяташе за връх на нахалството. На практика колежките ми, които родиха през учебната година, не отсъстваха изобщо от работа. Една роди със секцио в четвъртък и в понеделник вече беше в клас.  Crazy

Аз, като първа глезла (според колега), напуснах работа, когато забременях. Май ще си остана вкъщи, докато приключа с детегледането.

# 146
Може ли да ми препоръчате waterproof crib pad? Въобще има ли някаква съществена разлика?

Имам разбиране за жени, които се връщат на работа по финансови причини. Гоненето на кариера (вече) не го оправдавам. Аз лично бих напуснала, ако съм в ситуация "6 седмици матърнити лийв", дори и ако трябва да свием домашния бюджет.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 21:56 от Кюбит

# 147
Може ли да ми препоръчате waterproof crib pad? Въобще има ли някаква съществена разлика?
Кюбит по принцип матрачетата за крибовете са waterproof .
Нещо такова ли търсиш  http://www.amazon.com/dp/B001DDMFI8?tag=oneff-20

# 148
Пети, как така са уотърпруф матраците?  newsm78 Аз мислех, че само чаршафите са. Виждала съм такива по разни бебешки магазини. Това от линка ми се струва, че е точно чаршаф. Но в момента търся нещо като подложка, която да може да се слага примерно на диван или семейна спалня. Дано съм обяснила добре.

# 149
Кюбит за протектор за матрак ли става дума? Има най-всякакви в БРУ, ако ще се ползва за спалня/диван само трябва да не е фитед, тоест без ластик.

Общи условия

Активация на акаунт