119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 953
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Цитат
Ами да, това "като хората" често не взима предвид факта че хората са различни. Те едно време учителките и левичарите се опитваха да пречупят да пишели "като хората"... Ако му е удобно на детето и може да пише така, нека си хваща молива както си иска. Не мисля че позицията на молива непременно влияе на качеството на почерка, щом аз с неправилното хващане станах художник  Wink

Дидитка, захващам се за теб.  Според мен не е нормално да се позволява на дете да държи молива с петте си пръста. Трябва да му се покаже как е правилно, нима с трите пръста да не е удобно. За леваците съм съгласна-там е генетика,не бих преучавала левак да пише с дясната ръка, макар и да било полезно. Дразня се на хора които държат молива с 4 пръстта. Ама това си е мой проблем Laughing

# 256
Ами Цоне, добре че няма да ти се налага да ме гледаш в ръцете тогава, защото аз държа молива с четири пръста  Mr. Green И както казах, не само че не ми е попречило на писането, но съм станала и художник с това неправилно държане на моливи и четки  Wink Даже бих казала, че с четири пръста моливът е по-стабилен в ръката ми и имам по-голям контрол, особено в subtle movements каквито изисква рисуването. Познавам много хора, които пишат така, и не съм забелязала някакви последствия от това, нито върху почерка им, нито върху каквото и да било. Така че, когато ми се представи убедителен аргумент за предимството на трите пръста, аргумент който не е просто "това е правилно" или "така правят хората", тогава може и да се съглася. За момента не виждам нито физическа, нито психическа пречка да се държи моливът с четири или пет пръста, а дефиницията на кое е "правилно" ми се вижда доста arbitrary. Но както и да е, светът върви към компютрите и клавиатурите, така че едва ли старомодният молив ще бъде важна част от живота на децата ни.

# 257
  • usa
дидитка, причината, че е прието за правилно да се държи молива или химикала или друго средство за писане или рисуване с три пръста е, че по този начин натоварването на пръстите, ставите и прочие е най-малко, не се създава в тях напрежение, не се уморяват и процесът е най-малко уморителен и травмиращ. това е - причината е от физическо, не естетическо естество Simple Smile. ако теб не ти пречи, никой няма да ти забрани да рисуваш или пишеш, но е редно един учител да се опита да създаде коректния навик у учениците си. не коментирам изказването на конкретната учителка, а по принцип.

# 258
Ооох, и аз като Цонка тръпки ме побиват като видя някой грабнал химикалка като лопата  Mr. Green, но не с лошо. Нали така ни учеха на времето. Сега вече не се впечатлявам, ако не са децата Wink.
Дъщеря ми е левичар и започна да държи така молива, но я научих. Държи нормално нож и вилица също. Големият ни син държи молива с четри пръста, а приборите сякаш ще коли с тях  Laughing, голяма борба е, но ще се научи. При него краснописа е плачевен просто.

# 259
Аз бях от измъчваните деца в училище, защото ми беше по-лесно да пиша с лявата ръка. "Вкараха ме в правия път" с големи мъки и много рев. Сега съм по-скоро пасивен левичар - много неща правя с дясната, но така и не се научих да режа с нея. Държа си ножа с лявата и вилицата с дясната.

# 260
Интересно ми е да видя дали има long term проучвания по въпроса за натоварването на пръстите, и дали е доказано че дадена позиция на молива наистина води до травми или физически последствия. Или по-скоро мнозинството е решило, че щом на тях им е неудобно и им убива, значи по принцип е неудобно и натоварващо  newsm78 Искам да видя възрастни хора, писали така цял живот, и да видя дали са им се изкривили пръстите  Mr. Green Но ако на времето са ги карали насила всички да пишат по един начин, едва ли ще намеря достатъчно хора за проучването. По принцип виждам логиката в аргумента, но не съм напълно убедена колко, какви и дали наистина има физически травми, или е просто въпрос на удобство, тълкувано като полезност. Защото това с удобството и натоварването ми го пробутват (със същия успех) и като аргумент в полза на БДС клавиатурите, което също смятам за пресилено и неосновано. Не познавам човек от моето поколение, някога печатал на БДС, а ръцете ни са си нормални (и печатаме на български толкова бързо, безпроблемно и грамотно колкото и БДС-арите).

# 261
  • usa
Интересно ми е да видя дали има long term проучвания по въпроса за натоварването на пръстите, и дали е доказано че дадена позиция на молива наистина води до травми или физически последствия.

ако наистина ти е интересно - потърси, проучи, не се притеснявай Hug.

# 262
Бенс, продължавам да защитавам  Laughing. И мога да изтъкна още един довод в полза на доволните работещи майки. Бащите взимат много по-активно участие и са точно толкова близки с дацата, колкото и майките.

Не е ли важно да сме доволни от собствения си избор все пак? Аз съм доволна, както и Нанси с която се запознах наскоро и има 6 деца (момчета от 1г. до 11г.!), които хоумскуулва, и тя е доволна. Ясно е, че аз не одобрявам избора и, ама и тя много не одобряваше моя сякаш. Предполагам, как си е мислела "тази луда ли е да има 1 дете, да работи фул тайм и да пътува толкова много"  Laughing

# 263
  • usa
Бенс, продължавам да защитавам  Laughing. И мога да изтъкна още един довод в полза на доволните работещи майки. Бащите взимат много по-активно участие и са точно толкова близки с дацата, колкото и майките.

с това съм абсолютно съгласна! не знам как е с татковците от небългарски и неруски произход, но определено от както съм тръгнала на работа и на него му се наложи да взема по-активно участие в битието им, бащата на моите деца изгради значително по-силна връзка с тях и започна да заема по-конкретни позиции по въпросите какво и защо се случва с децата. но от друга страна, на мен ми стана по-трудно да налагам моите възгледи и авторитет пред децата и ми се налага по-често да пристъпвам принципи, които преди това съм смятала за неизменни и изконни Simple Smile.

# 264
 Peace Peace. подкрепям за участиено на бащите в отглеждането на децата. Тук тръгнах на работа ,когато Плами беше на 2 месеца и се редувахме с баща му, ако бяхме в БГ ММ нямаше и да разбере как се гледа дете. Всяко нещо си има + и -
На мен сега ми се иска да напусна, когато е голям , разбира и има нужда повече от мен, ей така да отидем в парка, да напнем сладолед, на въртележки / в тази насока вече по често си вземам събота и неделя почивни дни   Laughing/

# 265
Това за татковците да ви кажа си е според мъжа - някои искат, други не искат и само обстоятелствата могат да ги принудят.  Grinning Но като цял мисля първите няколко седмици/месеци с бебето са решаващи, ако има баби да помагат просто няма място за бащата да си изгради връзката.

# 266
Атти, при нас решаваща се оказа една седмица, малко преди Александра да навърши година, в която на баща й се наложи да я гледа съвсем сам, докато аз бях на другия край на света. С 10 часа разлика, нямаше начин да ми се обажда да ме пита къде са й чорапите, жилетките и манджите. Като се прибрах детето беше подсечено, полу-болно, но щастливо, а баща й - осъзнал за що иде реч. Оттогава нататък нещата са поставени на съвършено друга платформа. Simple Smile

# 267
За мъжете не знам - моят от час 1 има по-силна връзка с бебка от мен  Mr. Green Да не говорим за телепатичните му връзки със зародиша  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За баби и помагачи съм съгласна с Атти, особено пък при 1-во дете и въпреки, че ми е много мил бабиният ентусиазъм да си посрещнат внучето, пък да предадат челен опит първите 3 мес, когато си бяхме само 3-мата бяха прекрасни и се изградиха и връзки и навици, които и до ден днешен се приемат по подразбиране и съпругът ми доста по-успешно от мен и приспива и храни и забавлява малката (с изкл.на случаите в които има Формула1), та прощавам еклектичните комбинации от дрехи, които сътворяват Crazy Двамата съществуват в пълна любов и хармония и се боготворят взаимно  Grinning

Бистре, естествено, че е най-важно да сме доволни от избора си, но си мисля, че майчиното сърце е доста максималистично и все иска всичко и дъ бест за детето си, оттам и съмнението, че изборът ни ще успее да предостави това "всичко" на малкото чудовище  Grinning

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 16:41 от Agent Provocateur

# 268
За мъжете не знам - моят от час 1 има по-силна връзка с бебка от мен

При нас е същото (руски ми е мъжът). Обожават се взаимно, той участва наравно с мен във всичко (като изключим кърменето), въпреки, че аз си седя вкъщи. Скарахме се с бабите още в родилното по този повод, защото той не им даваше да припарят до безценната му щерка. Бабите ни си тръгнаха почти веднага, с горчиви пророкувания как ще видим ние колко е трудно да се сменят пелени....

# 269
Ааа, не е така, време за връзката има винаги стига да се даде възможност. Макар, че имахме баби дълго време, живяхме без баща му 2 години, мога да кажа, че и на 4 години връзката стана, когато баща му пое 50% от задълженията. Равноправието го има, ако му се даде възможност да го има  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт