119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Исках да питам нещо друго, но се разсеях с интересната тема.  На оринтацията за Киндъргартън миналата седмица ме шокираха с новината, че от тази есен въвеждат екперимент за Киндъргартън, в който децата няма да имат столове в стаята!! Ще седят, който иска на топки (?), а който иска да седи прав  newsm78    Цитираха някакви изследвания, но ме оставиха доста хладна и неубедена.

ОК, това се случва точно преди мое заминаване за достатъчно дълго за да мога да си извадя ново училище от шапката си днес или утре. Имате ли опит с нещо такова?  Това би ли ви притеснявало?  Ако иначе всичко в училището ви харесва, бихте ли останали или бихте търсили друго???   

# 316
Мен би ме притеснил всеки експеримент, за който моето съгласие не се изисква.

(Като искат топки и правостоящи деца - да разрешат на тези, на които така не им е удобно да се концентрират, да ползват столове. Ако детето до този момент е свикнало да работи седнало на столче, бих се притеснила за период на адаптация към нови порядки, както и за евентуален ефект в следващи класове, където не са приети такива революционни методи.)

# 317
Мен би ме притеснил всеки експеримент, за който моето съгласие не се изисква.

(Като искат топки и правостоящи деца - да разрешат на тези, на които така не им е удобно да се концентрират, да ползват столове. Ако детето до този момент е свикнало да работи седнало на столче, бих се притеснила за период на адаптация към нови порядки, както и за евентуален ефект в следващи класове, където не са приети такива революционни методи.)

Искам въпросният експеримент да го проведат и при нас в офиса, ако може. Седенето на стол по цел ден е много вредно. Ако можех, щях да си вдигна компютъра и да работя права.

# 318
Хиър, децата в детската не се оставят да седят продължително. Горе-долу на 20 минути би трябвало да се сменят дейности и местоположения, има доста повече движение, отколкото в офиса. Поне на теория е така, де.

Трудно ми е да си представя как ще се уча да пиша, ако стоя права или пазя равновесие върху топка. Интересно какви изследвания са цитирали...

# 319
Хиър, децата в детската не се оставят да седят продължително. Горе-долу на 20 минути би трябвало да се сменят дейности и местоположения, има доста повече движение, отколкото в офиса. Поне на теория е така, де.

Ясно това, аз просто избъбрих първото, което ми хрумна.  Grinning

# 320
Хиър   Laughing

# 321
Яна, за тази възраст, помагало да се движат вместо да седят, особено за момчетата. Моето дете, обаче, вече е тренирано да седи на стол в При-К.  Не ни дадоха хендаутс с библиография, разбира се.   

Имаме опция Б, където можем да отидем на есен, но наистина всичко друго в това училище ми харесва.

# 322
Моето дете, обаче, вече е тренирано да седи на стол в При-К. 

Мен това би ме притеснило. Както и - в този клас само момчета ли има? Детската градина би трябвало да подготви за дисциплина в следващите класове, където седенето става все по-дълго. Ако пропуснат този период подготвителен - в първи клас пак ли на топки ще седят?

Съвет не давам, че не е мое детето, просто моята реакция би била на крайно недоверие. Кой е разрешил експеримента, кой ще го контролира, какво ще стане, ако се види един месец след началото на годината, че за някои деца това изобщо не е оптимален вариант?

# 323
Лени, пак си ме цитирала наполовина, отдолу съм писала, 4е аз не познавам такива.
Репортажа е за Холандия, от бг журналистка, така тя показва Б-Я пред света, не аз!

Не разбирам за какво се палите и обиждате. Тук безброй пъти са обсъждани колко тъпи са американците, колко не им струва това или онова. Можете да плюете колко и колкото си искате, но за процент от нас става на въпрос за половината от семейството ни!  И до сега никой, никога не ско4и по този на4ин. Рабира се, 4е на всякъде има всякакви хора, при4ината поради, която пуснах линка, е защото не мисля, 4е сред вас има с такива мъже. Не съм го направила с цел да засегна някоя от вас! Съжалявам, 4е го направих!

Ясно е, 4е генерализациите са признак на неосведоменост и ниска култура, никой за каквото и да се говори тук не го прави, макар, 4е все някой е засегнат и го приема по този на4ин.

Както и не виждам проблема да обсъждаме положителните и негативните неща. Ако говорим  само за положителното, то зна4и, 4е си затваряме о4ите за негативното. Друго е като отидеш на ваканция, там си за седмица и си тръгваш, друго е за държава, в която си живял или живееш и познаваш. На мен ли4но ми е болно за Б-я, а не се присмивам на положението там, но пък има някои напълно абсурдни неща, за които не мога да си затворя о4ите.

Айде останете си със здраве, за кой ли път се убеждавам, 4е мястото ми не е тук.

# 324
... от тази есен въвеждат екперимент за Киндъргартън, в който децата няма да имат столове в стаята!! Ще седят, който иска на топки (?), а който иска да седи прав  newsm78    Цитираха някакви изследвания, но ме оставиха доста хладна и неубедена.

Това би ли ви притеснявало? 

Не, Pixie,  не би ме притеснило. Мисля, че са ви цитирали изследванията (много популярни напоследък), че върху т.нар. fitness balls е практически невъзможно да се седи в прегърбена, неправилна стойка, докато на стол, освен ако не е ергономичен и съобразен с детските размери, това е много често срещано явление. Доколкото знам има офиси и цели фирми, които въвеждат такива топки вместо столове за служителите си (естествено, много по-евтино от скъпи, качествени столове) и лично аз не мисля, че подобно нововъведение би притеснило децата или би довело до неправилна стойка или допълнително напрежение за скелета.

Изобщо не ме интересува в кои страни как било - интересува ме, че в моята страна, съвсем до неотдавна, беше друго. Беше по-добре. Поне моят личен опит е такъв.

Не мога да видя настоящата ситуация като временна, естествена и разбираема реакция на икономическите промени. Виждам я като омагьосан кръг. Или по-скоро спирала, движеща се надолу.

Яна, разбирам и уважам болката ти! Но колкото и да ни се иска животът не предполага статика в какъвто и да е аспект. В този смисъл от нас зависи да рафинираме своите чейндж мениджинг скилс (извинявам се за англицизмите!). А и има нещо друго - ние помним България от детските и младежките си години доста идеализирана и "редактирана" от официалната цензура, както и от тази на родителите ни, които правеха всичко за да ни предпазят от реалността. Та съвсем не съм убедена, че всичко е било толкова чисто и розово, колкото го помним  Confused

Надявам се също така (т.е. знам, че разбираш) формата и лимитациите на виртуалното общуване и знаеш, че всеки реагира на своя прочит на чуждото мнение, а не на "чуждото мнение", което е трудно да бъде 100% изчерпателно и експлицитно. Моите думи са реакция на моят прочит на вашите постове и не мога да твърдя, че съм разбрала 1:1 позицията на който и да е  Grinning

Привеждам примери и от други общества защото за мен това е индикация, че съществуват универсални закони за развитие на обществата, които са хммм малко над влиянието на индивида. Абсолютно права си, че това ни най-малко не е утешително или причина да свием рамене и да караме през просото със стадото.

Пикси чудесно е синтезирала понятието за субкултурите и културните стереотипи  Peace

# 325
Pixie, chestno da ti kaja, az ne bih se otkazala samo zaradi tova. V drugoto uchilishte riskuvate da ne haresate druhi neshta...

Agentke, podpisvam se pod kazanoto, az po-direktno i s po-malko dumi se opitvam maj syshtoto da kaja...

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 03:08 от Лeни

# 326
Както и не виждам проблема да обсъждаме положителните и негативните неща. Ако говорим  само за положителното, то зна4и, 4е си затваряме о4ите за негативното.

Иве, много, много си права! Въпросът е как пък нямам спомени да сме коментирали и да сме се радвали на позитивното? Все към негативното и все в аспект, че в БГ е най-зле!?
Къде ще ходиш, защо ще ходиш  Hug В спора се раждала уж истината, а пък каква скука би било да сме универсално съгласни една с друга, че и да си четем коректно и мислите и постовете  Crazy

# 327
Агент, Яна, благодаря за мненията!!   Мене точно това за стойката ме притесняваше най-много. Само за Киндъргартън е това ново-въведение. В първи клас са си на столове както обикновено. Аз вече изпратих имейл на принсипъла с куп въпроси, вкл. за тези изследвания.  Мисля, че не бях единственият родител, учуден от това, така че ще видим какво ще стане.  

Лени, благодаря и на тебе. Да, винаги ще има нещо. В това училище поне познаваме други родители лично, и знаем колко се интресуват от децата си.  

Сега се сетих за една друга тема "Какво ни харесва в България"  в под-форума "Родители в Чужбина."  Вървеше паралелно с моето четене на Nobody's Home от Добравка Угрешич. Тя беше описала в едно есе доста подробно защо на "старите" Европейци им харесва в държави като България, например. Там виждат доброто обслужване, което им липсва, поднесено с усмивка, евтино (за тях), но с добри специалисти здравеопазване (частни, разбира се).   Направи ми впечатление, че на много от хората в тази друга тема в "Родители в Чужбина" са им харесали точно същите неща. 

Аз си признавам, че моите впечатления от реалностите в България са повърхностни, често с поглед на "турист." 

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 19:02 от Pixie

# 328
  • USA
Бенс, не се сърди.  Hug Просто като си говорим за мъжете по националност винаги ще има някой обиден, няма как. Аз не говоря отрицателно за американците, защото се надявам и аз да стана една от тях  Mr. Green. Неприятно ми е като чета какви простаци са българите в разни други теми във форума, защото дълбоко не съм съгласна да се вкарва баща ми в тази категория. Всяко стадо си има мърша. Клипчето не съм го видяла, реагирах на постовете след него.
Агент, много добре казано, само латинския в края ми дойде малко неразбираем.  Laughing

Мъжът ми седи на такава топка - доволен е. В началото имаше мускулна треска  Laughing. И аз искам да опитам в работата, че вече съм приела формите на стола. Помага много за баланса. За деца ми се струва, че единственият минус е, че после като трябва да седят на стол ще им е по-трудно свикването  Laughing.

# 329
Лени, пак си ме цитирала наполовина, отдолу съм писала, 4е аз не познавам такива.

bens, a zashto go pusna, kakvo tochno iskashe da kajesh s tozi klip?

az niamam spomen v tazi tema niakoi da e kazval kolko sa typi amerikancite! lichno sym zashtitavala obratnata hipoteza mnogokratno po drugite temi, bez da sym jenena za amerkanec  Naughty

трябва ли да напомням за спора между теб и мен за здравеопазването Laughing

клипа го намерих във форума, и тъй като тук се говореше/брояха за мъже-руски, български и американски, и като затъпяла покрай тъпият си американски съпруг, без много да мисля го пуснах, като не съм визирала твоят сърпуг, както и половинките на никоя друга от вас. Как бих могла да го направя за хора, които не познавам!

Аз да не съм от Луната, я, баща ми също е българин и имам прекрасни  български приятели-мъже, които оби4ам безкрайно!
---

Уинкс, не се сърдя, но не озна4ава, 4е не ми трябва по4ивка...

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 19:09 от benson10

Общи условия

Активация на акаунт